eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Micha³owice › "¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby Przedszkola Publicznego w Micha³owicach w okresie od dnia 02.11.2022 r. do dnia 31.07.2023 r."

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych




Og³oszenie z dnia 2022-09-28


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
„¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby
Przedszkola Publicznego w Micha³owicach
w okresie od dnia 02.11.2022 r. do dnia 31.07.2023 r.”

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: PRZEDSZKOLE PUBLICZNE W MICHA£OWICACH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 522590598

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Jana Paw³a II 119

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Micha³owice

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-091

1.5.4.) Województwo: ma³opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski

1.5.7.) Numer telefonu: +48123967318

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@przedszkolewmichalowicach.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://www.michalowice.edu.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby
Przedszkola Publicznego w Micha³owicach
w okresie od dnia 02.11.2022 r. do dnia 31.07.2023 r.”

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-6251d98b-3f09-11ed-8832-4e4740e186ac

2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00367753

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2022-09-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2022/BZP 00287657/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.3.2 ¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby Przedszkola Publicznego w Micha³owicach w okresie od dnia 02.11.2022 r. do dnia 31.07.2023 r.

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://bip.malopolska.pl/przedszkolemichalowice,m,415563,zamowienia-publiczne.html

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://bip.malopolska.pl/przedszkolemichalowice,m,415563,zamowienia-publiczne.html

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 2. Oferta musi byæ sporz±dzona w jêzyku polskim, w formie elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym, lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, w ogólnie dostêpnych formatach danych, w szczególno¶ci w formatach: .txt, .rtf, .pdf, .doc, .docx, .odt.
Szczegó³y rozdzia³ XI. SWZ

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Obowi±zek informacyjny znajduje siê w Rozdziale XXI. SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Ograniczenia stosowania, znajduj± siê w Rozdziale XXI. SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: PP.271.2.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie us³ugi pn. „¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby Przedszkola Publicznego w Micha³owicach w okresie od dnia 02.11.2022 r. do dnia 31.07.2023 r.”.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55524000-9 - Us³ugi dostarczania posi³ków do szkó³

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:

Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e w ramach opcji mo¿e ulec zwiêkszeniu liczba dzieci, odpowiednio liczba posi³ków i wynagrodzenie wykonawcy, ale nie wiêcej ni¿ o 10% zamówienia podstawowego.
Szczegó³y Rozdzia³ III. pkt 24 - 26 SWZ.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-11-02 do 2023-07-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wy³±cznym kryterium oceny ofert bêdzie cena.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

I. Uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów:

Warunek zostanie uznany za spe³niony je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e posiada aktualne uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci objêtej przedmiotem zamówienia tzn. , je¿eli uzyska³ decyzjê Pañstwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego, zatwierdzaj±c± lub warunkowo zatwierdzaj±c± zak³ad wprowadzaj±cy do obrotu lub produkuj±cy ¿ywno¶æ, o którym mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (t.j. Dz. U. z 2020, poz. 2021 ze zm.) tj. posiada aktualny wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej.

II. Zdolno¶æ techniczna:
Minimalny poziom warunku: Warunek zostanie uznany za spe³niony je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e dysponuje sprzêtem niezbêdnym do prawid³owego wykonania przedmiotu zamówienia, czyli minimum:
a) Sze¶cioma (6) termosami do przewozu ¿ywno¶ci o minimalnej pojemno¶ci 5 litrów;
b) Samochodem odpowiadaj±cym wymaganiom sanitarno-higienicznym zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotycz±cymi ¿ywno¶ci i ¿ywienia okre¶lonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (t.j. Dz. U. z 2020, poz. 2021 ze zm.).

