eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Płońsk › Dostawa artykułów żywnościowych w 2018r. dla Miejskiego Centrum Kultury w Płońsku



Ogłoszenie z dnia 2017-11-28



Ogłoszenie nr 622942-N-2017 z dnia 2017-11-28 r.

Miejskie Centrum Kultury: Dostawa artykułów żywnościowych w 2018r. dla Miejskiego Centrum Kultury w Płońsku
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejskie Centrum Kultury, krajowy numer identyfikacyjny 13034313300000, ul. ul. Płocka  50 , 09100   Płońsk, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 0-23 6622232, e-mail mckplonsk@op.pl, faks 0-23 6622702.
Adres strony internetowej (URL): www.mckplonsk.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
samorządowa instytucja kultury

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Tak
www.mckplonsk.pl


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak
www.mckplonsk.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
pisemnie
Adres:
Miejskie Centrum Kultury w Płońsku, 09-100 Płońsk ul. Płocka 50 - sekretariat


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych w 2018r. dla Miejskiego Centrum Kultury w Płońsku
Numer referencyjny: MCK.2052/2017
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
10


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych w 2018r. dla potrzeb Miejskiego Centrum Kultury w Płońsku z siedzibą 09-100 Płońsk ul. Płocka 50. Przedmiot zamówienia został podzielony na części I - X, w tym: CZĘŚĆ I - MIĘSO I PRZETWORY CZĘŚĆ II - JAJA CZĘŚĆ III - PIECZYWO CZĘŚĆ IV - MROŻONE WARZYWA, OWOCE, RYBY, POTRAWY , FRYTURA CZĘŚĆ V - WARZYWA I OWOCE CZĘŚĆ VI - PRODUKTY MLECZARSKIE CZĘŚĆ VII - RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE CZĘŚĆ VIII - HERBATY SPECJALISTYCZNE -SYPANE W OPAKOWANIACH GASTRONOMICZNYCH CZĘŚĆ IX - SOSY ,MAKARONY, PRZYPRAWY W OPAKOWANIACH GASTRONOMICZNYCH CZĘŚĆ X - CIASTA 2. Szczegółowy asortyment, zakres i wielkość poszczególnych części zamówienia, oraz wymagania dotyczące realizacji dostaw zostały określone w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia części I - X stanowiącym Załącznik nr 1do SIWZ. 3. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu innych artykułów spożywczych nie wymienionych w Opisie przedmiotu zamówienia (np. dla osób chorych lub z różnymi dietami) po cenach wynikających z ogólnie dostępnego cennika Wykonawcy na dzień złożenia zamówienia przez Zamawiającego do limitu posiadanych środków finansowych. 4. Podane ilości towaru są wielkościami szacunkowymi, na etapie postępowania służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. 5. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamawianych artykułów spożywczych do odbiorcy wymienionego w ust. 1. niniejszego rozdziału na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności oraz rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez pracownika Zamawiającego w jego magazynach. 6. Zamówienia na dostawy bieżące, zgodne z potrzebami Zamawiającego będą składane z min. jednodniowym wyprzedzeniem, telefonicznie lub w czasie dostawy na dostawę następną. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność we wszystkie dni robocze od poniedziałku do piątku, a w uzasadnionych przypadkach na żądanie Zamawiającego również w soboty. 7. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są różne artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych na rynku, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Standardy jakości określają dostawy jako dobra popularne, wszędzie na rynku oferowane i wykonywane przez wszystkich wykonawców działających w określonej branży. Można je nabywać bez względu na miejscowość i czas. Zamawiający uwzględnił koszt cyklu życia zamawianych dostaw ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych, wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS. Wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia stanowi przykładowe odniesienie do specyfiki przedmiotu zamówienia a wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy "lub równoważny". Wykonawca, który powoła się na rozwiązania równoważne opisanym przez Zamawiającego jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 8. