eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PrzecławSukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej w Przecławiu w roku szkolnym 2025 - 2026 - w podziale na 7 części



Ogłoszenie z dnia 2025-07-17

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej w Przecławiu
w roku szkolnym 2025 – 2026 – w podziale na 7 części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Walerii Szalay - Groele w Przecławiu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000567988

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Zielona 50

1.5.2.) Miejscowość: Przecław

1.5.3.) Kod pocztowy: 39-320

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spp@spprzeclaw.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spprzeclaw.edupage.org

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej w Przecławiu
w roku szkolnym 2025 – 2026 – w podziale na 7 części

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f4b78b14-645b-4942-acd5-7a9a38c23018

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00330437

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-07-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00330029/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej w Przecławiu w roku szkolnym 2025 – 2026 – w podziale na 7 części

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f4b78b14-645b-4942-acd5-7a9a38c23018

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem
https://ezamowienia.gov.pl/pl/
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia
określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulaminserwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
4. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:
spp@spprzeclaw.pl (nie dotyczy składania ofert w postępowaniu).

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia,
która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl/pl/
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. 11.3. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami:
1) W zakresie związanym z przedmiotem zamówienia:
Bernadeta Kulak, tel. 17/581 31 14;
email: spp@spprzeclaw.pl ;
2) W zakresie związanym z realizacją procedury o udzielenie zamówienia:
Małgorzata Nicpoń tel. 17/581 31 14;
email: spp@spprzeclaw.pl .
4. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu
„Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki
korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulamin-serwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
5. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia, o którym mowa w pkt 11.6 SWZ,
przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej: a) w formatach danych określonych w przepisach
rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (Zamawiający dopuszcza także format RAR)z
uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych (i przekazuje się jako załącznik), lub b) jako tekst wpisany bezpośrednio do
wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza
do komunikacji”).
6. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert (sposób składania ofert opisano w rozdziale 13 SWZ) odbywa się
drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do
komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień,
zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej
wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
7. Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym
lub podpisem osobistym w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego
2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1557), z zastrzeżeniem
formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych. Zamawiający preferuje w
szczególności następujące formaty przesłanych danych: .pdf, .docx, zip. Zamawiający dopuszcza także format RAR.
8. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa § 12 Regulamin Platformy e-Zamówienia, a mianowicie:
8.1. W celu prawidłowego korzystania z usług Platformy e-Zamówienia wymagany jest:
a) Komputer PC:
- parametry minimum: Intel Core2 Duo, 2 GB RAM, HD,
- zainstalowany jeden z poniższych systemów operacyjnych: MS Windows 7 lub nowszy, OSX/Mac OS 10.10, Ubuntu 14.04,
