eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gryfice › Dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych Bażyna w Pogorzelicy

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-01-21

Gryfice: Dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych Bażyna w Pogorzelicy
Numer ogłoszenia: 8887 - 2015; data zamieszczenia: 21.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice , Osada Zdrój 1, 72-300 Gryfice, tel. 091 3843321; 3842516.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gryfice.szczecin.lasy.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych Bażyna w Pogorzelicy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych w Pogorzelicy, ul. Wojska Polskiego 15, 71-351 Pogorzelica. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 9 części: Część Nr 1 - Dostawa jaj Część Nr 2 - Dostawa produktów nabiałowych Część Nr 3 - Dostawa pieczywa świeżego i ciast Część Nr 4 - Dostawa warzyw i owoców Część Nr 5 - Dostawa mięsa, drobiu i wędlin Część Nr 6 - Dostawa produktów suchych i konserwowych Część Nr 7 - Dostawa napojów, soków i wody Część Nr 8 - Dostawa produktów mrożonych Część Nr 9 - Dostawa ryb i ich przetworów Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części zamówienia podano w Załączniku nr 2A do 2I do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (zwanej dalej SIWZ). W załączniku nr 2A do 2I podano maksymalne ilości poszczególnych artykułów spożywczych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości zamawianych artykułów spożywczych w przypadku zaistnienia okoliczności uzasadnionych gospodarczym interesem Zamawiającego, w szczególności braku zapotrzebowania na dane artykuły z powodu niższej niż planowana liczby gości Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych Bażyna w Pogorzelicy w danym roku. Zmniejszenie ilości zamawianych artykułów spożywczych z ww. przyczyn nie stanowi niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, a w związku z tym nie jest podstawą do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do Zamawiającego. 3.6. Artykuły spożywcze stanowiące Przedmiot umowy powinny być wytwarzane/ przetwarzane i przewożone zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2010, Nr 136, poz. 914 ze zm.)..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.84.23.00-5, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.80.00.00-6, 15.89.40.00-1, 15.84.23.00-5, 15.30.00.00-1, 15.87.00.00-7, 15.98.00.00-1, 15.98.20.00-5, 15.32.10.00-4, 15.98.10.00-8, 15.33.11.70-9, 15.11.20.00-6, 15.22.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: Część Nr 1 - Dostawa jaj - 100,00 zł Część Nr 2 - Dostawa produktów nabiałowych - 500,00 zł Część Nr 3 - Dostawa pieczywa świeżego i ciast - 200,00 zł Część Nr 4 - Dostawa warzyw i owoców - 400,00 zł Część Nr 5 - Dostawa mięsa i wędlin - 1.000,00 zł Część Nr 6 - Dostawa produktów suchych i konserwowych - 600,00 zł Część Nr 7 - Dostawa napojów, soków i wody - 300,00 zł Część Nr 8 - Dostawa produktów mrożonych - 100,00 zł Część Nr 9 - Dostawa ryb i ich przetworów - 200,00 zł Wadium może być wnoszone wedle wyboru Wykonawcy w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jedn. Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z późn. zm.). Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przed upływem terminu składania ofert przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego: 80 2030 0045 1110 0000 0054 4290 z dopiskiem na blankiecie przelewu, jakiego postępowania dotyczy oraz której części. Wadium w formie gotówki nie będzie przyjmowane. Wadia wnoszone w innych formach niż pieniądz należy deponować w kasie w siedzibie zamawiającego (p.103). Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu, za moment wniesienia wadium uznaje się moment uznania rachunku Zamawiającego. W przypadku wniesienia wadium w innej formie niż pieniądz, termin ważności wystawionego dokumentu powinien być zgodny z terminem związania ofertą. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji/poręczenia, gwarancja/poręczenie powinna być sporządzona zgodnie z obowiązującym prawem i winna zawierać następujące elementy: 1) nazwę dającego zlecenie (Wykonawcy), beneficjenta gwarancji/poręczenia (Zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej udzielających gwarancji/poręczenia) oraz wskazanie ich siedzib, 2) określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją/poręczeniem, 3) kwotę gwarancji/poręczenia, 4) zobowiązanie gwaranta/poręczyciela do bezwarunkowego zapłacenia kwoty gwarancji/poręczenia na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a PZP oraz art. 46 ust. 5 PZP. Zamawiający zwróci wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust.4a PZP Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art.46 ust.1 PZP, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę. Zamawiający zatrzyma wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: 1) odmówi podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; 2) nie wniesie wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; 3) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 