eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Trzcianka › ¦wiadczenie us³ugi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie, dostarczanie i wydanie ca³odziennego wy¿ywienia 7 dni w tygodniu dla oko³o 84 wychowanek do M³odzie¿owego O¶rodka Socjoterapii w Bia³ej

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych




Og³oszenie z dnia 2022-11-30


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦wiadczenie us³ugi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie, dostarczanie i wydanie ca³odziennego wy¿ywienia 7 dni w tygodniu dla oko³o 84 wychowanek do M³odzie¿owego O¶rodka Socjoterapii w Bia³ej

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: M³odzie¿owy O¶rodek Socjoterapii im. Ireny Sendlerowej w Bia³ej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 301774622

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Parkowa 1

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Trzcianka

1.5.3.) Kod pocztowy: 64-980

1.5.4.) Województwo: wielkopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL411 - Pilski

1.5.7.) Numer telefonu: 600078867

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mos.biuro@gmail.com

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://osrodeksocjoterapiibiala.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

¦wiadczenie us³ugi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie, dostarczanie i wydanie ca³odziennego wy¿ywienia 7 dni w tygodniu dla oko³o 84 wychowanek do M³odzie¿owego O¶rodka Socjoterapii w Bia³ej

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-fae865e2-70b1-11ed-abdb-a69c1593877c

2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00468554

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2022-11-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-fae865e2-70b1-11ed-abdb-a69c1593877c

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: 1) W postêpowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu miniPortalu, który dostêpny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu dostêpnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal, adres skrytki: /MOSBiala/SkrytkaESP oraz poczty elektronicznej pod adresem: mos.biuro@gmail.com

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadaæ konto na ePUAP. Wykonawca posiadaj±cy konto na ePUAP ma dostêp do nastêpuj±cych formularzy: „Formularza do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty” oraz do „Formularza do komunikacji”.
Wymagania techniczne i organizacyjne wysy³ania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i o¶wiadczeñ oraz informacji przekazywanych przy ich u¿yciu opisane zosta³y w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy us³ug administracji publicznej (ePUAP).

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119 z 4.5.2016 r., str. 1), dalej „RODO”, informujê, ¿e:
 Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest M³odzie¿owy O¶rodek Socjoterapii w Bia³ej, ul. Parkowa 1, 64-980 Trzcianka
 Z inspektorem ochrony danych mo¿e siê Pan/Pani skontaktowaæ za po¶rednictwem poczty e- mail: korzuch@infoic.pl
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane bêd± na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu zwi±zanym z postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na „¦wiadczenie us³ugi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie, dostarczanie i wydanie ca³odziennego wy¿ywienia 7 dni w tygodniu dla oko³o 84 wychowanek do M³odzie¿owego O¶rodka Socjoterapii im. Ireny Sendlerowej w Bia³ej”, prowadzonym w trybie podstawowym;
 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bêd± osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia
11 wrze¶nia 2019 r. Prawo zamówieñ publicznych (j.t. Dz. U. z 2021 r. poz. 1129 z pó¼n. zm.) dalej „ustawa Pzp”;
 Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia;
 obowi±zek podania przez Pani±/Pana danych osobowych bezpo¶rednio Pani/Pana dotycz±cych jest wymogiem ustawowym okre¶lonym w przepisach ustawy Pzp, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie bêd± podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostêpu do danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (Wyja¶nienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie mo¿e skutkowaæ zmian± wyniku postêpowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmian± postanowieñ umowy w zakresie niezgodnym z ustaw± Pzp oraz nie mo¿e naruszaæ integralno¶ci protoko³u oraz jego za³±czników);
− na podstawie art. 18 RODO prawo ¿±dania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrze¿eniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (Wyja¶nienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze ¶rodków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na wa¿ne wzglêdy interesu publicznego Unii Europejskiej lub pañstwa cz³onkowskiego);
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, ¿e przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych narusza przepisy RODO;
 nie przys³uguje Pani/Panu:
− w zwi±zku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usuniêcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn± przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: MOS/01/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.5.) Warto¶æ zamówienia: 600000 PLN

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest ¦wiadczenie us³ug cateringowych – przygotowanie, dostarczanie oraz podanie posi³ków do M³odzie¿owego O¶rodka Socjoterapii w Bia³ej dla grupy m³odzie¿y oko³o 84 osób. 3. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie piêciu posi³ków dziennie tj. ¶niadanie z herbat±, drugie ¶niadanie, obiad dwudaniowy (zupa, drugie danie) z podwieczorkiem i kolacja z herbat± (dla grupy m³odzie¿y w wieku 13-18 lat). Posi³ki bêd± dostarczane we wszystkie dni robocze tj. od poniedzia³ku do niedzieli z wyj±tkiem dni ustawowo wolnych od pracy oraz dni wolnych od zajêæ dydaktyczno-opiekuñczych w szkole. Wykonawca dostarcza³ bêdzie do Zamawiaj±cego ustalone menu na ca³y tydzieñ z wyprzedzeniem z podaniem sk³adników wagowych (gramatury) potraw. Wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ w dniu podpisania umowy przyk³adowy jad³ospis tygodniowy
z podaniem gramatury oraz sk³adu posi³ków.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55521200-0 - Us³ugi dowo¿enia posi³ków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: cena,lokalizacja, termin p³atno¶ci