- zainstalowana jedna z poniższych przeglądarek: Chrome 66.0 lub nowsza, Firefox 59.0 lub nowszy, Safari 11.1 lub nowsza, Edge
14.0 i nowsze, albo
b) Tablet/Telefon:
- parametry minimum: 4 rdzenie procesora, 2GB RAM, Android 6.0 Marshmallow, iOS 10.3,
- przeglądarka Chrome 61 lub nowsza.
8.2. Dla skorzystania z pełnej funkcjonalności może być konieczne włączenie w przeglądarce obsługi protokołu bezpiecznej
transmisji danych SSL, obsługi Java Script, oraz cookies.
Ze względu na ograniczoną ilość znaków, pozostałe zapisy znajdują się w Rozdziale 11 SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE
L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o
udzielenie zamówienia publicznego na zadanie „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej w Przecławiu w roku szkolnym 2025 – 2026 – w podziale na 7 części ” prowadzonym
w trybie podstawowym bez negocjacji;
3) w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych można kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych
poprzez emaila: spiecuch@przeclaw.org ,
4) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania
w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych
(t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1320) dalej „ustawa Pzp”;
5) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, w sposób gwarantujący jego nienaruszalność.
6) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym
w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania
określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art.
22 RODO;
8) Wykonawca posiada:
na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza
integralności protokołu oraz jego załączników;
na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych
osobowych narusza przepisy RODO.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 9) Wykonawcy nie przysługuje:
w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby
niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji
mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego lub konkursu.
Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa
w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub
konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych
do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których
mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Zamawiającego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SPP.1.271.2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1 - Artykuły spożywcze i inne produkty
1. Ananas w puszce 565g w syropie (plastry) wyposażony w uchwyt do otwierania szt. 5
2. Brzoskwinie w syropie połówki w puszce 820g wyposażone w uchwyt do otwierania szt. 50
3. Budyń bez dodatku cukru ( różne smaki )op. 40g szt. 5
4. Biszkopty okrągłe op. 250g szt. 15
5. Ciastka w pudełku różne op. 900g szt. 15
6. Galaretka owocowa ( różne smaki ) w proszku op. 75g szt. 10
7. Herbatniki op. 400g szt. 50
8. Herbata czarna ekspresowa min. 88 torebek w opakowaniu zbiorczym szt. 80
9. Herbata owocowa różne smaki op. 25g szt. 10
10. Cukier puder op. 400g szt. 70
11. Cukier wanilinowy torebka op. 30g szt. 70
12. Cukier biały kryształ op. 1 kg szt. 500
13. Cukier trzcinowy op. 400g szt. 10
14. Cynamon mielony op. 15g szt. 10
15. Imbir mielony op. 15g szt. 10
16. Goździki całe op. 8g szt. 4
17. Proszek do pieczenia op. 30g szt. 60
18. Kwasek cytrynowy op. 20g szt. 10
19. Śnieżka bita śmietana op. 51g szt. 180
20. Rodzynki sułtańskie op. 200g szt. 5
21. Morela suszona op. 100 g szt. 10
22. Śliwka suszona op. 100g szt. 10
23. Żelatyna op. 20g szt. 3
24. Żurawina suszona op. 100g szt. 10
25. Dżem 100 % owocowów bez konserwantów bez dodatku cukru, nieskoslodzony (różne smaki m.in. truskawka, wiśnia,brzoskwinia, czarna porzeczka) słoik 280g szt. 300
26. Powidło śliwkowe 80% owoców op. 240g szt. 16
27. Miód wielokwiatowy naturalny słoik 180g szt. 20
28. Groszek ptysiowy folia op. 100g szt. 100
29. Bułka tarta op. 400g szt. 250
30. Bazylia suszona op. 10g szt. 30
31. Czosnek granulowany w proszku op. 20g szt. 30
32. Kurkuma op. 20g szt. 10
33. Majeranek op. 8g szt. 40
34. Oregano op. 8g szt. 50
35. Rozmaryn op. 15g szt. 5
36. Tymianek op. 10g szt. 5
37. Liść lubczyku op. 8g szt. 50