PZP, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust.1 PZP, pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.2 pkt 5 PZP lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3 PZP, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonywana na zasadzie spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony jeśli Wykonawca wykaże się wykonaniem w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie: 1) dla części nr 1 - co najmniej trzech sukcesywnych dostaw jaj wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 50,00 zł brutto, 2) ddla części nr 2 - co najmniej trzech sukcesywnych dostaw produktów nabiałowych wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 100,00 zł brutto, 3) dla części nr 3 - co najmniej codziennej sukcesywnej dostawy świeżego pieczywa i ciast wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 20,00 zł brutto, 4) dla części nr 4 - co najmniej trzech sukcesywnych dostaw warzyw lub owoców wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 80,00 zł brutto, 5) dla części nr 5 - co najmniej trzech sukcesywnych dostaw mięsa i wędlin wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 100,00 zł brutto, 6) dla części nr 6 - co najmniej trzech sukcesywnych dostaw produktów suchych i konserwowych wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 100,00 zł brutto, 7) dla części nr 7 - co najmniej jednej sukcesywnej dostawy napojów wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 100,00 zł brutto. 8) dla części nr 8 - co najmniej jednej sukcesywnej dostawy produktów mrożonych wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 250,00 zł brutto, 9) dla części nr 9 - co najmniej dwóch sukcesywnych dostaw ryb i ich przetworów wraz z usługą transportu przedmiotu zamówienia do kupującego o wartości co najmniej 100,00 zł brutto, Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonywana na zasadzie spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonywana na zasadzie spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonywana na zasadzie spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna ten warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, iż posiada środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości co najmniej: 1) dla części nr 1 - 700,00 zł. 2) dla części nr 2 - 3.500,00 zł, 3) dla części nr 3 - 1.400,00 zł, 4) dla części nr 4 - 3.300,00 zł, 5) dla części nr 5 - 7.000,00 zł, 6) dla części nr 6 - 4.500,00 zł, 7) dla części nr 7 - 2.200,00 zł, 8) dla części nr 8 - 800,00 zł, 9) dla części nr 9 - 1.700,00 zł. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonywana na zasadzie spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Częstotliwość dostaw - 5

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Istotne zmiany postanowień zawartej Umowy w stosunku do treści oferty Wykonawcy, możliwe są w następującym zakresie i przy zaistnieniu poniższych przesłanek: 1) zmiana wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku zmiany przepisów prawa podatkowego, w szczególności zmiany stawki podatku od towarów i usług, 2) zmiana terminu obowiązywania umowy możliwa jest w następujących przypadkach: a) przedłużenia się procedury udzielenia przedmiotowego zamówienia publicznego poprzez środki ochrony prawnej, wykorzystywane przez wykonawców lub inne podmioty, b) wystąpienia działań i zaniechań instytucji zaangażowanych w realizację, kontrolę lub finansowanie zamówienia, c) działania siły wyższej, za którą uważa się zdarzenia o charakterze nadzwyczajnym, występujące po zawarciu Umowy, a których Strony nie były w stanie przewidzieć w momencie jej zawierania i których zaistnienie lub skutki uniemożliwiają wykonanie Umowy zgodnie z jej treścią, w szczególności powódź, deszcz nawalny, pożar; Strona powołująca się na stan siły wyższej jest zobowiązana do niezwłocznego pisemnego powiadomienia drugiej Strony, a następnie do udokumentowania zaistnienia tego stanu, d) wystąpienia warunków atmosferycznych i klimatycznych uniemożliwiających realizację Przedmiotu Umowy w stopniu większym niż można byłoby to racjonalnie przewidywać, e) wystąpienia powszechnej niedostępności surowców bądź materiałów, f) niezrealizowania dostaw artykułów spożywczych stanowiących Przedmiot Umowy w ilości wskazanej w SIWZ w terminie obowiązywania Umowy. 3) powierzenie podwykonawcy realizacji części Umowy w zakresie nie przewidzianym w ofercie Wykonawcy - na uzasadniony wniosek Wykonawcy, za zgodą Zamawiającego. W przypadku wystąpienia okoliczności, o których mowa w pkt 22.1. pkt 2 a-f ) termin wykonania umowy może ulec odpowiedniemu przedłużeniu, jednakże o czas nie dłuższy niż okres trwania tych okoliczności lub czas niezbędny do usunięcia zaistniałych przeszkód lub do zrealizowania dostaw w ilości wskazanej w SIWZ. Wszelkie zmiany wprowadzane do umowy dokonywane będą z poszanowaniem obowiązków wynikających z obowiązującego prawa, w tym w szczególności art. 140 ust. 3 PZP oraz zasad ogólnych rządzących tą ustawą.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gryfice.szczecin.lasy.