Powi±zane og³oszenia:
- 2021/BZP 00170553/01 - Wynik z dnia 2021-09-06
Og³oszenie nr 2021/BZP 00123959 z dnia 2021-07-22 |
Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦wiadczenie us³ug cateringowych w ramach projektu „Modernizacja Kszta³cenia Zawodowego w Ma³opolsce II”
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: WOJEWÓDZTWO MA£OPOLSKIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 351554287
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ul. Basztowa 22
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Kraków
1.5.3.) Kod pocztowy: 31-156
1.5.4.) Województwo: ma³opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@umwm.malopolska.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://bip.malopolska.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorz±du terytorialnego
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Ogólne us³ugi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
¦wiadczenie us³ug cateringowych w ramach projektu „Modernizacja Kszta³cenia Zawodowego w Ma³opolsce II”
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-d3ced05a-ead2-11eb-b885-f28f91688073
2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00123959
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2021-07-22
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00003369/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.3.4 Zapewnienie us³ug cateringowych: przygotowywanie, dostarczanie i podawanie posi³ków
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Tak
2.12.) Rodzaj wykonawców, którzy mog± ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia:
art. 94 ust. 1 pkt 1) ustawy
art. 94 ust. 1 pkt 2) ustawy
art. 94 ust. 1 pkt 3) ustawy
art. 94 ust. 1 pkt 4) ustawy
art. 94 ust. 1 pkt 5) ustawy
art. 94 ust. 1 pkt 6) ustawy
art. 94 ust. 1 pkt 7) ustawy
art. 94 ust. 1 pkt 8) ustawy
art. 94 ust. 1 pkt 9) ustawy
art. 94 ust. 1 pkt 10) ustawy
2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Tak
2.15.) Nazwa projektu lub programu
6. Zamówienie jest wspó³finansowane ze ¶rodków Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Ma³opolskiego na lata 2014–2020; projekt „Modernizacja Kszta³cenia Zawodowego w Ma³opolsce II” 10.2 RPO.
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu: miniPortalu, który dostêpny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/ePUAPu, dostêpnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portaloraz poczty elektronicznej – adres e-mail: przetargi@umwm.malopolska.plKontakt za po¶rednictwem systemu ePUAP (w wyszukiwarce podmiotu nale¿y wpisaæ „Urz±d Marsza³kowski Województwa Ma³opolskiego”). Elektroniczna skrzynka podawcza: /947ts6aydy/Skrytka ESP 3. Ofertê sk³ada siê, pod rygorem niewa¿no¶ci, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): 1. Klauzule informacyjne z art. 13 i 14 RODO ujête s± w za³±cznikach nr 1A i nr 1B do swz. 2. Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia przez Wykonawcê wraz z ofert± o¶wiadczenia o wype³nieniu obowi±zków informacyjnych, przewidzianych w art. 13 oraz je¶li dotyczy art. 14 RODO – o¶wiadczenie jest ujête w Formularzu oferty
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: EK.IV.272.9.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak
4.1.5.) £±czna warto¶æ poszczególnych czê¶ci zamówienia: 953641,42 PLN
4.1.6.) Warto¶æ zamówienia stanowi±cego przedmiot tego postêpowania (bez VAT): 36808,02 PLN
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug cateringowych polegaj±cych na zapewnieniu kompleksowego ¶wiadczenia obejmuj±cego: przygotowanie i dostarczenie potraw, zaserwowanie posi³ków przez profesjonaln± i kompetentn± obs³ugê, zapewnienie sto³ów, odpowiedniej zastawy sto³owej i szk³a oraz dekoracji, w zale¿no¶ci od rodzaju spotkania oraz rangi go¶ci, jak równie¿ uprz±tniêcie po realizacji us³ugi.
2. Us³ugi cateringowe bêd± ¶wiadczone w ramach organizowanych przez Zamawiaj±cego spotkañ/warsztatów zwi±zanych z realizacj± dzia³añ merytorycznych na rzecz ww. projektu odbywaj±cych siê w miejscach wskazanych przez Zamawiaj±cego zlokalizowanych na terenie Województwa Ma³opolskiego.
3. Spotkania, o których mowa w ust. 2 mog± siê odbywaæ jednocze¶nie w tym samym terminie, w kilku miejscach zlokalizowanych na terenie Województwa Ma³opolskiego.
4. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia (SOPZ) stanowi za³±cznik nr 1D do swz i bêdzie on wprowadzony jako za³±cznik do umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Warunki realizacji zamówienia zawarte s± w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostan± wprowadzone do tre¶ci tej umowy – wzorze umowy i stanowi± za³±cznik nr 1C do swz (zwane s± dalej wzorem umowy).
5. Zamawiaj±cy stosownie do dyspozycji wynikaj±cej z art. 95 ustawy okre¶la, ¿e nie wymaga zatrudnienia przez wykonawcê lub podwykonawcê na podstawie stosunku pracy osób wykonuj±cych czynno¶ci w zakresie realizacji zamówienia.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Us³ugi podawania posi³ków
55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert:
Ocena ofert w kryterium „Cena wykonania zamówienia” zostanie dokonana wed³ug wzoru:
Cena=(Najni¿sza cena wykonania zamówienia spo¶ród ofert niepodlegaj±cych odrzuceniu)/(Cena wykonania zamówienia oferty ocenianej) x 60 pkt
Ocena ofert w kryterium „Termin na zg³oszenie przez Zamawiaj±cego zlecenia do Wykonawcy” zostanie dokonana wed³ug zasad:
- 2 dni robocze przed planowan± us³ug± cateringow± – 40 pkt,
- 3 dni robocze przed planowan± us³ug± cateringow± – 20 pkt,
- 4 dni robocze przed planowan± us³ug± cateringow± – 0 pkt,
Maksymalnie za to kryterium mo¿na otrzymaæ 40 punktów, minimalnie 0 punktów.
W przypadku, gdy w ofercie nie zostanie wskazany ¿aden termin, wykonawca otrzyma 0 pkt za to kryterium, a zg³oszenie uczestników bêdzie nastêpowaæ zgodnie z terminem na 4 dni robocze przed planowan± us³ug± cateringow±. Je¿eli wykonawca zaznaczy wiêcej ni¿ jeden z terminów Zamawiaj±cy przyjmie, i¿ Wykonawca zaoferowa³ d³u¿szy z terminów na zg³oszenie przez Zamawiaj±cego zlecenia.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin na zg³oszenie przez Zamawiaj±cego zlecenia do Wykonawcy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy:1) nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania na podstawie art. 108 ust. 1 ustawy,
2) spe³niaj± warunek udzia³u w postêpowaniu dotycz±cy zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:
a) warunek udzia³u w postêpowaniu zostanie uznany za spe³niony, gdy Wykonawca wyka¿e siê do¶wiadczeniem w nale¿ytym wykonaniu (lub w wykonywaniu – w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych), w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, co najmniej jednej us³ugi, odpowiadaj±cej swoim rodzajem i warto¶ci± us³udze, stanowi±cej przedmiot zamówienia.
Za us³ugê odpowiadaj±c± swoim rodzajem i warto¶ci± us³udze, stanowi±cej przedmiot zamówienia uwa¿a siê: us³ugê cateringow± (przygotowywanie, dostarczanie i podawanie posi³ków) o warto¶ci nie ni¿szej ni¿ 2 000,00 z³ brutto.
Przez us³ugê Zamawiaj±cy rozumie jedn± umowê/zamówienie/zlecenie.
Okresy wyra¿one w latach lub miesi±cach, o których mowa powy¿ej, liczy siê wstecz od dnia w którym up³ywa termin sk³adania ofert w postêpowaniu.
b) warunek udzia³u w postêpowaniu zostanie uznany za spe³niony gdy Wykonawca wyka¿e siê dysponowaniem:
• co najmniej jedn± osob± przeznaczon± do pe³nienia funkcji kucharza, posiadaj±c± do¶wiadczenie w pracy kucharza przy jednoczesnej obs³udze co najmniej dwóch spotkañ, konferencji lub innych wydarzeñ, w trakcie których serwowane by³y posi³ki i napoje.
• co najmniej dwoma osobami przeznaczonymi do pe³nienia funkcji kelnera, z których ka¿da posiada do¶wiadczenie w obs³udze co najmniej dwóch spotkañ lub konferencji lub szkoleñ lub innych wydarzeñ, w trakcie których serwowane by³y posi³ki i napoje.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e jedna osoba nie mo¿e byæ skierowana przez Wykonawcê do pe³nienia wiêcej ni¿ jednej funkcji.
Osoby wymienione powy¿ej powinny posiadaæ aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazañ do wykonywania pracy w kontakcie z ¿ywno¶ci± i czêstym kontaktem z ludno¶ci±.
