eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siedlce › Świadczenie usługi gastronomicznej dla cudzoziemców uczestniczących w kursie letniego języka polskiego.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-07-04


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usługi gastronomicznej dla cudzoziemców
uczestniczących w kursie letniego języka polskiego.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001471

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Konarskiego 2

1.5.2.) Miejscowość: Siedlce

1.5.3.) Kod pocztowy: 08-110

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL925 - Siedlecki

1.5.7.) Numer telefonu: 25 643 19 35

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: klaudia.krawczyk-styrna@uph.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.uph.edu.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usługi gastronomicznej dla cudzoziemców
uczestniczących w kursie letniego języka polskiego.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d6402430-fb91-11ec-8000-d680d39e541a

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00237560

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-07-04

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00021169/09/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.15 Świadczenie usługi gastronomicznej dla cudzoziemców uczestniczących w kursie letniego języka polskiego.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://uph-edu.logintrade.net/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://uph-edu.logintrade.net/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie i Instrukcji dostępnych pod adresem https://uph-edu.logintrade.net/
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z platformy przetargowej, określone w Regulaminie portalu.
5. Zawiadomienia, oświadczenia, wnioski lub informacje Wykonawcy przekazują:
a) poprzez Platformę Przetargową, dostępną pod adresem: https://uph-edu.logintrade.net/;
b) drogą elektroniczną e-mail: klaudia.krawczyk-styrna@uph.edu.pl.
6. Wymagania techniczne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, rejestracja na Platformie, w tym złożenie oferty w formie elektronicznej:
7. Rekomendowane przeglądarki internetowe:
a) Internet Explorer 8, Internet Explorer 9, Internet Explorer 10, Internet Explorer 11;
b) Google Chrome 31;
c) Mozilla Firefox 26;
d) Opera 18.
8. Pozostałe wymagania techniczne:
a) dostęp do sieci Internet;
b) obsługa przez przeglądarkę protokołu XMLHttpRequest - ajax;
c) włączona obsługa JavaScript;
d) zalecana szybkość łącza internetowego powyżej 500 KB/s;
e) zainstalowany Acrobat Leader;
f) zainstalowane środowisko uruchomieniowe Java - Java SE Runtime Environment 6 Update 24 lub nowszy.
9. Rekomendowane formaty przesyłanych danych:
image/bmp, image/x-windows-bmp, application/msword, application/drafting, image/gif, application/x-compressed, application/x-gzip, multipart/x-gzip, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-latex, application/pdf, image/pict, image/png, application/mspowerpoint, application/postscript, application/rtf, application/x-rtf, text/richtext, image/tiff, image/x-tiff, application/mswrite, application/excel, application/x-excel, application/vnd.ms-excel, application/x-msexcel, application/vnd.ms-excel, text/xml, application/x-zip-compressed, application/zip, application/vnd.ms-office, image/x-ms-bmp, video/x-msvideo, audio/x-ms-wma, application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet, application/acad, application/x-acad, application/autocad_dwg, image/x-dwg, application/dwg, application/x-dwg, application/x-autocad, image/vnd.dwg, drawing/dwg
10. Kodowanie i oznaczenie czasu przekazania danych.
Czas zapisywany jest w formacie YYYY-MM-DD HH:MM:SS. Czas przekazania danych jest to czas, w którym zostanie potwierdzone złożenie oferty, dokumentu przez Wykonawcę. W przypadku wybrania opcji złożenia oferty bez logowania, potwierdzenie odbywa się poprzez kliknięcie w link dostępny w wiadomości mailowej, wysłanej automatycznie po złożeniu oferty, dokumentu będąc niezalogowanym na Platformie zakupowej. Wiadomość otrzymuje Wykonawca na adres e-mail wskazany w formularzu „Złóż ofertę”. W przypadku Wykonawcy zalogowanego na Platformie Przetargowej, czas przekazania danych jest to czas wysłania dokumentu, oferty przez Platformę Przetargową.
11. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
12. UWAGA! W razie wystąpienia jakichkolwiek problemów prosimy o kontakt z działem Helpdesk Logintrade +48 71 787 35 34, e-mail: helpdesk@logintrade.net.
13. Rejestracja i korzystanie z Platformy jest bezpłatne.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): KLAUZULA INFORMACYJNA W ZAKRESIE OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679
z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem
danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych) (Dz. U. UE L119 z dnia 4 maja 2016 r., str. 1; zwanym dalej „RODO”) informujemy, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Uniwersytet Przyrodniczo - Humanistyczny w Siedlcach, z siedzibą w Siedlcach (08-110) przy ul. Konarskiego 2, reprezentowany przez Rektora;
2) administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: roman.sikorski@uph.edu.pl;
