eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › ¦wiadczenie us³ug cateringowych w ramach projektu "Modernizacja Kszta³cenia Zawodowego w Ma³opolsce II"

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych




Og³oszenie z dnia 2021-07-22


Powi±zane og³oszenia:
Og³oszenie nr 2021/BZP 00123959 z dnia 2021-07-22

Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦wiadczenie us³ug cateringowych w ramach projektu „Modernizacja Kszta³cenia Zawodowego w Ma³opolsce II”

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: WOJEWÓDZTWO MA£OPOLSKIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 351554287

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Basztowa 22

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Kraków

1.5.3.) Kod pocztowy: 31-156

1.5.4.) Województwo: ma³opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@umwm.malopolska.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://bip.malopolska.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorz±du terytorialnego

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Ogólne us³ugi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

¦wiadczenie us³ug cateringowych w ramach projektu „Modernizacja Kszta³cenia Zawodowego w Ma³opolsce II”

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-d3ced05a-ead2-11eb-b885-f28f91688073

2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00123959

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2021-07-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00003369/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.3.4 Zapewnienie us³ug cateringowych: przygotowywanie, dostarczanie i podawanie posi³ków

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Tak

2.12.) Rodzaj wykonawców, którzy mog± ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia:

art. 94 ust. 1 pkt 1) ustawy

art. 94 ust. 1 pkt 2) ustawy

art. 94 ust. 1 pkt 3) ustawy

art. 94 ust. 1 pkt 4) ustawy

art. 94 ust. 1 pkt 5) ustawy

art. 94 ust. 1 pkt 6) ustawy

art. 94 ust. 1 pkt 7) ustawy

art. 94 ust. 1 pkt 8) ustawy

art. 94 ust. 1 pkt 9) ustawy

art. 94 ust. 1 pkt 10) ustawy

2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Tak

2.15.) Nazwa projektu lub programu

6. Zamówienie jest wspó³finansowane ze ¶rodków Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Ma³opolskiego na lata 2014–2020; projekt „Modernizacja Kszta³cenia Zawodowego w Ma³opolsce II” 10.2 RPO.

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu: miniPortalu, który dostêpny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/ePUAPu, dostêpnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portaloraz poczty elektronicznej – adres e-mail: przetargi@umwm.malopolska.plKontakt za po¶rednictwem systemu ePUAP (w wyszukiwarce podmiotu nale¿y wpisaæ „Urz±d Marsza³kowski Województwa Ma³opolskiego”). Elektroniczna skrzynka podawcza: /947ts6aydy/Skrytka ESP 3. Ofertê sk³ada siê, pod rygorem niewa¿no¶ci, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): 1. Klauzule informacyjne z art. 13 i 14 RODO ujête s± w za³±cznikach nr 1A i nr 1B do swz. 2. Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia przez Wykonawcê wraz z ofert± o¶wiadczenia o wype³nieniu obowi±zków informacyjnych, przewidzianych w art. 13 oraz je¶li dotyczy art. 14 RODO – o¶wiadczenie jest ujête w Formularzu oferty

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: EK.IV.272.9.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak

4.1.5.) £±czna warto¶æ poszczególnych czê¶ci zamówienia: 953641,42 PLN

4.1.6.) Warto¶æ zamówienia stanowi±cego przedmiot tego postêpowania (bez VAT): 36808,02 PLN

