To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-06-14
Oborniki: ZPU/05/11 Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia pacjentów SP ZOZ w Obornikach
Numer ogłoszenia: 164323 - 2011; data zamieszczenia: 14.06.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 133879 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Szpitalna 2, 64-600 Oborniki, woj. wielkopolskie, tel. 061 2973600, faks 061 2960079.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZPU/05/11 Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia pacjentów SP ZOZ w Obornikach.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sporządzanie posiłków w kuchni Wykonawcy, zgodnie z wymogami ustawowymi o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2006 Nr 171 poz. 1225 ze zm.) 2. Dowóz posiłków przez Wykonawcę do Zamawiającego . 3. Dostarczanie oraz dystrybucja na poszczególne oddziały przygotowanych przez Wykonawcę całodziennych posiłków. 4. Odbiór i utylizacja resztek pokarmowych (pokonsumpcyjnych). 5. Dostarczanie naczyń, sztućcy oraz zmywanie naczyń po posiłkach u Wykonawcy. 6. Na posiłek całodzienny składa się: a) śniadanie -II śniadanie 20 % kosztu posiłku całodziennego b) obiad 55 % kosztu posiłku całodziennego c) kolacja 25 % kosztu posiłku całodziennego d) II kolacja 50 % wartości kolacji 7. Co wynosi średnio w zestawieniu rocznym: 27 400 porcji śniadań w tym ok. 15 II śniadań, 26 000 porcji obiadów dwudaniowych, 25 800 porcji kolacji 3 780 porcji II kolacji, 8. Ilość poszczególnych diet określa załącznik nr 4 do SIWZ 9. Opis diet : I -lekkostrawna : podstawowa - oszczędzająca przewód pokarmowy, wyłącza się ostre, tłuste i zawierające duże ilości błonnika. Należy stosować gotowanie w wodzie, na parze, duszenie bez tłuszczu - ilość wg potrzeb Zamawiającego. pooperacyjna - ściśle wg wskazań lekarza - ilość wg potrzeb Zamawiającego II - ogólna - dla pacjentów nie wymagających żywienia dietetycznego III - cukrzycowa - niskowęglowodanowa z równoczesnym zwiększeniem białka nieznacznym,ograniczeniem tłuszczów, IV - niskotłuszczowa z ograniczeniem błonnika - stosuje się w chorobach pęcherzyka żółciowego i wątroby w przewlekłym zapaleniu trzustki, wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego, miażdżycy, nadciśnieniu tętniczym w chorobach gorączkowych w wyrównanych chorobach nerek i dróg moczowych w podeszłym wieku. Zalecana norma 2200 d0 2400 kcal. Białko 80 g, tłuszcz 50- 7g, węglowodany 310 do 350 g. Zasada diety jest nie obciążanie przewodu pokarmowego. Należy wyeliminować pokarmy ciężko strawne wzdymające ostre przyprawy, używki. V - niskobiałkowa - (do 40g białka) - stosowana w niewydolnościach nerek i wątroby VI - wrzodowa - (dieta lekkostrawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego jest przeznaczona dla chorych cierpiących na wrzód żołądka i dwunastnicy, można wprowadzać modyfikacje, co do konsystencji) trzustkowa - ograniczająca tłuszcze krwawienie z przewodu pokarmowego - stosowana przy rozlaniu wrzodu żołądka i dwunastnicy IX - płynna wzbogacona (wysokobiałkowa, wysokokaloryczna 2200-2400 kcal X - płynno- papkowa (1800-2200 kcal) . XI - niskokaloryczna - podaje się 800-1500 kcal na dobę (80-120g białka, 25-35g tłuszczu, 50-150g węglowodanów z wykluczeniem cukrów prostych, XII - wysokobiałkowa (100 - 130g białka) - posiłków -potrawy powinny być gotowane na wodzie i parze duszenie bez obsmażania, pieczenie w pergaminie. XIII - dieta chirurgiczna - I okres - podaje się gorzką herbatę, kleik, sucharki XIV - dieta bez mleczna - dla pacjentów z brakiem tolerancji produktów mlecznych XV - bezglutenowa - zamówienie wg bieżących potrzeb. ZAMAWIAJĄCY ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZAMAWIANIA POŁOWY PORCJI POSZCZEGÓLNYCH POSIŁKÓW. 1. Ilości wymienione w pkt 7 są wielkościami szacunkowymi i są zależne od ilości pacjentów. 2. Zamawiane posiłki powinny spełniać wymagania diet obowiązujących w żywieniu szpitalnym. 3. Racje pokarmowe, ich wartość kaloryczną i zawartość składników odżywczych określają załączniki do Zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz.Urz.MZiOS Nr 16 z 1974 r. poz. 69 ze zm.) oraz wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowany przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie. 4. Przedmiotem zamówienia objęte są również niże wymienione produkty spożywcze dodatkowo zamawiane przez poszczególne oddziały, których wartość należy wkalkulować w koszty posiłków: mleko - litry - 760 L kleik ryżowy - 28 paczek, suchary - 13 paczek, cukier - 44 kg, herbata sucha - 18 paczki 0,10 kg. Wymienione wyżej artykuły podane są w ilościach szacunkowych na okres roku.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.05.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- EWMAR Wasilewska i Szemborski Sp. J., ul. Połczyńska 71 A, 75-811 Koszalin, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 252517,69 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 234982,00
Oferta z najniższą ceną: 214658,00 / Oferta z najwyższą ceną: 353028,80
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z OBORNIK
- Kompleksowa modernizacja monitoringu wizyjnego na terenie miasta - III etap
- Nadbudowa, modernizacja i rozbudowa o szyb windowy w formule zaprojektuj i wybuduj budynku F dla poradni przyszpitalnych na terenie SP ZOZ Oborniki
- Dostawa paliw samochodowych
- Nadbudowa, modernizacja i rozbudowa o szyb windowy w formule zaprojektuj i wybuduj budynku F dla poradni przyszpitalnych na terenie SP ZOZ Oborniki
- "ODBIÓR ODPADÓW KOMUNALNYCH Z NIERUCHOMOŚCI NIEZAMIESZKAŁYCH GMINY OBORNIKI w roku 2026"
- Budowa boiska wielofunkcyjnego i bieżni lekkoatletycznej przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Rożnowie.
więcej: przetargi w Obornikach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Radziłów w 2026 roku
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla placówek opiekuńczo-wychowawczych "Piaskowy Dom", "Morski Dom", "Wichrowy Dom" w Gdańsku
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dla Oddziałów Zamiejscowych Gminnego Przedszkola Publicznego "BAJKA" we Frydku.
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





