eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czeladź › "Posiłki dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Czeladzi na 2023r"

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2023-01-02


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
„Posiłki dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Czeladzi na 2023r„

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Czeladzi

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003450413

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 17 Lipca 27

1.5.2.) Miejscowość: Czeladź

1.5.3.) Kod pocztowy: 41-250

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki

1.5.7.) Numer telefonu: 032/265-14-42

1.5.8.) Numer faksu: 032/265-68-11

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mops@mops.czeladz.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.czeladz.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://mops-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Posiłki dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Czeladzi na 2023r„

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f78e6e70-7491-11ed-b4ea-f64d350121d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00003168

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-01-02

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00029507/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.2 Usługa przygotowania, dostarczania i podawania posiłków dla podopiecznych

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00477576/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP.8.U.MOPS.22

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 234363,04 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Wykonawca sporządza gorący posiłek z własnych produktów i surowców. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania obiadów o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.
2. Wykonawca sporządza gorące posiłki ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 1 do opisu przedmiotu zamówienia). Jadłospis powtarza się cyklicznie, w kolejności ustalonej w ww. załączniku (kolejno od poz.1 do 16) do końca realizacji zamówienia.
3. Wykonawca zobowiązany jest przedstawić w cotygodniowym jadłospisie informacje dotyczące składników potraw mogących powodować alergie.
4. Dostarczane posiłki będą przygotowywane przez personel z ważnymi badaniami sanitarno-epidemiologicznymi.
5. Wykonawca dostarcza gorący posiłek do punktu żywienia, we własnych termosach i pojemnikach, własnym środkiem transportu. Przy przewożeniu i wydawaniu posiłków Wykonawca zapewni obsługę i transport zgodnie z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi, zapewniając właściwą temperaturę posiłków.
6. Na obiady uczęszczają osoby o umiarkowanej aktywności fizycznej.Miejsce wydawania posiłków: Punkt Żywienia nr 1 ul. 17 lipca 27, Czeladź,ilość osób:40od 13.00 do 14.30
7. Gorące posiłki będą wydawane od poniedziałku do piątku. Posiłek na sobotę będzie wydawany w piątek. Na dni świąteczne ustawowo wolne od pracy (ustawa z 18 stycznia 1951r. o dniach wolnych od pracy tj. DZ.U. z 2020r. poz. 1920 z późn. zm.) przypadające w ciągu tygodnia będzie wydawany gotowy posiłek w cenie obiadu. Jeżeli na niedzielę przypadnie dzień ustawowo wolny od pracy to na ten dzień również będzie wydawany gotowy posiłek w cenie obiadu.
8. Posiłek na dni świąteczne wydawany będzie w dniu poprzedzającym to święto, przy wydawaniu gorącego posiłku.
9. Przykładowo posiłek na sobotę i dni świąteczne powinien składać się z: konserwy mięsnej (min.300g), pasztetu (min.300g), konserwy rybnej (min.300g) pulpetów lub klopsików w słoiku (min.500g) bigosu w słoiku (min. 500g), gołąbków w słoiku (min.500g), fasolki po bretońsku w słoiku (min. 500g) lub innego obiadowego dania w słoiku (min.500g) i pieczywa. W ramach posiłków na sobotę i dni świąteczne powinny być dostarczane wszystkie wymienione pozycje, wydawane cykliczne.
10. Wymienione powyżej ilości posiłków należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji wyłącznie przez Zamawiającego. Przewidywana minimalna ilość: 9 000 posiłków w okresie realizacji umowy.
11. Wydawanie posiłków nastąpi po udokumentowaniu prawa do poboru posiłku przez osoby korzystające ze stołówki.