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug cateringowych polegaj±cych na zapewnieniu kompleksowego ¶wiadczenia obejmuj±cego: przygotowanie i dostarczenie potraw, zaserwowanie posi³ków przez profesjonaln± i kompetentn± obs³ugê, zapewnienie sto³ów, odpowiedniej zastawy sto³owej i szk³a oraz dekoracji, w zale¿no¶ci od rodzaju spotkania oraz rangi go¶ci, jak równie¿ uprz±tniêcie po realizacji us³ugi.
2. Us³ugi cateringowe bêd± ¶wiadczone w ramach organizowanych przez Zamawiaj±cego spotkañ/warsztatów zwi±zanych z realizacj± dzia³añ merytorycznych na rzecz ww. projektu odbywaj±cych siê w miejscach wskazanych przez Zamawiaj±cego zlokalizowanych na terenie Województwa Ma³opolskiego.
3. Spotkania, o których mowa w ust. 2 mog± siê odbywaæ jednocze¶nie w tym samym terminie, w kilku miejscach zlokalizowanych na terenie Województwa Ma³opolskiego.
4. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia (SOPZ) stanowi za³±cznik nr 1D do swz i bêdzie on wprowadzony jako za³±cznik do umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Warunki realizacji zamówienia zawarte s± w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostan± wprowadzone do tre¶ci tej umowy – wzorze umowy i stanowi± za³±cznik nr 1C do swz (zwane s± dalej wzorem umowy).
5. Zamawiaj±cy stosownie do dyspozycji wynikaj±cej z art. 95 ustawy okre¶la, ¿e nie wymaga zatrudnienia przez wykonawcê lub podwykonawcê na podstawie stosunku pracy osób wykonuj±cych czynno¶ci w zakresie realizacji zamówienia.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Us³ugi podawania posi³ków

55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert:
Ocena ofert w kryterium „Cena wykonania zamówienia” zostanie dokonana wed³ug wzoru:
Cena=(Najni¿sza cena wykonania zamówienia spo¶ród ofert niepodlegaj±cych odrzuceniu)/(Cena wykonania zamówienia oferty ocenianej) x 60 pkt

Ocena ofert w kryterium „Termin na zg³oszenie przez Zamawiaj±cego zlecenia do Wykonawcy” zostanie dokonana wed³ug zasad:
- 2 dni robocze przed planowan± us³ug± cateringow± – 40 pkt,
- 3 dni robocze przed planowan± us³ug± cateringow± – 20 pkt,
- 4 dni robocze przed planowan± us³ug± cateringow± – 0 pkt,

Maksymalnie za to kryterium mo¿na otrzymaæ 40 punktów, minimalnie 0 punktów.
W przypadku, gdy w ofercie nie zostanie wskazany ¿aden termin, wykonawca otrzyma 0 pkt za to kryterium, a zg³oszenie uczestników bêdzie nastêpowaæ zgodnie z terminem na 4 dni robocze przed planowan± us³ug± cateringow±. Je¿eli wykonawca zaznaczy wiêcej ni¿ jeden z terminów Zamawiaj±cy przyjmie, i¿ Wykonawca zaoferowa³ d³u¿szy z terminów na zg³oszenie przez Zamawiaj±cego zlecenia.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin na zg³oszenie przez Zamawiaj±cego zlecenia do Wykonawcy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy:
1) nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania na podstawie art. 108 ust. 1 ustawy,
2) spe³niaj± warunek udzia³u w postêpowaniu dotycz±cy zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:
a) warunek udzia³u w postêpowaniu zostanie uznany za spe³niony, gdy Wykonawca wyka¿e siê do¶wiadczeniem w nale¿ytym wykonaniu (lub w wykonywaniu – w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych), w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, co najmniej jednej us³ugi, odpowiadaj±cej swoim rodzajem i warto¶ci± us³udze, stanowi±cej przedmiot zamówienia.
Za us³ugê odpowiadaj±c± swoim rodzajem i warto¶ci± us³udze, stanowi±cej przedmiot zamówienia uwa¿a siê: us³ugê cateringow± (przygotowywanie, dostarczanie i podawanie posi³ków) o warto¶ci nie ni¿szej ni¿ 2 000,00 z³ brutto.
Przez us³ugê Zamawiaj±cy rozumie jedn± umowê/zamówienie/zlecenie.
Okresy wyra¿one w latach lub miesi±cach, o których mowa powy¿ej, liczy siê wstecz od dnia w którym up³ywa termin sk³adania ofert w postêpowaniu.
b) warunek udzia³u w postêpowaniu zostanie uznany za spe³niony gdy Wykonawca wyka¿e siê dysponowaniem:
• co najmniej jedn± osob± przeznaczon± do pe³nienia funkcji kucharza, posiadaj±c± do¶wiadczenie w pracy kucharza przy jednoczesnej obs³udze co najmniej dwóch spotkañ, konferencji lub innych wydarzeñ, w trakcie których serwowane by³y posi³ki i napoje.
• co najmniej dwoma osobami przeznaczonymi do pe³nienia funkcji kelnera, z których ka¿da posiada do¶wiadczenie w obs³udze co najmniej dwóch spotkañ lub konferencji lub szkoleñ lub innych wydarzeñ, w trakcie których serwowane by³y posi³ki i napoje.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e jedna osoba nie mo¿e byæ skierowana przez Wykonawcê do pe³nienia wiêcej ni¿ jednej funkcji.
Osoby wymienione powy¿ej powinny posiadaæ aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazañ do wykonywania pracy w kontakcie z ¿ywno¶ci± i czêstym kontaktem z ludno¶ci±.

