eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystok › "Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku"

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych


Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2018-06-11



Og³oszenie nr 571312-N-2018 z dnia 2018-06-11 r.

Szko³a Podstawowa Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku: "Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku"
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: Zamieszczanie obowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych

Nie


Nale¿y podaæ minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy

Nie

Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli prowadzenie postêpowania:
Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych

Nie


Je¿eli tak, nale¿y wymieniæ zamawiaj±cych, którzy wspólnie przeprowadzaj± postêpowanie oraz podaæ adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Szko³a Podstawowa Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku, krajowy numer identyfikacyjny 73531600000, ul. ul. Komisji Edukacji Narodowej  , 15687   Bia³ystok, woj. podlaskie, pañstwo Polska, tel. 85 679 38 80, e-mail sp12@um.bialystok.pl, faks 85 679 38 80 wew. 190.
Adres strony internetowej (URL): www.sp12bialystok.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym mo¿na uzyskaæ dostêp do narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorz±dowej

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):

Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL)

Nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Nie
www.sp12bialystok.pl


Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
w formie pisemnej
Adres:
Szko³a Podstawowa Nr 12 im. Zygmunta Glogera, 15-687 Bia³ystok, ul. Komisji Edukacji Narodowej 1A


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne

Nie
Nieograniczony, pe³ny, bezpo¶redni i bezp³atny dostêp do tych narzêdzi mo¿na uzyskaæ pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: "Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku"
Numer referencyjny:
Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu mo¿na sk³adaæ w odniesieniu do:
wszystkich czê¶ci

Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do udzielenia ³±cznie nastêpuj±cych czê¶ci lub grup czê¶ci:

Maksymalna liczba czê¶ci zamówienia, na które mo¿e zostaæ udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku przy ul. Komisji Edukacji Narodowej 1A, z podzia³em na 7 czê¶ci: Czê¶æ 1 - Miêso i przetwory miêsne, ¶rednia czêstotliwo¶æ dostawy co najmniej 4 razy w tygodniu (oprócz niedziel i ¶wi±t), Czê¶æ 2 - Warzywa, owoce i jaja, ¶rednia czêstotliwo¶æ dostawy co najmniej 3 razy w tygodniu, Czê¶æ 3 - Nabia³ i produkty mleczarskie, dro¿d¿e, ¶rednia czêstotliwo¶æ dostawy co najmniej 2 razy w tygodniu, Czê¶æ 4 - Mro¿one owoce i warzywa, ¶rednia czêstotliwo¶æ dostawy co najmniej 1 raz w tygodniu, Czê¶æ 5 - Ró¿ne artyku³y spo¿ywcze, ¶rednia czêstotliwo¶æ dostawy co najmniej 1 raz w tygodniu, Czê¶æ 6 - Pieczywo ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie, dostawy odbywaæ siê bêd± codziennie (pn-pt), Czê¶æ 7 - Ryby mro¿one i przetworzone, ¶rednia czêstotliwo¶æ dostawy co najmniej 1 raz w tygodniu. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia zosta³ wyszczególniony co do rodzaju i ilo¶ci szacunkowych wskazanych w poszczególnych czê¶ciach od nr 1 do 7 stanowi±cych za³. nr 2 - 8 do SIWZ. Przewidywane ilo¶ci produktów w formularzach asortymentowo-cenowych zosta³y podane do celów obliczenia ceny ofertowej i okre¶lenia maksymalnego pu³apu warto¶ci zobowi±zania wobec Wykonawcy w ka¿dej czê¶ci zamówienia. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ niepe³nej realizacji warto¶ci zamówienia poprzez zmniejszenie ilo¶ci i asortymentu artyku³ów spo¿ywczych.