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Nadleśnictwo Gryfice, Osada Zdrój 1, 72-300 Gryfice..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.02.2015 godzina 09:30, miejsce: Nadleśnictwo Gryfice, Osada Zdrój 1, 72-300 Gryfice pokój nr 101.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Klasa jajka: A ilość sztuk - 21500 Rozmiar jajka: M (53 - 63g) Termin ważności: min. 14 dni Opakowania po 30 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Częstotliwośc dostaw - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa produktów nabiałowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bita śmietana Opakowanie puszka szt 30 Jogurt naturalny Opakowanie 300 - 1000g kg 50 Jogurt owocowy Opakowanie 100 - 1000g, różne smaki kg 100 Kefir Opakowanie 300 - 1000g kg 20 Margaryna Kostka 250g, tłuszcz roślinny kg 30 Masło 82% tłuszczu Kostka 200g, kg 390 Maślanka naturalna Opakowanie 300 - 1000g kg 4 Mleko Karton pojemność 1l, 3,2% tłuszczu l 900 Parmezan Opakowanie ok. 200g klin, ser twardy kg 4 Ser camembert Opakowanie 100 - 200g, krążki pakowane w papier lub folię, smak naturalny + 2 inne smaki kg 95 Ser edamski 40% - 45% tłuszczu Blok w opakowaniu barierowym (folia), kg 70 Ser gouda 40% - 45% tłuszczu Blok w opakowaniu barierowym (folia), kg 70 Ser królewski 45% tłuszczu Blok w opakowaniu barierowym (folia), kg 70 Ser marmurkowy lub z przyprawami Blok w opakowaniu barierowym (folia) kg 20 Ser morski 45% tłuszczu Blok w opakowaniu barierowym (folia) kg 70 Ser mozzarella lub równoważny Opakowanie 100 - 200g, krążki w zalewie kg 120 Ser mini mozzarella Opakowanie 100 - 300g, Kulki w zalewie kg 15 Ser pleśniowy Pleśń niebieska wewnątrz sera, opakowanie 100 - 200g, klin kg 55 Ser salami 40 - 45% tłuszczu Blok w opakowaniu barierowym (folia) kg 35 Ser sokół 45% tłuszczu Blok w opakowaniu barierowym (folia) kg 70 Ser topiony kiełbaski Opakowanie barierowe (folia) ser o smaku śmietankowym, szt 20 Ser typu feta Opakowanie karton ok. 270g, sałatkowo - kanapkowy szt 185 Ser wędzony Blok w opakowaniu barierowym (folia) kg 90 Serek wiejski Kubek pojemność 500g szt 75 Śmietana 30% tłuszczu Karton pojemność 500ml kg 7 Śmietana do zup i sosów 18% tłuszczu Karton pojemność 500ml l 125 Śmietana kwaśna 18% tłuszczu Kubek pojemność 400ml l 210 Śmietanka do kawy 12% tłuszczu Karton pojemność 500ml, l 185 Twaróg krajanka półtłusta Opakowanie VACUM lub MAP, kg 460 Masło klarowane Zawartość tłuszczu minimum 99%, opakowanie 500 - 1000g kg 7 Serek homogenizowany Różne smaki, opakowanie 100 - 200g kg 19 Deser mleczny z mleka, orzechów i czekolady Opakowanie od 50 - 100g kg 35 Serek dla dzieci Różne smaki, opakowanie od 50 - 100g kg 10 Mleko smakowe Różne smaki, opakowanie karton, pojemność 200 - 300ml l 25 Jogurt do picia Różne smaki, opakowanie butelka pet, pojemność 200 - 300ml l 45 Serek topiony trójkąt Różne smaki, opakowanie zbiorcze karton, opakowanie porcji folia aliminiowa, waga porcji 10-30g, opk po 8szt opk 18 Ser Brie Opakowanie 100 - 200g, trójkąt pakowane w papier lub folię, smak naturalny kg 7 Serek twarogowy porcjowy Opakowanie plastik, waga porcji 10-30g, różne smaki szt 375 Margaryna porcja Opakowanie plastik, waga porcji 10-20g, szt 750 Masło porcja Opakowanie plastik, waga porcji 10-20g, szt 1850 Serek mascarpone Opakowanie plastik, kg 4.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Częstotliwość dostaw - 5

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa pieczywa świeżego i ciast.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bagietka długość ok. 50cm, szt 90 Bułka graham waga min.35g szt 1900 Bułka maślana waga min.35g szt 600 Bułka pszenna kaiserka lub mała poznańska waga min.35g szt 5900 Bułka tarta opakowanie 0,5kg - 1kg kg 90 Bułka wieloziarnista waga min. 35g szt 2500 Chleb baltonowski waga min. 500g, krojony, pakowany w folie szt 1100 Chleb razowy waga min. 400g, krojony, pakowany w folie szt 450 Chleb razowy z dynią lub równoważny waga min. 400g, krojony, pakowany w folie szt 8 Chleb razowy ze słonecznikiem lub równoważny waga min. 400g, krojony, pakowany w folie szt 100 Chleb wiejski lub równoważny waga min. 1000g szt 40 Chleb wieloziarnisty lub równoważny waga min. 400g, krojony, pakowany w folie szt 200 Chleb ze słonecznikiem lub równoważny waga min. 400g, krojony, pakowany w folie szt 190 Chleb żytni z dynią lub równoważny waga min. 400g, krojony, pakowany w folie szt 190 Pączki z dżemem szt 55 Sernik na kruchym cieście kg 100 Sernik wiedeński kg 100 Szarlotka kg 150 W-Z Krem jasny, podkłady czekoladowe kg 30 W-Z z galaretką i owocami Podkład jasny, krem, owoce, galaretka kg 25 Drożdżówka 100g z budyniem, z twarogiem, z kruszonką szt 100 Chleb weselny waga około 1000g szt 4 Tort weselny Różne smaki, kg 15 Tort Różne smaki, na różne okazje kg 15 Chleb do żuru Okrągły, szt 40 Makowiec rolada kg 15 Mazurek kruche ciasto+dekoracja kg 8 Rolada czekoladowa Biszkopt czekoladowy lub biały, kremy w różnych smakach kg 15.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.84.23.