12. Wykonawca zachowuje prawo do rozliczenia obiadu zgodnie z zamówieniem również w przypadku wystąpienia różnicy między ilością zamówioną a wydaną.
13. Rozładunek i transport termosów i pojemników jest obowiązkiem Wykonawcy.
14. Mycie termosów i pojemników Wykonawca zapewnia we własnym zakresie poza punktem żywienia.
15. Talerze i sztućce dostarcza Zamawiający.
16. Zadaniem Wykonawcy jest zapewnienie osoby w punkcie żywienia do sprawnego funkcjonowania punktu żywienia.
17. Osoba wydająca posiłki powinna posiadać aktualne badania lekarskie, książeczkę zdrowia oraz właściwą odzież roboczą.
18. Obowiązkiem Wykonawcy jest codzienny odbiór termosów i pojemników po posiłkach oraz mycie i wyparzanie brudnych naczyń i sztućców własnymi środkami myjącymi, przy użyciu sprzętu będącego na wyposażeniu punktu żywienia.
19. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania porządku w pomieszczeniach kuchni, jadalni, zapleczu własnymi środkami czystości.
20. Wykonawca usuwa z ww. placówek odpady.
21.Wykonawca przestrzega zasad higieny w pomieszczeniach oddanych w użytkowanie oraz przy wydawaniu posiłków stosuje dodatkowe środki ochrony sanitarnej oraz zasad BHP i p.poż.
22. Wykonawca ponosi ryczałtowy koszt dostawy przez Zamawiającego mediów oraz ryczałtowy koszt za używanie pomieszczeń kuchennych. Kwota ryczałtowa za media wynosi 500,00 zł netto miesięcznie plus 23% VAT. Zapłata nastąpi „z góry” do dnia 10-go danego miesiąca na podstawie wystawionej przez Zamawiającego faktury VAT.
23. Wykonawca zobowiązuje się do użytkowania powierzonego sprzętu zgodnie z instrukcjami obsługi.
24. Wykonawca ponosi koszt naprawy powierzonego sprzętu.
25. Wykonawca sporządza posiłek Wigilijny z własnych produktów i surowców.
26. Wykonawca sporządza posiłek Wigilijny ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 3 do opisu przedmiotu zamówienia).
27. Posiłek Wigilijny wydany będzie w dniu wskazanym przez Zamawiającego wg jadłospisu określonego w załączniku nr 3 do opisu przedmiotu zamówienia.
28.Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania wszelkich zaleceń związanych z
zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz
wywołanych nimi sytuacji kryzysowych.
29. Zamawiający wymaga aby osoby wykonujące czynności bezpośrednio związane z realizacją zamówienia, tj. kucharz, były zatrudnione na umowę o pracę.
30. Zamawiający będzie zgłaszał Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11:00 ilość gorących posiłków (dotyczy tylko części I) przewidzianych do wydania na dzień następny.
31. Zamawiający dopuszcza odstąpienie od wymaganej temperatury +/-5 stopni (dla części 1 zamówienia tj. posiłki gorące)
32. Zamawiający dopuszcza minimalne temperatury posiłków zgodnie z systemem HACCP.
33. Zamawiający dopuszcza +/- 10% odchylenia od wymaganej wartości energetycznej zestawów obiadowych.
34. Za zgodą Zamawiającego, w wyjątkowych sytuacjach wynikających z sytuacji losowych, niezależnych od Wykonawcy, dopuszcza się inną propozycję posiłku w danym dniu. Zmiana nie może powodować zmniejszenia jakości i ilości gram wydawanego posiłku.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 157433,28 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przed zam jest usł pole na przyg i dosta do PWD„Planeta Saturn” oraz OWDiR w B-nie Filia w Cz-dzi posi got do spoż w formie podwiec dla max30dzieci w wieku szko1Wyk sporz podwz własnych produk i sur, z wyłącz napojów które sporz Zam z produ dostar przez Wyk2Wyk dostar podw pod wska adres wł środ transp i przek go opiek pl. Wyd podwi należy do obow Zama.3Z podwi korzyst dzieci od 6-15lat o umiark aktyw fi.4.Podw będzie przygot ściś wg za.l jadł (Zał nr2doOPZ).Jadło powt się cyk, w kolej usta w ww.zał(od poz1-15) do końca real zamW razie wyj dzieci na wycie Wyk przyg tzw"suchy prowiant"zg z Zał nr2do OPZ.Zam poinfo Wyk o plan wycie telef lub za pom środ komun elekt (e-mail) z wyprze 3dni rob.5.Zam wyko zost w nast spos:od pn-pt-od 2:00-13:00w tr roku szkol, natom w ferie i wakacje od9:00-10:00(z wyjąt dni ustaw woln od pracy i in dn wol ustal przez Zam dla max30dzieci (max7.500 podwiec=250dni x30 dzieci)W wyjątkowej syt zwią ze zmianą org pracy placówki, dost podwi odbędzie się o innej god-po wcześ uzgod z Wyko.Z podw korzys dzieci w wieku szkolW syt wprowa obostrz epidem(zamkn Plac),Zam dopusz zmianę co do il osobodni6Miejsce dowoż podwi:PWD„Planeta Saturn”ul. Biedermanna 241-250 Cz-dź,Ilość dzieci15Godz wyd posił w roku szkol:od2:00-13:00Godz wyda posił w ferie i wak od9:00-10:00od pn do pt.Msc dow podwiOWDiR B-n Filia w Cz-dziul.11listopada8,41-250 Cz-dź,Ilość dzieci15Godz wydaw posił w roku szko:od12:00-13:00Godz wyda posi w ferie i wak od9:00-10:00Dni wydaw posił od pn-pt7Wykon zape niezb talerz i sztućceAkcept są opak biode,pap,drewn i wielokr użytkuOdbiór opak termicz wielokrot uży przez Wykon będzie moż dn nastę lub tego samego dnia,kiedy zosty doręc w nich posił w godz od16:30-17:008Wykon zobowi jest prowa zestaw dost posił dla każ dnia i przedkł go każdora do podpisu osobie upoważ ze strony Zama w każdym dniu dostawyZes musi zaw m.in:potw daty,godz,ilości posi oraz ich zgod pod wzgl jakości z zał nr2 do OPZ tj.JadłospWyko sporząd na koniec każd m-ca zest zbio obejm ilość dostar w danym m-cu podwie.Zam poniesie odpła (zapłaci) tylko za fakty dost licz posił.9.Wymieni powy ilośc podwiec należy trakto jako ilości maxRzecz dzienna licz posił uzależ będzie od obec dzieci w plac10Zam zastrz moż zmniej ilości dostarc podwiecO liczbie podwiec w danym dniu Wykon będzie infor przez Zam w dn poprzedz dzień dost, max do godz16:00telef lub w for elek(e-mail)11W szc przyp, po wcze uzysk zg Zamaw istnieje moż zmi kolej dostar posił,jednak tak aby nie były one powtarza12Nie dopus się dokony zmian w załącz jadłospisie dot.OWDiR bez uprz zgody kier DziałuŚwiadSpoł,a w przyp PWD„Planeta Saturn”bez uprz zg Star Wych PWD.W przy zmi jadło należy wybrać podw z listy czyli Zał nr2 doOPZ w takiej samej cenie jaka przypada na dzień dokon zmian.Jadłos powt się cykl,(podwi będą wyda w kolej ustal w ww.zał tzn.kolejno od poz1-15)od poc do końca real zam13Zam zast sobie prawo do otrzy róż porcji owoc w tyg i róż porcji warzywDany owoc czy warzywo nie może się powt w ciągu jed tyg14Wyk zobo jest do przyg posi na najwyż stand z uwzg najlep trad kuli, z wyklu półpr i zg z wymi Pańs Inspe Sanit, norm sysHACCP oraz innych obowi w tym zakre akt prawWykon zobo się przy wykon um do przest zap praw i obo norm w zak przecho, przygo i tran art spoż, w szc ust z dnia 25.08.2006r.o bezpiec żyw i żywi (t.j.DzUz2020poz2021z późn.zm.)15Zam zast, że posi mus speł następ war jakoś:potrawy powi być przyg z sur wysok jakości,świeżych,natura,mało przetw,bez subst dodat, konser,zagęsz,barwi lub sztucz aroma16Do przygo posi należy zasto: produ zboż;warzy i owoc,surowe lub nisko przetwo,o niskiej zawart cukrów i subst słodZama zabr uży prod z zawart syropu glukoz, syropu gluko-frukto,aspar oraz innych szkodl słodz dodaw do żywn17Posi dostar będą samoc przystos do przewo żywn przez os posi odpow pozw sanepidu.Pojazd,
Szczegółowy OPZ w zał. Nr 6 do SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 76929,76 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 186744,96 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 186744,96 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 186744,96 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Maciej Świstek Firma Handlowo-Usługowa Mixline

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6443370124

7.3.3) Ulica: ul. Zamkowa 19

7.3.4) Miejscowość: Sosnowiec

7.3.5) Kod pocztowy: 41-200

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-29

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 186744,96 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-31

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 86265,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 86265,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 86265,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Maciej Świstek Firma Handlowo-Usługowa Mixline,

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6443370124

7.3.3) Ulica: ul. Zamkowa 19

7.3.4) Miejscowość: Sosnowiec

7.3.5) Kod pocztowy: 41-200

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-29

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 86265,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-02 do 2023-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.