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. 9. W okresie trwania umowy Dostawca na każde żądanie Zamawiającego zobowiązany jest przedstawić: a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, b) dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCP. 10. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu kosztów transportu. 11. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do poszczególnych artykułów żywnościowych. 1) Wymagania dla mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów: a)czystość -mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione; b)konsystencja -jędrna, elastyczna, odkształcająca się; c)smak i zapach -swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; d)barwa -od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej; e)mięso oznakowane przez lekarza weterynarii -zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych; f)mięso wołowe z bydła młodego (jałówek, wolców, buhajków); g)mięso wieprzowe nie pochodzące z knurów i loch; 2) Wymagania dla asortymentu wędliny: a)klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona. Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych; 3) Wymagania dla drobiu i mięsa drobiowego, wędlin i podrobów drobiowych. Mięso drobiowe w elementach z kością : a)elementy właściwie umięśnione; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; b)linie cięcia równe, gładkie; w asortymentach ze skrzydłami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła; c)połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi; d)barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu; e)nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg; f)dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych; g)dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła. 4) Mięso drobiowe w elementach bez kości: a)mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien; b)dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca c)barwa naturalna, charakterystyczna dla mięśni piersiowych danego gatunku drobiu d)nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; e)dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni mięśni elementów mrożonych. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. 5) Przetwory muszą być dostarczane w oryginalnych opakowaniach, nie otwieranych i nie uszkodzonych podczas transportu, z widoczną datą przydatności do spożycia 6) Warzywa i owoce świeże, pierwsza klasa jakości, produkty kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, jak i po odpowiednim czasie przechowywania w warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności. Odpowiednie pakowanie warzyw i owoców (np. worki umożliwiające cyrkulację powietrza, wytłaczanki chroniące warzywa i owoce miękkie), właściwy transport produktów do Zamawiającego gwarantujący dostawy pełnowartościowych produktów. 7) Cechy dyskwalifikujące produkty to: a)porażenie mokrą i suchą zgnilizną, b)zapleśnienie, c)zgnicie, d)zaparzenie, e)zwiędnięcie, f)sfermentowanie, g)porażenie chorobami, h)obcy zapach, i)uszkodzenia mechaniczne (w tym powstałe w czasie transportu od Wykonawcy do Zamawiającego -zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania warzyw i owoców w nieodpowiednich warunkach). j)uszkodzenia wywołane przez szkodniki, k)obecność szkodników i ich pozostałości, l)łykowatość, ł)miękkie i sparciałe korzenie. 8) Jaja świeże; charakteryzujące się czystą, nie uszkodzoną skorupką, białko powinno być przezroczyste i klarowne, rodzaj zgodny ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia. Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy -20 dni, 9) Cechy pieczywa: a)kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. b)skórka pieczywa powinna być sprężysta, ściśle związana z miękiszem w kolorze od jasno do ciemnobrązowej w przekroju zanikająca równomiernie w kierunku miękiszu, nie powinna być cieńsza niż 2 mm. Powierzchnia skórki powinna być gładka, nie popękana i bez uszkodzeń mechanicznych. c)miękisz powinien być dobrze wypieczony, elastyczny, suchy, nie kruszący się, równomiernie porowaty, o jednolitej barwie, bez grudek mąki. d)smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły, stęchły, gorzki, kwaśny, niesłony lub zbyt słony. e)pieczywo powinno zachować świeżość: 72 godzin -pieczywo pakowane; 48 godzin -pieczywo niepakowane. 