eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bolesławiec › DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH (DRUGIE POSTĘPOWANIE)

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-06-16

Bolesławiec: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH (DRUGIE POSTĘPOWANIE)
Numer ogłoszenia: 89039 - 2016; data zamieszczenia: 16.06.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu , al. Tysiąclecia 30, 59-700 Bolesławiec, woj. dolnośląskie, tel. 75 616 26 48 wew .317(sekretar, faks 75 616 26 83.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalpsychiatryczny.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH (DRUGIE POSTĘPOWANIE).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem postępowania jest udzielenie zamówienia w zakresie sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2 do Siwz (stanowiącym jednocześnie formularz cenowy) oraz na zasadach opisanych w załączniku nr 3 do Siwz (projekt umowy). (Lp., asortyment, ilość, gramatura jedn.): 1. Mąka pszenna typ 650 Kg 2000 2. Biały barszcz kg 200 pakowany po 50 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 40 - 60g) 3. Mąka ziemniaczana Kg 50 4. Zupa pieczarkowa kg 150 pakowana po 50 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 40 - 60g) 5. Kasza jęczmienna Kg 1800 6. Fasolka konserwowa kg 225 pakowana po 450 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 400 - 500g) 7. Groszek konserwowy kg 120 pakowany po 240 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 240 - 400g) 8. Dżem kg 572 - niskosłodzony, pakowany po 260 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 250 - 400g) 9. Marmolada kg 572 pakowana po 260 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 250 -400g) 10. Groch łuskany Kg 350 11. Herbata granulowana kg 250 pakowana po 100 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 100 - 500g) 12. Herbata owocowa kg 60 susz naturalny (luz) pakowany po 100 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 100-600g) 13. Kawa zbożowa Kg 250 pakowana po 0,5 kg. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 0,5 - 1kg) 14. Przyprawa do zup l 380 pakowana po 1l. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - l (dopuszczalny przedział 0,75 - 1 l) 15. Koncentrat pomidorowy kg 225 pakowany po 0,9 kg. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - kg (dopuszczalny przedział 0,8 - 1kg) 16. Kasza manna Kg 700 17. Płatki owsiane zwykłe Kg 700 18. Ryż Kg 1300 19. Sól Kg 1800 20. Pieprz naturalny mielony kg 15 pakowany po 20 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 20 - 40g) 21. Syrop owocowy l 400 pakowany po 0,5 litra. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - (dopuszczalny przedział 0,4 - 0,6l) 22. Majonez kg 146 pakowany po 730 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 650 - 800g) 23. Musztarda kg 54 pakowana po 180 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 150 - 200 g) 24. Kaszki mleczne owocowe kg 138 pakowane po 230 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 200 - 250 g) 25. Olej l 300 26. Ocet l 200 27. Kakao kg 20 pakowane po 100 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 100- 250 g) 28. Budyń kg 11,4 - bez cukru, pakowany po 38 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 35 - 50g) 29. Kisiel kg 68,4 - bez cukru, pakowany po 38 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 35 - 50g) 30. Galaretka owocowa kg 15 pakowana po 75 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 70 - 90g) 31. Ciastka różne Kg 100 wyrob swieży o max terminie do spozycia 30 dni 32. Cukier waniliowy kg 4,8 pakowany po 16 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 16 - 32 g) 33. Przyprawa jarzynka kg 100 pakowana po 1 kg. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 0,5 - 1kg) 34. Majeranek kg 1 pakowany po 5 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 5 - 10g) 35. Papryka słodka mielona kg 4 pakowana po 20 g. w przypadku innej gramatury opakowania jedn. wpisać - g (dopuszczalny przedział 20- 40 g) 36. Makaron kg 4000 37. Cukier biały kg 4000 38. Wafel przekładany kremem kakaowym (lub innym) w czekoladzie kg 14,4 gramatura 48 g. w przypadku innej gramatury wpisać - g (dopuszczalny przedział 40- 55 g).