38. Liść laurowy op. 6g szt. 80
39. Kminek cały op. 15g szt. 30
40. Kminek mielony op. 20g szt. 10
41. Papryka słodka mielona op. 20g szt. 150
42. Papryka ostra mielona op. 20g szt. 100
43. Papryka wędzona op. 20g szt. 30
44. Pieprz czarny mielony op. 16g szt. 250
45. Pieprz czarny ziarnisty op. 20g szt. 20
46. Pieprz cytrynowy op. 20g szt. 210
47. Pieprz czosnkowy op. 20g szt. 150
48. Pieprz ziołowy op. 15g szt. 200
49. Przyprawa typu kebab-gyros op. 20g szt. 200
50. Przyprawa do ryb op. 16g szt. 20
51. Przyprawa do mięsa mielonego op. 20g szt. 100
52. Przyprawa do mięsa wieprzowego op. 20g szt. 70
53. Przyprawa do kurczaka op. 25g szt. 60
54. Przyprawa do karkówki klasyczna op. 20g szt. 50
55. Przyprawa do gulaszu op. 20g szt. 40
56. Przyprawa do bigosu op. 20g szt. 20
57. Przyprawa do dań z fasoli op. 20g szt. 10
58. Przyprawa do ziemniaków i frytek op. 25g szt. 30
59. Przyprawa curry op. 20g szt. 10
60. Przyprawa do pizzy op. 20g szt. 10
61. Przyprawa do żurku i barszczu białego op. 20g szt. 20
62. Przyprawa do rosołu op. 30g szt. 20
63. Przyprawa do spaghetti op. 16g szt. 20
64. Gałka muszkatołowa cała op. 2 szt. szt. 5
65. Ziele angielskie op. 15g szt. 60
66. Zioła prowansalskie op. 10g szt. 50
67. Sól kamienna jodowana drobnomielona op. 1 kg szt. 270
68. Sól zmiękczająca mięso op. 30g szt. 5
69. Susz kopru op. 20g szt. 10
70. Susz pietruszki op. 20g szt. 60
71. Susz warzywny op. 500g szt. 5
72. Włoszczyzna suszona op. 500g szt. 20
73. Sos sałtkowy różne rodzaje op. 8g szt. 40
74. Sos pieczeniowy jasny op. 27g szt. 200
75. Sos pomidorowy op. 38g szt. 80
76. Sos boloński torebka op. 43g szt. 120
77. Sos serowy torebka op. 34g szt. 60
78. Sos śmietanowo-ziołowy torebka op. 29g szt. 80
79. Sos sojowy butelka 150ml szt. 10
80. Sos pieczarkowy op. 30g szt. 100
81. Fix spaghetti bolognese/napoli torebka op. 41g szt. 120
82. Fix spaghetti 4 sery op. 39g szt. 20
83. Fix gulasz węgierski op. 25g szt. 30
84. Sos słodko-kwaśny/bolognese słoik op. 500g szt. 40
85. Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym torebka op. 30g szt. 20
86. Zupa borowikowa op. 44g szt. 20
87. Zupa brokułowa op. 44g szt. 40
88. Zupa pieczarkowa op. 44g szt. 60
89. Zupa fasolowa op. 65g szt. 30
90. Zupa grochowa op. 75g szt. 40
91. Zupa ogonowa op. 41g szt. 60
92. Barszcz biały torebka op. 66g szt. 330
93. Barszcz biały butelka 480 ml szt. 120
94. Żurek biały butelka 480 ml szt. 120
95. Barszcz czerwony torebka op. 49g szt. 60
96. Koncentrat barszczu czerwonego butelka 300 ml szt. 30
97. Pomidorki suszone z bazylią torebka 15g szt. 80
98. Pomidory suszone w oleju słoik 280g szt. 50
99. Kukurydza konserwowa złocista bez dodatku cukru puszka wyposażona w uchwyt do otwierania 400g szt. 150
100. Groszek konserwowy puszka wyposażony w uchwyt do otwierania 400g szt. 30
101. Ciecierzyca konserwowa puszka wyposażona w uchwyt do otwierania 400g szt. 60
102. Soczewica puszka wyposażona w uchwyt do otwierania 400g szt. 20
103. Fasola czerwona puszka konserwowa wyposażona w uchwyt do otwierania 400g szt. 40
104. Fasola biała puszka wyposażona w uchwyt do otwierania 400g szt. 40
105. Fasola drobna piękny Jaś op. 500g szt. 40
106. Groch łuskany op. 500g szt. 60
107. Buraczki tarte słoik 840g szt. 260
108. Buraczki wiórka słoik 400g szt. 30
109. Ćwikła z chrzanem słoik 840g szt. 100
110. Kapusta czerwona marynowana słoik 900g szt. 90
111. Kapusta czerwona marynowana słoik 500g szt. 40
112. Sałatka z cukini słoik 700g szt. 250
113. Sałatka z patisonów słoik 700g szt. 100
114. Sałatka z selera słoik 820 ml szt. 100
115. Seler konserwowy słoik 290g szt. 60
116. Pieczarka marynowana słoik 780g szt. 70
117. Jabłka prażone słoik słoik 840g szt. 300
118. Oliwki zielone bez pestek słoik 330g szt. 30
119. Oliwki czarne słoik 330g szt. 50
120. Pomidory całe puszka op. 400g szt. 60
121. Pomidory krojone bez skórki w zalewie op. 400g szt. 200
122. Koncentrat pomidorowy wyposażony w uchwyt do otwierania puszka 850g szt. 180
123. Chrzan tarty słoik 180g szt. 20
124. Musztarda op. 1000g szt. 20
125. Majonez słoik 260g szt. 20
126. Majonez słoik 850g szt. 150
127. Ketchup łagodny 62% pomidorów op. 1000g szt. 120