10) Przyprawy, sosy i zupy: a)opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; b)wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia; konsystencja sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna; c)smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków; d)zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny, bez obcych zapachów; e)właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. 11) Mąka: a)opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo -mącznych, całe, szczelne; b)wygląd, tekstura i konsystencja: barwa biała z odcieniem żółtawym; konsystencja gładka, śliska w dotyku, sypka, bez grudek; c)smak: swoisty dla danej mąki; d) zapach: przyjemny, swoisty, charakterystyczny dla danej mąki, bez obcych zapachów; e)właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak obecności zanieczyszczeń fizycznych i biologicznych, 12) Makaron: a)opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo -mącznych, całe, szczelne; b)wygląd, tekstura i konsystencja: barwa jednolita, kremowa lub jasnożółta bez pęknięć i rys, prawidłowy kształt, całe elementy, bez zanieczyszczeń fizycznych, błyszcząca powierzchnia, tekstura i konsystencja charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych, tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia i formy, suchy, gładka powierzchnia, szklisty po przełamaniu, w czasie gotowania zwiększenie objętości 2-3 razy, bez oznak lepkości i grudek, po ugotowaniu elastyczny, zachowuje pierwotny kształt, nie skleja się i nie ciemnieje; c)smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki; e)właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, obecności pleśni, szkodników, bakterii chorobotwórczych. 13) Kasze, ryż, produkty zbożowe : a)opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo -mącznych, całe, szczelne; b)wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych, tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia, sypka, suche, bez oznak lepkości i grudek, 1 część wagowa kaszy suchej po ugotowaniu ma dawać 2,5 części wagowych kaszy gotowanej; c)smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki; d)zapach: charakterystyczny, bez obcych zapachów, stęchłych; e)właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. 14) herbaty a)opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; b)wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla danego rodzaju produktu zabarwienie, jednolite, wygląd naparu żywy, tekstura i konsystencja sypkie, suche, w zależności od stopnia rozdrobnienia liści czy dodatku owoców, bez grudek, zlepień, torebki całe, suche, granulat suchy bez zbryleń i grudek; c)smak naparu: właściwy, charakterystyczny dla danego gatunku lub dodatków, bez obcych posmaków; d)zapach: właściwy, charakterystyczny dla danego gatunku i dodatków, bez obcych zapachów; e)właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. 15) Sól, cukier, wyroby cukiernicze, kakao. a)opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; b)wygląd, tekstura i konsystencja: cukier i sól barwa biała, pozostałe wygląd typowy dla produktu, bez oznak pleśni i szkodników; tekstura i konsystencja: kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, pozostałe konsystencja chrupiąca, sucha; c)smak: właściwy, charakterystyczny dla danego produktu, słodki, przyjemny, sól - słony, bez obcych posmaków zjełczenia czy pleśni; d)zapach: właściwy, lekko słodkawy, charakterystyczny dla dodanego aromatu lub dodatków, bez obcych zapachów, sól b/zapachu; e)właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. 16) Koncentraty deserów (kisiele): a)opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; b)wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla rodzaju, barwa charakterystyczna dla rodzaju; tekstura i konsystencja: sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, łatwo rozpuszczalne; c)smak: właściwy, charakterystyczny dla rodzaju i określonego smaku przez producenta, bez obcych posmaków; d)zapach: właściwy, charakterystyczny dla rodzaju, przyjemny, bez obcych zapachów; e)właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. 12. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zaliczki na poczet wykonania zamówienia.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15100000-9