II.5) G³ówny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15100000-9
03220000-9
03142500-3
15500000-3
15898000-9
15331170-9
15800000-6
15810000-9
15221000-3
15200000-0


II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Okre¶lenie przedmiotu, wielko¶ci lub zakresu oraz warunków na jakich zostan± udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesi±cach:    lub dniach:
lub
data rozpoczêcia: 2018-09-01   lub zakoñczenia: 2019-08-31

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Okre¶lenie warunków: Nie dotyczy
Informacje dodatkowe Nie dotyczy
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Okre¶lenie warunków: Nie dotyczy
Informacje dodatkowe Nie dotyczy
III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa
Okre¶lenie warunków: w celu potwierdzenia spe³nienia warunku, Wykonawca winien wykazaæ, i¿ wykonywa³ (w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych - wykonuje) nie wcze¶niej ni¿ w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert w niniejszym postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie co najmniej dwie dostawy (rozumiane jako odrêbne umowy), które trwa³y (trwaj±) nieprzerwanie przez okres nie krótszy ni¿ 5 miesiêcy i polegaj±c± na sukcesywnym dostarczaniu artyku³ów ¿ywno¶ciowych odpowiadaj±cych swoim rodzajem dostawom stanowi±cym przedmiot zamówienia w czê¶ci, na któr± wykonawca sk³ada ofertê: w ci±gu ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert w niniejszym postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie wykona³, a w przypadku ¶wiadczeñ ci±g³ych lub okresowych, wykonuje: o dot. czê¶ci 1 zamówienia (miêso i przetwory miêsne) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 60.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 60.000 z³ brutto) o dot. czê¶ci 2 (warzywa, owoce, jaja) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 60.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 60.000 z³ brutto), o dot. czê¶ci 3 (nabia³ i produkty mleczarskie) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 55.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 55.000 z³ brutto), o dot. czê¶ci 4 (mro¿one owoce i warzywa) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 15.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 15.000 z³ brutto), o dot. czê¶ci 5 (ró¿ne art. spo¿ywcze) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 40.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 40.000 z³ brutto), o dot. czê¶ci 6 (pieczywo ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 25.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 25.000 z³ brutto), o dot. czê¶ci 7 (ryby mro¿one i przetworzone) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 30.000 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 30.000 z³ brutto).
Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ O¦WIADCZEÑ SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W CELU WSTÊPNEGO POTWIERDZENIA, ¯E NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPE£NIA WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ SPE£NIA KRYTERIA SELEKCJI

O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu
Tak
O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW , SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

1.Odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej Wykonawcy, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp. 2.Je¿eli Wykonawca polega na potencjale innych podmiotów na zasadach okre¶lonych w art. 22a ustawy Pzp - dokumenty dotycz±ce innych podmiotów: a)Informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt.13, 14 i 21 ustawy Pzp oraz, odno¶nie skazania za wykroczenie na karê aresztu, w zakresie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 5 i 6 ustawy Pzp, wystawiona nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert; b)Za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e inny podmiot nie zalega z op³acaniem podatków, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert, lub inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e inny podmiot zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem podatkowym w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu; c) Za¶wiadczenie w³a¶ciwej terenowej jednostki organizacyjnej Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego albo inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e inny podmiot nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia spo³eczne lub zdrowotne, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania, lub inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e inny podmiot zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu; d) Odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej innego podmiotu, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp; e) O¶wiadczenie innego podmiotu o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku s±du lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, op³at lub sk³adek na ubezpieczenia spo³eczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumenty potwierdzaj±ce dokonanie p³atno¶ci tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wi±¿±cego porozumienia w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci; f) O¶wiadczenie innego podmiotu o braku orzeczenia wobec niego tytu³em ¶rodka zapobiegawczego zakazu ubiegania siê o zamówienia publiczne; g) O¶wiadczenie innego podmiotu o braku wydania prawomocnego wyroku s±du skazuj±cego za wykroczenie na karê ograniczenia wolno¶ci lub grzywny w zakresie okre¶lonym przez zamawiaj±cego na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 5 i 6 ustawy Pzp; h) O¶wiadczenie innego podmiotu o braku wydania wobec niego ostatecznej decyzji administracyjnej o naruszeniu obowi±zków wynikaj±cych z przepisów prawa pracy, prawa ochrony ¶rodowiska lub przepisów o zabezpieczeniu spo³ecznym w zakresie okre¶lonym przez zamawiaj±cego na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 7 ustawy Pzp; i) O¶wiadczenie innego podmiotu o niezaleganiu z op³acaniem podatków i op³at lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i op³atach lokalnych (Dz.U. z 2016 r. poz. 716)

