eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów Mazowiecki › DOSTAWA I WYDAWANIE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH W RAMACH SERWISU KAWOWEGO LUB OBIADÓW DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU "INTEGRACJA II" w okresie od 12.06.2018r. do 19.12.2018r.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2018-05-24



Ogłoszenie nr 563615-N-2018 z dnia 2018-05-24 r.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim: DOSTAWA I WYDAWANIE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH W RAMACH SERWISU KAWOWEGO LUB OBIADÓW DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU "INTEGRACJA II" w okresie od 12.06.2018r. do 19.12.2018r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Tak


Nazwa projektu lub programu
Projekt Integracja II w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, Poddziałania IX.1.1 Aktywizacja społeczno-zawodowa osób zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim, krajowy numer identyfikacyjny 470072800000, ul. ul. Cekanowska  5 , 97200   Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie, państwo Polska, tel. 447 237 353, e-mail mopstomaszow@poczta.onet.pl, faks 447 233 489.
Adres strony internetowej (URL): www.mopstomaszow.naszops.pl/bip
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Nie
www.mopstomaszow.naszops.pl/bip


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA I WYDAWANIE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH W RAMACH SERWISU KAWOWEGO LUB OBIADÓW DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU "INTEGRACJA II" w okresie od 12.06.2018r. do 19.12.2018r.
Numer referencyjny: MOPS.IV.3721.3.2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie produktów spożywczych w ramach serwisu kawowego lub obiadów dla uczestników biorących udział w warsztatach i szkoleniach, wynikających z zadań projektu INREGRACJA II, którego realizatorem jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, Poddziałania IX.1.1 Aktywizacja społeczno-zawodowa osób zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym. Projekt Integracja II jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Przedmiot zamówienia składa się z 2 części (zakresów), z których każdy może być realizowany samodzielnie przez poszczególnych wykonawców. 2.1 Część 1 zamówienia Przedmiotem zamówienia jest dostawa i wydawanie produktów spożywczych w ramach serwisu kawowego dla uczestników biorących udział w warsztatach i szkoleniach w grupach wynikających z zadań projektu INREGRACJA II w godzinach od 8.00 do 14.00, od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy. Terminy dostawy: I grupa - 12.06.2018r. - 15.06.2018r. - 12 osób; - 19.06.2018r. - 22.06.2018r. - 11 osób; - 25.06.2018r. - 28.06.2018r. - 12 osób; - 02.07.2018r. - 06.07.2018r. - 12 osób; - 09.07.2018r. - 11.07.2018r. - 13 osób; - 16.07.2018r. - 20.07.2018r. - 12 osób; - 23.07.2018r. - 25.07.2018r. - 13 osób; - 30.07.2018r. - 03.08.2018r. - 11 osób; - 20.08.2018r. - 23.08.2018r. - 8 osób; - 27.08.2018r. - 30.08.2018r. - 9 osób; - 03.09.2018r. - 06.09.2018r. - 8 osób; - 24.09.2018r. - 26.09.2018r. - 12 osób; - 08.10.2018r. - 10.10.2018r. - 12 osób; - 06.11.2018r. - 09.11.2018r. - 12 osób; - 13.11.2018r. - 16.11.2018r. - 12 osób; - 20.11.2018r. - 23.11.2018r. - 11 osób; - 27.11.2018r. - 30.11.2018r. - 8 osób; - 03.12.2018r. - 07.12.2018r. - 11 osób; - 10.12.2018r. - 14.12.2018r. - 12 osób; - 17.12.2018r. - 19.12.2018r. - 12 osób. II grupa - 13.06.2018r. - 15.06.2018r. - 11 osób; - 18.06.2018r. - 20.06.2018r. - 