128. Ketchup pikantny 62% pomidorów op. 1000g szt. 100
129. Sos czosnkowy op. 450g szt. 120
130. Delikat do mięs bez konserwantów op. 860g szt. 5
131. Przyprawa w płynie typu maggi op. 960 ml szt. 60
132. Przyprawa bez konserwantów op. 800g szt. 40
133. Przyprawa uniwersalna typu ziarenka smaku op. 200g szt. 10
134. Rosół drobiowy op. 160g szt. 50
135. Rosół wołowy op. 160g szt. 50
136. Mąka pszenna typ 500 poznańska op. 1 kg szt. 400
137. Mąka żytnia typ 500 op. 500g szt. 20
138. Mąka kukurydziana op. 400g szt. 20
139. Mąka krupczatka op. 1 kg szt. 30
140. Mąka ziemniaczana op. 500g szt. 40
141. Kasza bul-gur op. 4x100g szt. 340
142. Kasza jęczmienna perłowa op. 400g szt. 120
143. Kasza jaglana w woreczkach op. 4x100g szt. 80
144. Kasza manna op. 400g szt. 90
145. Płatki owsiane pełnoziarniste op. 400g szt. 40
146. Płatki jaglane op. 400g szt. 14
147. Ryż biały w torebkach 4x100g szt. 120
148. Ryż biały długoziarnisty op. 1 kg kg 350
149. Ryż paraboiled op. 4x100g szt. 100
150. Makaron typu nitka cięte 5 jajeczny krajanka op. 250g szt. 280
151. Makaron typu kokardka duża/świderek/penne op. 400g szt. 560
152. Makaron muszelka mała op. 400g szt. 150
153. Makaron gwiazdki/literki/ryżyk op. 250g, 5-jajeczny szt. 300
154. Makaron łazanka op. 400g szt. 120
155. Makaron łazanka op. 250g, 5-jajeczny szt. 100
156. Makaron gniazda 2 op. 500g - 5 jajeczny szt. 400
157. Makaron pełne ziarno op. 400g szt. 100
158. Ocet jabłkowy butelka 0,25l szt. 6
159. Ocet balsamiczny butelka 0,25l szt. 4
160. Ocet winny butelka 0,25l szt. 4
161. Ocet spirytusowy butelka 0,5l szt. 5
162. Woda źródlana gazowana butelka 1,5l szt. 60
163. Woda niegazowana butelka 0,5l szt. 300
164. Woda źródlana niegazowana butelka 1,5l szt. 800
165. Woda niegazowana butelka 5l szt. 100
166. Napój owocowy(różne smaki) kartonik 200ml szt. 3200
167. Sok marchwiowo- owocowy 100% różne smaki bez dodatku cukru butelka 300ml szt. 2400
168. Syrop owocowy różne rodzaje butelka 420 ml szt. 60
169. Wafle tortowe op. 130g szt. 10
170. Olej pierwsze tłoczenie omega-3 butelka 1l szt. 600
171. Olej pierwsze tłoczenie omega-3 butelka 3l szt. 100
172. Oliwa z oliwek puszka op. 1 l szt. 60
173. Szczaw mielony koncentrat słoik 280g szt. 20
174. Pesto czerwone z pomidorami słoik 190g szt. 20
175. Pestki słonecznika op. 100g szt. 40
176. Pestki dyni op. 100g szt. 20
177. Wafelki czekoladowe op. 17g szt. 1200
178. Tuńczyk w kawałkach puszka 170g szt. 50
179. Borowi/podgrzybek krojony op. 100g szt. 6
180. Talarki lekkie mix op. 60g szt. 120
Dostawa 3 razy w tygodniu
Godziny dostawy 7.00 - 8.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2 - Mięso i wędliny
1. Filet z piersi indyka świeży kg 50
2. Filet z piersi kurczaka świeży kg 1800
3. Karkówka wieprzowa bez kości I klasa kg 900
4. Udziec z indyka filetowany świeży kg 40
5. Udziec z kurczaka kg 500
6. Udziec z kurczaka filetowany kg 20
7. Podudzie z kurczaka kg 450
8. Skrzydło z kurczaka kg 20
9. Porcja rosołowa kg 350
10. Żołądki z kurczaka kg 10
11. Porcja z kaczki kg 250
12. Golonka z indyka kg 5
13. Skrzydło z indyka kg 30
14. Skrzydło z kaczki kg 15
15. Szyja z indyka kg 15
16. Szyja z kaczki kg 15
17. Mięso wołowe rosłowe kg 65
18. Mięso wołowe - antrykot kg 30
19. Mięso wieprzowe - polędwiczki b/k kg 10
20. Schab wieprzowy bez kości kg 500
21. Szynka wieprzowa kulka I klasa kg 100
22. Szynka wieprzowa zrazowa górna b/k kg 100
23. Łopatka wieprzowa b/k I klasa kg 600
24. Mięso wieprzowe gulaszowe drobne I klasa kg 100
25. Boczek wędzony gotowany extra kg 60
26. Wędzonka kg 10
27. Kości wieprzowe wędzone kg 40
28. Kości wieprzowe kg 30
29. Podgardle wędzone kg 20
30. Słonina kg 50
31. Żeberka wieprzowe kąty kg 100
32. Żeberka wieprzowe pasy kg 100
33. Zestaw z kaczki św.tacka kg 20
34. Parówki z szynki kg 100
35. Parówki bez konserwantów kg 20
36. Kiełbasa krakowska parzona kg 10
37. Kiełbasa krakowska podsuszana kg 5
38. Kiełbasa krucha z szynki kg 5
39. Szynka z liściem kg 5
40. Szynka bez konserwantów kg 5
41. Kiełbasa śląska kg 150
42. Kiełbasa zwyczajna bez osłonki kg 150
43. Kiełbasa starowiejska kg 150
44. Kiełbasa zwyczajna extra kg 5
Dostawa 3 razy w tygodniu
Godziny dostawy 7.00 - 7.30