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ananas świeży szt 25 Arbuz kg 95 Bakłażan kg 4 Banan kg 130 Brokuły świeże szt 15 Buraczki kg 160 Cebula kg 500 Cebula czerwona kg 90 Cykoria szt 4 Cytryna kg 225 Czereśnie kg 15 Czosnek świeży kg 25 Fasolka szparagowa żółta kg 15 Fenkuł (koper włoski) szt 4 Gruszka kg 135 Jabłka kg 790 Jarmuż szt 4 Kalafior świeży szt 30 Kapusta biała kg 110 Kapusta czerwona kg 150 Kapusta kiszona wiaderka 3 - 5kg kg 180 Kapusta młoda szt 60 Kapusta pekińska kg 215 Kapusta włoska kg 30 Kiwi szt 1600 Koper szt 375 Limonka kg 7 Mandarynka kg 110 Marchew świeża kg 545 Melon świeży szt 20 Nektarynka szt 455 Ogórek kg 390 Ogórek gruntowy kg 15 Ogórek kiszony wiaderka 3 - 5kg kg 125 Papryka peperoni świeża kg 1 Papryka świeża (mix) kg 230 Pieczarki świeże kg 75 Pietruszka dekoracyjna szt 20 Pietruszka korzeń kg 180 Pietruszka nać szt 380 Pomidor kg 1100 Pomidory koktajlowe czerwone (500g) opk 33 Pomidory koktajlowe pomarańczowe (500g) opk 33 Por szt 125 Por kg 85 Sałata szt 270 Sałata dekoracyjna szt 95 Sałata lodowa szt 340 Seler naciowy szt 4 Seler świeży kg 240 Szczypior szt 400 Truskawka kg 45 Truskawka opk 15 Winogron czerwony kg 60 Winogron biały kg 80 Ziemniaki młode kg 1800 Ziemniaki stare kg 3200 Mix sałat z roszponką opk 50 Mix sałat z rukolą opk 50 Rukola opk 45 Roszponka opk 20 Kiełki - różne opk 60 Rzodkiewka szt 60 Pomarańcza kg 4 Zioła świeże - różne szt 4 Brzoskwinia szt 330.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Częstotliwość dostaw - 5

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa mięsa, drobiu i wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baleron Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - parzona, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni, min 70% mięsa kg 90 Biała kiełbasa Wędlina z mięsa wieprzowego, kiełbasa parzona opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni kg 140 Boczek świeży lub mrożony Bez skóry, termin ważności min 5dni(świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 80 Boczek wędzony Bez skóry, wędzony - parzony, termin ważności min 21 dni kg 170 Pierś z indyka wędzona Wędlina z piersi indyka opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni, min 70% mięsa kg 50 Flaki wołowe Obgotowane, krojone, opakowanie VACUM lub MAP, kg 3 Golonka Termin ważności min 5dni kg 60 Golonka z kurczaka (wędlina) Wędlina z mięsa drobiowego w galaretce, osłona barierowa (folia), termin ważności min 21 dni kg 4 Kabanosy Wędlina wieprzowa, wędzona - podsuszana, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni kg 10 Karkówka bk świeża lub mrożona Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 425 Kaszanka cienka Produkt podrobowy z dodatkiem kaszy jęczmiennej w osłonce naturalnej, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 15 dni kg 35 Kiełbasa jałowcowa Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - podsuszana, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni kg 25 Kiełbasa krakowska drobiowa Wędlina z mięsa drobiowego , wędzona - parzona, w osłonce barierowej, termin ważności min 21dni kg 30 Kiełbasa krakowska sucha Wędlina z mięsa wieprzowego i wołowego, wędzona - podsuszana, w osłonce barierowej, termin ważności min 21 dni, min 80% mięsa, kg 30 Kiełbasa myśliwska Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - podsuszana, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni kg 20 Kiełbasa śląska Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - parzona, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni, min 75% mięsa kg 250 Kindziuk Wędlina wieprzowa, wędzona - dojrzewająca, opakowanie barierowe, termin ważności minimum 21 dni kg 4 Korpusy drobiowe świeże lub mrożone Termin ważności min 3dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 240 Kurczak świeży lub mrożony Termin ważności min 3dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 30 Kurczak wędzony lub elementy Tusza, wędzona, termin ważności min 10 dni, jeżeli elementy to w wycenie należy uwzględnić 1. pierś wędzoną, 2. udo lub pałki wędzone kg 5 Łopatka bk świeża lub mrożona Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 280 Ogonówka Wędlina z mięsa wieprzowego, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności 21 dni kg 35 Pałki z kurczaka świeże lub mrożone Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 125 Parówki cienkie cielaczki Wędlina wieprzowa, osłonka kolagenowa, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności 21 dni kg 90 Pasztet drobiowy pieczony Pasztet z mięsa drobiowego, termin ważności min 21 dni kg 2 Pasztet wieprzowy pieczony Pasztet z mięsa wieprzowego, termin ważności min 21 dni kg 2 Pierś z indyka świeża lub mrożona Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 210 Pierś z kurczaka świeża lub mrożona Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 320 Polędwica łososiowa Wędlina wieprzowa, wędzona na zimno, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni kg 25 Polędwica sopocka Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - parzona, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności 21 dni, min 70% mięsa kg 85 Polędwica wołowa świeże lub mrożone Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 