eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koronowo › Dostawy artykułów spożywczych różnych do dwóch Jednostek Organizacyjnych Służby Więziennej tj. Zakładu Karnego w Koronowie i Aresztu Śledczego w Chojnicach (znak sprawy 4/2016)

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-04-11

Koronowo: Dostawy artykułów spożywczych różnych do dwóch Jednostek Organizacyjnych Służby Więziennej tj. Zakładu Karnego w Koronowie i Aresztu Śledczego w Chojnicach (znak sprawy 4/2016)
Numer ogłoszenia: 83702 - 2016; data zamieszczenia: 11.04.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Koronowie , ul. Bydgoska 27, 86-010 Koronowo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0 52 382 22 11, faks 0 52 382 09 00.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych różnych do dwóch Jednostek Organizacyjnych Służby Więziennej tj. Zakładu Karnego w Koronowie i Aresztu Śledczego w Chojnicach (znak sprawy 4/2016).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1: 1. Dżem wieloowocowy - 1 500 kg ( ilość szacunkowa ), (pakowany w opak. powyżej 5 kg), nomenklatura CPV:15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000 2. Dżem truskawkowy - 1 440 kg ( ilość szacunkowa ) (pakowany w opak. powyżej 5 kg), nomenklatura CPV: 15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000 3. Marmolada wieloowocowa o konsystencji twardej - 1 910 kg, ( ilość szacunkowa ) (pakowana w opak. powyżej 5 kg), nomenklatura CPV:15332230-5, PN-A-75103:1993 Grupa 2: 1. Soja granulat - 400 kg, ( ilość szacunkowa ) (opak. zbiorcze 4-20 kg), nomenklatura CPV: 15890000-3, PN-ISO -5506 2. Kostka sojowa - 620 kg, ( ilość szacunkowa ) (opak. zbiorcze 4-20 kg), nomenklatura CPV: 15890000-3, PN-ISO -5506 3. Kotlet sojowy ( gramatura 1 szt. od 15-20 g ) - 400 kg, ( ilość szacunkowa ) (opak. zbiorcze 4-20 kg), nomenklatura CPV: 15890000-3, PN-ISO -5506 Grupa 3: 1) Sos pieczeniowy ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 150 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001; 2) Sos biały ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -150 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001 3) Zupa pieczarkowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -270 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 4) Zupa kalafiorowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 270 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 5) Zupa szparagowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -70 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 6) Bulion drobiowy ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg -300 kg, nomenklatura CPV:15891500-5, PN-A-94052:1996; 7) Barszcz biały ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )-240 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 8) Zupa ogonowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -310 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 9) Żurek ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 325kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 10) Barszcz czerwony ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )-180 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 11) Zupa porowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 230 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 12) zupa cebulowa - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 280 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 13) zupa szczawiowa - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 270 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 14) sos myśliwski - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 100 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001; 15) sos boloński - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 80 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001; 16) zupa grzybowa - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -300 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 17) bulion warzywny - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg - 840 kg, nomenklatura CPV:15891500-5, PN-A-94052:1996; Grupa 4: 1) Makaron świderki ( jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg - 4 880 kg, (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: - 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999 2) Makaron wstążki ( jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) - 7 050 kg, (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: - 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999 Grupa 5: 1) Cukier biały - ( suchy, czysty, o białej barwie, bez grudek, pakowany w worki papierowe po 50 kg ) - 5 500 kg nomenklatura CPV: 15831000-2, PN- A-74850:1996/Az1:2005 Gupa 6: 1. Olej roślinny - 3 000 l,( ilość szacunkowa ) (opak. zbiorcze 1 - 3 l), nomenklatura CPV: 15411100-3, PN-A-86908:2000 2. Margaryna do smarowania pieczywa - 14 650 kg,( ilość szacunkowa ) ( opakowanie 500 g), nomenklatura CPV: 15431100-9, PN-92/A-869 Grupa 7: 1. kasza manna - 1 220 kg, ( ilość szacunkowa ) (opakowanie papierowe 5-25 kg ), nomenklatura CPV:15613000-8,PN-A -88/A-74036 2. kasza jęczmienna - 3 630 kg, ( ilość szacunkowa ) (opakowanie sizalowe 5-25 kg ), nomenklatura CPV: 15613000-8, PN-87/A-74203 3. mąka pszenna typ 500 - 4 800 kg, ( ilość szacunkowa ) (opakowanie papierowe 5-25 kg), nomenklatura CPV:15612100-2, PN-A-74022:2003 4. mąka ziemniaczana - 400 kg, ( ilość szacunkowa ) (opakowanie papierowe 5-25 kg) nomenklatura CPV:15620000-0, PN-93/A-74710 5. ryż długoziarnisty - 4 450 kg, ( ilość szacunkowa ) (opakowanie papierowe 5-25 kg) nomenklatura CPV: 15614100-6, PN-A-74220 6. płatki owsiane typu górskie - 600 kg, ( ilość szacunkowa ), (opakowanie papierowe 5-25 kg) nomenklatura CPV:15613380-5, PN-82/A-74037 Grupa 8: 1. ser twardy żółty - produkt seropodobny - 1 500 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15544000-3,Polska Norma: PN-68/A-86230 2. ser topiony ( 100 g ) - 2 150 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15542200-1, Polska Norma: PN-66/A-86233 3. serek homogenizowany naturalny ( 125-150 g ) - 1 200 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-91/A-86300 - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy - 15 dni 4. ser twarogowy chudy ( w postaci kostek 200 g ) - 2 850 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15542100-0, Polska Norma: PN-91/A-86300 - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy - 15 dni 5. jogurt naturalny ( 120-150 g ) - 600 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15551310-1, Polska Norma: PN-A-86061:2002- minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy - 15 dni 6. serek ziarnisty ( 100-150 g ) - 1 400 kg nomenklatura CPV: 15545000-0, Polska Norma: PN-91/A-86300- minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy - 15 dni 7. serek twarogowo-kanapkowy bez dodatku cukru ( 100-150 g ) - 1 400 kg nomenklatura CPV: 15545000-0, Polska Norma: PN-91/A-86300- minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy - 15 dni Grupa 9: 1. mleko w proszku (odtłuszczone) - 2 050 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-92/A-86024 Grupa 10: 1. Fasola biała ( jadalna ) - 1 930 kg ( suszona, ziarna zbliżone do odmiany średni Jaś w całości, jednorodne odmiany, zdrowe, czyste bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawa w opakowaniach od 10-30 kg, nomenklatura CPV: 03221210-1, PN- 75/R-65031 2. Groch ( jadalny ) - 1 800 kg ( suszony, ziarna jednorodne odmianowe, zdrowe, czyste bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawa w opakowaniach od 10-30 kg ) nomenklatura CPV: 03212213-6, PN- 72/A-77603 3.Włoszczyzna suszona - 1 150 kg (minimum 5-składnikowa ), nomenklatura CPV: 03212000-0 PN- A-77603:2007 Grupa 11: 1. Ryba mrożona: filet z mintaja - 300 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15221100-0, Polska Norma: PN-A-86753:1996. 2. Burgery rybne - 1 550 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 100-160 g ) nomenklatura CPV: 15221000-3, PN- A-86753:1996 3. Płaty śledziowe - 1 200 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15241200-1, Polska Norma: PN-A-86753:1996. Grupa 12: 1. Paprykarz - 1 560 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300-330 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15243000-3, PN- A-86732:1991/Az4:2001 2. Konserwa szprot w pomidorze - 840 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300-330 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV:15241000-9, PN- A-86732:1991/Az4:2001 Grupa 13: 1. Pasztet sojowy bez dodatku mięsa - 400 kg, ( ilość szacunkowa ) , nomenklatura CPV: 15890000-3, PN-ISO -5506 Realizacja dostaw w/w artykułów odbywać się będzie sukcesywnie do magazynu poszczególnych jednostek t.j.1) Zakład Karny w Koronowie, ul. Bydgoska 27, 2) Areszt Śledczy w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4, 89-600 Chojnice, transportem wykonawcy i na jego koszt. Zamawiający informuje, że w czasie trwania umowy może ulec zmianie miejsce dostaw artykułów spożywczych różnych w przypadku Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4, 89-600 Chojnic na Oddział Zewnętrzny w Czersku ul. Dworcowa 29, 89-650 Czersk. O terminie zmiany miejsca dostaw Zamawiający powidomi Wykonawcę. Dostarczone produkty muszą spełniać ustalone normy jakościowe..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.96-5, 15.33.22.96-5, 15.33.22.30-5, 15.89.00.00-3, 15.89.00.00-3, 15.89.00.00-3, 15.87.12.60-4, 15.87.12.60-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.87.12.60-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - termin realizacji reklamacji - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Strony tj. JOSW i Wykonawca ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2013 r. poz. 907 ze zm.). 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2; 2) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy; 3) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; 3. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy. 4. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem pkt 5. 