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

15110000-2 - Mięso

15112000-6 - Drób

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3 - Jaja świeże
1 Jajka świeże kurze klasy A rozmiar L szt. 4500
Dostawa 2x w tygodniu
Godzina dostawy: 7.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 4 - Mrożonki
1 Maliny całe op. 2,5 kg kg 50
2 Truskawki bez szypułek op. 2,5 kg kg 200
3 Porzeczka czarna mrożona op. 450g szt. 15
4 Porzeczka czarna mrożona op. 2,5 kg kg 50
5 Porzeczka czerwona mrożona op. 2,5 kg kg 2,5
6 Borówka amerykańska op. 2,5 kg szt. 10
7 Wiśnia kompotowa drylowana op. 2,5 kg kg 20
8 Wiśnia kompotowa drylowana op. 450 g szt. 10
9 Mieszanka kompotowa min. 3 - składnikowa bez pestek op. 2,5 kg kg 80
10 Brukselka mrożona op. 450g szt. 20
11 Brokuł mrożony op. 2,5 kg kg 30
12 Brokuł mrożony op. 450g szt. 15
13 Bukiet kwiatowy mrożony op. 2,5 kg kg 30
14 Dynia jadalna kostka op. 2,5 kg kg 30
15 Goszek zielony op. 2,5 kg kg 10
16 Groszek zielony op. 450g szt. 20
17 Fasola szparagowa zielona op. 2,5 kg kg 120
18 Fasola szparagowa żółta op. 2,5 kg kg 80
19 Frytka karbowana op. 2,5 kg kg 1000
20 Frytka prosta op. 2,5 kg kg 1000
21 Ziemniaki w mundurkach op. 2,5 kg kg 25
22 Szpinak op. 450g szt. 30
23 Kalafior mrożony op. 450g szt. 30
24 Kalafior mrożony op. 2,5 kg kg 40
25 Marchewka mini mrożona op. 2,5 kg kg 20
26 Marchewka mini mrożona op. 450g szt. 40
27 Marchewka z groszkiem op. 2,5 kg kg 40
28 Marchewka z groszkiem op. 450g szt. 20
29 Mieszanka chińska op. 450g szt. 6
30 Mieszamka europejska wielowarzywna op. 2,5 kg kg 100
31 Mieszanka warzywna min. 7 - składnikowa op. 2,5 kg kg 50
32 Włoszczyzna paski op. 2,5 kg kg 100
33 Włoszczyzna paski op. 450g szt. 10
34 Kluski śląskie op. 2,5 kg kg 300
35 Kopytka domowe ziemniaczane op. 2,5 kg kg 250
36 Pierogi ruskie op. 2,5 kg kg 800
37 Pierogi z kapustą op. 2,5 kg kg 5
38 Kartacze z mięsem op. 2,5 kg kg 70
39 Knedle z owocami op. 2,5 kg kg 70
40 Pyzy ziemniaczane op. 2,5 kg kg 120
41 Pyzy ziemniaczane z mięsem op. 2,5 kg kg 120
42 Uszka do barszczu z mięsem op. 450g szt. 100
43 Uszka do barszczu z mięsem op. 2,5 kg kg 15
44 Uszka do barszczu z grzybami op. 450g szt. 20
45 Ryba Miruna filet b/s op. 6,8 kg kg 250
46 Ryba kostka z Mintaja panierowana op. 6 kg kg 70
47 Paluszki rybne op. 8 kg kg 350
48 Barszcz ukraiński op. 450g szt. 30
49 Zupa brokułowa z kaszą jęczmienna op. 450g szt. 40
50 Zupa babuni mrożona op. 450g szt. 20
51 Zupa fasolowa mrożona op. 450g szt. 30
52 Zupa jarzynowa 7 lub 9 składnikowa op. 450g szt. 20
53 Zupa kalafiorowa z koperkiem op. 450g szt. 30
54 Zupa królewska ze szpinakiem op. 450g szt. 30
55 Zupa ogórkowa mrożona op. 450g szt. 12
56 Zupa pieczarkowa mrożona op. 450g szt. 40
57 Zupa wiosenna op. 450g szt. 45
Dostawa 2 razy w tygodniu
Godziny dostawy: 7.00 – 9.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 5 - Nabiał i produkty mleczarskie
1. Mleko UHT 3,2% tłuszczu op. karton 1 l szt. 370
2. Mleko UHTe 2% tłuszczu op. karton 1 l szt. 100
3. Mleko świeże 2% tłuszczu 3-tygodniowe op. folia 900 ml szt 600
4. Baton mleczna kanapka op. 29 g szt. 400
5. Drożdże świeże domowe op. 100 g szt. 30
6. Twaróg tłusty 3X mielony 600 g szt. 10
7. Twaróg półtłusty krajanka folia op. od 200 do 2000 g kg 380
8. Twaróg sernikowy mielony wiaderko 1 kg szt. 30
9. Serki topione różne smaki op. 100 g szt. 250
10. Ser typu mascarpone op. 250g szt. 2
11. Ser typu mozzarella op. ok 125g szt. 20
12. Ser typu mozzarella kostka kostka 300g szt. 20
