eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ObornikiZPU/05/11 Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia pacjentów SP ZOZ w Obornikach

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-06-14

Oborniki: ZPU/05/11 Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia pacjentów SP ZOZ w Obornikach
Numer ogłoszenia: 164323 - 2011; data zamieszczenia: 14.06.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 133879 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Szpitalna 2, 64-600 Oborniki, woj. wielkopolskie, tel. 061 2973600, faks 061 2960079.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZPU/05/11 Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia pacjentów SP ZOZ w Obornikach.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sporządzanie posiłków w kuchni Wykonawcy, zgodnie z wymogami ustawowymi o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2006 Nr 171 poz. 1225 ze zm.) 2. Dowóz posiłków przez Wykonawcę do Zamawiającego . 3. Dostarczanie oraz dystrybucja na poszczególne oddziały przygotowanych przez Wykonawcę całodziennych posiłków. 4. Odbiór i utylizacja resztek pokarmowych (pokonsumpcyjnych). 5. Dostarczanie naczyń, sztućcy oraz zmywanie naczyń po posiłkach u Wykonawcy. 6. Na posiłek całodzienny składa się: a) śniadanie -II śniadanie 20 % kosztu posiłku całodziennego b) obiad 55 % kosztu posiłku całodziennego c) kolacja 25 % kosztu posiłku całodziennego d) II kolacja 50 % wartości kolacji 7. Co wynosi średnio w zestawieniu rocznym: 27 400 porcji śniadań w tym ok. 15 II śniadań, 26 000 porcji obiadów dwudaniowych, 25 800 porcji kolacji 3 780 porcji II kolacji, 8. Ilość poszczególnych diet określa załącznik nr 4 do SIWZ 9. Opis diet : I -lekkostrawna : podstawowa - oszczędzająca przewód pokarmowy, wyłącza się ostre, tłuste i zawierające duże ilości błonnika. Należy stosować gotowanie w wodzie, na parze, duszenie bez tłuszczu - ilość wg potrzeb Zamawiającego. pooperacyjna - ściśle wg wskazań lekarza - ilość wg potrzeb Zamawiającego II - ogólna - dla pacjentów nie wymagających żywienia dietetycznego III - cukrzycowa - niskowęglowodanowa z równoczesnym zwiększeniem białka nieznacznym,ograniczeniem tłuszczów, IV - niskotłuszczowa z ograniczeniem błonnika - stosuje się w chorobach pęcherzyka żółciowego i wątroby w przewlekłym zapaleniu trzustki, wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego, miażdżycy, nadciśnieniu tętniczym w chorobach gorączkowych w wyrównanych chorobach nerek i dróg moczowych w podeszłym wieku. Zalecana norma 2200 d0 2400 kcal. Białko 80 g, tłuszcz 50- 7g, węglowodany 310 do 350 g. Zasada diety jest nie obciążanie przewodu pokarmowego. Należy wyeliminować pokarmy ciężko strawne wzdymające ostre przyprawy, używki. V - niskobiałkowa - (do 40g białka) - stosowana w niewydolnościach nerek i wątroby VI - wrzodowa - (dieta lekkostrawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego jest przeznaczona dla chorych cierpiących na wrzód żołądka i dwunastnicy, można wprowadzać modyfikacje, co do konsystencji) trzustkowa - ograniczająca tłuszcze krwawienie z przewodu pokarmowego - stosowana przy rozlaniu wrzodu żołądka i dwunastnicy IX - płynna wzbogacona (wysokobiałkowa, wysokokaloryczna 2200-2400 kcal X - płynno- papkowa (1800-2200 kcal) . XI - niskokaloryczna - podaje się 800-1500 kcal na dobę (80-120g białka, 25-35g tłuszczu, 50-150g węglowodanów z wykluczeniem cukrów prostych, XII - wysokobiałkowa (100 - 130g białka) - posiłków -potrawy powinny być gotowane na wodzie i parze duszenie bez obsmażania, pieczenie w pergaminie. XIII - dieta chirurgiczna - I okres - podaje się gorzką herbatę, kleik, sucharki XIV - dieta bez mleczna - dla pacjentów z brakiem tolerancji produktów mlecznych XV - bezglutenowa - zamówienie wg bieżących potrzeb. ZAMAWIAJĄCY ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZAMAWIANIA POŁOWY PORCJI POSZCZEGÓLNYCH POSIŁKÓW. 1. Ilości wymienione w pkt 7 są wielkościami szacunkowymi i są zależne od ilości pacjentów. 2. Zamawiane posiłki powinny spełniać wymagania diet obowiązujących w żywieniu szpitalnym. 3. Racje pokarmowe, ich wartość kaloryczną i zawartość składników odżywczych określają załączniki do Zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz.Urz.MZiOS Nr 16 z 1974 r. poz. 69 ze zm.) oraz wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowany przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie. 4. Przedmiotem zamówienia objęte są również niże wymienione produkty spożywcze dodatkowo zamawiane przez poszczególne oddziały, których wartość należy wkalkulować w koszty posiłków: mleko - litry - 760 L kleik ryżowy - 28 paczek, suchary - 13 paczek, cukier - 44 kg, herbata sucha - 18 paczki 0,10 kg. Wymienione wyżej artykuły podane są w ilościach szacunkowych na okres roku.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.05.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EWMAR Wasilewska i Szemborski Sp. J., ul. Połczyńska 71 A, 75-811 Koszalin, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 252517,69 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 234982,00

  • Oferta z najniższą ceną: 214658,00 / Oferta z najwyższą ceną: 353028,80

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.