03142500-3
15810000-9
15897000-5
15221000-3
15234000-7
15410000-2
03222000-3
15500000-3
15300000-1
15400000-2
15600000-4
15800000-6
15863000-5
15851100-9
15871260-4
15871230-5
15871273-8
15870000-7
15812000-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2018-12-31
Okres w miesiącachOkres w dniachData rozpoczęciaData zakończenia
2018-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w wymienionym powyżej zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w wymienionym powyżej zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w wymienionym powyżej zakresie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp;

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1. formularz oferty wraz z formularzami cenowymi dla właściwej Części I-X 2. oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w przepisieart. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp - Załącznik Nr 4 do SIWZ (każdy Wykonawca, który złożył ofertę w niniejszym postepowaniu przekazuje Zamawiającemu w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiajacego na stronie internetowej informacji o złożonych ofertach, o której mowa w przepisie art. 86 ust. 5 ustawy Pzp) 3. pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy - jezeli dotyczy 4.zobowiązanie do udostępnienia wykonawcy niezbędnych zasobów innego podmiotu - jezeli dotyczy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
cena100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Dopuszcza się zmiany w ilościach poszczególnych artykułów spożywczych określonych w formularzach cenowych w przypadku zmniejszenia lub zwiększenia zapotrzebowania na poszczególne dostawy. 2. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości dostaw wg asortymentu podanego w ofercie w trakcie realizacji umowy - według własnych potrzeb do limitu posiadanych środków finansowych. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu innych artykułów (w przypadkach koniecznych, czego nie dało się przewidzieć na dzień podpisania umowy) spożywczych nie wymienionych w opisie przedmiotu zamówienia po cenach wg aktualnego cennika Wykonawcy do limitu posiadanych środków finansowych. 5. Zmiana wynagrodzenia Wykonawcy określona w oparciu o ceny jednostkowe produktów przedstawione przez Wykonawcę w formularzach cenowych może ulec zmianie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT. Wówczas wynagrodzenie należne Wykonawcy podlegać będzie automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującej w chwili powstania obowiązku podatkowego. 6. Za zgodą Zamawiającego dopuszcza się waloryzację cen jednostkowych netto według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych dla żywności i napojów bezalkoholowych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym GUS. 7. Za zgodą Zamawiającego, na pisemny wniosek Wykonawcy cena jednostkowa może być waloryzowana nie częściej niż 2 razy w roku w okresie obowiązywania umowy do wysokości wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny na stronie internetowej www.stat.gov.pl. 8. Ceny jednostkowe produktów Wykonawca może obniżyć w każdym momencie obowiązywania umowy bez wymagalności zawierania aneksu do umowy.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2017-12-06, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH



Część nr: 1Nazwa: MIĘSO I PRZETWORY