5. Strony tj. JOSW i Wykonawca dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku nr 1 do umowy (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Koronowie, ul. Bydgoska 27, 86-010 Koronowo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.04.2016 godzina 11:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego, w sekretariacie..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Dżem wieloowocowy - 1 500 kg ( ilość szacunkowa ), (pakowany w opak. powyżej 5 kg), nomenklatura CPV:15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000 2. Dżem truskawkowy - 1 440 kg ( ilość szacunkowa ) (pakowany w opak. powyżej 5 kg), nomenklatura CPV: 15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000 3. Marmolada wieloowocowa o konsystencji twardej - 1 910 kg, ( ilość szacunkowa ) (pakowana w opak. powyżej 5 kg), nomenklatura CPV:15332230-5, PN-A-75103:1993.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.96-5, 15.33.22.96-5, 15.33.22.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Soja granulat - 400 kg, ( ilość szacunkowa ) (opak. zbiorcze 4-20 kg), nomenklatura CPV: 15890000-3, PN-ISO -5506 2. Kostka sojowa - 620 kg, ( ilość szacunkowa ) (opak. zbiorcze 4-20 kg), nomenklatura CPV: 15890000-3, PN-ISO -5506 3. Kotlet sojowy ( gramatura 1 szt. od 15-20 g ) - 400 kg, ( ilość szacunkowa ) (opak. zbiorcze 4-20 kg), nomenklatura CPV: 15890000-3, PN-ISO -5506.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.89.00.00-3, 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Sos pieczeniowy ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 150 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001; 2) Sos biały ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -150 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001 3) Zupa pieczarkowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -270 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 4) Zupa kalafiorowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 270 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 5) Zupa szparagowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -70 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 6) Bulion drobiowy ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg -300 kg, nomenklatura CPV:15891500-5, PN-A-94052:1996; 7) Barszcz biały ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )-240 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 8) Zupa ogonowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -310 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 9) Żurek ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 325kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 10) Barszcz czerwony ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )-180 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 11) Zupa porowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 230 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 12) zupa cebulowa - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 280 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 13) zupa szczawiowa - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 270 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 14) sos myśliwski - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 100 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001; 15) sos boloński - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 80 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001; 16) zupa grzybowa - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -300 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 17) bulion warzywny - ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg - 840 kg, nomenklatura CPV:15891500-5, PN-A-94052:1996;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.60-4, 15.87.12.60-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.87.12.60-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Makaron świderki ( jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg - 4 880 kg, (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: - 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999 2) Makaron wstążki ( jajeczny, o barwie żółtej, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) - 7 050 kg, (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: - 15851100-9, Polska Norma: PN-A-74131:1999.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grupa 5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Cukier biały - ( suchy, czysty, o białej barwie, bez grudek, pakowany w worki papierowe po 50 kg ) - 5 500 kg nomenklatura CPV: 15831000-2, PN- A-74850:1996/Az1:2005.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Grupa 6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Olej roślinny - 3 000 l,( ilość szacunkowa ) (opak. zbiorcze 1 - 3 l), nomenklatura CPV: 15411100-3, PN-A-86908:2000 2. Margaryna do smarowania pieczywa - 14 650 kg,( ilość szacunkowa ) ( opakowanie 500 g), nomenklatura CPV: 15431100-9, PN-92/A-869.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00-3, 15.43.