eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczecin › Dostawa artykułów żywnościowych dla Zachodniopomorskiego Centrum Edukacji Morskiej i Politechnicznej w Szczecinie w podziale na części.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2021-12-16


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych dla Zachodniopomorskiego Centrum Edukacji Morskiej i Politechnicznej w Szczecinie w podziale na części.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zachodniopomorskie Centrum Edukacji Morskiej i Politechnicznej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 321246209

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Hoża 6

1.5.2.) Miejscowość: Szczecin

1.5.3.) Kod pocztowy: 71-699

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL424 - Miasto Szczecin

1.5.7.) Numer telefonu: +48 91 43 161 11

1.5.8.) Numer faksu: +48 91 44 20 516

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: tkrzywinski@zcemip.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zcemip.szczecin.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych dla Zachodniopomorskiego Centrum Edukacji Morskiej i Politechnicznej w Szczecinie w podziale na części.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-71344bc9-5e50-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00318296

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-16

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002778/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa mięsa i wędlin do stołówki szkolnej Zachodniopomorskiego Centrum Edukacji Morskiej i Politechnicznej

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/d7e32cd2-9110-4b92-9bd8-4c8726d2960e

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1) Z zastrzeżeniem art. 61 ust. 2 ustawy, komunikacja Zamawiającego z wykonawcami (UWAGA: nie dotyczy składania ofert), w szczególności: składanie oświadczeń, zawiadomień, wniosków o wyjaśnienie treści SWZ lub przekazywanie innych informacji w postępowaniu, odbywa się elektronicznie za pośrednictwem poczty elektronicznej. Adres e-mail do komunikacji Zamawiającego z wykonawcami wskazano w Rozdziale I pkt 1 SWZ. Korespondencja, przekazana Zamawiającemu w inny sposób (np.: osobiście, listownie, elektronicznie na inny niż wskazany w Rozdziale I pkt 1 SWZ adres e-mail lub na elektroniczną skrzynkę podawczą ePUAP) nie będzie brana pod uwagę;
2) składanie ofert odbywa się za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP i dostępnego przez MiniPortal (adres: https://miniportal.uzp.gov.pl/);
3) w formularzu oferty Wykonawca zobowiązany jest podać e-mail, na który przesyłana będzie mu korespondencja związana z postępowaniem;

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) ofertę i oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, składa się, pod rygorem nieważności w formie elektronicznej (tj. przy użyciu kwalifikowanego podpisu elektronicznego) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym;
2) sposób sporządzenia podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz w rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy;
3) jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2020r. poz. 1913 ze zm.), wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Załącznik stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”, a następnie wraz z plikami stanowiącymi jawną część należy ten plik zaszyfrować. Uzasadnienie zastrzeżenia informacji jako tajemnicy przedsiębiorstwa należy złożyć wraz z częścią jawną oferty;
4) wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku”;
5) wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP);
6) maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanego „Formularza złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” wynosi 150 MB;
7) za datę przekazania oferty przyjmuje się datę jej przekazania na elektroniczną skrzynkę podawczą Zamawiającego ePUAP;
8) za datę przekazania oświadczeń, zawiadomień, wniosków o wyjaśnienie treści SWZ lub innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na adres e-mail Zamawiającego wskazany w Rozdziale I pkt 1 SWZ;
9) wykonawca musi złożyć zaszyfrowaną ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP i udostępnionego również przez miniPortal (adres: https://miniportal.uzp.gov.pl/) na adres skrzynki ePUAP, który został wskazany w Rozdziale I pkt 1 SWZ; Funkcjonalność zaszyfrowania oferty przez wykonawcę jest dostępna na miniPortalu, w szczegółach danego postępowania. Szczegółowe informacje dotyczące sposobu złożenia oferty, w tym jej zaszyfrowania zostały opisane w „Instrukcji użytkownika”, dostępnej pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/.
10) wykonawca może przed upływem terminu do składania ofert wycofać ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Sposób wycofania oferty został opisany w „Instrukcji użytkownika” dostępnej na mini portalu;
11) we wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem zaleca się posługiwanie nazwą postępowania lub numerem referencyjnym niniejszego postępowania;
12) zasady określone w niniejszym rozdziale nie dotyczą dokumentów składanych przez wykonawców przed podpisaniem umowy oraz zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli są wymagane.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO, zamawiający informuje, że:
1) administratorem a w przypadku zamówień współfinansowanych ze środków UE (jeżeli dotyczy) również podmiotem przetwarzającym wszelkie dane osobowe osób fizycznych związanych z niniejszym postępowaniem jest Gmina Miasto Szczecin – Zachodniopomorskie Centrum Edukacji Morskiej i Politechnicznej w Szczecinie, ul. Hoża 6, 71-699 Szczecin.
2) kontakt do inspektora ochrony danych osobowych: e-mail: iod@spnt.pl tel. 91 85 22 093.
3) dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie niniejszego zamówienia,
4) odbiorcami ww. danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy oraz umowy dofinansowania (jeżeli dotyczy),
5) ww. dane osobowe będą przechowywane odpowiednio:
- przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego albo przez cały okres obowiązywania umowy w sprawie zamówienia publicznego - jeżeli okres obowiązywania umowy przekracza 4 lata;
- przez okres, o którym mowa w art. 125 ust. 4 lit. d) w zw. z art. 140 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr 1303/2013 z dnia 17.12.2013 r. w przypadku zamówień współfinansowanych ze środków UE;
- do czasu przeprowadzania archiwizacji dokumentacji - w zakresie określonym w przepisach o archiwizacji,
6) obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy, związanym z udziałem w postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy,
7) w odniesieniu do danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO,
8) osoba fizyczna, której dane osobowe dotyczą posiada:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do ww. danych osobowych. W przypadku korzystania przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane przez zamawiającego, z uprawnienia o którym mowa w art. 15 ust. 1-3 RODO, zamawiający może żądać od osoby, występującej z żądaniem wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia;
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania ww. danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą oraz nie może naruszać integralności protokołu postępowania oraz jego załączników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych. Zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania. W przypadku, gdy wniesienie żądania dotyczącego prawa, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, spowoduje ograniczenie przetwarzania danych zawartych w protokole postępowania lub załącznikach do tego protokołu, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba, że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO,
9) osobie fizycznej, której dane osobowe dotyczą nie przysługuje:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZCEMiP/AG/WW/01/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy: ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH - zgodnie z załącznikiem nr 1a do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03210000-6 - Zboża i ziemniaki