13. Ser typu feta 18% tł.op. 270g szt. 60
14. Ser żółtytypu salami blok kg 260
15. Ser żółty blok kg 10
16. Masło extra min.82 % tłuszczu op. 200g szt. 1500
17. Mixełko smarowne op. 200g szt. 10
18. Margaryna typu Palma op. 250g szt. 400
19. Jogurt owocowy różne smaki op. 150g szt. 760
20. Jogurt pitny różne smaki op. butelka 250g szt. 1600
21. Jogurt naturalny op. 400g szt. 180
22. Jogurt naturalny typu greckiego op. 350g szt 150
23. Śmietana 18% op. 330 g szt. 700
24. Śmietanka 30% op. 250 ml szt. 60
25. Śmietana 30% op. 500ml szt 60
26. Margaryna śniadaniowa op. 450g szt. 10
Dostawa 2 razy w tygodniu
Godziny dostawy: 7.00 – 9.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 6 - Warzywa i owoce
1. Avocado szt. 2
2. Banan kg 500
3. Cytryna kg 70
4. Gruszka kg 150
5. Imbir korzeń kg 1
6. Jabłko kg 1500
7. Jabłko szara reneta kg 100
8. Mandarynka kg 800
9. Nektarynka kg 20
10. Pomarańcza kg 60
11. Pomidor malinowy kg 80
12. Pomidor polski kg 70
13. Brokuł szt. 40
14. Groch łuskany kg 40
15. Buraczki czerwone kg 30
16. Cebula biała kg 160
17. Cebula czerwona kg 50
18. Czosnek polski główka szt. 200
19. Kalafior szt. 30
20. Kalarepa szt. 20
21. Kapusta biała kg 100
22. Kapusta kiszona wiaderko 3 kg szt. 35
23. Kapusta kiszona wiaderko 5 kg szt. 5
24. Kapusta kiszona wiaderko 10 kg kg 8
25. Kapusta kiszona worek 1 kg szt. 200
26. Kapusta pekińska szt. 100
27. Kapusta włoska szt. 30
28. Koperek pęczek szt. 150
29. Marchew kg 1000
30. Ogórek kiszony op. folia ok 400g szt. 40
31. Ogórek kiszony wiaderko 3 kg szt. 40
32. Ogórek zielony świeży kg 150
33. Papryka czerwona/żółta/zielona kg 60
34. Pietruszka korzeń kg 1000
35. Pietruszka natka pęczek szt. 60
36. Por kg 50
37. Rukola op. folia 125g szt. 30
38. Rzodkiewka pęczek szt. 40
39. Sałata zielona szt. 40
40. Sałata lodowa szt. 450
41. Sałata mix kolorowa szt. 100
42. Seler korzeń kg 150
43. Seler naciowy szt. 6
44. Szczypiorek pęczek szt. 40
45. Ziemniaki kg 4200
46. Pieczarki kg 80
Dostawa 3 razy w tygodniu
Godziny dostawy: 7.00 – 9.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 7 - Pieczywo
1. Babka piaskowa 350g szt. 8
2. Bułka kajzerka mała 60g szt. 30
3. Bułka duża zwykła z pieca 100g szt. 400
4. Bułka tarta 500g szt. 200
5. Chałka 400g szt. 2
6. Chleb mieszany wieloziarnisty 400g szt. 10
7. Chleb tostowy 500g szt. 20
8. Chleb mieszany krojony 500 g szt. 1100
9. Ciasteczka kruche typu baletki/ grzebyczki 1 kg kg 5
10. Chleb graham krojony mieszany 400g szt. 10
11. Drożdżówki ser/marmolada, toffi 100g szt. 200
12. Pączki 80g szt. 400
13. Sztangle 100 g szt. 1000
14. Wek pszenny 400g szt. 5
Dostawa 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku)
Godziny dostawy 7.00 - 8.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Wykonawca podlega
wykluczeniu także w oparciu o podstawy wykluczenia wskazane art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych
rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t.j.
Dz. U. z 2024 r. poz. 514).
2. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą oświadczenie stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca na dzień
składania ofert nie podlega wykluczeniu.
3. Oświadczenie należy złożyć wg wymogów Załącznika Nr 2 do SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie wymaga w niniejszym postępowaniu podmiotowych środków dowodowych.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga w niniejszym postępowaniu przedmiotowych środków dowodowych

