eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi LęborkPrzetarg nieograniczony na dostawę mięsa drobiowego ze świeżego kurczaka i indyka oraz wątróbki drobiowej.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-01-18

Lębork: Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa drobiowego ze świeżego kurczaka i indyka oraz wątróbki drobiowej.
Numer ogłoszenia: 14700 - 2010; data zamieszczenia: 18.01.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej nr 1 w Lęborku , ul. Stryjewskiego 23, 84-300 Lębork, woj. pomorskie, tel. 059 8624200, 8624201, faks 059 8622434.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lebork.dps.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka org.jednostki samorz.terytorialnego nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa drobiowego ze świeżego kurczaka i indyka oraz wątróbki drobiowej..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa drobiowego ze świeżego kurczaka i indyka oraz wątróbki drobiowej w asortymencie i ilościach określonych w Załączniku Nr 1 do SIWZ PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszej lub większej ilości wymienionych produktów do 20% ilości zamówienia bez podania przyczyn . Oznaczenia wg Wspólnego Słownika Zamówień CPV Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - 15100000-9 Mięso drobiowe ze świeżego kurczaka i indyka kod - 15112100-7 wątróbka drobiowa - 15112300-9 Wymagania stawiane Wykonawcy 1.Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia na własny koszt i własnym transportem do siedziby Zamawiającego na adres Dom Pomocy Społecznej Nr 1 w terminie ustalonym przez Zamawiającego. 2.Koszty przewozu, opakowania, ubezpieczenia na czas przewozu i rozładunku ponosi Wykonawca. 3.Wykonawca dostarcza i rozładowuje towar w siedzibie Zamawiającego bez dodatkowych kosztów. 4.Miejscem przyjęcia towaru jest Dom Pomocy Społecznej Nr 1 w Lęborku ul. Stryjewskiego 23 5.Po dostarczeniu towaru pracownik magazynu dokona sprawdzania pod względem ilościowym i jakościowym w obecności Wykonawcy. 6.Przypadek 4- krotnej reklamacji lub brak zamówionego towaru ( wcześniej przyjętego zamówienia) Zamawiający traktuje jako podstawę do rozwiązania umowy. 7.W przypadku braku zamówionego - nie dostarczonego towaru Dom Pomocy Społecznej Nr 1 zakupi towar w innym punkcie i obciąży Wykonawcę fakturą potwierdzającą zakup danego towaru. 8.Dostarczana żywność musi być świeża z odpowiednim terminem przydatności do spożycia wg obowiązujących norm. 9.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towaru w pojemnikach dostosowanych do przewozu mięsa. 10.Do każdej partii dostarczonego towaru powinna być dołączona faktura zawierająca gatunek, cenę i wagę. ..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.21.00 - Świeży drób 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.01.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielanie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy; a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania tych uprawnień b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązania innych przedmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na mocy art.24 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych 2. Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty spośród ofert ważnych i nie podlegających odrzuceniu 3.Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana według formuły; spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Dla udokumentowania spełnienia wymaganych warunków oraz uznania formalnej poprawności należy dołączyć a) Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz, że wykonawca posiada system HCCP lub rozpoczął wdrażanie systemu HCCP w Zakładzie Załącznik Nr 3 b) Oświadczenie o spełnienie warunków określonych udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne w art. 22 Ust 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych i nie podleganiu wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 tejże ustawy Załącznik Nr 4 c) W przypadku gdy Wykonawca zamierza zatrudnić podwykonawców, do oferty musi dołączyć oświadczenia o zakresie prac przewidywanych do powierzenia podwykonawcom. UWAGA Brak jakiegokolwiek z ww. oświadczeń spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowania ( art. 24 ust.2 pkt.3 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lebork.dps.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Nr 1 w Lęborku ul. Stryjewskiego 23 Sekretariat.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.01.2010 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Nr 1 w Lęborku ul. Stryjewskiego 23 Sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.