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw : codziennie - w godzinach od 8:00 do 10:00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomb. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 5. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 6. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do magazynu zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. 7. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: - nazwę produktu, - termin przydatności do spożycia, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej, - oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Filet drobiowy kg 450kg 2 Boczek wędzony kg 40kg 3 Kości wędzone kg 10kg 4 Podgardle wędzone kg 10kg 5 Szynka wieprzowa (b/k) kg 5kg 6 Łopatka wieprzowa (bez kości) kg 300kg 7 Mięso mielone (wieprzowo-wołowe) kg 25kg 8 Mięso wołowe (II kl. b/k) kg 20kg 9 Mieso wołowe (I kl. b/k) kg 10kg 10 Karkówka (b/k) kg 50kg 11 Polędwiczki wieprzowe kg 20kg 12 Schab wieprzowy (bez kości) kg 120kg 13 Boczek surowy kg 20kg 14 Mięso drobiowe rosołowe kg 30kg 15 Filet z indyka kg 10kg 16 Udo z kurczaka kg 30kg 17 Udziec z kurczaka kg 100kg 18 Wątróbka drobiowa kg 10kg 19 Szponder wołowy kg 20kg 20 Polędwica sopocka parzona kg 65 21 Filet z kurczaka wędzony kg 10kg 22 Szynka wieprzowa wędzona kg 5kg 23 Salami wołowo-wieprzowe 95%mięsa wieprzowego- nie tłuszczu wieprzowego kg 5kg 24 Kabanos podsuszany wędzony wieprzowy kg 5kg 25 Kabanos podsuszany drobiowy kg 5kg 26 Frankfuterki lub produkt równoważny kg 5kg 27 Baleron kg 2kg 28 Kiełbasa myśliwska podsuszana kg 3kg 29 Polędwica łososiowa kg 3kg 30 Parówki z szynki wieprzowej do hot-doga francuskiego o zawartości mięsa wieprz. powyżej 70%(nie tłuszczu wieprz)o długości min.17cm i średnicy min.2cm. Podwędzane bez dodatku MOM kg 950kg 31 Pasztet z pieca kg 2kg 32 Kaszanka kg 10kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2Nazwa: JAJA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie- w godzinach od 8:00 do 10:00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły, dotyczące ilości dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. Lp Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Jaja świeże konsumpcyjne (Jaja z chowu o wolnym wybiegu, poddane dezynfekcji promieniami UV-C) wraz z dokumentem HDI, rozmiar jaj L szt 5500
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3Nazwa: PIECZYWO
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie: poniedziałek - piątek, - w godzinach od 8:00 do 10:00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Chleb pszenny 450g szt 10szt 2 Chleb razowy 500g szt 10szt 3 Chleb wieloziarnisty 500g szt 10szt 4 Chleb tygrysi 500g szt 10szt 5 Chleb tostowy 500g szt 350szt 6 Bułka bagietka 250g szt 50szt 7 Bułka kajzerka 70 g szt 200szt 8 Bułka grahamka 90g szt 200szt 9 Bułka z sezamem 90g szt 100szt 10 Bułka ciemna ze słonecznikiem 90g szt 200szt 11 Bułka z dynią 75 g szt 100szt 12 Paluch zwykły 90 g szt 100szt
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4Nazwa: MROŻONE WARZYWA,OWOCE, RYBY, POTRAWY , FRYTURA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw codziennie: poniedziałek - piątek w godzinach od 8:00 do 10:00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Bukiet warzyw 2500g szt 30szt 2 Frytki proste 2500g szt 700szt 3 Frytki belgijskie 2500g lub produkt równoważny szt 100szt 4 Kalafior mrożony 2500g szt 120szt 5 Brokuły mrożone 2500g szt 170szt 6 Dynia mrożona 2500g szt 20szt 7 Mieszanka kompotowa mrożona 2500g szt 30szt 8 Włoszczyzna mrożona 2500g szt 35szt 9 Szpinak siekany 1500g (bez przypraw) szt 100szt 10 Bułka hot dog francuski lub równoważna szt 16000 szt 11 Truskawki mrożone 2500 g szt 40kg 12 Brukselka mrożona 2500g szt 10szt 13 Marchew w plastrach mrożona 2500g szt 10szt 14 Kukurydza mrożona 2500g szt 20szt 15 Malina mrożona 2500g szt 10szt 16 Marchew z groszkiem 2500g szt 20szt 17 Wiśnie mrożone 2500g szt 10szt 18 Zupa jarzynowa 2500g szt 10szt 19 Ziemniaki talarki 2500g szt 30szt 20 Nuggets 1500g lub produkt równoważny szt 10szt 21 Groszek zielony mrożony 2500g szt 40szt 22 Fasolka zielona cała mrożona 2500g szt 10szt 23 Pierogi mrożone 2000g szt 10szt 24 Filet z miruny bez skóry mrożony SHP kg 70kg 25 Tuńczyk w oleju 1kg szt 10szt 26 Cząstki ziemniaczane 2500g kg 100kg 27 Krewetki koktajlowe kg 5kg 28 Krewetki tygrysie kg 1kg 29 Małże kg 1kg 30 Lód kostki kg 50kg 31 Szpinak mrożony liście 1,5kg szt 20 32 Ciasto francuskie chłodzone 275g szt 20 33 Frytura 10l szt 25