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Na potrzeby oceny ofert oferta musi zawierać:
1) Formularz ofertowy – do wykorzystania wzór (druk), stanowiący Załącznik nr 1 do SWZ (przy czym Wykonawca może
sporządzić ofertę wg innego wzorca, powinna ona wówczas obejmować dane wymagane dla oferty w SWZ i załącznikach)
wraz z formularzem asortymentowo – cenowym;
2) Oświadczenie wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia składanego na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy
Pzp, o którym mowa w rozdziale 8.1 SWZ - Załącznik nr 2 do SWZ;
3) Uzasadnienie do zastrzeżenia informacji znajdujących się w ofercie jako tajemnica przedsiębiorstwa (jeżeli dotyczy);
4) Potwierdzenie umocowania do działania w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby:
a) zamawiający w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby jest
umocowana do jego reprezentowania, żąda złożenia wraz z ofertą odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego,
Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru;
b) wykonawca lub podmiot udostępniający zasoby nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa w lit a),
jeżeli zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile wykonawca wskazał dane
umożliwiające dostęp do tych dokumentów.
c) jeżeli w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby działa osoba, której umocowanie do jego
reprezentowania nie wynika z dokumentów, o których mowa w lit a), zamawiający żąda od wykonawcy lub podmiotu
udostępniającego zasoby złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa lub innego dokumentu potwierdzającego umocowanie do
reprezentowania wykonawcy.
5) Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w postępowaniu o
udzielenie zamówienia albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (jeżeli dotyczy).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają
pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i
zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: oświadczenie, o którym mowa w pkt. 8.1
SWZ składa z ofertą każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to potwierdza brak
podstaw wykluczenia w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia w postępowaniu.
3. Jeżeli została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zamawiający może
żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 455 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz w następujących okolicznościach:
a) zmiany asortymentu, w tym zmiany numeru katalogowego, modelu, typu produktu, na asortyment inny, lub poprzez dodanie nowego, o parametrach i funkcjonalności nie gorszych, niż wykazany w ofercie, z zastrzeżeniem, że cena tego asortymentu nie ulegnie podwyższeniu,
b) zaoferowania w wyniku postępu technologicznego produktu o lepszych parametrach w cenie oferowanej w postępowaniu przetargowym albo niższej, wraz ze zmianą nazwy produktu i numeru katalogowego;
c) zmiana producenta lub zaprzestanie produkcji przez dotychczasowego producenta z przyczyn niezależnych od Wykonawcy z zastrzeżeniem, że Wykonawca zaoferuje produkt równoważny o takich samych lub lepszych parametrach w cenie oferowanej w postępowaniu przetargowym albo niższej, wraz ze zmianą nazwy produktu i numeru katalogowego;
d) zmiana przepisów obowiązujących, mających wpływ na realizację niniejszej umowy;
e) w przypadku zmiany ceny w wyniku zmiany przepisów prawa podatkowego dotyczącej stawek VAT w okresie obowiązywania umowy, przy czym zmiana dotyczyć może wartości brutto, wartość netto pozostaje bez zmian;
Zmiany wymienione w ust. 1 mogą być dokonane na wniosek Wykonawcy, z uzasadnieniem konieczności zmiany, za zgodą Zamawiającego, w terminie do 14 dni od przesłania zawiadomienia, w formie pisemnego aneksu do umowy.
2. Waloryzacja wynagrodzenia umownego w przypadku zmiany kosztów związanych z realizacją zamówienia, zgodnie z art. 439 ust. 1-4 ustawy Pzp, jest możliwa według następujących zasad:
a) Po upływie okresu 6 miesięcy (termin początkowy) zamawiający dopuszcza zmianę wysokości wynagrodzenia (waloryzacja) w sytuacji, gdy ceny jednostkowe określone w załączniku do Umowy wzrosną o co najmniej 20% w porównaniu do cen zakupu asortymentu, o których mowa, względem ceny lub kosztu przyjętych w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do umowy,
b) Wykonawca wnioskujący o dokonanie zmiany wysokości wynagrodzenia przedstawia projekt aneksu do umowy z wykazem rodzaju wszystkich cen brutto zł asortymentu objętego niniejsza umową, uprawniających do żądania zmiany wynagrodzenia wraz z dowodami będącymi podstawą do akceptacji aneksu, tj. kserokopiami faktur zakupu asortymentu przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie oraz z zakupami tego asortymentu w 6 miesiącu realizacji umowy. We wniosku o zmianę umowy wykonawca przedstawia także wyszczególnienie ilości asortymentu każdej wykazanej pozycji potrzebnej do końca realizacji umowy;
c) Jeżeli wartość asortymentu wskazanego w załączniku nr 1 do umowy wzrośnie o co najmniej 20 %, w porównaniu do cen przyjętych w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy zawartego w ofercie, Zamawiający może wyrazić zgodę na podwyższenie wynagrodzenia o różnicę cen asortymentu wyszczególnionego w Wykazie do aneksu, pomiędzy udowodnionymi wartościami ceny przyjętej w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie a wartościami tych cen po upływie 6 miesięcy, a w dalszej kolejności co 6 miesięcy. Podwyższenie wynagrodzenie może nastąpić o wartość różnicy cen asortymentu przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy zawartego w ofercie a cenami występującymi po 6 miesiącach realizacji umowy, pomnożoną o potrzebne ilości materiałów i kosztów do końca realizacji umowy. Zestawienie cen stanowiące podstawę wyliczenia wynagrodzenia będzie stanowiło załącznik do aneksu do umowy.
d) Przez zmianę ceny asortymentu rozumie się wzrost odpowiednio cen, jak i ich obniżenie, względem cen przyjętych w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie. W przypadku obniżenia cen asortymentu wykonawca przedstawia także aneks do umowy w sposób jak opisano o podwyżkach, z zastrzeżeniem przedstawienia cen początkowych oraz obniżonych co 6 miesięcy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-07-25 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępnej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f4b78b14-645b-4942-acd5-7a9a38c23018