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji;
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy PZP;
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisanych ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego;
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
8) posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących
(w przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratora niewspółmiernie dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia);
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
d) przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DZP.290.28.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiający uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia obejmuje usługę gastronomiczną polegającą na przygotowaniu, dostarczeniu, podaniu wyżywienia wraz z obsługą kelnerską przy serwowaniu wszystkich posiłków dla 25 osób (+/- 20%)
2. Wykonawca zapewni posiłki dobrej jakości, 2 w ciągu dnia: obiad i kolacja, różnorodne i z możliwością wyboru (co najmniej mięsne/bezmięsne), zrównoważone pod względem kaloryczności i obecności różnych grup produktów (warzywa, produkty zawierające białko, skrobię, węglowodany). Usługi świadczone będą:
- w przypadku obiadu - w formie cateringu, dowożonego do miejsca prowadzenia zajęć, w budynku Wydziału Humanistycznego UPH przy ul. Żytniej 39 w Siedlcach lub w Ośrodku Języka Polskiego i Kultury Polskiej, ul. 3 Maja 49 - Zamawiający poinformuje Wykonawcę o wybranej lokalizacji;
- w przypadku kolacji - w lokalu Wykonawcy, zlokalizowanym w centrum miasta Siedlce, w odległości nie większej niż 1000 m od pl. gen. W. Sikorskiego (odległość ustalona będzie wg wskazań portalu Google Maps dla najkrótszej trasy pieszej).
3. Wykonawca zapewni następujące posiłki wg określonego standardu:
1) Obiady (wymiennie po 1 daniu dziennie):
- pierogi z różnymi farszami 6 szt. / os.,
- sałatka z kurczakiem 200 g / os.,
- tortilla 200 g, naleśniki - 2 szt. / os.,
- krokiety z różnymi farszami - 2 szt. / os.,
- sałatka grecka z pieczywem czosnkowym - 200 g / os.,
- do każdego zestawu lunchowego Wykonawca zapewni napoje (kawa mielona, kawa rozpuszczalna, herbata, cukier, mleko, woda gazowana, woda niegazowana).
2) Kolacje (Zupa - 300 ml, Potrawy mięsne - 150 - 180 g, Potrawy bezmięsne - 150 g, Ziemniaki/ryż/makaron - 150 g, Surówki - 150 g, Kompot /woda/sok - 250 ml)
25.07 - Kapuśniak, będzwały z mięsem, surówka z marchewki i ananasa, kompot.
26.07 - Fasolowa, bitek wołowy, ogórek małosolny, ziemniaki, kompot.
27.07 - Kalafiorowa, ryż, filet z kurczaka w sezonowych warzywach, sok jabłkowy.
28.07 - Pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot.
29.07 - Jarzynowa, ryba miruna po grecku, ziemniaki, kompot.
30.07 - Szczawiowa z jajkiem, babka ziemniaczana z sosem kurkowym, surówka z kiszonej kapusty, kompot.
31.07 - Chłodnik litewski z jajkiem, klasyczny polski kotlet schabowy, ziemniaki opiekane, mizeria, kompot.
01.08 - Zupa bałkańska, kurczak pieczony, ryż prażony, pomidor z cebulką.
02.08 - Zupa krem z ziemniaków z wędzonym twarożkiem, karkówka pieczona, kasza gryczana, surówka szwedzka.
03.08 - Zupa krem z papryki i marchewki, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, buraczki na zimno
04.08 - Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet siekany drobiowy, ziemniaki z wody, zielona sałata
05.08 - Barszcz ukraiński, regionalna kiszka ziemniaczana ,surówka z marchewki z chrzanem
06.08 - Zupa brokułowa, pierogi z mięsem/pierogi ze szpinakiem, surówka z kiszonej kapusty.
07.08 - Zupa z botwinki i młodych buraczków, devolay, ryż z kurkumą, mizeria.
08.08 - Rosół ,schab z grilla, ziemniaki pieczone, sałatka wiosenna.
09.08 - Pomidorowa z ryżem, nuggetsy, ziemniaki z koperkiem, marchewka z chrzanem.
10.08 - Grochowa, makaron penne z sosem grzybowym.
11.08 - Kapuśniak, żeberko pieczone, ziemniaki, buraczki na ciepło.
12.08 - Zupa koperkowa, ryba z patelni, ziemniaki pieczone, surówka z kiszonej kapusty.
13.08 - Neapolitańska, zawijas drobiowy, ryż pieczony, warzywa na parze.
14.08 - Barszcz ukraiński, kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana.
4. W przypadku obiadokolacji Wykonawca zapewni serwowanie posiłków na zastawie stołowej porcelanowej, sztućce metalowe, szklane naczynia do napojów.
5. Wykonawca zapewni wydawanie lunchu w godzinach 12:30 - 13:30, a w przypadku dni, w których organizowane są wycieczki – zapewni suchy prowiant (planowana jest jedna wycieczka).
6. Wykonawca zapewni wydawanie obiadokolacji w godzinach: 18:00 - 20:00.
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany godzin wydawania posiłków w dni, w których organizowane są wycieczki. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o zmianach po sporządzeniu harmonogramu kursu.
8. Poza jadłospisem określonym w pkt 3, Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić dostosowanie diety dla uczestników warsztatów zgodnie z zasadami kuchni wegetariańskiej. Zamawiający przekaże Wykonawcy informację na temat liczby osób, dla których konieczne będzie przygotowanie takiej diety.
9. Wykonanie usługi (dla 15 osób - cudzoziemców w trakcie trwania kursu letniego języka polskiego) jest współfinansowane w ramach realizacji projektu z budżetu NAWA UMOWA BJP/LKP/2022/1/00005/U/00001.