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Zamawiaj±cy wezwie wykonawcê, którego oferta zosta³a najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w wyznaczonym terminie:
1. Na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu:
1) w celu potwierdzenia spe³niania przez wykonawcê warunków udzia³u w postêpowaniu, dotycz±cych zdolno¶ci technicznej lub zawodowej, Zamawiaj±cy ¿±da nastêpuj±cych podmiotowych ¶rodków dowodowych:
a) wykazu us³ug wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych, czy te us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty sporz±dzone przez podmiot, na rzecz którego us³ugi zosta³y wykonane, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli wykonawca z przyczyn niezale¿nych od niego nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów – o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wystawione w okresie ostatnich 3 miesiêcy.
Wykaz us³ug wykonanych stanowi za³±cznik nr 4 do swz.
 Okresy wyra¿one w latach lub miesi±cach, o których mowa powy¿ej, liczy siê wstecz od dnia w którym up³ywa termin sk³adania ofert w postêpowaniu.
 Je¿eli wykonawca powo³uje siê na do¶wiadczenie w realizacji us³ug wykonywanych wspólnie z innymi wykonawcami, wykaz us³ug wykonanych, o którym mowa powy¿ej dotyczy us³ug, w których wykonaniu wykonawca ten bezpo¶rednio uczestniczy³, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych, w których wykonywaniu bezpo¶rednio uczestniczy³ lub uczestniczy.
Wykaz us³ug stanowi za³±cznik 4 do swz
b) wykazu osób, skierowanych przez wykonawcê do realizacji zamówienia publicznego,
w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych i do¶wiadczenia niezbêdnego do wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami
Wykaz osób stanowi za³±cznik 5 do swz
2. Zamawiaj±cy nie wezwie do z³o¿enia podmiotowych ¶rodków dowodowych, je¿eli mo¿e je uzyskaæ za pomoc± bezp³atnych i ogólnodostêpnych baz danych, w szczególno¶ci rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji dzia³alno¶ci podmiotów realizuj±cych zadania publiczne, o ile wykonawca wskaza³ w o¶wiadczeniu, o którym mowa w pkt. 7.1) ust. 1 swz, dane umo¿liwiaj±ce dostêp do tych ¶rodków.
3. Wykonawca nie jest zobowi±zany do z³o¿enia podmiotowych ¶rodków dowodowych, które Zamawiaj±cy posiada, je¿eli wykonawca wska¿e te ¶rodki oraz potwierdzi ich prawid³owo¶æ i aktualno¶æ.