12 osób; - 25.06.2018r. - 27.06.2018r. - 12 osób; - 06.08.2018r. - 10.08.2018r. - 15 osób; - 03.09.2018r. - 08.10.2018r. - 10 osób; - 05.11.2018r. - 07.11.2018r. - 12 osób; - 12.11.2018r. - 14.11.2018r. - 11 osób; - 19.11.2018r. - 21.11.2018r. - 12 osób; - 26.11.2018r. - 30.11.2018r. - 12 osób; - 10.12.2018r. - 13.12.2018r. - 10 osób. Pod pojęciem serwisu kawowego w czasie 1 dniowego spotkania dla 1 grupy należy rozumieć: 1) Minimum 1 ekspres do parzenia kawy, kawa mielona do zasypania ekspresu na minimum 3 kubki kawy dla każdego uczestnika warsztatów, naczynia jednorazowego użytku - kubki nie mniej niż 3 sztuki na osobę, mieszadełka - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, cukier w saszetkach jednorazowych - nie mniej niż 6 sztuk na osobę, śmietanka do kawy w płynie w pojemnikach jednorazowych (10 g) - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, serwetki jednorazowe; w/w produkty spożywcze winny być najwyższej jakości oraz naczynia jednorazowego użytku muszą posiadać atest PZH; 2) Minimum 1 czajnik elektryczny o pojemności min. 1,7 l., herbata w saszetkach jednorazowych pakowanych oddzielnie w "kopertach" w czterech różnych smakach (herbata czarna, herbata czarna owocowa) - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, naczynia jednorazowego użytku - kubki - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, mieszadełka - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, cukier w saszetkach jednorazowych - nie mniej niż 6 sztuk na osobę, serwetki jednorazowe; w/w produkty spożywcze winny być najwyższej jakości oraz naczynia jednorazowego użytku muszą posiadać atest PZH; 3) Mieszanka ciastek, w tym między innymi ciastka: kruche, maślane, wafelki, biszkoptowe z galaretką nie mniej niż 15 sztuk na osobę dziennie; 4) Paluszki z solą, z sezamem, o smaku cebuli i sera nie mniej niż 100g na osobę dziennie; 5) Jeden owoc (np. Jabłko, gruszka, banan, pomarańcza itd.) na osobę dziennie; 6) Woda mineralna gazowana lub niegazowana w butelkach plastikowych, zakręcanych - nie mniej niż 1,5 litra wody mineralnej gazowanej lub niegazowanej na osobę dziennie. 7) Serwis kawowy winien być wydawany minimum 10 minut przed rozpoczęciem zajęć oraz w czasie trwania warsztatów i szkoleń, do wyczerpania potrzeb uczestników projektu Integracja II. Produkty podawane podczas serwisu kawowego winny spełniać normy żywieniowe oraz sanitarno-epidemiologiczne. 8) Zamawiający wymaga aby serwis kawowy obsługiwany był przez minimum jednego pracownika oddelegowanego przez Wykonawcę. 2.2 Część 2. Przedmiotem zamówienia jest dostawa i wydawanie obiadu (zestawu obiadowego) dla uczestników biorących udział w warsztatach i szkoleniach w grupach wynikających z zadań projektu INREGRACJA II w godzinach od 12.30 do 12.45, od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy. Terminy dostawy: I grupa - 12.06.2018r. - 15.06.2018r. - 12 osób; - 19.06.2018r. - 22.06.2018r. - 11 osób; - 25.06.2018r. - 28.06.2018r. - 12 osób; - 02.07.2018r. - 06.07.2018r. - 12 osób; - 09.07.2018r. - 11.07.2018r. - 13 osób; - 16.07.2018r. - 20.07.2018r. - 12 osób; - 23.07.2018r. - 25.07.2018r. - 13 osób; - 30.07.2018r. - 03.08.2018r. - 11 osób; - 20.08.2018r. - 23.08.2018r. - 8 osób; - 27.08.2018r. - 30.08.2018r. - 9 osób; - 03.09.2018r. - 06.09.2018r. - 8 osób; - 24.09.2018r. - 26.09.2018r. - 12 osób; - 08.10.2018r. - 10.10.2018r. - 12 osób; - 06.11.2018r. - 09.11.2018r. - 12 osób; - 13.11.2018r. - 16.11.2018r. - 12 osób; - 20.11.2018r. - 23.11.2018r. - 11 osób; - 27.11.2018r. - 