10. Podana liczba osób korzystających z usług gastronomicznych jest liczbą przewidywaną. Zamawiający nie gwarantuje, iż z usług gastronomicznych korzystać będzie liczba osób wskazanych w niniejszym dokumencie (możliwość zmiany ilości osób objętych usługą o 20%). Wynagrodzenie za usługę będzie płatne w oparciu o faktyczną liczbę osób. Zmawiający zastrzega, że w sytuacji niezależnej od zamawiającego może odstąpić od zamówienia (np. państwowe/na poziomie zarządzeń Rektora UPH w Siedlcach, wprowadzenie obostrzeń związanych z pandemią, uniemożliwiających realizację wydarzenia). Zamawiający przewiduje możliwość rezygnacji z zamówienia. Wykonawca zostanie poinformowany o zaistniałej sytuacji na 5 dni przed planowanym posiłkiem. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
11. Przedmiot zamówienia określony został we wspólnym Słowniku Zamówień kodami CPV:
55520000-1 Usługi dostarczania posiłków.
12. Przedmiot zamówienia musi zostać wykonany zgodnie z obowiązującymi wytycznymi w zakresie realizacji zasady równości szans i niedyskryminacji oraz zasady równości szans kobiet i mężczyzn, w tym standardów dostępności dla osób niepełnosprawnych. Wykonawca winien uwzględnić w zakresie swojej działalności zapisy art. 6 Ustawy o z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1062 ze zm.).