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Grupa 7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. kasza manna - 2 100 kg, ( ilość szacunkowa ) (opakowanie papierowe 5-25 kg ), nomenklatura CPV:15613000-8,PN-A -88/A-74036 2. kasza jęczmienna - 5 000 kg, ( ilość szacunkowa ) (opakowanie sizalowe 5-25 kg ), nomenklatura CPV: 15613000-8, PN-87/A-74203 3. mąka pszenna typ 500 - 7 300 kg, ( ilość szacunkowa ) (opakowanie papierowe 5-25 kg), nomenklatura CPV:15612100-2, PN-A-74022:2003 4. mąka ziemniaczana - 500 kg, ( ilość szacunkowa ) (opakowanie papierowe 5-25 kg) nomenklatura CPV:15620000-0, PN-93/A-74710 5. ryż długoziarnisty - 6 200 kg, ( ilość szacunkowa ) (opakowanie papierowe 5-25 kg) nomenklatura CPV: 15614100-6, PN-A-74220 6. płatki owsiane typu górskie - 700 kg, ( ilość szacunkowa ), (opakowanie papierowe 5-25 kg) nomenklatura CPV:15613380-5, PN-82/A-74037.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.30.00-8, 15.61.30.00-8, 15.61.21.00-2, 15.62.00.00-0, 15.61.41.00-6, 15.61.33.80-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Grupa 8.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. ser twardy żółty - produkt seropodobny - 2 000 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15544000-3,Polska Norma: PN-68/A-86230 2. ser topiony ( 100 g ) - 3 300 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15542200-1, Polska Norma: PN-66/A-86233 3. serek homogenizowany naturalny ( 125-150 g ) - 3 000 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-91/A-86300 - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy - 15 dni 4. ser twarogowy chudy ( w postaci kostek 200 g ) - 5 700 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15542100-0, Polska Norma: PN-91/A-86300 - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy - 15 dni 5. jogurt naturalny ( 120-150 g ) - 700 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15551310-1, Polska Norma: PN-A-86061:2002- minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy - 15 dni 6. serek ziarnisty ( 100-150 g ) - 300 kg nomenklatura CPV: 15545000-0, Polska Norma: PN-91/A-86300- minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy - 15 dni 7. serek twarogowo-kanapkowy bez dodatku cukru ( 100-150 g ) - 300 kg nomenklatura CPV: 15545000-0, Polska Norma: PN-91/A-86300- minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy - 15 dni.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.40.00-3, 15.54.22.00-1, 15.55.10.00-5, 15.54.21.00-0, 15.55.13.10-1, 15.54.50.00-0, 15.54.50.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Grupa 9.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. mleko w proszku (odtłuszczone) - 3 350 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-92/A-86024.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Grupa 10.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Fasola biała ( jadalna ) -3 300 kg ( suszona, ziarna zbliżone do odmiany średni Jaś w całości, jednorodne odmiany, zdrowe, czyste bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawa w opakowaniach od 10-30 kg, nomenklatura CPV: 03221210-1, PN- 75/R-65031 2. Groch ( jadalny ) - 2 350 kg ( suszony, ziarna jednorodne odmianowe, zdrowe, czyste bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawa w opakowaniach od 10-30 kg ) nomenklatura CPV: 03212213-6, PN- 72/A-77603 3.Włoszczyzna suszona - 1 280 kg (minimum 5-składnikowa ), nomenklatura CPV: 03212000-0 PN- A-77603:2007.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.12.10-1, 03.21.22.13-6, 03.21.20.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Grupa 11.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ryba mrożona: filet z mintaja - 250 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15221100-0, Polska Norma: PN-A-86753:1996. 2. Burgery rybne - 2 000 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 100-160 g ) nomenklatura CPV: 15221000-3, PN- A-86753:1996 3. Płaty śledziowe - 1 500 kg (ilość szacunkowa) nomenklatura CPV: 15241200-1, Polska Norma: PN-A-86753:1996..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.11.00-0, 15.22.10.00-3, 15.24.12.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji zamówienia - 10

CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Grupa 12.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Paprykarz - 1 350 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300-330 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV: 15243000-3, PN- A-86732:1991/Az4:2001 2. Konserwa szprot w pomidorze - 1 250 kg (ilość szacunkowa) ( gramatura 300-330 g w puszkach samootwieralnych ) nomenklatura CPV:15241000-9, PN- A-86732:1991/Az4:2001.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.30.00-3, 15.24.10.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Grupa 13.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pasztet sojowy bez dodatku mięsa - 500 kg, ( ilość szacunkowa ) , nomenklatura CPV: 15890000-3, PN-ISO -5506.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin realizacji reklamacji - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.