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

Us³uga powinna spe³niaæ nastêpuj±ce warunki:
a) Wykonawca odpowiada za przestrzeganie przygotowywania posi³ków zgodnie
z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (tj. Dz. U.
z 2020 r. poz. 2021) wraz z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, normami ¿ywieniowymi wg Instytutu ¯ywienia ¯ywno¶ci, jak równie¿ przepisami prawa
w zakresie higieny ¿ywienia norm HACCP oraz zbiorowego ¿ywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi, z uwzglêdnieniem wymogów z Rozporz±dzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016 r. w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach, (Dz. U. 2016 poz. 1154 ze zmianami). Posi³ki musz± spe³niaæ normy ¿ywieniowe zalecane przez Instytut ¯ywno¶ci i ¯ywienia dla grupy m³odzie¿y.
b) Liczba wydawanych posi³ków uzale¿niona bêdzie od frekwencji m³odzie¿y. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do zmiany ilo¶ci m³odzie¿y i ilo¶ci dostarczanych posi³ków zgodnie z rzeczywist± potrzeb± (dobê przed dostarczeniem). Rozliczenia finansowe Wykonawcy us³ugi z Zamawiaj±cym odbywaæ siê bêdzie na podstawie faktycznie dostarczonych posi³ków i ceny brutto jednodniowego posi³ku dla jednego wychowanka. O liczbie posi³ków na kolejny dzieñ Wykonawca bêdzie informowany po zakoñczonym wydawaniu ¶niadania w dniu poprzedzaj±cym dostawê. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczaæ bêdzie okre¶lon± liczbê posi³ków;
c) Wszelkie zmiany w jad³ospisie sugerowane przez Zamawiaj±cego bêd± wi±¿±ce dla Wykonawcy. Jad³ospis powinien spe³niaæ wszystkie normy zdrowego ¿ywienia m³odzie¿y wraz z wykazem pe³nego spisu alergenów. Ponadto powinien uwzglêdniaæ zalecan± warto¶æ energetyczn±;
d) Jad³ospis powinien byæ urozmaicony, rodzaj potraw nie powinien powtarzaæ siê w tym samym tygodniu. W jad³ospisie powinny przewa¿aæ potrawy gotowane, pieczone i duszone. Przyk³adowy jad³ospis Za³±cznik nr 6 do SWZ;
e) Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania posi³ków z naturalnych produktów, stosowania zasady „kolorowego talerza” (do ka¿dego posi³ku warzywa i owoce), stosowania produktów nieprzetworzonych z ograniczeniem konserwantów, dostosowywania menu do pory roku oraz sezonowo¶ci na warzywa i owoce, bez u¿ywania produktów typu instant, czy gotowych;
f) Wykonawca zobowi±zany jest uwzglêdniæ przy przygotowaniu posi³ków diety pokarmowe w zale¿no¶ci od indywidualnych potrzeb m³odzie¿y, zgodnie z informacj± otrzyman± od Zamawiaj±cego (np. posi³ki z zaleceniami diety bezmlecznej i bezglutenowej, uwzglêdnienie indywidualnych potrzeb alergików);
g) Posi³ki Wykonawca dostarczaæ bêdzie w³asnym transportem, w specjalistycznych termosach do przewo¿enia posi³ków i opakowaniach gwarantuj±cych utrzymanie odpowiedniej temperatury zgodnie z przepisami prawa (w przypadku dañ ciep³ych maj± byæ one utrzymane w odpowiedniej temperaturze do momentu wydania oraz jako¶ci przewo¿onych potraw lub w miejscu wskazanym przez Wykonawcê.
h) Wykonawca zobowi±zany jest do odbioru i utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych.
i) Obowi±zkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posi³ków, ka¿dego dnia przez okres 72 godzin
z oznaczeniem daty, godziny, zawarto¶ci próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek;
j) Pojemniki, w którym dostarczane s± posi³ki odbierane s± przez Wykonawcê, a ich mycie i dezynfekcja odbywa siê w zak³adzie macierzystym. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeñ Wykonawca jest zobowi±zany zapewniæ posi³ki o nie gorszej jako¶ci na swój koszt z innych ¼róde³;
k) Personel Wykonawcy winien posiadaæ bie¿±ce przeszkolenie z zakresu BHP oraz HACCP, a tak¿e aktualne ksi±¿eczki zdrowia. Wykonawca odpowiada prawnie za ¿ywienie m³odzie¿y przed Powiatowym Pañstwowym Inspektorem Sanitarnym.
l) Zamawiaj±cy oczekuje od Wykonawcy przedstawienia za¶wiadczenia potwierdzaj±cego dostawê ca³odziennego wy¿ywienia dla oko³o 84 osób, obejmuj±ce okres ostatnich 3 lat (minimum 2 umowy trwaj±ce co najmniej po 10 miesiêcy).

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Wszelkie zmiany umowy, wymagaj± zgody stron i zachowania formy pisemnej pod rygorem
niewa¿no¶ci.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2022-12-15 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: ePUAP dostêpny pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal, adres skrytki: /MOSBiala/SkrytkaESP

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-15 10:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2022-12-30

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.