eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Brzeg › Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-04-17

Brzeg: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 87384 - 2015; data zamieszczenia: 17.04.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, woj. opolskie, tel. 077 4162011, faks 077 4162287.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I - PRODUKTY RYBNE 1. Filet mrożony z pangi białej (dop. 10% glazury) filet pakowany luzem w karton. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowania jednostkowe od 5 do 10 kg (kod CPV 15220000-6) ilość: 1 000 kg 2. Śledź matias lekko solony w wiadrach 5-10 kg. (kod CPV 15232000-3) ilość: 100 kg 3. Burger rybny mielone mięso ryby (ryba min. 40%) bez ości, łusek i skóry, olej roślinny, sól, przyprawy. Panier winien zawierać skrobię ziemniaczaną, sól. Burgery pakowane luzem w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 10 kg. (kod CPV 15229000-9) ilość: 1 000 kg 4. Farsz rybny (mintaj, dorsz, miruna) granulacja farszu (1-3cm) bez ości, łusek i skóry. Bloki głęboko mrożone pakowane w karton, warstwy przełożone folią. Na opakowaniu informacja o producencie, nazwa towaru i data ważności. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. (kod CPV 15229000-9); ilość: 1 000 kg Grupa II- KONSERWY RYBNE i MIĘSNE 1. Szprot w pomidorach w opakowaniach 300-330g (kod CPV 15240000-2) ilość: 1 000 kg 2. Sałatka makrelowa z warzywami 330g (kod CPV 15240000-2) ilość: 1 000 kg 3. Paprykarz szczeciński w opakow. 300g-330g; (kod CPV 15240000-2) ilość: 1 000 kg 4. Konserwa tyrolska w opakowaniu aluminiowym 300g (kod CPV 15131000-5) ilość: 500 kg 5. Konserwa turystyczna w opakowaniu aluminiowym 300g (kod CPV 15131000-5) ilość: 500 kg 6. Pasztet mazowiecki w opakowaniu aluminiowym 300g ( kod CPV 15131300-8) ilość: 500 kg 7. Przysmak śniadaniowy w opakowaniu aluminiowym 300g; (kod CPV 15131000-5) ilość: 500 kg 8. Pasztet drobiowy w opakowaniu aluminiowym 130g (kod CPV 15131300-8) ilość: 50 kg Grupa III- MROŻONKI 1. Mieszanka warzyw mrożonych trzyskładnikowa (marchew,seler, pietruszka) w opak zbiorczych do 2-5 kg (kod CPV 15331170-9) ilość: 500 kg 2. Pyzy ziemniaczane z mięsem drobiowym w opakowaniach foliowych 450-500g (kod CPV 15313000-5) ilość: 350 kg 3. Knedle ze śliwkami w opakowaniach foliowych 450-500g (kod CPV 15800000-6) ilość: 600 kg Grupa IV- SUSZ 1. Susz warzywny mieszanka warzyw trzyskładnikowa( marchew seler, por) w opakowaniach 5-10 kg (kod CPV 15331170-9) ilość: 200 kg Grupa V- PRZETWORY WARZYWNE 1. Sałatka wielowarzywna w słoikach 0,9l (kod CPV 15331000-7) ilość: 400 kg 2. Sałatka szwedzka w słoikach 0,9l (kod CPV 15331000-7) ilość: 400 kg 3. Leczo warzywne w słoikach 0,9 kg - 4,5kg (kod CPV 15331170-9) ilość: 500 kg Grupa VI- SOJA 1. Soja kostka w opakowaniach do 15kg (kod CPV 15800000-6) ilość: 150 kg 2. Soja krajanka w opakowaniach do 15kg (kod CPV 15800000-6) ilość: 150 kg 3. Soja kotlet w opakowaniach do 15kg (kod CPV 15800000-6) ilość: 150 kg Grupa VII- JAJA 1. Jaja kurze klasy M (kod CPV 01242000-5) ilość: 55 000 szt. Grupa VIII- PRZYPRAWY 1. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do1kg (kod CPV 15870000-7) ilość: 10 kg 2. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakowaniach 1kg (kod CPV 15872400-5) ilość: 1 400 kg 3. Herbata granulowana w opak. 1 kg (kod CPV 15870000-7) ilość: 150 kg 4. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1 kg (kod CPV 15872100-2) ilość: 50 kg 5. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr (kod CPV 15871000-4) ilość: 1 400 L 6. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1 kg (kod CPV 15871000-4) ilość: 900 kg 7. Bulion warzywny w opakowaniu do 1 kg (kod CPV 15891500-5) ilość: 500 kg 8. Majeranek suszony w opakowaniach 8 g (kod CPV 15870000-7) ilość: 10 kg 9. Koper suszony w opakowaniach do 1 kg (kod CPV 15870000-7) ilość: 10 kg Grupa IX- CUKIER 1. Cukier biały kryształ konfekcjonowany w opakowaniach 1 kg (kod CPV 15831000-2) ilość: 7 000 kg Grupa X- KONCENTRAT OWOCOWY, WODA 1. Syrop malinowy w opakowaniach 5 L (kod CPV 15831500-7) ilość: 3 500 L 2. Woda mineralna niegazowana 1,5 L (kod CPV 15981000-8) ilość: 300 szt. Grupa XI- MĄKI i KASZE 1. Kasza jęczmienna w opakowaniach 1 kg (kod CPV 15613100-9) ilość: 1 600 kg 2. Kasza manna w opakowaniach 1 kg (kod CPV 15613100-9) ilość: 500 kg 3. Ryż biały w opakowaniach 1 kg (kod CPV 15613100-9) ilość: 2 000 kg 4. Mąka ziemniaczana w opakowaniach 1 kg (kod CPV 15312000-8) ilość: 600 kg 5. Mąka pszenna typu 500-550 w opakow. 