4 Polędwiczki wieprzowe świeże lub mrożone Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 55 Rostbef wołowy świeże lub mrożone Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 4 Salami w posypce Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzone - dojrzewające, osłona barierowa (folia), termin ważności 21 dni kg 20 Salceson ozorowy Wędlina podrobowa, termin ważnosći min 18 dni kg 10 Salceson włoski Wędlina podrobowa, termin ważnosći min 18 dni kg 16 Schab bk Termin ważności min 5dni kg 560 Schab z wędzarni lub równoważny Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, w ciemnej otoczce, termin ważności min 21dni kg 35 Skrzydełka z kurczaka świeże lub mrożone Termin ważności min 3dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 35 Słonina świeża lub mrożona Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony, bez skóry kg 25 Szynka bk cała świeża lub mrożona Termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 50 Szynka z komina lub równoważna Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, w ciemnej otoczce, termin ważności min 21dni kg 45 Szynka długo dojrzewająca Wędlina wieprzowa, wędzona - dojrzewająca, opakowanie VACUM lub MAP termin ważności minimum 21 dni kg 10 Szynka konserwowa Wędlina z mięsa wieprzowego, osłona barierowa (folia), termin ważności min 21 dni, kg 40 Szynka kulka świeża Termin ważności min 5dni kg 170 Szynka łososiowa Wędlina wieprzowa, wędzona na zimno, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni kg 10 Szynka tradycyjna lub równoważna Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, termin ważności min 21dni kg 40 Szynka wiejska lub równoważna Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, termin ważności min 21dni kg 85 Udko z kurczaka świeże lub mrożone Termin ważności min 3dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 28 Wątróbka z kurczaka świeża lub mrożona Termin ważności min 3dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 14 Wołowina ekstra świeża lub mrożona Udziec wołowy, termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 45 Żeberka świeże lub mrożone Bez boczku, paski, termin ważności min 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 33 Szynka z beczki lub równoważna Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, termin ważności min 21dni kg 4 Kiełbaski koktajlowe lub równoważne Wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona - parzona, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni, min 75% mięsa kg 150 Parówki z szynki Wędlina wieprzowa, osłonka barierowa folia, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności 21 dni kg 90 Wędzonka krotoszyńska Wędlina wieprzowa, wędzona na zimno, opakowanie VACUM lub MAP, termin ważności min 21 dni kg 20 Rolada z boczku lub równoważna Wędlina wieprzowa, wędzona - parzona, termin ważności min 21dni kg 15 Fantazja drobiowa Wędlina drobiowa z warzywami w galarecie kg 45 Pieczeń rzymska Wędlina wieprzowa, termin ważności min 21dni kg 18 Smalec Opakowanie 200g -1000g, folia lub papier, termin ważności minimum 14dni kg 15 Ozory wieprzowe Termin ważności min 3dni kg 4 Szynka wieprzowa z kością Termin ważności minimum 5dni kg 10 Ligawa świeża lub mrożona Termin ważności minimum 5dni (świeży), min 6 miesięcy (mrożony) kg 4 Prosię faszerowane Produkt gotowy, faszerowany kaszą, upieczony kg 7.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Częstotliwość dostaw - 5

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa produktów suchych i konserwowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ananas konserwowy Puszka pojemność 550 - 600g, plastry w lekkim syropie szt 35 Barszcz biały w proszku Opakowanie pojemność 1000g, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 6 Bazylia Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Buraczki konserwowe tarte Słoik pojemność 400 - 1000g (masa po odcieku) kg 125 Chrzan tarty Słoik pojemność 150 - 850g kg 50 Ciastka kruche Maślane kg 30 Z cukrem kg 30 Z nadzieniem kg 30 W czekoladzie kg 30 Cukier Opakowanie 1000g kg 450 Cukier porcja Saszetki szt 7000 Cukier puder Opakowanie 400 - 1000g kg 13 Cukier waniliowy Opakowanie 500 - 1000g kg 10 Cynamon Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Czekolada gorzka Tabliczka ok. 100g min 50% kakao szt 6 Drożdże świeże, kostki 100g kg 1 Drożdże suszone Opakowanie 8 - 10g szt 110 Dżem Wiaderko, pojemność 200 - 500g kg 75 Fasola czerwona konserwowa Puszka pojemność 400 - 450g, szt 140 Fasola sucha jaś Opakowanie 400 - 1000g kg 15 Gałka muszkatałowa Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Groszek zielony konserwowy Puszka pojemność 400 - 450g, szt 138 Groch łuskany połówki Opakowanie 400 - 1000g kg 14 Groszek ptysiowy opakowanie 500 - 2000g, do zup kg 4 Grzanki Opakowanie 500 - 2000g, do zup małe kg 2 Grzyby suszone Opakowanie 500g, torba foliowa, borowik lub podgrzybek lub rydz kg 6 Herbata czarna* Saszetki w kształcie prostokąta lub trapezu, z zawieszką na sznurku, każda w oddzielnej kopercie, opakowanie kartonowe po 100szt, typu Lipton lub Irving lub równoważna szt 11000 Herbata