III. Zdolno¶æ zawodowa:
a) W zakresie do¶wiadczenia:
Minimalny poziom warunku: Warunek zostanie uznany za spe³niony je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, zrealizowa³ co najmniej dwa zamówienia o warto¶ci nie ni¿szej ni¿ 200 000,00 z³ (dwie¶cie tysiêcy 00/100 z³) brutto polegaj±ce na przygotowaniu i dostawie wy¿ywienia dla dzieci lub m³odzie¿y szkolnej.
Okresy wyra¿one w latach, o których mowa powy¿ej, liczy siê wstecz od dnia, w którym up³ywa termin sk³adania ofert w postêpowaniu.
b) W zakresie kwalifikacji zawodowych osób skierowanych przez Wykonawcê do realizacji zamówienia:
Minimalny poziom warunku: Warunek zostanie uznany za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e dysponuje co najmniej jedn± osob±, która bêdzie pe³ni³a funkcjê dietetyka. Dietetyk musi posiadaæ wykszta³cenie wy¿sze co najmniej studiów zawodowych (licencjackich) na kierunku dietetyka lub inne równowa¿ne uprawnienia umo¿liwiaj±ce pe³nienie tej funkcji na przedmiotowym zamówieniu, np. technologia ¿ywno¶ci i ¿ywienie cz³owieka (specjalno¶æ ¿ywienie cz³owieka) oraz zdrowie publiczne (specjalno¶æ dietetyka).

Szczegó³owy opis warunków Rozdzia³ VI. SWZ

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: I. Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru S±dowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 Pzp, sporz±dzone nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jej z³o¿eniem, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji;

II. O¶wiadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 Pzp, o braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076 i 1086), z innym wykonawc±, który z³o¿y³ odrêbn± ofertê w postêpowaniu, albo o¶wiadczenia o przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzaj±cymi przygotowanie oferty w postêpowaniu niezale¿nie od innego wykonawcy nale¿±cego do tej samej grupy kapita³owej– o¶wiadczenie stanowi za³±cznik nr 7 do SWZ;

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: I. Aktualnego za¶wiadczenia o wpisie do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej, o którym mowa w art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (t. jedn. Dz. U. z 2020, poz. 2021 ze zm.);

II. Wykaz osób, skierowanych przez Wykonawcê do realizacji zamówienia publicznego, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug wraz z informacjami na temat ich wykszta³cenia niezbêdnego do wykonania zamówienia publicznego, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami – wzór wykazu stanowi za³. nr 4 do SWZ;

III. Wykaz us³ug wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych, czy te us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty sporz±dzone przez podmiot, na rzecz którego us³ugi zosta³y wykonane, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli Wykonawca z przyczyn niezale¿nych od niego nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów – o¶wiadczenie Wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wystawione w okresie ostatnich 3 miesiêcy.
Okresy wyra¿one w latach lub miesi±cach, o których mowa powy¿ej, liczy siê wstecz od dnia, w którym up³ywa termin sk³adania ofert w postêpowaniu.
Je¿eli Wykonawca powo³uje siê na do¶wiadczenie w realizacji us³ug wykonywanych wspólnie z innymi Wykonawcami, powy¿szy wykaz dotyczy us³ug, w których wykonaniu Wykonawca bezpo¶rednio uczestniczy³ - wzór wykazu stanowi za³±cznik nr 5 do SWZ;

IV. Wykaza narzêdzi, wyposa¿enia zak³adu lub urz±dzeñ technicznych dostêpnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacj± o podstawie do dysponowania tymi zasobami - wzór wykazu stanowi za³±cznik nr 6 do SWZ.