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-07-25 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-08-23

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Wymagania dla wszystkich grup asortymentowych:
 Wszystkie towary będące przedmiotem zamówienia muszą spełniać wymogi określone
w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych wydanych na tej podstawie.
 Produkcja i dostawy realizowane będą zgodnie z normami jakościowymi systemu HACCP.
 Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć każdorazowo towar odpowiedniej jakości, tzn. świeży, nie przeterminowany, nie z kończącym się terminem przydatności do spożycia, |
w odpowiednim gatunku. Termin przydatności do spożycia musi być podany w sposób widoczny na opakowaniu.
 Towar musi być dostarczony w nie uszkodzonych atestowanych opakowaniach, spełniających wymagania sanitarno-epidemiologiczne. Elementy muszą być ułożone tak w opakowaniach aby nie uległy deformacji.
 Osoba realizująca dostawę musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony przez Sanepid do transportu produktów spożywczych.
 Zamawiającemu przysługuje prawo do zbadania towaru podczas odbioru, w tym:
• warunków transportu (czystość środka transportu, opakowań i innych warunków mających wpływ na jakość zdrowotną przewożonych artykułów)
• sposobu wyładowania towaru (zapobieganie zanieczyszczenia towaru podczas rozładunku)
• dokumentacji dotyczącej dostarczonych produktów, w tym: producenta, daty produkcji, świadectwa kontroli jakości
• oznakowania towaru – czytelny termin przydatności do spożycia lub data minimalnej trwałości
• opakowania – brak uszkodzeń, widocznych zanieczyszczeń, pęknięć, rozdarć, itp. zgodności z zamówieniem.
 Zamawiający może odmówić odbioru towaru jeżeli nie spełnia wymaganych warunków sanitarnych, jakościowych lub ilościowych.
3. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne Grupy Asortymentowe. Każda grupa asortymentowa będzie rozpatrywana indywidualnie. Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie Grupy Asortymentowe.
4. Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości minimalne i maksymalne należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze od zamawianych. W przypadku, gdy ilość zakupionych artykułów w okresie obowiązywania umowy będzie mniejsza od ilości przedstawionej w opisie przedmiotu zamówienia, Zamawiający ma prawo nie zrealizować dalszych zakupów artykułów żywnościowych bez jakichkolwiek konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający gwarantuje niniejszym zrealizowanie zamówienia w wartości nie mniejszej niż 70% ceny podanej w ofercie Wykonawcy za wykonanie danej części zamówienia.
5. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ w dniach wolnych od nauki wynikających z organizacji roku szkolnego (np. w okresie świątecznym)
c.d. Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
e) Wykonawca, którego wynagrodzenie zostało zmienione, zobowiązany jest do zmiany wynagrodzenia przysługującego
podwykonawcy/podwykonawcom, z którym zawarł umowę, w zakresie odpowiadającym zmianom cen asortymentu
dotyczącego zobowiązania podwykonawcy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.