eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-04-28

Warszawa: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia
Numer ogłoszenia: 98060 - 2015; data zamieszczenia: 28.04.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rynku Rolnego , ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6617272, faks 22 661 73 79.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.arr.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Agencja płatnicza.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 2 do Istotnych Postanowień Umowy, stanowiących załącznik nr 6 do SIWZ.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 27.11.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 1, nr 6, nr 7, nr 8, nr 9: a. Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym żywieniowym oraz posiada wiedzę w zakresie kuchniregionu, którego dotyczy przedmiot zamówienia, lub posiada wykształcenie zasadnicze średnie o kierunku gastronomicznym żywieniowym oraz 5-cio letnie doświadczenie na stanowisku szef kuchni oraz posiada wiedzę w zakresie kuchniregionu, którego dotyczy przedmiot zamówienia, lub posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz oraz posiada wiedzę w zakresie kuchni/regionu, którego dotyczy przedmiot zamówienia. b. w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 słownie: jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 4 000 zł brutto słownie: cztery tysiące złotych; c. wyłącznie na zadanie częściowe nr 8; Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o specjalizacji mleczarstwo lub serowarstwo. W przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 2, nr 3, nr 5: a. Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym/ żywieniowym, lub posiada wykształcenie wyższe w zawodzie dietetyk, lub posiada 3 lata doświadczenia w zawodzie dietetyk. b. w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 3 słownie: trzy usługi odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegające na prowadzeniu warsztatów; prezentacji; pogadanek dla dzieci szkół podstawowych związanych z zasadami zdrowego żywienia o wartości nie mniejszej niż 3 000 zł brutto każda słownie: trzy tysiące złotych. W przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4: a. Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz. b. w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 słownie: jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych wśród młodzieży i dzieci niepełnosprawnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 2000 zł brutto słownie: dwa tysiące złotych. W przypadku podania wartości usług w walucie innej niż PLN, w celu oceny spełniania ww. warunku Zamawiający dokona przeliczenia wskazanej kwoty na PLN według średniego kursu Narodowego Banku Polskiego obowiązującego w dniu publikacji ogłoszenia o niniejszym zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Doświadczenie - 10

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.arr.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Agencja Rynku Rolnego, ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.05.2015 godzina 12:00, miejsce: Agencja Rynku Rolnego, ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa, Kancelaria Ogólna, hol główny, parter, wejście D/A.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie częściowe nr 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie pokazów kulinarnych dla uczestników Festiwalu Muzyki Myśliwskiej i Wieżowej, organizowanych przez OT Bydgoszcz.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 11.07.2015.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie częściowe nr 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dla uczniów szkół podstawowych pt. Spotkanie z Panem Zdrówko dotyczących zasad zdrowego żywienia, organizowanych przez OT Bydgoszcz.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.11.2015.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie częściowe nr 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów edukacyjnych dla uczniów szkół podstawowych, organizowanych przez OT Gdynia.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.10.2015.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie częściowe nr 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej biorących udział w Międzynarodowym Festiwalu Artystycznym Dzieci Europy - Europakinder, organizowanych przez OT Gorzów Wielkopolski.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 03.07.2015.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie częściowe nr 5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dla uczniów szkół podstawowych pod hasłem I dziewczyny i chłopaki pragną poznać zdrowia smaki, organizowanych przez OT Kielce.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 27.11.2015.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie częściowe nr 6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie pokazu kulinarnego podczas Europejskich Targów Produktów Regionalnych, organizowanego przez OT Kraków.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 16.08.2015.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zadanie częściowe nr 7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dla gospodarstw agroturystycznych, organizowanych przez OT Lublin.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zadanie częściowe nr 8.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dla uczestników Ogólnopolskiego Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych, organizowanych przez OT Olsztyn.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 14.06.2015.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zadanie częściowe nr 9.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: przeprowadzenie pokazu kulinarnego dla uczestników Festiwalu Dziedzictwo Kulinarne Warmii Mazur i Powiśla w Olsztynie, organizowanego przez OT Olsztyn.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2015.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.