5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce mo¿liwo¶ci i okoliczno¶ci dokonania zmian postanowieñ umowy:
1) W przypadku zmiany stawki podatku VAT podczas obowi±zywania niniejszej umowy strony zobowi±zuj± siê do sporz±dzenia stosownego aneksu, uwzglêdniaj±cego zaistnia³± zmianê;
2) Zmiany okresu realizacji umowy, nie d³u¿ej ni¿ do 31 lipca 2023 r. w przypadku zmiany funkcjonowania Przedszkola Publicznego w okresie wakacyjnym wprowadzonej powszechnie obowi±zuj±cymi przepisami prawa, zmiana nie spowoduje zmiany liczby zamawianych posi³ków (ponad zamówienie podstawowe i zamówienie w ramach prawa opcji, o ile Zamawiaj±cy z niej skorzysta), ceny posi³ków oraz wynagrodzenia Wykonawcy;
3) Zmiany osoby pe³ni±cej funkcjê dietetyka spowodowanej chorob± osoby pe³ni±cej funkcjê dietetyka, innym wypadkiem losowym, rezygnacj± ze wspó³pracy z Wykonawc± lub innymi szczególnymi okoliczno¶ciami pod warunkiem, ¿e osoba bêdzie spe³nia³a wymagania okre¶lone w § 8 ust.1 umowy. Warunkiem wprowadzenia zmiany jest wykazanie przez Wykonawcê przes³anki, o której mowa powy¿ej poprzez przed³o¿enie odpowiednich dokumentów/o¶wiadczeñ osoby pe³ni±cej funkcjê dietetyka;
4) W przypadku zmiany ceny materia³ów lub kosztów zwi±zanych z realizacj± zamówienia zmiana wynagrodzenia bêdzie mo¿liwa w przypadku zmiany ceny materia³ów lub kosztów zwi±zanych z realizacj± zamówienia o wiêcej ni¿ 20% w stosunku do ceny materia³ów lub kosztów obowi±zuj±cych w dniu otwarcia ofert:
a) Przez zmianê wysoko¶ci cen materia³ów lub kosztów zwi±zanych z realizacj± zamówienia rozumie siê zarówno wzrost, jak i obni¿enie odpowiednio cen lub kosztów wzglêdem cen lub kosztów przyjêtych w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy okre¶lonego w ofercie;
b) Wprowadzenie zmiany wysoko¶ci wynagrodzenia wymaga uprzedniego z³o¿enia przez Wykonawcê lub Zamawiaj±cego o¶wiadczenia o wysoko¶ci wzrostu ceny materia³ów lub kosztów zwi±zanych z realizacj± zamówienia. Wykonawca lub Zamawiaj±cy zobowi±zany jest do przed³o¿enia szczegó³owej kalkulacji kosztów wraz ze wskazaniem ich wp³ywu na koszty realizacji zamówienia;
c) W terminie 10 dni roboczych od dnia przekazania o¶wiadczenia, o którym mowa w lit. b), Strona, która otrzyma³a o¶wiadczenie, przeka¿e drugiej Stronie informacjê o zakresie, w jakim zatwierdza o¶wiadczenie, oraz wska¿e kwotê, o któr± wynagrodzenie umowne powinno ulec zmianie, albo informacjê o niezatwierdzeniu wniosku wraz z uzasadnieniem;
d) Poziom wzrostu kosztów zwi±zanych z realizacj± zamówienia oraz zmiana wysoko¶ci wynagrodzenia zostan± ustalone na podstawie wska¼nika og³aszanego w komunikacie Prezesa G³ównego Urzêdu Statystycznego lub przez wskazanie innej podstawy, w szczególno¶ci wykazu rodzajów materia³ów lub kosztów, w przypadku których zmiana ceny uprawnia strony umowy do ¿±dania zmiany wynagrodzenia, odpowiednio na dzieñ otwarcia ofert oraz na dzieñ wprowadzenia zmiany do umowy.
2. Zmiany wynagrodzenia, o których mowa w ust. 1 pkt 4 mo¿liwe bêd± nie czê¶ciej ni¿ dwa razy w okresie obowi±zywania umowy. Maksymalna warto¶æ zmiany wynagrodzenia nie mo¿e przekroczyæ 30% wynagrodzenia brutto zamówienia podstawowego, o którym mowa w § 3 ust. 1 umowy.
3. Zmiana wynagrodzenia dokonana w trybie ust. 1 obowi±zywaæ bêdzie od miesi±ca nastêpnego po miesi±cu, w którym nast±pi³a zmiana i bêdzie odnosiæ siê wy³±cznie do czê¶ci przedmiotu Umowy wykonywanej po dniu wej¶cia w ¿ycie aneksu zmieniaj±cego wysoko¶æ wynagrodzenia.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okoliczno¶ciach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2022-10-07 09:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-10-07 09:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2022-11-05

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.