4.2.6.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-07-25 do 2022-08-14

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium oceny ofert: CENA 100 %. Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym:
a) oferta Wykonawcy, który zaoferuje najniższą cenę otrzyma maksymalną ocenę 100 punktów,
b) oferty pozostałych Wykonawców otrzymają liczbę punktów obliczoną zgodnie ze wzorem:
An = (C min/Cn) x 100
C min - cena najniższa w złożonych ofertach
Cn - cena oferty rozpatrywanej
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, która zaoferuje najniższą cenę za wykonanie przedmiotu zamówienia.
3. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
4. Zamawiający poprawia w ofercie:
- oczywiste omyłki pisarskie, w szczególności:
a) widoczną mylną pisownię wyrazu,
b) ewidentny błąd gramatyczny,
c) niezamierzone opuszczenie wyrazu lub jego części,
d) ewidentny błąd rzeczowy,
e) rozbieżność pomiędzy ceną wpisaną liczbą i słownie.
- oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonywanych poprawek, w szczególności:
- błędne obliczenie wartości podatku VAT na podstawie prawidłowo podanej w ofercie stawki podatku od towarów i usług,
- błędne zsumowanie w ofercie wartości netto i kwoty VAT, przy założeniu, że prawidłowo podano wartość netto i kwotę podatku od towarów i usług.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą ubiegać się wspólnie o udzielenie zamówienia.
2. Wykonawcy ubiegający się wspólnie o zamówienie, zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w po¬stępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
3. Pełnomocnictwo, o którym mowa w ust. 2 musi być dołączone do oferty w formie oryginału podpisanego przez uprawnionych, w świetle dokumentów rejestracyjnych, przedstawicieli Wykonaw¬ców, lub mieć postać aktu notarialnego, albo notarialnie potwierdzonej kopii. Z treści pełnomocnictwa winno wynikać, iż dotyczy ono udziału w niniejszym postępowaniu, a jego okres ważności obejmować musi niniejsze postępowanie.
4. Jeśli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zostanie wybrana, Zamawiający będzie żądał przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego przedstawienia umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Strony przewidują możliwość zmiany istotnych postanowień umowy na następujących warunkach:
1) strony przewidują możliwość zmiany liczby osób objętych usługą o 20%;
2) z przyczyn niezależnych od Zamawiającego i Wykonawcy może nastąpić zmiana miejsca realizacji usług gastronomicznych lub hotelowych. Zmiana umowy w tym zakresie nie może skutkować zwiększeniem wynagrodzenia Wykonawcy;
3) w wyjątkowych, udokumentowanych przypadkach może ulec zmianie termin wykonywania usługi;
4) strony przewidują możliwość zmiany menu, zmiana nie może spowodować zwiększenia wynagrodzenia Wykonawcy oraz pogorszenia standardu posiłków;
5) w przypadku obostrzeń związanych z covid-19 może ulec zmianie termin wykonania usługi oraz zakres.
2. Strony ustalają następujące warunki wprowadzenia zmiany do umowy:
1) strona występująca o zmianę postanowień umowy zobowiązana jest do udokumentowania zaistnienia okoliczności, na które powołuje się wnioskując o dokonanie zmiany;
2) wniosek o zmianę postanowień umowy musi być wyrażony na piśmie;
3) zmiana umowy może nastąpić wyłącznie w formie pisemnego aneksu pod rygorem nieważności.
3. Zamawiający zastrzega, że w sytuacji niezależnej od Zamawiającego może odstąpić od wykonania zamówienia np. ze względu na obostrzenia związane z pandemią wirusa SARS-CoV-2, uniemożliwiające realizację usługi, wprowadzone przez Rektora UPH lub władze państwowe.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-07-12 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://uph-edu.logintrade.net/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-07-12 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-08-10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.