III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:
W zakresie warunków: a) kompetencji lub uprawnieñ do prowadzonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów - nie dotyczy, b) sytuacji ekonomicznej lub finansowej - nie dotyczy, c) zdolno¶ci technicznej lub zawodowej: w celu potwierdzenia spe³nienia warunku, Wykonawca winien wykazaæ, i¿ wykonywa³ (w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych - wykonuje) nie wcze¶niej ni¿ w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert w niniejszym postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy -w tym okresie co najmniej dwie dostawy (rozumiane jako odrêbne umowy), które trwa³y (trwaj±) nieprzerwanie przez okres nie krótszy ni¿ 5 miesiêcy i polegaj±c± na sukcesywnym dostarczaniu artyku³ów ¿ywno¶ciowych odpowiadaj±cych swoim rodzajem dostawom stanowi±cym przedmiot zamówienia w czê¶ci, na któr± wykonawca sk³ada ofertê: w ci±gu ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert w niniejszym postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie wykona³, a w przypadku ¶wiadczeñ ci±g³ych lub okresowych, wykonuje: o dot. czê¶ci 1 zamówienia (miêso i przetwory miêsne) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 60.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 60.000 z³ brutto) o dot. czê¶ci 2 (warzywa, owoce, jaja) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 60.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 60.000 z³ brutto), o dot. czê¶ci 3 (nabia³ i produkty mleczarskie) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 55.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 55.000 z³ brutto), o dot. czê¶ci 4 (mro¿one owoce i warzywa) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 15.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 15.000 z³ brutto), o dot. czê¶ci 5 (ró¿ne art. spo¿ywcze) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 40.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 40.000 z³ brutto), o dot. czê¶ci 6 (pieczywo ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 25.000,00 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 25.000 z³ brutto), o dot. czê¶ci 7 (ryby mro¿one i przetworzone) - co najmniej dwie sukcesywne dostawy o warto¶ci min. 30.000 z³ brutto ka¿da dostawa (w przypadku dostaw nadal wykonywanych - warto¶æ zrealizowanej dostawy nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 30.000 z³ brutto).
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

