eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gorzów Wlkp. › Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków jednodaniowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 15 w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2013/2014

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-09-03

Gorzów Wlkp.: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków jednodaniowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 15 w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2013/2014
Numer ogłoszenia: 176899 - 2013; data zamieszczenia: 03.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 153399 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 15, ul. Kotsisa 1, 66-400 Gorzów Wlkp., woj. lubuskie, tel. 95 722 87 29, faks 95 722 87 29.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorzadu Terytorialnego nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy gotowych posiłków jednodaniowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 15 w Gorzowie Wlkp. w roku szkolnym 2013/2014.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa realizowana w okresie od dnia 9 września 2013 do 25 czerwca 2014 z wyłączeniem dni świątecznych, okresu ferii zimowych w roku szkolnym 2013/2014, dni oznaczonych przerw (m. innymi dni wolnych od zajęć dydaktyczno-opiekuńczych) oraz dni o których Zamawiający poinformuje Wykonawcę zgodnie z kalendarzem danego roku szkolnego. Wykonawca będzie dostarczał posiłki na własny koszt i ryzyko w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku oraz usunięcia z terenu szkoły wszelkich odpadów konsumcyjnych. Wykonawca będzie wytwarzał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Srodki transportu i termosy służące do przewożenia posiłków powinny spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 Nr 136 poz 914 z pzm) Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60-75 stopni C. Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłkó Wykonawca usunie z terenu szkoły odpady żywnościowe. Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) przez minimum 10 dni i dostarczony Zamawiającemu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. Dzienny jadłospis obejmuje jednodaniowy obiad - 4 razy w tygodniu drugie danie i kompot i 1 raz w tygodniu zupa,pieczywo i owoc.Danie mięsne co najmniej 3 razy w tygodniu. Każdy gorący posiłek ma zawierać co najmniej 1000 kcal. Potrawypowinny być lekkostrawne, przygotowane z surowcó wysokiej jakości, świeżych naturalnych mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych- konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych-w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz normach jakościowych. Przy planowaniu posiłkó należy uwzględnić zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględnić normy produktów dla dzieci w wieku 6-12 lat. Określone ilości posiłków są szacunkowe i służyć będą jedynie do obliczenia wartości progowej umowy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.09.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ESPAŃA s.c. T.Prajs A.Andrejczyk, ul. Grunwaldzka 35, 74-120 Widuchowa, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 88006,10 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 70889,00

  • Oferta z najniższą ceną: 70889,00 / Oferta z najwyższą ceną: 100275,08

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.