zielona* Saszetki w kształcie prostokąta lub trapezu, z zawieszką na sznurku, każda w oddzielnej kopercie, opakowanie kartonowe po 20 - 30szt, typu Lipton lub Irving lub równoważna szt 4000 Herbata czarna owocowa* Saszetki w kształcie prostokąta lub trapezu, z zawieszką na sznurku, każda w oddzielnej kopercie, opakowanie kartonowe po 20 - 30szt, różne smaki minimum 6, typu Lipton lub Irving lub równoważna szt 4000 Herbata Earl Grey* Saszetki w kształcie prostokąta lub trapezu, z zawieszką na sznurku, każda w oddzielnej kopercie, opakowanie kartonowe po 20 - 30szt, typu Lipton lub Irving lub równoważna szt 500 Kakao Opakownie 250 - 500g kg 4 Kakao instant Opakowanie PET, pojemność 300 - 500g kg 4 Kapary w zalewie Słoik 100 - 200g (masa po odcieku) kg 6 Kasza gryczana Opakowanie 1000g kg 48 Kasza jęczmienna Opakowanie 1000g kg 50 Kawa Kawa drobno mielona, opakowanie 500g, średniopalona, do ekspresów przelewowych, arabica min 80%, typu MK Cafe lub Jacobs lub równoważna kg 130 Ketchup Pojemniki plastykowe 500 - 1000g kg 86 Koncentrat pomidorowy 30%, pojemność 800 - 1000g kg 86 Kukurydza konserwowa Puszka pojemność 400 - 450g, szt 180 Kwasek cytrynowy Opakowanie 500 - 1000g kg 1 Liść laurowy Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Majeranek Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 4 Majonez dekoracyjny Słoik pojemność 400 - 1000g, typu Winiary lub Hellmanns lub równoważny kg 220 Makaron canelloni Opakowanie 0,25 - 1 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny kg 10 Makaron gwiazdki Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny kg 10 Makaron lasagne Opakowanie 0,25 - 1 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny kg 10 Makaron łazanki lub kokardki Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny kg 10 Makaron muszelki małe lub muszle duże Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny kg 10 Makaron nitki Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny kg 10 Makaron spaghetti Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny kg 10 Makaron świderki Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny kg 10 Makaron tagliatella Opakowanie 0,25 - 3 kg, pszenica durum, typu Lubella lub Barilla lub równoważny kg 10 Mąka pszenna tortowa Opakowanie 1kg, typ 450 -500 kg 500 Mąka ziemniaczana Opakowanie 500 - 1000g kg 20 Migdały Opakowanie 100 - 1000g kg 2 Miód Słoik pojemność 500 - 1000g kg 30 Morele suszone Opakowanie 500 - 1000g kg 15 Musztarda Opakowanie PET 500 - 1000g kg 80 Musztarda francuska Opakowanie 250 - 1000g kg 7 Ocet Butelka pojemność 500ml l 45 Ocet balsamiczny Butelka pojemność 200 - 1000ml l 1 Ocet winny Butelka pojemność 200 - 1000ml l 9 Ogórek konserwowy Słoik pojemność 900g szt 240 Olej Pojemność 1000 - 3000ml l 528 Oliwa z oliwek Butelka szkło 1l, extra virgine, l 11 Oliwki Słoik 500 - 1000g (masa po odcieku) kg 25 Oregana Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Orzechy włoskie Opakowanie 500 - 1000g kg 4 Owoce kandyzowane Opakowanie 100 - 500g kg 1 Paluszki solone Opakowanie 50 - 150g szt 10 Papryka chilli w proszku Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Papryka konserwowa ćwiartki Słoik pojemność 900g szt 155 Papryka ostra Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Papryka peperoni konserwowa Słoik 500 - 1000g szt 40 Papryka słodka Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 4 Pieczarki marynowane Słoik pojemność 900g szt 135 Pieprz biały mielony Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Pieprz cytrynowy Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Pieprz czarny mielony Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 7 Pieprz marynowany Opakowanie 500 - 700g, kg 1 Pieprz młotkowy Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Płatki śniadaniowe czekoladowe Opakowanie 1000g kg 10 Płatki śniadaniowe kukurydziane Opakowanie 1000g kg 10 Płatki śniadaniowe miodowe Opakowanie 1000g kg 10 Pomidory w zalewie Opakowanie 2000 - 3000g kg 19 Powidła śliwkowe Opakowanie 250 - 500g kg 1 Proszek do pieczenia Opakowanie 8 - 16g szt 90 Przyprawa do flaków Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Przyprawa do grilla Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 2 Przyprawa do gyros Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Przyprawa do kurczaka Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 2 Przyprawa do pierników Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Przyprawa do ziemniaków Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 2 Przyprawa typu wegeta Opakowanie 1000g, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 20 Przyprawa w płynie Butelka 1000 - 1500ml, typu Prymat lub Kamis lub równoważny l 30 Rodzynki Opakowanie 500 - 1000g kg 7 Rosół w proszku Opakowanie 1000g, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 15 Rozmaryn Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Ryż długoziarnisty Opakowanie 1000g kg 30 Ryż parabolit Opakowanie 1000 - 3000g kg 30 Soczewica opakowanie 500g czerwona kg 4 Sos sałatkowy włoski Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 7 Sól Opakowanie 