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.32.70.00 - 15.32.70.00 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.62.00.00 - Skrobia i produkty skrobiowe 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.84.00.00 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze 15.85.00.00 - Produkty z ciasta makaronowego 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 03.22.12.20 - Groch .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: W prowadzonym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w przedłożonych w ofercie oświadczeniach i dokumentach (opisanych w rozdziale VI SIWZ)

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w przedłożonych w ofercie oświadczeniach i dokumentach (opisanych w rozdziale VI SIWZ)

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w przedłożonych w ofercie oświadczeniach i dokumentach (opisanych w rozdziale VI SIWZ)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w przedłożonych w ofercie oświadczeniach i dokumentach (opisanych w rozdziale VI SIWZ)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w przedłożonych w ofercie oświadczeniach i dokumentach (opisanych w rozdziale VI SIWZ)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a. wypełniony i podpisany Formularz oferty (załącznik nr 1 do Siwz); b. wypełniony i podpisany Formularz asortymentowo - cenowy (załącznik nr 2 do Siwz); c. w przypadku oferty składanej wspólnie, pisemne pełnomocnictwo dla osoby uprawnionej do reprezentowania pozostałych wykonawców w trakcie postępowania, określające zakres umocowania; d. pełnomocnictwo do podpisania oferty, o ile umocowanie do dokonania przedmiotowej czynności nie wynika z dokumentów rejestrowych załączonych do oferty; e. pisemne zobowiązanie (w oryginale) podmiotów trzecich do oddania wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia - jeżeli dotyczy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 85
  • 2 - Termin płatności - 10
  • 3 - Termin rozpatrzenia reklamacji - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Możliwość dokonania zmian została ujęta w projekcie umowy, załącznik nr 3 do SIWZ (§ 6): 1. Strony dopuszczają możliwość zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku: 1.1. zmiany danych stron umowy (np. nazwy, siedziby, osób reprezentujących, formy prawnej, a także zmiany organizacyjnej Wykonawcy, ale wyłącznie takiej, która nie powoduje likwidacji Wykonawcy) 1.2. zmiany terminu realizacji umowy lub przesunięcie terminu realizacji umowy, przy czym zmiana taka nie wpływa na jednostkowe ceny wskazane w ofercie. Zmiany te mogą nastąpić w przypadku niewykorzystania przez Zamawiającego wartości brutto, o której mowa w § 4 ust. 1 umowy; 1.3. zmian podwykonawcy, jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b Pzp, w celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 Pzp. Wykonawca jest zobowiązany wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż wymagany w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. 1.4. zmiany wynagrodzenia Wykonawcy: a. w sytuacji, o której mowa § 1 ust. 4 lit. f umowy - - zmniejszenia zakładanej ilości zamawianych artykułów, w ramach zamówienia podstawowego, wskazanych w załączniku do niniejszej umowy, co uzależnione będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego wynikających z jego bieżącej działalności, b. w przypadku ustawowych zmian stawki podatku VAT - - zmiana dotyczyć będzie wynagrodzenia umownego brutto przy zachowaniu stałości cen netto, w części wynagrodzenia wykonawcy za dostawy, których w dniu zmiany stawki podatku jeszcze nie zrealizowano, - zmiana następuje automatycznie z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę; 1.5. innych sytuacji: a. wstrzymania lub zakończenia produkcji danego artykuły, lub zmiany jego gramatury, i możliwości dostarczania towaru zastępczego, o zbliżonej gramaturze i nie gorszych parametrach, przy zachowaniu ceny jednostkowej wskazanej w załączniku do umowy. 2. Wszelkie zmiany i uzupełnienia niniejszej umowy dokonywane będą w formie pisemnego aneksu, pod rygorem nieważności. Zdanie pierwsze nie dotyczy sytuacji, o których mowa w ust. 1.4 powyżej. 3. Zmiany lub wprowadzenie nowych postanowień umowy mogą mieć miejsce na zasadach opisanych poniżej: 3.1. Wnioskowanie o zmianę - Strony: a. Wniosek Zamawiającego o dokonanie zmiany b. Wniosek Zamawiającego, aby Wykonawca przedłożył propozycję c. Wniosek Wykonawcy o dokonanie zmiany 3.2. Procedura wprowadzania zmian przez wnioskodawcę; a. Opis proponowanej zmiany b. Wpływ na wykonanie przedmiotu umowy c. Termin wprowadzenia zmian d. Należy podać w jaki sposób / dlaczego zmiana jest konieczna dla wykonania umowy. 3.3. Wniosek o zmianę składany przez Wykonawcę musi wpłynąć pisemnie do Zamawiającego w terminie co najmniej 14 dni przed planowanym wprowadzeniem zmian. Wnioski wniesione po terminie oraz wnioski niezawierające elementów opisanych powyżej nie będą rozpatrywane

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.szpitalpsychiatryczny.bip.org.pl/?tree=przetarg
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu, Aleja Tysiąclecia 30, 59-700 Bolesławiec, pawilon administracji (dział organizacyjno - prawny - II piętro).

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.06.2016 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Bolesławcu, Aleja Tysiąclecia 30, 59-700 Bolesławiec, Sekretariat Szpitala, pok. 101 (pawilon administracji).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.