30.11.2018r. - 8 osób; - 03.12.2018r. - 07.12.2018r. - 11 osób; - 10.12.2018r. - 14.12.2018r. - 12 osób; - 17.12.2018r. - 19.12.2018r. - 12 osób. II grupa - 13.06.2018r. - 15.06.2018r. - 11 osób; - 18.06.2018r. - 20.06.2018r. - 12 osób; - 25.06.2018r. - 27.06.2018r. - 12 osób; - 06.08.2018r. - 10.08.2018r. - 15 osób; - 03.09.2018r. - 08.10.2018r. - 10 osób; - 05.11.2018r. - 07.11.2018r. - 12 osób; - 12.11.2018r. - 14.11.2018r. - 11 osób; - 19.11.2018r. - 21.11.2018r. - 12 osób; - 26.11.2018r. - 30.11.2018r. - 12 osób; - 10.12.2018r. - 13.12.2018r. - 10 osób. Zestaw obiadowy winien składać się z potraw tradycyjnych tj. zupy i II dania oraz minimum 250 ml soku owocowego z zachowaniem następujących zasad: - raz w tygodniu musi być ryba, - raz w tygodniu musi być danie bezmięsne, - trzy razy w tygodniu muszą być dania z mięsem, z wyłączeniem podrobów. Każdy gorący posiłek powinien zawierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego (mięso wieprzowe lub wołowe, drób, ryby, nabiał) uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (jarzyny, gotowane warzywa, surówki, sałatki, owoce). Gorące posiłki muszą być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Waga gotowych potraw nie może być mniejsza niż: - zupa - min. 500 ml. zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa. Zamawiający wymaga by zupy podawane były, w zależności od rodzaju, z makaronem, ziemniakami, ryżem, kaszą i świeżymi warzywami, - ziemniaki - min. 250g, - kasza, makaron, ryż - min. 200g, - sztuka mięsa (bez kości) - min. 150g, - ryba porcja - min. 150g, - jarzyny,gotowane warzywa, surówki, sałatki - min. 150g, - danie mięsno-warzywne, jarskie, np. pierogi, kopytka, naleśniki, krokiety, placki ziemniaczane itp - min. 400 g. W przypadku przygotowania drugiego dania, do którego nie podaje się w sposób zwyczajowo przyjęty surówki Wykonawca podaje owoc - min. 100g. Każdy z posiłków musi zawierać minimum 1000 kalorii. Posiłki muszą być wydawane jako produkty o temperaturze 60oC - 80oC - zgodnie z normami żywieniowymi. Nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków pod groźbą zastosowania kar umownych. Obiad będzie wydawany od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach od 12:30 do 12:45. Posiłki mają zostać dostarczone do sali warsztatowej lub szkoleniowej, podzielone na porcje, w zamykanych opakowaniach jednorazowego użytku posiadających atest PZH, zabezpieczających przed nadmierną utratą ciepła, w sposób umożliwiający bezpośrednie podanie do spożycia wraz ze sztućcami jednorazowego użytku i serwetkami jednorazowego użytku. Posiłki powinny być przygotowane według aktualnych norm żywieniowych oraz zgodnie z zasadami żywienia zbiorowego. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w formie dwudaniowych pełnych obiadów zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2015 poz. 594) łącznie z przepisami wykonawczymi do ww. ustawy. Posiłki, pod względem technologii wykonania i jakości spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 2.3 Wymagania wspólne dla dwóch części zamówienia: 2.3.1Wykonawca może składać ofertę na wszystkie części zamówienia. 2.3.2 Zamawiający nie ogranicza liczby części zamówienia na które może być udzielone zamówienie jednemu Wykonawcy. 2.3.3 Terminy warsztatów, ilość uczestników warsztatów oraz szkoleń mogą ulec zmianie, o czym Zamawiający niezwłocznie poinformuje Wykonawcę. 2.3.4 Serwis kawowy i obiady będą wydawane od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach: serwis kawowy od 7.50 do 14.00, zaś obiady od 12.30 do 12.45. 