1 kg (kod CPV 15612100-2) ilość: 3 000 kg 6. Makaron czterojajeczny (świderek) w opakowaniach od 10 kg do 15 kg (kod CPV 15851110-2) ilość: 1 800 kg 7. Groch łuszczony w opakow. od 15 kg do 20 kg (kod CPV 03212200-2) ilość: 800 kg 8. Fasola średniej wielkości jasiek w opakowaniach od 20 kg do 25 kg (kod CPV 01121210-6) ilość: 800 kg Grupa XII- INNE 1. Koncentrat pomidorowy 30% w słoikach 0,9l (kod CPV 15331134-5) ilość: 1 200 kg 2. Groszek zielony konserwowy puszka z samootwieraczem 400 g (kod CPV 15331462-3) ilość: 250 kg 3. Kawa zbożowa w opakowaniach do 25 kg (kod CPV 15861000-1) ilość: 600 kg 4. Dżem truskawkowy nisko słodzony w wiaderkach do 10-15 kg (kod CPV 15332296-5) ilość: 400 kg 5. Marmolada, opakowania 10-15 kg (kod CPV 15332230-5) ilość: 350 kg 6. Żurek w proszku w opakowaniach do 5 kg (kod CPV 15891400-4) ilość: 200 kg 7. Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniach zbiorczych do 1 kg (kod CPV 15871260-4) ilość: 400 kg 8. Ocet 10% w butelkach 0,5l (kod CPV 15871120-1) ilość: 200 L Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych, (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późn. zm.) UWAGI: a) Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 06.171.1225) b) Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. c) Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach muszą być świeże lub posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko. d) Podana ilość ww artykułów ma charakter szacunkowy i nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, zależnie od potrzeb zamawiającego. Wyżej wymienione ilości zamawianych artykułów są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega możliwość wykonania zamówienia w ilościach mniejszych niż maksymalne. e) Odbiór jakościowy, gwaracja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiajacy niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partie towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. f) Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane od poniedziałku do czwartku w godzinach od 8.00 do 14.00. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu)..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.23.20.00 - Ryby solone 15.22.90.00 - Mrożone produkty rybne 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.13.00 - Konserwy wątrobiane 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.31.30.00 - Ziemniaki przetworzone 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 01.24.20.00 - 01.24.20.00 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.24.00 - Sól 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.89.15.00 - Buliony 15.83.10.00 - Cukier 15.83.15.00 - Syropy cukrowe 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa 15.31.20.00 - Produkty ziemniaczane .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: a) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, b) posiadania wiedzy i doświadczenia, c) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, d) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Sposób oceny spełniania warunków Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia czy nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania. W przypadku wykonawców wspólnie obiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku innych podmiotów, na zasobach których wykonawca polega na zasadach określonych w art.26 ust.2b ustawy, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio wykonawcy lub tych podmiotów są poświadczone za zgodność z oryginałem odpowiednio przez wykonawcę lub te podmioty.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin płatności - 5

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Brzegu, 49-300 Brzeg, ul. Bolesława Chrobrego 29.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.05.2015 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Brzegu, ul. Bolesława Chrobrego 29, 49-300 Brzeg.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.