5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:

7. W celu potwierdzenia, ¿e osoba dzia³aj±ca w imieniu wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania, Zamawiaj±cy wymaga od wykonawcy z³o¿enia wraz z ofert± odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru S±dowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej lub innego w³a¶ciwego rejestru.
8. Wykonawca nie jest zobowi±zany do z³o¿enia dokumentów, o których mowa w ust. 7, je¿eli Zamawiaj±cy mo¿e je uzyskaæ za pomoc± bezp³atnych i ogólnodostêpnych baz danych, o ile wykonawca wska¿e dane umo¿liwiaj±ce dostêp do tych dokumentów.
9. Je¿eli w imieniu wykonawcy dzia³a osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów, o których mowa w ust. 7, Zamawiaj±cy ¿±da od wykonawcy pe³nomocnictwa lub innego dokumentu potwierdzaj±cego umocowanie do reprezentowania wykonawcy.
10. Zapis ust. 9 stosuje siê odpowiednio do osoby dzia³aj±cej w imieniu wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia publicznego.
11. Zapis ust. 7 – 9 stosuje siê odpowiednio do osoby dzia³aj±cej w imieniu podmiotu udostêpniaj±cego zasoby na zasadach okre¶lonych w art. 118 ustawy.
12. Wszelkie pe³nomocnictwa winny byæ za³±czone do oferty w formie orygina³u lub urzêdowo po¶wiadczonego odpisu pe³nomocnictwa (notarialnie – art. 96 ustawy z 14 lutego 1991 r. – Prawo o notariacie /tekst jednolity Dz. U. z 2019 poz. 540 z pó¼niejszymi zmianami/), z zastrze¿eniem innych zasad opisanych w niniejszej swz lub wynikaj±cych z przepisów prawa powszechnie obowi±zuj±cego.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

3. W przypadku wspólnego ubiegania siê o udzielenie zamówienia ka¿dy z wykonawców musi posiadaæ status zak³adu pracy chronionej, spó³dzielni socjalnej lub jego g³ównym celem jest spo³eczna i zawodowa integracja osób spo³ecznie marginalizowanych, okre¶lony przez Zamawiaj±cego w pkt 3a swz.
4. W odniesieniu do warunku dotycz±cego do¶wiadczenia, wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia mog± polegaæ na zdolno¶ciach tych z wykonawców, którzy wykonaj± us³ugi, do realizacji których te zdolno¶ci s± wymagane.
5. W przypadku, o którym mowa w ust. 3, wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia do³±czaj± do oferty o¶wiadczenie, z którego wynika, które us³ugi wykonaj± poszczególni wykonawcy (wzór o¶wiadczenia stanowi za³±cznik nr 2B do swz).
6. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (do oferty nale¿y za³±czyæ odpowiednie pe³nomocnictwo) chyba, ¿e w przypadku spó³ki cywilnej, z umowy tej spó³ki wynika sposób jej reprezentowania (do stwierdzenia, czego niezbêdne jest za³±czenie do oferty umowy spó³ki cywilnej). Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane bêd± wy³±cznie z podmiotem wystêpuj±cym, jako pe³nomocnik pozosta³ych. Oferta musi byæ podpisana w taki sposób, by prawnie zobowi±zywa³a wszystkie podmioty wystêpuj±ce wspólnie. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia, ponosz± solidarn± odpowiedzialno¶æ za wykonanie umowy.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostan± wprowadzone do tre¶ci tej umowy – wzór umowy zawiera za³±cznik nr 1C do swz.
2. Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶ci zmian umowy bez przeprowadzania nowego postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie przes³anek, o których mowa w art. 455 ustawy i ponadto dopuszcza zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:

obejmuj±ce, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty spo³eczne

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-07-30 11:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: 1. Wykonawca sk³ada ofertê za po¶rednictwem „Formularza do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostêpnego na ePUAP i udostêpnionego równie¿ na miniPortalu.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-07-30 13:00

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2021-08-28

SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE

Zamówienie nale¿y wykonaæ w terminie do 12 miesiêcy od dnia podpisania umowy lub do wyczerpania kwoty przeznaczonej na realizacjê zamówienia.
2021-07-22 Biuletyn Zamówieñ PublicznychOg³oszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Us³ugi

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.