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15897000-5, 15221000-3, 15234000-7, 15410000-2

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5Nazwa: WARZYWA I OWOCE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 10:00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 ananas szt 1 2 arbuz kg 15 3 bakłażan kg 10 4 banan kg 100 5 Fasolka szparagowa kg 10 6 brzoskwinia kg 10 7 brokuła szt 10 8 brukselka kg 5 9 burak kg 100 10 cebula kg 200 11 Cebula czerwona kg 70 12 Cebula szalotka kg 8 13 cukinia kg 120 14 cytryna kg 55 15 Dymka pęczek szt 25 16 dynia kg 50 17 Czosnek Polski główka szt 120 18 Fasola kg 2 19 figi szt 10 20 granat szt 20 21 grejfrut kg 10 22 Groch połówki kg 10 23 gruszka kg 5 24 Grzyby suszone kg 0,5kg 25 imbir kg 2 26 jabłka kg 120 27 Kalafior biały szt 25 28 Kapusta biała kg 20 29 Kapusta czerwona kg 20 30 Kapusta kwaszona kg 20 31 Kapusta pekińska kg 320 32 Kapusta włoska szt 10 33 Kiełki 100g szt 50 34 kiwi kg 5 35 Koper pęczek szt 320 36 Koper włoski szt 10 37 Kukurydza kolba szt 10 38 limonka kg 5 39 Mandarynka kg 20 40 Natka pęczek szt 150 41 Ogórek zielony kg 160 42 Orzech włoski kg 2 43 Papryka gat I kg 200 44 Papryka gat II kg 50 45 pieczarki kg 230 46 Pietruszka korzeń kg 50 47 pomarańcza kg 20 48 pomidor kg 120 49 Pomidor koktajlowy kg 60 50 Pomidor malinowy kg 15 51 por szt 30 52 Rukola 100g szt 170 53 Roszponka 100g szt 40 54 Mix sałat 250g szt 80 55 Rzodkiewka pęczek szt 30 56 Rzodkiew biała kg 10 57 Sałata szt 25 58 Sałata lodowa szt 300 59 Sałata rzymska szt 10 60 Seler korzeń kg 15 61 Seler naciowy pęczek szt 10 62 Szczypior pęczek szt 20 63 szparagi kg 2 64 Szpinak op 100g szt 20 65 truskawka kg 20 66 Wanilia laska 5g szt 5 67 Winogrona kg 30 68 Włoszczyzna pęczek szt 30 69 ziemniaki kg 650 70 Zioła doniczkowe (np: bazylia ,rozmaryn, oregano) szt 10 71 marchew kg 250 72 Słonecznik łuskany kg 6 73 Migdały całe kg 1 74 Orzeszki ziemne solone kg 10 75 Orzeszki ziemne bez soli kg 5 76 Ogórki kiszone wiaderko 3kg szt 10 77 Pomidor gruntowy kg 50 78 Bataty kg 1 79 Jarmuż 100g szt 5 80 Olej wigilijny 250ml. szt 5
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03222000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6Nazwa: PRODUKTY MLECZARSKIE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 10:00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, zgodne z obowiązującymi normami Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Ser działdowki blok ok 1 kg lub równoważny kg 30 2 Ser gouda plastry 1kg lub równoważny szt 110 3 Serek topiony (kremowy bez dodatków, opakowanie "kiełbaska" 100g) szt 50 4 Ser typu fromage kostka 80 g różne smaki szt 10 5 Mozarella mini 120g (24szt po 5g) szt 10 6 Mozarella (kulka 125g) szt 10 7 Ser typu feta (od 12-18% tłuszczu , 270g ) szt 80 8 Mleko w proszku pełne (0,5 kg , folia polietyl.) szt 15 9 Mleko UHT 1l ( karton z kapslem ,3,2%) szt 1200 10 Śmietanka UHT (36%,karton z zakrętką , 500ml szt 300 11 Śmietana UHT ( 18% , kartonik z zakrętką ,500ml) szt 300 12 Śmietana 18% (kubek 400g) szt 250 13 Śmietana 36% ( 1l ) szt 70 14 Serek wiejski 200g szt 10 15 Ser twarogowy półtłusty 250g szt 150 16 Twaróg sernikowy (wiaderko 1kg) szt 200 17 Serek homogenizowany , różne smaki(kubek 150 g) szt 10 18 Serek twarogowy kremowy ( 125 g , kubek) różne smaki szt 50 19 Masło (82% tuszczu,200g) szt 400 20 Masło klarowane 1kg kg 1 21 Masło śmietankowe ( zmniejszona zawartość tłuszczu, 200g) szt 20 22 Margaryna do wypieków 250g ( tłuszcz roślinny 70 %) szt 350 23 Masło roślinne (kubek , 500g) szt 100 24 Maślanka naturalna ( butelka PET , 400g) Sst 10 25 Jogurt naturalny ( kubek 300g) szt 750 26 Jogurt typu greckiego ( kubek 400g) lub równoważny szt 600 27 Sos jogurtowy różne smaki ( 200g) szt 100 28 Ser z niebieską pleśnią 200g szt 150 29 Ser mascarpone 250g szt 250 30 Ser typu parmezan 200g szt 30