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Zamawiaj±cy wezwie wykonawcê, którego oferta zosta³a najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w wyznaczonym terminie:
1. Na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu:
1) w celu potwierdzenia spe³niania przez wykonawcê warunków udzia³u w postêpowaniu, dotycz±cych zdolno¶ci technicznej lub zawodowej, Zamawiaj±cy ¿±da nastêpuj±cych podmiotowych ¶rodków dowodowych:
a) wykazu us³ug wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych, czy te us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty sporz±dzone przez podmiot, na rzecz którego us³ugi zosta³y wykonane, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli wykonawca z przyczyn niezale¿nych od niego nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów – o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wystawione w okresie ostatnich 3 miesiêcy.
Wykaz us³ug wykonanych stanowi za³±cznik nr 4 do swz.
Okresy wyra¿one w latach lub miesi±cach, o których mowa powy¿ej, liczy siê wstecz od dnia w którym up³ywa termin sk³adania ofert w postêpowaniu.
Je¿eli wykonawca powo³uje siê na do¶wiadczenie w realizacji us³ug wykonywanych wspólnie z innymi wykonawcami, wykaz us³ug wykonanych, o którym mowa powy¿ej dotyczy us³ug, w których wykonaniu wykonawca ten bezpo¶rednio uczestniczy³, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych, w których wykonywaniu bezpo¶rednio uczestniczy³ lub uczestniczy.
Wykaz us³ug stanowi za³±cznik 4 do swz
b) wykazu osób, skierowanych przez wykonawcê do realizacji zamówienia publicznego,
w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych i do¶wiadczenia niezbêdnego do wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami
Wykaz osób stanowi za³±cznik 5 do swz
2. Zamawiaj±cy nie wezwie do z³o¿enia podmiotowych ¶rodków dowodowych, je¿eli mo¿e je uzyskaæ za pomoc± bezp³atnych i ogólnodostêpnych baz danych, w szczególno¶ci rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji dzia³alno¶ci podmiotów realizuj±cych zadania publiczne, o ile wykonawca wskaza³ w o¶wiadczeniu, o którym mowa w pkt. 7.1) ust. 1 swz, dane umo¿liwiaj±ce dostêp do tych ¶rodków.
3. Wykonawca nie jest zobowi±zany do z³o¿enia podmiotowych ¶rodków dowodowych, które Zamawiaj±cy posiada, je¿eli wykonawca wska¿e te ¶rodki oraz potwierdzi ich prawid³owo¶æ i aktualno¶æ.
5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
7. W celu potwierdzenia, ¿e osoba dzia³aj±ca w imieniu wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania, Zamawiaj±cy wymaga od wykonawcy z³o¿enia wraz z ofert± odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru S±dowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej lub innego w³a¶ciwego rejestru.8. Wykonawca nie jest zobowi±zany do z³o¿enia dokumentów, o których mowa w ust. 7, je¿eli Zamawiaj±cy mo¿e je uzyskaæ za pomoc± bezp³atnych i ogólnodostêpnych baz danych, o ile wykonawca wska¿e dane umo¿liwiaj±ce dostêp do tych dokumentów.
9. Je¿eli w imieniu wykonawcy dzia³a osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów, o których mowa w ust. 7, Zamawiaj±cy ¿±da od wykonawcy pe³nomocnictwa lub innego dokumentu potwierdzaj±cego umocowanie do reprezentowania wykonawcy.
10. Zapis ust. 9 stosuje siê odpowiednio do osoby dzia³aj±cej w imieniu wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia publicznego.
11. Zapis ust. 7 – 9 stosuje siê odpowiednio do osoby dzia³aj±cej w imieniu podmiotu udostêpniaj±cego zasoby na zasadach okre¶lonych w art. 118 ustawy.