1000g kg 135 Sól morska gruba Opakowanie 500 - 1000g kg 1 Szczaw konserwowy Słoik ok. 250 - 350g szt 30 Szparagi konserwowe zielone Słoik 200 - 500g kg 55 Śliwki suszone Opakowanie 500 - 1000g kg 20 Tłuszcz do pieca konwekcyjno parowego Butelka 3,7l l 15 Tuńczyk w sosie własnym Puszki 150g -200g szt 100 Tymianek Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Ziele angielskie Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 3 Zupa kurkowa w proszku Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Żelatyna Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 2 Żurawina cała do mięs opakowanie słoik 200 - 350g kg 6 Żurek w proszku Opakowanie 1000g, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 10 Sos balsamico Opakowanie butelka, pojemność 250 - 500ml l 3 Wafelek w polewie czekoladowej masa 30 - 50g szt 180 Kasza manna Opakowanie 500 - 1000g kg 4 Pomidory suszone w oleju Opakowanie 300 - 500g kg 25 Cebula perłowa Opakowanie słoik 300 - 500g kg 40 Kukurydza mini kolby marynowana Opakowanie słoik 300 - 500g kg 45 Koncentrat barszczu czerwonego Opakowanie butelka szklana 500 - 1000ml l 4 Szparagi konserwowe białe Opakowanie 200 - 500g kg 55 Słodzik w tabletkach Opakowania plastykowe z dozownikiem szt 1 Słonecznik łuskany Opakowanie 100 - 500g kg 1 Pestki dyni łuskane Opakowanie 100 - 500g kg 1 Orzechy laskowe Opakowanie 100 - 500g kg 1 Orzeski ziemne smażone solone Opakowaie puszka pojemność 100 - 200g szt 4 Krakersy Opakowanie 150 - 200g szt 4 Mąka żytnia Opakowanie 800 - 1000g kg 4 Soda oczyszczona Opakowanie 80 - 100g szt 15 Budyń Różne smaki, słodzony, opakowanie 50 - 70g szt 7 Kisiel Różne smaki, słodzony, opakowanie 60 - 80g szt 15 Galaretka owocowa Różne smaki, opakowanie 70 - 80g szt 50 Tortilla pszenna o25cm, opakowanie 12szt, waga 800 - 900g kg 18 Masa makowa z bakaliami Opakowanie 700 - 1000g kg 4 Sezam biały Opakowanie 100 - 500g kg 1 Kawa rozpuszczalna W saszetkach, 16 - 20g szt 60 Brzoskwinie konserwowe Puszka 700 - 900g szt 25 Kasza kuskus Opakowanie 400 - 1000g kg 15 Curry Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Imbir mielony Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Kminek cały Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Owoc jałowca Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Estragon Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Goździk Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Pieprz ziarno kolorowy lub czrny Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Czosnek granulowany Opakowanie PET duże, typu Prymat lub Kamis lub równoważny kg 1 Makaron sojowy Opakowanie folia, 500-1000g kg 3 Papier ryżowy Opakowanie folia, 150-500g, Omin 15cm szt 3 Sos sojowy Opakowanie butelka szklana 500 - 1000ml l 3 Kiełki fasoli mun lub soi konserwowe opakowanie puszka 200-500g szt 3 Pędy bambusa konserwowe opakowanie puszka 200-500g szt 3 sos chilli opakowanie butelka plastykowa 200-500ml l 1 grzyby mun opakowanie folia 200-500g kg 1 Nutella porcja Opakowanie 20-50g, plastik szt 375 Kawa ziarno Opakowanie 1kg, 100%arabica, typu MK Cafe lub Jacobs lub równoważna kg 40 Dżem porcja opakowanie 10-30g, plastik szt 750 Miód porcja opakowanie 10-30g, plastik szt 750.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.89.40.00-1, 15.84.23.00-5, 15.30.00.00-1, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Częstotliwośc dostaw - 5

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa napojów, soków i wody.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna** Butelka ok. 18,9l l 1200 Typu Dar Natury lub Jantar lub równoważana Soki owocowe 100% Karton 1l z nalewakiem, pomarańczowy bez dodatku cukru l 500 Typu Tymbark lub Hortex lub Karton 1l z nalewakiem, nektar czarna porzeczka bez dodatku cukru l 300 równoważany Karton 1l z nalewakiem, jabłko bez dodatku cukru l 470 Karton 1l z nalewakiem, czerwony grejpfrut bez dodatku cukru l 180 Karton 1l z nalewakiem, biały grejpfrut bez dodatku cukru l 180 Karton 1l z nalewakiem, pomidorowy bez dodatku cukru l 10 Karton 1l z nalewakiem, ananas bez dodatku cukru l 10 Karton 1l z nalewakiem, multiwitamina bez dodatku cukru l 300 Napoje gazowane Butelka szklana pojemność 200ml, smak kola szt 750 Typu Coca - cola lub Pepsi lub Butelka szklana pojemność 200ml, smak pomarańcza szt 750 równoważany Butelka szklana pojemność 200ml, smak cytryna szt 750 Butelka szklana pojemność 200ml, smak tonik szt 750 Woda gazowana Butelki szklane pojemność 200 - 330ml szt 2000 Typu Kropla Beskidu lub Jantar lub równoważana Woda nie gazowana Butelki szklane pojemność 200 - 330ml szt 2000 Typu Kropla Beskidu lub Jantar lub równoważana Soki owocowe 100% butelka PET pojemność 200 - 300ml, pomarańczowy bez dodatku cukru szt 150 Typu Tymbark lub Hortex lub butelka PET pojemność 200 - 300ml, nektar czarna porzeczka bez dodatku cukru szt 150 równoważany butelka PET pojemność 200 - 300ml, jabłkowy bez dodatku cukru szt 150 butelka PET pojemność 200 - 300ml, czerwony grejpfrut bez dodatku cukru szt 150 butelka PET pojemność 200 - 300ml, multiwitamina bez dodatku cukru szt 150 Woda mineralna Butelka PET pojemność 500ml, szt 150 gazowana Typu Cisowianka lub Żywiec lub równoważana Woda mineralna Butelka PET pojemność 500ml, szt 150 niegazowana Typu Cisowianka lub Żywiec lub równoważana Napoje gazowane Butelka pet pojemność 1l, smak kola l 10 Typu Coca - cola lub Pepsi lub Butelka pet pojemność 1l,smak pomarańcza l 10 równoważany Butelka pet pojemność 1l,smak cytryna l 10 Butelka pet pojemność 1l, smak tonik l 10 Syrop malinowy Butelka szklana 400 - 1000ml l 10 Tybu Herbapol lub Łowicz lub równoważany.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.00.00-1, 15.98.20.00-5, 15.32.10.00-4, 15.98.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Częstotliwość dostaw - 5