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu;
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy: NABIAŁU - zgodnie z załącznikiem nr 1b do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu;
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy: WARZYW I OWOCÓW - zgodnie z załącznikiem nr 1c do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15310000-4 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03210000-6 - Zboża i ziemniaki

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu;
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy: MIĘSA - zgodnie z załącznikiem nr 1d do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15111100-0 - Wołowina

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu;
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy: RYB MROŻONYCH - zgodnie z załącznikiem nr 1e do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu;
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy: WARZYW I OWOCÓW MROŻONYCH - zgodnie z załącznikiem nr 1f do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu;
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy: PIECZYWA - zgodnie z załącznikiem nr 1g do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu;
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy: JAJ – zgodnie z załącznikiem nr 1h do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu;
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu, według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ;
Uwaga! W przypadku wspólnego ubiegania się wykonawców o udzielenie zamówienia ww. dokument składa każdy z wykonawców.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Przedmiotowe środki dowodowe: Opis rozwiązań równoważnych – jeżeli wykonawca przewiduje ich zastosowanie (w przypadku, o którym mowa w Rozdziale XVI pkt 18 SWZ) oraz dokumenty na potwierdzenie równoważności zastosowanych rozwiązań (jeżeli są konieczne do wykazania równoważności).

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

Na podstawie art. 107 ust. 2 ustawy, jeżeli wykonawca nie złoży przedmiotowych środków dowodowych lub złożone przedmiotowe środki dowodowe będą niekompletne, zamawiający wezwie do ich złożenia lub uzupełnienia w wyznaczonym terminie z zastrzeżeniem art. 107 ust. 3 ustawy.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy.
2. Pełnomocnictwo, o którym mowa w pkt 1 należy dołączyć do oferty.
3. Wszelką korespondencję w postępowaniu zamawiający kieruje do pełnomocnika.
4. Wspólnicy spółki cywilnej są wykonawcami wspólnie ubiegającymi się o udzielenie zamówienia i mają do nich zastosowanie zasady określone w pkt 1 – 3.
5. Przed zawarciem umowy wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia będą mieli obowiązek przedstawić zamawiającemu kopię umowy regulującej współpracę tych wykonawców, zawierającą, co najmniej:
1) zobowiązanie do realizacji wspólnego przedsięwzięcia gospodarczego obejmującego swoim zakresem realizację przedmiotu zamówienia,
2) określenie zakresu działania poszczególnych stron umowy,
3) czas obowiązywania umowy, który nie może być krótszy, niż okres obejmujący realizację zamówienia.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-27 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/d7e32cd2-9110-4b92-9bd8-4c8726d2960e

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-27 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

nie dotyczy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.