eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wojkowice › Dostawa produktów żywnościowych do kuchni przedszkola i szkoły podstawowej w Wojkowicach

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-11-30


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów żywnościowych do kuchni przedszkola i szkoły podstawowej w Wojkowicach

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Wojkowice

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 276257541

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Jana III Sobieskiego

1.5.2.) Miejscowość: Wojkowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-580

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: m.koltun@wojkowice.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: wojkowice.bip.net.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów żywnościowych do kuchni przedszkola i szkoły podstawowej w Wojkowicach

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d1c4f966-6f2a-11ed-abdb-a69c1593877c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00468197

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-11-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00006726/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w szkole podstawowej i w przedszkolu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d1c4f966-6f2a-11ed-abdb-a69c1593877c

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków (innych niż wskazanych w pkt II), zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia.
2. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: m.koltun@wojkowice.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
2. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych
z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
3. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia.
Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt 2 adres email: m.koltun@wojkowice.pl. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
 administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Burmistrz Miasta Wojkowice, z siedzibą: Urząd Miasta Wojkowice, ul. Jana III Sobieskiego 290a, 42-580 Wojkowice; Inspektor Ochrony Danych: iod@wojkowice.pl;
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego: Dostawa produktów żywnościowych do kuchni przedszkola i szkoły podstawowej w Wojkowicach WPM.271.61.2022 prowadzonym w trybie podstawowym o wartości poniżej progów unijnych;
 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych;
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
 nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: WPM.271.61.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1. Artykuły spożywcze, nabiał i pieczywo Przedszkole

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
a. Artykuły spożywcze
b. Nabiał
c. Pieczywo
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów spożywczych, nabiału oraz pieczywa własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00. Pieczywo dostarczane będzie codziennie.

Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria:

1.1. Cena brutto: 60 punktów
1.2. Czas wymiany towaru: 30 punktów
1.3. Wysokość kary umownej: 10 punktów

2. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Cena brutto – waga 60 punktów

najniższa oferowana cena
(Kc) Ilość pkt przyznana danej ofercie = ----------------------------------------- x 60
w kryterium ceny badana cena

Maksymalną ilość punktów – 60 – otrzyma oferta z najniższą oferowaną ceną brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

3. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Czas wymiany towaru – waga 30 punktów
(Kwt) ilość pkt. przyznana w kryterium = (najkrótszy oferowany czas wymiany / czas wymiany w badanej ofercie) x 30
Czas wymiany towaru będzie liczony od zgłoszenia reklamacji (telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej) i nie może być krótszy niż 30 minut oraz dłuższy niż 24 godziny (zaoferowanie czasu dłuższego niż 24 godziny skutkować będzie odrzuceniem oferty; jeżeli Wykonawca nie wstawi żadnej wartości – zamawiający uzna, że Wykonawca oferuje czas 24 godziny).
Maksymalną ilość punktów – 30 – otrzyma oferta z najkrótszym zaproponowanym terminem wymiany towaru.
4. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Wysokość kary umownej: - waga 10 punktów
Wysokość kar umownych określonych w wzorze umowy w § 5 ust. 1 pkt 1 wynosi 10 % umowy brutto określonej w § 3 ust 1 wzoru umowy.
W przypadku zadeklarowania przez Wykonawcę wyższej kary umownej, Wykonawca z tego tytułu uzyska odpowiednio:
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 10% - 0 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 15% - 5 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 20% i więcej - 10 punktów
W przypadku, gdy Wykonawca nie zaznaczy w formularzu ofertowym żadnego wariantu otrzyma „0” punktów.
5. Łączna ilość punktów uzyskanych przez Wykonawcę zostanie obliczona dla każdej części osobno według wzoru:
K = Kc + Kwt + Kku
gdzie:
K – łączna ilość punktów uzyskana przez Wykonawcę;
Kc – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto;
Kwt – punkty uzyskane w kryterium czasu wymiany towaru;
Kku – punkty przyznane w kryterium deklarowanej kary umownej.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Wysokość kary umownej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2. Mięso i drób Przedszkole

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wyrobów z mięsa i drobiu w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Mięso – młode sztuki
b. Wędliny – I gatunku
c. Drób – świeży w pojemnikach pozbawiony resztek pierza, skóry, nieuszkodzony.
Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.
Wykonawca zrealizuje dostawy mięsa do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników przy każdorazowej dostawie towaru.
do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), jaja kurze powinny być dostarczane w odpowiednich tackach przeznaczonych do ich transportu. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.

Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria:

1.1. Cena brutto: 60 punktów
1.2. Czas wymiany towaru: 30 punktów
1.3. Wysokość kary umownej: 10 punktów

2. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Cena brutto – waga 60 punktów

najniższa oferowana cena
(Kc) Ilość pkt przyznana danej ofercie = ----------------------------------------- x 60
w kryterium ceny badana cena

Maksymalną ilość punktów – 60 – otrzyma oferta z najniższą oferowaną ceną brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

3. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Czas wymiany towaru – waga 30 punktów
(Kwt) ilość pkt. przyznana w kryterium = (najkrótszy oferowany czas wymiany / czas wymiany w badanej ofercie) x 30
Czas wymiany towaru będzie liczony od zgłoszenia reklamacji (telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej) i nie może być krótszy niż 30 minut oraz dłuższy niż 24 godziny (zaoferowanie czasu dłuższego niż 24 godziny skutkować będzie odrzuceniem oferty; jeżeli Wykonawca nie wstawi żadnej wartości – zamawiający uzna, że Wykonawca oferuje czas 24 godziny).
Maksymalną ilość punktów – 30 – otrzyma oferta z najkrótszym zaproponowanym terminem wymiany towaru.
4. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Wysokość kary umownej: - waga 10 punktów
Wysokość kar umownych określonych w wzorze umowy w § 5 ust. 1 pkt 1 wynosi 10 % umowy brutto określonej w § 3 ust 1 wzoru umowy.
W przypadku zadeklarowania przez Wykonawcę wyższej kary umownej, Wykonawca z tego tytułu uzyska odpowiednio:
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 10% - 0 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 15% - 5 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 20% i więcej - 10 punktów
W przypadku, gdy Wykonawca nie zaznaczy w formularzu ofertowym żadnego wariantu otrzyma „0” punktów.
5. Łączna ilość punktów uzyskanych przez Wykonawcę zostanie obliczona dla każdej części osobno według wzoru:
K = Kc + Kwt + Kku
gdzie:
K – łączna ilość punktów uzyskana przez Wykonawcę;
Kc – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto;
Kwt – punkty uzyskane w kryterium czasu wymiany towaru;
Kku – punkty przyznane w kryterium deklarowanej kary umownej.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Wysokość kary umownej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3. Owoce, warzywa i produkty podobne Przedszkole

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy owoców, soków owocowych i warzyw oraz ich przetworów w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). Owoce i warzywa winny być świeże i mieć zachowany estetycznych wygląd. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonywania zamówień ilościowych wyrażonych w jednostkach wagi z przeliczeniem na sztuki w zakresie owoców i warzyw. Przy zamówieniach warzyw lub owoców dokonywanych w przeliczeniu na sztuki, wszystkie owoce lub warzywa winny być podobnej wielkości.
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Owoce i warzywa
b. Soki owocowe 100% 0,2 (kartonik, kubek)
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy owoców i warzyw oraz ich przetworów do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.

Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria:

1.1. Cena brutto: 60 punktów
1.2. Czas wymiany towaru: 30 punktów
1.3. Wysokość kary umownej: 10 punktów

2. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Cena brutto – waga 60 punktów

najniższa oferowana cena
(Kc) Ilość pkt przyznana danej ofercie = ----------------------------------------- x 60
w kryterium ceny badana cena

Maksymalną ilość punktów – 60 – otrzyma oferta z najniższą oferowaną ceną brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

3. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Czas wymiany towaru – waga 30 punktów
(Kwt) ilość pkt. przyznana w kryterium = (najkrótszy oferowany czas wymiany / czas wymiany w badanej ofercie) x 30
Czas wymiany towaru będzie liczony od zgłoszenia reklamacji (telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej) i nie może być krótszy niż 30 minut oraz dłuższy niż 24 godziny (zaoferowanie czasu dłuższego niż 24 godziny skutkować będzie odrzuceniem oferty; jeżeli Wykonawca nie wstawi żadnej wartości – zamawiający uzna, że Wykonawca oferuje czas 24 godziny).
Maksymalną ilość punktów – 30 – otrzyma oferta z najkrótszym zaproponowanym terminem wymiany towaru.
4. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Wysokość kary umownej: - waga 10 punktów
Wysokość kar umownych określonych w wzorze umowy w § 5 ust. 1 pkt 1 wynosi 10 % umowy brutto określonej w § 3 ust 1 wzoru umowy.
W przypadku zadeklarowania przez Wykonawcę wyższej kary umownej, Wykonawca z tego tytułu uzyska odpowiednio:
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 10% - 0 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 15% - 5 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 20% i więcej - 10 punktów
W przypadku, gdy Wykonawca nie zaznaczy w formularzu ofertowym żadnego wariantu otrzyma „0” punktów.
5. Łączna ilość punktów uzyskanych przez Wykonawcę zostanie obliczona dla każdej części osobno według wzoru:
K = Kc + Kwt + Kku
gdzie:
K – łączna ilość punktów uzyskana przez Wykonawcę;
Kc – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto;
Kwt – punkty uzyskane w kryterium czasu wymiany towaru;
Kku – punkty przyznane w kryterium deklarowanej kary umownej.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Wysokość kary umownej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 4. Mrożonki (warzywa, owoce, ryby) Przedszkole

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych mrożonych i ryb w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).

Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Ryba mrożona
b. Owoce i warzywa mrożone
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów spożywczych mrożonych i ryb do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Mrożonki musza być przewożone w temperaturze nie mniej niż -25 stopni C. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.

Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria:

1.1. Cena brutto: 60 punktów
1.2. Czas wymiany towaru: 30 punktów
1.3. Wysokość kary umownej: 10 punktów

2. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Cena brutto – waga 60 punktów

najniższa oferowana cena
(Kc) Ilość pkt przyznana danej ofercie = ----------------------------------------- x 60
w kryterium ceny badana cena

Maksymalną ilość punktów – 60 – otrzyma oferta z najniższą oferowaną ceną brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

3. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Czas wymiany towaru – waga 30 punktów
(Kwt) ilość pkt. przyznana w kryterium = (najkrótszy oferowany czas wymiany / czas wymiany w badanej ofercie) x 30
Czas wymiany towaru będzie liczony od zgłoszenia reklamacji (telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej) i nie może być krótszy niż 30 minut oraz dłuższy niż 24 godziny (zaoferowanie czasu dłuższego niż 24 godziny skutkować będzie odrzuceniem oferty; jeżeli Wykonawca nie wstawi żadnej wartości – zamawiający uzna, że Wykonawca oferuje czas 24 godziny).
Maksymalną ilość punktów – 30 – otrzyma oferta z najkrótszym zaproponowanym terminem wymiany towaru.
4. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Wysokość kary umownej: - waga 10 punktów
Wysokość kar umownych określonych w wzorze umowy w § 5 ust. 1 pkt 1 wynosi 10 % umowy brutto określonej w § 3 ust 1 wzoru umowy.
W przypadku zadeklarowania przez Wykonawcę wyższej kary umownej, Wykonawca z tego tytułu uzyska odpowiednio:
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 10% - 0 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 15% - 5 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 20% i więcej - 10 punktów
W przypadku, gdy Wykonawca nie zaznaczy w formularzu ofertowym żadnego wariantu otrzyma „0” punktów.
5. Łączna ilość punktów uzyskanych przez Wykonawcę zostanie obliczona dla każdej części osobno według wzoru:
K = Kc + Kwt + Kku
gdzie:
K – łączna ilość punktów uzyskana przez Wykonawcę;
Kc – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto;
Kwt – punkty uzyskane w kryterium czasu wymiany towaru;
Kku – punkty przyznane w kryterium deklarowanej kary umownej.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Wysokość kary umownej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 5. Artykuły spożywcze, nabiał i pieczywo SP3

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
d. Artykuły spożywcze
e. Nabiał
f. Pieczywo
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów spożywczych, nabiału oraz pieczywa własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Pieczywo dostarczane będzie codziennie.

Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria:

1.1. Cena brutto: 60 punktów
1.2. Czas wymiany towaru: 30 punktów
1.3. Wysokość kary umownej: 10 punktów

2. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Cena brutto – waga 60 punktów

najniższa oferowana cena
(Kc) Ilość pkt przyznana danej ofercie = ----------------------------------------- x 60
w kryterium ceny badana cena

Maksymalną ilość punktów – 60 – otrzyma oferta z najniższą oferowaną ceną brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

3. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Czas wymiany towaru – waga 30 punktów
(Kwt) ilość pkt. przyznana w kryterium = (najkrótszy oferowany czas wymiany / czas wymiany w badanej ofercie) x 30
Czas wymiany towaru będzie liczony od zgłoszenia reklamacji (telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej) i nie może być krótszy niż 30 minut oraz dłuższy niż 24 godziny (zaoferowanie czasu dłuższego niż 24 godziny skutkować będzie odrzuceniem oferty; jeżeli Wykonawca nie wstawi żadnej wartości – zamawiający uzna, że Wykonawca oferuje czas 24 godziny).
Maksymalną ilość punktów – 30 – otrzyma oferta z najkrótszym zaproponowanym terminem wymiany towaru.
4. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Wysokość kary umownej: - waga 10 punktów
Wysokość kar umownych określonych w wzorze umowy w § 5 ust. 1 pkt 1 wynosi 10 % umowy brutto określonej w § 3 ust 1 wzoru umowy.
W przypadku zadeklarowania przez Wykonawcę wyższej kary umownej, Wykonawca z tego tytułu uzyska odpowiednio:
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 10% - 0 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 15% - 5 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 20% i więcej - 10 punktów
W przypadku, gdy Wykonawca nie zaznaczy w formularzu ofertowym żadnego wariantu otrzyma „0” punktów.
5. Łączna ilość punktów uzyskanych przez Wykonawcę zostanie obliczona dla każdej części osobno według wzoru:
K = Kc + Kwt + Kku
gdzie:
K – łączna ilość punktów uzyskana przez Wykonawcę;
Kc – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto;
Kwt – punkty uzyskane w kryterium czasu wymiany towaru;
Kku – punkty przyznane w kryterium deklarowanej kary umownej.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Wysokość kary umownej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 6. Mięso i drób SP3

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wyrobów z mięsa i drobiu w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Mięso – młode sztuki
b. Wędliny – I gatunku
c. Drób – świeży w pojemnikach pozbawiony resztek pierza, skóry, nieuszkodzony.
Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.
Wykonawca zrealizuje dostawy mięsa do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników przy każdorazowej dostawie towaru.
do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), jaja kurze powinny być dostarczane w odpowiednich tackach przeznaczonych do ich transportu. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.

Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria:

1.1. Cena brutto: 60 punktów
1.2. Czas wymiany towaru: 30 punktów
1.3. Wysokość kary umownej: 10 punktów

2. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Cena brutto – waga 60 punktów

najniższa oferowana cena
(Kc) Ilość pkt przyznana danej ofercie = ----------------------------------------- x 60
w kryterium ceny badana cena

Maksymalną ilość punktów – 60 – otrzyma oferta z najniższą oferowaną ceną brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

3. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Czas wymiany towaru – waga 30 punktów
(Kwt) ilość pkt. przyznana w kryterium = (najkrótszy oferowany czas wymiany / czas wymiany w badanej ofercie) x 30
Czas wymiany towaru będzie liczony od zgłoszenia reklamacji (telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej) i nie może być krótszy niż 30 minut oraz dłuższy niż 24 godziny (zaoferowanie czasu dłuższego niż 24 godziny skutkować będzie odrzuceniem oferty; jeżeli Wykonawca nie wstawi żadnej wartości – zamawiający uzna, że Wykonawca oferuje czas 24 godziny).
Maksymalną ilość punktów – 30 – otrzyma oferta z najkrótszym zaproponowanym terminem wymiany towaru.
4. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Wysokość kary umownej: - waga 10 punktów
Wysokość kar umownych określonych w wzorze umowy w § 5 ust. 1 pkt 1 wynosi 10 % umowy brutto określonej w § 3 ust 1 wzoru umowy.
W przypadku zadeklarowania przez Wykonawcę wyższej kary umownej, Wykonawca z tego tytułu uzyska odpowiednio:
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 10% - 0 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 15% - 5 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 20% i więcej - 10 punktów
W przypadku, gdy Wykonawca nie zaznaczy w formularzu ofertowym żadnego wariantu otrzyma „0” punktów.
5. Łączna ilość punktów uzyskanych przez Wykonawcę zostanie obliczona dla każdej części osobno według wzoru:
K = Kc + Kwt + Kku
gdzie:
K – łączna ilość punktów uzyskana przez Wykonawcę;
Kc – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto;
Kwt – punkty uzyskane w kryterium czasu wymiany towaru;
Kku – punkty przyznane w kryterium deklarowanej kary umownej.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Wysokość kary umownej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 7. Owoce, warzywa i produkty podobne SP3

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy owoców, soków owocowych i warzyw oraz ich przetworów w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).

Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Owoce i warzywa
b. Soki owocowe 100% 0,2 (kartonik, kubek)
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy owoców i warzyw oraz ich przetworów do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.

Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria:

1.1. Cena brutto: 60 punktów
1.2. Czas wymiany towaru: 30 punktów
1.3. Wysokość kary umownej: 10 punktów

2. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Cena brutto – waga 60 punktów

najniższa oferowana cena
(Kc) Ilość pkt przyznana danej ofercie = ----------------------------------------- x 60
w kryterium ceny badana cena

Maksymalną ilość punktów – 60 – otrzyma oferta z najniższą oferowaną ceną brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

3. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Czas wymiany towaru – waga 30 punktów
(Kwt) ilość pkt. przyznana w kryterium = (najkrótszy oferowany czas wymiany / czas wymiany w badanej ofercie) x 30
Czas wymiany towaru będzie liczony od zgłoszenia reklamacji (telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej) i nie może być krótszy niż 30 minut oraz dłuższy niż 24 godziny (zaoferowanie czasu dłuższego niż 24 godziny skutkować będzie odrzuceniem oferty; jeżeli Wykonawca nie wstawi żadnej wartości – zamawiający uzna, że Wykonawca oferuje czas 24 godziny).
Maksymalną ilość punktów – 30 – otrzyma oferta z najkrótszym zaproponowanym terminem wymiany towaru.
4. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Wysokość kary umownej: - waga 10 punktów
Wysokość kar umownych określonych w wzorze umowy w § 5 ust. 1 pkt 1 wynosi 10 % umowy brutto określonej w § 3 ust 1 wzoru umowy.
W przypadku zadeklarowania przez Wykonawcę wyższej kary umownej, Wykonawca z tego tytułu uzyska odpowiednio:
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 10% - 0 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 15% - 5 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 20% i więcej - 10 punktów
W przypadku, gdy Wykonawca nie zaznaczy w formularzu ofertowym żadnego wariantu otrzyma „0” punktów.
5. Łączna ilość punktów uzyskanych przez Wykonawcę zostanie obliczona dla każdej części osobno według wzoru:
K = Kc + Kwt + Kku
gdzie:
K – łączna ilość punktów uzyskana przez Wykonawcę;
Kc – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto;
Kwt – punkty uzyskane w kryterium czasu wymiany towaru;
Kku – punkty przyznane w kryterium deklarowanej kary umownej.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Wysokość kary umownej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 8. Mrożonki (warzywa, owoce, ryby) SP3

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych mrożonych i ryb w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).

Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
c. Ryba mrożona
d. Owoce i warzywa mrożone
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów spożywczych mrożonych i ryb do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Mrożonki musza być przewożone w temperaturze nie mniej niż -25 stopni C. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.

Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria:

1.1. Cena brutto: 60 punktów
1.2. Czas wymiany towaru: 30 punktów
1.3. Wysokość kary umownej: 10 punktów

2. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Cena brutto – waga 60 punktów

najniższa oferowana cena
(Kc) Ilość pkt przyznana danej ofercie = ----------------------------------------- x 60
w kryterium ceny badana cena

Maksymalną ilość punktów – 60 – otrzyma oferta z najniższą oferowaną ceną brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

3. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Czas wymiany towaru – waga 30 punktów
(Kwt) ilość pkt. przyznana w kryterium = (najkrótszy oferowany czas wymiany / czas wymiany w badanej ofercie) x 30
Czas wymiany towaru będzie liczony od zgłoszenia reklamacji (telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej) i nie może być krótszy niż 30 minut oraz dłuższy niż 24 godziny (zaoferowanie czasu dłuższego niż 24 godziny skutkować będzie odrzuceniem oferty; jeżeli Wykonawca nie wstawi żadnej wartości – zamawiający uzna, że Wykonawca oferuje czas 24 godziny).
Maksymalną ilość punktów – 30 – otrzyma oferta z najkrótszym zaproponowanym terminem wymiany towaru.
4. Sposób obliczenia punktów w kryterium: Wysokość kary umownej: - waga 10 punktów
Wysokość kar umownych określonych w wzorze umowy w § 5 ust. 1 pkt 1 wynosi 10 % umowy brutto określonej w § 3 ust 1 wzoru umowy.
W przypadku zadeklarowania przez Wykonawcę wyższej kary umownej, Wykonawca z tego tytułu uzyska odpowiednio:
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 10% - 0 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 15% - 5 punktów
- Za zadeklarowaną karę umowną w wysokości 20% i więcej - 10 punktów
W przypadku, gdy Wykonawca nie zaznaczy w formularzu ofertowym żadnego wariantu otrzyma „0” punktów.
5. Łączna ilość punktów uzyskanych przez Wykonawcę zostanie obliczona dla każdej części osobno według wzoru:
K = Kc + Kwt + Kku
gdzie:
K – łączna ilość punktów uzyskana przez Wykonawcę;
Kc – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto;
Kwt – punkty uzyskane w kryterium czasu wymiany towaru;
Kku – punkty przyznane w kryterium deklarowanej kary umownej.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Wysokość kary umownej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Wykonawca musi posiadać wiedzę i doświadczenie niezbędne do wykonania przedmiotu zamówienia. Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu, jeżeli wykaże, że wykonał należycie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zrealizował lub realizuje dostawę lub dostawy (umowy), polegające na sukcesywnej dostawie artykułów żywnościowych trwającej minimum 6 miesięcy.

Uwaga:
Wykonawca składający ofertę na więcej niż jedną część zamówienia może posłużyć się tym samym doświadczeniem.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, w celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia zostanie wezwany do złożenia następujących podmiotowych środków dowodowych, aktualnych na dzień złożenia:
1. Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane (sporządzonego wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ) wraz z załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane należycie.
Dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie do oferty należy dołączyć:
a) pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawcy/ów ubiegającego/cych się o udzielenie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi być złożone przez Wykonawcę w formie elektronicznej opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym osoby udzielającej pełnomocnictwa, a w przypadku notarialnej kopii – kwalifikowanym podpisem elektronicznym notariusza (jeżeli dotyczy).
b) oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz oświadczenie spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu (jeżeli dotyczy).
c) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie i poleganiu na zdolnościach tych wykonawców oświadczenie, z którego wynika, które roboty zostaną zrealizowane przez poszczególnych wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany treści umowy w stosunku do oferty w przypadkach:
a) w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT.
b) zwiększenia ilości dostawy określonego asortymentu wymienionego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia pod warunkiem nie przekroczenia wartości umowy określonej w § 3.
c) zmniejszenia lub rezygnacji z określonego asortymentu wymienionego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia, w przypadku zaleceń, decyzji lub innych dokumentów wydanych przez Instytut Żywności i Żywienia i/lub Państwową Inspekcję Sanitarną dot. ograniczenia lub zakazu stosowania określonego produktu do przygotowywania potraw w placówkach zbiorowego żywienia.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-09 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-09 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-01-07

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.