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa produktów mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bakłażan grillowany Opakowanie 1,0kg kg 4 Borowik Opakowanie 2,0kg - 2,5kg, cały nie krojony kg 15 Brokuły Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 95 Brukselka Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 60 Cukinia Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 20 Cukinia grillowana Opakowanie 1,0kg kg 4 Duet cukinii z marchewką Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 20 Fasolka szparagowa zielona cała Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 35 Fasolka szparagowa zielona cięta Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 35 Fasolka szparagowa żółta Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 5 Frytki proste wstępnie obsmażone Opakowanie 2,0kg - 2,5kg, czas smażenia 90sek kg 15 Frytura Opakowanie ok.8l, konsystencja płynna kg 35 Groszek zielony Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 15 Kalafior Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 90 Kurki Opakowanie 2,0 - 2,5kg, całe nie krojone kg 5 Lody waniliowe Opakowanie5l l 5 Lody czekoladowe, owocowe Opakowanie 5l l 5 Maliny Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 5 Marchew juniorka Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 75 Mieszanka kompotowa Opakowanie 2,0kg - 2,5kg, bez rabarbaru kg 220 Mieszanka królewska Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 110 Pierś z kaczki ze skórą Dwie piersi w opakowaniu, kg 15 Podgrzybek Opakowanie 2,0kg - 2,5kg, cały nie krojony kg 15 Szparagi zielone Opakowanie 1,0kg kg 17,5 Szpinak Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 75 Truskawki Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 60 Włoszczyzna paski Opakowanie 2,0kg - 2,5kg kg 17,5 Ciasto francuskie Opakowanie 530g kg 5 Lód do napojów Opakowanie 1,0 - 2,0kg kg 10 Kalafior romanesko Opakowanie 2,0 - 2,5kg kg 7,5 Marchew z groszkiem Opakowanie 2,0 - 2,5kg kg 7,5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.11.20.00-6, 15.55.51.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Częstotliwość dostaw - 5

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawa ryb i ich przetworów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: RYBY ŚWIEŻE Filet z dorsza ze skórą 200 - 450 filet ze skórą w pojemnikach styropianowych z lodem, kg 75 Filet z flądry 70 - 100 filet ze skórą w pojemnikach styropianowych z lodem, kg 20 Karp tusza tusza bez głowy, patroszona w pojemnikach styropianowych z lodem, kg 7 Filet z łososia ze skórą filet ze skórą w pojemnikach styropianowych z lodem, kg 7 Pstrąg patroszony tusza bez głowy, patroszona w pojemnikach styropianowych z lodem, kg 7 Filet z pstrąga 300 - 500 filet ze skórą w pojemnikach styropianowych z lodem, kg 85 RYBY WĘDZONE Halibut wędzony dzwonki ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg kg 20 Makrela wędzona ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg kg 95 Filet z łososia wędzony na zimno ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg kg 25 Dorsz wędzony ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg kg 7 Karmazyn wędzony ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg kg 7 Pstrąg wędzony ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg kg 7 Węgorz wędzony ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg kg 10 Filet z łososia wędzony na ciepło ryba wędzona, opakowanie drewniana skrzynka, karton, MAP lub vacum, waga opakowania od 0,5 do 4kg kg 19 RYBY MROŻONE Filet z dorsza ze skórą 200 - 450 filet mrożony ze skórą, glazura max. 10% kg 75 Filet z flądry 70 - 100 filet mrożony ze skórą, glazura max. 10% kg 20 Filet z morszczuka filet mrożony ze skórą, glazura max. 10% kg 30 Filet z karmazyna filet mrożony ze skórą, glazura max. 10% kg 7 Filet z łososia filet mrożony ze skórą, glazura max. 10% kg 7 Filet z soli filet mrożony bez skóry, glazura max. 10% kg 7 Filet z sandacza ze skórą 300 - 500 filet mrożony ze skórą, glazura max. 10% kg 30 Krewetka black tiger 31-40 Opakowania 0,5 -2,0kg, kg 1 mieszanka owoców morza Opakowania 0,5 -2,0kg, kg 1 Szyjki raków Opakowania 0,5 -2,0kg, kg 1 RYBY SOLONE Matiasy (filety śledziowe) Opakowania 0,5 -4,0kg masa po odcieku, wiaderko plastykowe, filety rybne w solance kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Częstotliwość dostaw - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.