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7Nazwa: RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw codziennie: poniedziałek - piątek, w godzinach od 8:00 do 10:00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Ryż biały parboiled (4x100g) typu melvit lub równoważny szt 150 2 Kasza kuskus 300g typu melvit lub równoważny szt 50 3 Mak niebieski 200g szt 10 4 Mąka żytnia 1 kg szt 10 5 Sezam ziarno 100g szt 10 6 Kasza gryczana 4x100g ypu melvit lub równoważny szt 160 7 Kasza gryczana biała 4x100g typu melvit lub równoważny szt 20 8 Herbata ekspresowa (torebka ze sznurkiem) 88 torebek typu lipton lub równoważna op 30 9 Ryż biały basmati 4x100g typu melvit lub równoważny szt 15 10 Biszkopty z galaretką i czekoladą ( różne smaki , 294g) szt 20 11 Olej uniwersalny 3l szt 80 12 Olej rzepakowy 1l szt 20 13 Kawa mielona 250g typu tchibo lub równoważna szt 30 30 14 Kawa rozpuszczalna 200g typu tchibo lub równoważna szt 30 15 Sól miałka 1kg szt 50 16 Masa krówkowa 460g szt 120 17 Woda gazowana 1,5l szt 100 18 Migdały płatki 60g szt 80 19 Ocet jabłkowy 410 ml szt 10 20 Płatki owsiane 250g szt 25 21 Cukierki krówki kg 3 22 Czekolada mleczna 100g typu wedel lub równoważna szt 40 23 Czekolada gorzka 100g typu wedel lub równoważna szt 40 24 Budyń waniliowy bez cukru 64g szt 250 25 Proszek do pieczenia 30 g szt 150 26 Galaretka różne smaki 75g szt 50 27 Rodzynki 100g szt 20 28 Śmietan-fix 9g szt 50 29 Powidła śliwkowe 300g szt 50 30 Krem czekoladowo-orzechowy 230g typu nutella lub równoważny szt 20 31 Polewa czekoladowa 100g typu delekta lub równoważna szt 40 32 Kasza jaglana 500g szt 10 33 Ogórki konserwowe 1l szt 15 34 Cukier puder 400g szt 80 35 Groszek zielony konserwowy 400g typu dawtona lub równoważny szt 30 36 Kukurydza konserwowa 400g typu dawtona lub równoważny szt 350 37 Soczewica konserwowa 400g typu dawtona lub równoważny szt 10 38 Fasola czerwona konserwowa 400g typu dawtona lub równoważny szt 30 39 Kisiel bez cukru różne smaki 58 g szt 60 40 Koncentrat pomidorowy 30% , 190 g typu łowicz lub równoważny szt 40 41 Chrzan 180g słoik typu urbanek lub równoważny szt 20 42 Aromaty do ciasta( różne, 10ml x 20 szt ) op 3 43 Kasza manna 500g szt 20 44 Fasola konserwowa biała 400g typu dawtona lub równoważny szt 20 45 Soczewica czerwona 1kg kg 4 46 Cukier 1 kg kg 700 47 Mąka pszenna 1kg (typ 480,wartość energetyczna w 100g 1484kj,tłuszcz 1,5g na 100g,białko 12g na 100g) kg 350 48 Mąka krupczatka 1kg kg 10 49 Masa makowa 850 g szt 25 50 Cukier waniliowy 30 g szt 460 51 Soda 100g szt 30 52 Wiórki kokosowe 100g szt 40 53 Napój typu kubuś lub równoważny różne smaki 0,9l szt 5 54 Brzoskwinie puszka 850 g szt 70 55 Żurawina suszona 100g szt 20 56 Miód wielokwiatowy naturalny 1 kg szt 50 57 Przyprawa do piernika 20g szt 20 58 Pesto zielone 190g szt 150 59 Pomidory suszone w oleju 280g typu smak lub równoważny szt 300 60 Przyprawa w płynie 180 ml typu magi lub równoważna szt 10 61 Oliwki zielone drylowane 340g szt 10 62 Oliwki czarne drylowane 340g szt 70 63 Jabłka prażone słoik 750 g szt 20 64 Cukier trzcinowy 500g szt 90 65 Ocet balsamiczny 250 ml szt 5 66 Glazura baalsamiczna 250ml szt 20 67 Kwasek cytrynowy 20g szt 10 68 Kakao 200g 11% tłuszczu kakaowego szt 40 69 Mąka ziemniaczana 0,5 kg szt 20 70 Morela suszona 100g szt 15 71 Śliwka suszona 100g szt 10 72 Biszkopt okrągły 1 kg kg 3 73 Dżemy różne rodzaje 280g typu łowicz lub równoważne szt 50 74 Posypka kolorowa do ciast 70g szt 50 75 Ananas puszka 850 g szt 70 76 Gruszka puszka 820g szt 10 77 Puree ziemniaczane 850 g szt 2 78 Mleko kokosowe 400ml szt 20 79 Kostka rosołowa 6 szt (60g) op 5 80 Musli 350g szt 50 81 Biszkopty okrągłe 120g szt 40 82 Żelatyna spożywcza uniwersalna 20g szt 45 83 Masło orzechowe 350g szt 5 84 biszkopty podłużne 140g szt 30 85 Mąka kukurydziana 0,5kg szt 5 86 Mąka migdałowa 1 kg kg 1 87 Mleko skondensowane 533g szt 40 88 Syrop klonowy 250ml szt 10 89 Bułka tarta 0,5kg szt 80 90 Woda 0,5l gaz/ng szt 100 91 Kasza jęczmienna 4x100g typu melvit lub równoważny szt 50 92 Kasza bulgur 400g typu melvit lub równoważny szt 50
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15300000-1, 15400000-2, 15600000-4, 15800000-6