12. Wszelkie pe³nomocnictwa winny byæ za³±czone do oferty w formie orygina³u lub urzêdowo po¶wiadczonego odpisu pe³nomocnictwa (notarialnie – art. 96 ustawy z 14 lutego 1991 r. – Prawo o notariacie /tekst jednolity Dz. U. z 2019 poz. 540 z pó¼niejszymi zmianami/), z zastrze¿eniem innych zasad opisanych w niniejszej swz lub wynikaj±cych z przepisów prawa powszechnie obowi±zuj±cego.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
3. W przypadku wspólnego ubiegania siê o udzielenie zamówienia ka¿dy z wykonawców musi posiadaæ status zak³adu pracy chronionej, spó³dzielni socjalnej lub jego g³ównym celem jest spo³eczna i zawodowa integracja osób spo³ecznie marginalizowanych, okre¶lony przez Zamawiaj±cego w pkt 3a swz.4. W odniesieniu do warunku dotycz±cego do¶wiadczenia, wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia mog± polegaæ na zdolno¶ciach tych z wykonawców, którzy wykonaj± us³ugi, do realizacji których te zdolno¶ci s± wymagane.
5. W przypadku, o którym mowa w ust. 3, wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia do³±czaj± do oferty o¶wiadczenie, z którego wynika, które us³ugi wykonaj± poszczególni wykonawcy (wzór o¶wiadczenia stanowi za³±cznik nr 2B do swz).
6. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (do oferty nale¿y za³±czyæ odpowiednie pe³nomocnictwo) chyba, ¿e w przypadku spó³ki cywilnej, z umowy tej spó³ki wynika sposób jej reprezentowania (do stwierdzenia, czego niezbêdne jest za³±czenie do oferty umowy spó³ki cywilnej). Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane bêd± wy³±cznie z podmiotem wystêpuj±cym, jako pe³nomocnik pozosta³ych. Oferta musi byæ podpisana w taki sposób, by prawnie zobowi±zywa³a wszystkie podmioty wystêpuj±ce wspólnie. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia, ponosz± solidarn± odpowiedzialno¶æ za wykonanie umowy.
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostan± wprowadzone do tre¶ci tej umowy – wzór umowy zawiera za³±cznik nr 1C do swz.2. Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶ci zmian umowy bez przeprowadzania nowego postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie przes³anek, o których mowa w art. 455 ustawy i ponadto dopuszcza zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy.
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Tak
7.6.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:
obejmuj±ce, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty spo³eczne
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-07-30 11:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: 1. Wykonawca sk³ada ofertê za po¶rednictwem „Formularza do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostêpnego na ePUAP i udostêpnionego równie¿ na miniPortalu.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-07-30 13:00
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2021-08-28
SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE
Zamówienie nale¿y wykonaæ w terminie do 12 miesiêcy od dnia podpisania umowy lub do wyczerpania kwoty przeznaczonej na realizacjê zamówienia.2021-07-22 Biuletyn Zamówieñ Publicznych | Og³oszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Us³ugi |
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- DOSTARCZANIE PRZEWODÓW DO ¯YWIENIA ENTERALNEGO WRAZ Z NAJMEM 37 SZTUK POMP DO ¯YWIENIA ENTERALNEGO
- DOSTARCZANIE CEMENTU KOSTNEGO Z DWOMA ANTYBIOTYKAMI ORAZ MEMBRANY WG 2 PAKIETÓW
- Okresowa kontrola stanu technicznej sprawno¶ci przewodów kominowych (wentylacyjnych, spalinowych i dymowych), w podziale na 6 czê¶ci.
- Us³uga przewozu zw³ok ludzkich na zlecenie prokuratur okrêgu krakowskiego w granicach obszaru ich dzia³ania ( z podzia³em na czê¶ci )
- dostawa maszyny wytrzyma³o¶ciowej 300kN - DE-dzp.272-182/24
- Dostawa komputerów stacjonarnych i przeno¶nych oraz stacji roboczych dla Instytutu Nafty i Gazu - Pañstwowego Instytutu Badawczego - 4 zadania.
wiêcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Us³ugi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i ¦piewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym
- Sukcesywne ¶wiadczenie us³ugi cateringowej na potrzeby Regionalnego O¶rodka Polityki Spo³ecznej w Lublinie w ramach realizowanego projektu pn. "Efektywna Polityka Spo³eczna w województwie lubelskim"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów dla uczestników polsko-niemieckiego projektu pn. Zaufanie dziêki jêzykowi dofinansowanego z Programu Wspó³pracy INTERREG VI A BB-PL 2021-2027
- Us³uga cateringowa w wersji wegetariañskiej na NuclearDay w dniu 6 czerwca 2024 dla Wydzia³u Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej
- ¦wiadczenie us³ug ¿ywienia zbiorowego wraz z dystrybucj± posi³ków dla hospitalizowanych pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o.o.
- Wycieczka do Krakowa
wiêcej: Us³ugi podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.