Nie dotyczy

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia ka¿dy wykonawca, w celu potwierdzenia, ¿e wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spe³nia warunki udzia³u w postêpowaniu, zobowi±zany jest z³o¿yæ do oferty oddzielnie o¶wiadczenie wstêpne, o którym mowa w Rozdz. VII pkt 1 SIWZ. 2. W przypadku, gdy wykonawca w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu polega na zasobach innych podmiotów, wykonawca zobowi±zany jest: a) zamie¶ciæ informacje o tych podmiotach we wstêpnym o¶wiadczeniu wykonawcy (wg za³. nr 9 do SIWZ), sk³adanym na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp, dotycz±cym spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu i nie podlegania wykluczeniu, b) Z³o¿yæ o¶wiadczenie, ¿e w stosunku do podmiotu, na którego zasoby powo³uje siê w niniejszym postêpowaniu, nie zachodz± podstawy wykluczenia z postêpowania (wg za³. nr 9 do SIWZ) c) Z³o¿yæ dokumenty, w szczególno¶ci zobowi±zanie innych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (wg za³. nr 12 do SIWZ), które okre¶la w szczególno¶ci: o zakres dostêpnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; o sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcê, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; o zakres i okres udzia³u innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; o czy podmiot, na zdolno¶ciach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udzia³u w postêpowaniu dotycz±cych wykszta³cenia, kwalifikacji zawodowych lub do¶wiadczenia, realizuje roboty budowlane lub us³ugi, których wskazane zdolno¶ci dotycz±. 3. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, przekazuje zamawiaj±cemu o¶wiadczenie o przynale¿no¶ci lub braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp (wg za³. nr 11 do SIWZ). Wraz ze z³o¿eniem o¶wiadczenia wykonawca mo¿e przedstawiæ dowody, ¿e powi±zania z innym wykonawc± nie prowadz± do zak³ócenia konkurencji w postêpowaniu o udzielenie zamówienia. 4. O¶wiadczenie o posiadaniu wdro¿onego systemu HACCAP ( wg za³±cznika nr 13 do SIWZ). 5. Zamawiaj±cy wymaga, aby oferent z³o¿y³ wraz z ofert± dokument potwierdzaj±cy jego wpis do Rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej. 6. Zamawiaj±cy wymaga, aby oferent sk³adaj±cy ofertê na czê¶æ nr 2 z³o¿y³ wraz z ofert± dokument potwierdzaj±cy nadanie numeru rejestracyjnego z Podlaskiego Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Ro¶lin (Rozporz±dzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 25 kwietnia 2016 r. w sprawie sposobów oznakowania bulw ziemniaków innych ni¿ sadzeniaki - Dz. U. z 2016 r. poz. 631, Ustawa z 18 grudnia 2003 r. o ochronie ro¶lin - Dz. U. z 2017 r. poz 2138)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Nale¿y podaæ informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej
Nie
Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa bêdzie zawarta:

Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Nie
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której bêd± zamieszczone dodatkowe informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Nie
Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
Nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem) Nie
Nale¿y podaæ adres strony internetowej, na której aukcja bêdzie prowadzona:

Nale¿y wskazaæ elementy, których warto¶ci bêd± przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje siê ograniczenia co do przedstawionych warto¶ci, wynikaj±ce z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Nale¿y podaæ, które informacje zostan± udostêpnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki bêdzie termin ich udostêpnienia:
Informacje dotycz±ce przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postêpowania w toku aukcji elektronicznej i jakie bêd± warunki, na jakich wykonawcy bêd± mogli licytowaæ (minimalne wysoko¶ci post±pieñ):
Informacje dotycz±ce wykorzystywanego sprzêtu elektronicznego, rozwi±zañ i specyfikacji technicznych w zakresie po³±czeñ:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu: Nie
Warunki zamkniêcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
cena ofertowa60,00
¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej20,00
czas wymiany towaru20,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem
Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji Nie
Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: Nie
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbê etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:

Wstêpny harmonogram postêpowania:

Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ: Nie
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty:

Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której bêdzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostêpny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urz±dzeñ informatycznych:

Sposób postêpowania w toku licytacji elektronicznej, w tym okre¶lenie minimalnych wysoko¶ci post±pieñ:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:

Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamkniêcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostan± wprowadzone do tre¶ci zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotycz±ce zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Nale¿y wskazaæ zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Wszelkie zmiany warunków niniejszej umowy wymagaj± formy pisemnej pod rygorem niewa¿no¶ci i bêd± dopuszczalne w granicach unormowania art.144 ustawy Pzp. 2. Strony dopuszczaj± mo¿liwo¶æ zmiany umowy w zakresie podwykonawcy wskazanego w § 10 umowy zgodnie z ofert±, pod warunkiem wyra¿enia zgody Zamawiaj±cego na tak± zmianê oraz spe³nieniu warunków okre¶lonych w § 10 ust. 4 umowy. 3. Strony dopuszczaj± mo¿liwo¶æ zmiany umowy w zakresie innego podmiotu wskazanego w § 11 umowy, zgodnie z ofert±, pod warunkiem wyra¿enia zgody Zamawiaj±cego na tak± zmianê oraz spe³nieniu warunków okre¶lonych w § 11 ust. 2 umowy. 4. Warunkiem dokonania zmiany, o której mowa w ust. 2 i 3, jest z³o¿enie uzasadnionego wniosku przez stronê inicjuj±c± zmianê lub sporz±dzenie przez strony stosownego protoko³u wraz z opisem zdarzenia lub okoliczno¶ci stanowi±cych podstawê do ¿±dania takiej zmiany.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy):

¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:
Data: 2018-06-19, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem):

Wskazaæ powody:

Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu
> jêzyk polski
IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)
IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, je¿eli ¶rodki s³u¿±ce sfinansowaniu zamówieñ na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiaj±cy zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia, nie zosta³y mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH



Czê¶æ nr: 1Nazwa: Miêso i przetwory miêsne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Artyku³y ¿ywno¶ciowe czê¶æ 1 raz z podaniem przewidywalnej ilo¶ci w okresie realizacji umowy zosta³y podane w za³. nr 2 do SIWZ
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15100000-9,

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-09-01
data zakoñczenia: 2019-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena ofertowa60,00
¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej20,00
czas wymiany towaru20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 2Nazwa: Warzywa, owoce i jaja
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Artyku³y ¿ywno¶ciowe czê¶æ 2 wraz z podaniem przewidywalnej ilo¶ci w okresie realizacji umowy zosta³y podane w za³. nr 3 do SIWZ
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 03220000-9, 03142500-3

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-09-01
data zakoñczenia: 2019-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena ofertowa60,00
¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej20,00
czas wymiany towaru20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 3Nazwa: Nabia³ i produkty mleczarskie, dro¿d¿e
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Artyku³y ¿ywno¶ciowe czê¶æ 3 wraz z podaniem przewidywalnej ilo¶ci w okresie realizacji umowy zosta³y podane w za³. nr 4 do SIWZ
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15500000-3, 15898000-9

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-09-01
data zakoñczenia: 2019-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena ofertowa60,00
¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej20,00
czas wymiany towaru20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 4Nazwa: Mro¿one owoce i warzywa
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Artyku³y ¿ywno¶ciowe czê¶æ 4 wraz z podaniem przewidywalnej ilo¶ci w okresie realizacji umowy zosta³y podane w za³. nr 5 do SIWZ
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15331170-9,

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-09-01
data zakoñczenia: 2019-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena ofertowa60,00
¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej20,00
czas wymiany towaru20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 5Nazwa: Ró¿ne artyku³y spo¿ywcze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Artyku³y ¿ywno¶ciowe czê¶æ 5 wraz z podaniem przewidywalnej ilo¶ci w okresie realizacji umowy zosta³y podane w za³. nr 6 do SIWZ
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15800000-6,

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-09-01
data zakoñczenia: 2019-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena ofertowa60,00
¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej20,00
czas wymiany towaru20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 6Nazwa: Pieczywo ¶wie¿e, wyroby piekarskie i ciastkarskie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Artyku³y ¿ywno¶ciowe czê¶æ 6 wraz z podaniem przewidywalnej ilo¶ci w okresie realizacji umowy zosta³y podane w za³. nr 7 do SIWZ
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15810000-9,

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-09-01
data zakoñczenia: 2019-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena ofertowa60,00
¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej20,00
czas wymiany towaru20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 7Nazwa: Ryby mro¿one i przetworzone
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Artyku³y ¿ywno¶ciowe czê¶æ 7 wraz z podaniem przewidywalnej ilo¶ci w okresie realizacji umowy zosta³y podane w za³. nr 8 do SIWZ
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15221000-3, 15200000-0

3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-09-01
data zakoñczenia: 2019-08-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena ofertowa60,00
¿ywno¶æ pochodz±ca z produkcji ekologicznej20,00
czas wymiany towaru20,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.