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8Nazwa: HERBATY SPECJALISTYCZNE -SYPANE W OPAKOWANIACH GASTRONOMICZNYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw codziennie: poniedziałek - piątek w godzinach od 8:00 do 10:00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Herbata zielona różne dodatki 1kg szt 1 2 Herbata czarna różne dodatki 1kg szt 1 3 Herbata zielona bez dodatków 1kg szt 1 4 Herbata czarna bez dodatków 1kg szt 1 5 Herbata biała z dodatkami 1kg szt 1 6 Herbata kwitnąca 1 szt szt 10 7 Herbata owocowa 1kg szt 1 8 Herbata czerwona 1kg szt 1 9 Mięta 1kg szt 1
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15863000-5,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9Nazwa: SOSY ,MAKARONY, PRZYPRAWY W OPAKOWANIACH GASTRONOMICZNYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwość dostaw codziennie: poniedziałek - piątek, w godzinach od 8:00 do 10:00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Sos amerykański 950g lub równoważny szt 50 2 Sos arabski łagodny 950g lub równoważny szt 100 3 Sos 1000 wysp 950g lub równoważny szt 50 4 Sos duński 950 g lub równoważny szt 40 5 Sos meksykański 1000g lub równoważny szt 40 6 Sos pikantny z sambalem 1000g lub równoważny szt 10 7 Sos serowe chili 950 g lub równoważny Szt 40 8 Sos chrzanowy 920g szt 10 9 Ketchup (Kaetchup 1,1kg koncentrat pomidorowy 78 %, ok 200g świeżych pomidorów na 100g katchupu , woda cukier,ocet spirytusowy, sól, skrobia modyfikowana, przyprawy, substancje zagęszczające, regulator kwaśności, aromat) szt 550 10 Musztarda sarepska 1000g szt 50 11 Majonez ( wiaderko 3kg , olej rzepakowy 79%,pasteryzowane jaja kurze 5%,) szt 40 12 Sos gyros 950g lub równoważny szt 20 13 Makaron rurki 5kg szt 60 14 Makaron kokardki 5kg szt 5 15 Makaron spagetti 5kg szt 5 16 Makaron wstążki 5kg szt 5 17 Makaron świderki 5kg szt 5 18 Makaron świderki 3 kolory 5kg szt 2 19 Makaron nitki 5kg szt 2 20 Tabasco lub równoważny 60 ml różne rodzaje szt 10 21 Makaron razowy 5kg szt 5 22 Musztarda francuska 200g szt 10 23 Musztarda miodowa 200g szt 10 24 Sos sojowy 300ml szt 10 25 Sos rybny 150ml szt 1 26 Sos ostrygowy150ml szt 1 27 Bułka tortilla 30cm 18szt lub równoważna op 20 28 Przyprawa do potraw bez dodatku glutaminianu sodu wiaderko 5kg szt 4 29 Bazylia 230g szt 1 30 Cebula smażona 600g szt 1 31 Chili 800g szt 1 32 Chili w płatkach 240g szt 1 33 Curry 900g szt 1 34 Cynamon 390g szt 1 35 Czarnuszka 420g szt 1 36 Czosnek granulowany 1000g szt 5 37 Estragon 200g szt 1 38 Imbir mielony 250g szt 1 39 Kmin rzymski 500g szt 1 40 Kolendra mielona 700g szt 1 41 Kurkuma 420g szt 1 42 Liść laurowy 100g szt 2 43 Lubczyk 300g szt 1 44 Majeranek 150g szt 1 45 Oregano 180g szt 1 46 Papryka słodka 720g szt 2 47 Papryka wędzona 720g szt 1 48 Pieprz czarny mielony 1000g szt 4 49 Pieprz czarny ziarnisty 900g szt 1 50 Pieprz czerwony ziarnisty 200g szt 1 51 Pieprz ziołowy 600g szt 1 52 Przyprawa kebab-gyros 950g szt 1 53 Przyprawa do kurczaka 1100g szt 10 54 Przyprawa do gulaszu 1000g szt 2 55 Przyprawa do ziemniaków 1000g szt 1 56 Rozmaryn 240g szt 1 57 Sól morska 1800g szt 1 58 Tymianek 140g szt 1 59 Ziele angielskie ziarno 600g szt 1 60 Zioła prowansalskie 300g szt 17 61 Gałka muszkatołowa 450g szt 1 62 Polewa do lodów 1kg różne smaki szt 10 63 Pomidory w puszce 2550g szt 20
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15851100-9, 15871260-4, 15871230-5, 15871273-8, 15870000-7

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10Nazwa: CIASTA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przewidywana częstotliwości dostaw: codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 10:00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, zgodne z obowiązującymi normami. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Jednostka Ilość 1 Ciastka korzenne szwedzkie kwiatuszki kg 80 2 Ciastka kruche domowe suche kg 10 3 Ciastka rogalik z marmoladą kg 10 4 Ciastka z polewą czekoladową kg 10 5 Ciastka z galaretką w polewie kg 10 6 Wafle w asortymencie typu tago lub równoważny kg 10 7 Wafle domowe kg 10 8 Sople w polewie kg 10 9 Ciastka Słoneczniki lub równoważne kg 10 10 Ciastka słoneczka zdobione kg 10 11 Herbatniki petit beurre 100g lub równoważne szt 250 12 Markizy 110g typu "oreo"lub równoważne szt 80
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15812000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.