2.3.5 Przy dostawie serwisu kawowego lub obiadów do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać normy sanitarne oraz BHP. 2.3.6 Zamówienie będzie realizowane na terenie miasta Tomaszów Mazowiecki. 2.3.7 Planowane jest zorganizowanie spotkań w grupach po ok. 8-13 osób w każdej, łącznie dla 100 uczestników projektu (60K, 40M) w dni robocze przez cały okres realizacji zamówienia we wskazanej przez Zamawiającego sali warsztatowej lub szkoleniowej na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego. Przewidywana ilość wydawanych produktów spożywczych w ramach serwisu kawowego lub obiadów dla uczestników projektu wynosi 1.553. Wykonawca zostanie powiadomiony o adresie dostawy oraz dokładnej ilości osób biorących udział w warsztatach oraz szkoleniach na 1 dzień przed dostawą przedmiotu zamówienia, zaś potwierdzenie faktycznej ilości uczestników Wykonawca otrzyma w każdym dniu realizacji przedmiotu zamówienia do godz. 9:00. 2.3.8 Osoby, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia (cz. 1 i 2 zamówienia) winny posiadać określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby, zgodnie z przepisami prawa. 2.3.9 W celu należytego wykonania umowy Zamawiający upoważnia Wykonawcę do przetwarzania posiadanych przez niego danych osobowych dotyczących klientów i zgodnie z następującym przeznaczeniem w celu świadczenia usług w zakresie: imię i nazwisko klienta, adres zamieszkania. Realizacja zadania ma być prowadzona przez Wykonawcę w taki sposób, aby zapewniała ochronę danych osobowych. 2.3.10 W przypadku niewykonania zamówienia w danym dniu Zamawiający zastrzega sobie prawo złożenia zamówienia zastępczego na dany dzień i obciążenia kosztami tego zamówienia Wykonawcę. Przez niewykonanie zamówienia w danym dniu rozumie się niedostarczenie przez wykonawcę serwisu kawowego lub obiadów w godzinach określonych w niniejszej specyfikacji. 2.3.11 Wykonawca zobowiązany jest do informowania Zamawiającego, o każdej kontroli podjętej przez Powiatową Stację Sanitarno - Epidemiologiczną. 2.3.12 Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli prawidłowości realizacji przedmiotowego zamówienia w każdym czasie trwania usługi. 2.3.13.1 Zamawiający wymaga, ażeby Wykonawca lub podwykonawca zatrudnił osoby, które będą przygotowywały i wydawały serwis kawowy lub gorące posiłki na podstawie umowy o pracę, gdyż czynności te polegają na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 - kodeks pracy (Dz. U. z 2016 r., poz. 1666). 2.3.13.2 Wykonawca będzie dokumentował zatrudnienie osób o których mowa w pkt 2.3.13.1 poprzez ewidencjonowanie osób zatrudnionych na umowie o pracę oraz dokument umowy o pracę. 2.3.13.3 Zmawiający jest uprawniony w trakcie realizacji zamówienia do kontroli dokumentów o których mowa w pkt 2.3.13.2. w tym zgodności ze stanem faktycznym. 2.3.13.4 W przypadku niespełnienia wymagań o których mowa w pkt 2.3.13.1 Zamawiającemu przysługuje prawo odstąpienia od umowy, po uprzednim wezwaniu Wykonawcy (podwykonawcy) do usunięcia naruszenia. 2.3.14 Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie za faktycznie zrealizowane zamówienie, nawet gdy ilość osób korzystających z serwisu kawowego lub gorącego posiłku będzie niższa niż zakładana w przedmiocie zamówienia. Cena brutto za 1 obiad lub 1 serwis kawowy dla 1 osoby na 1 dzień będzie podstawą do miesięcznego wyliczenia faktycznej należności dla Wykonawcy. 2.3.15 Faktury częściowe/miesięczne wystawiane będą przez Wykonawcę za faktycznie zrealizowany przedmiot zamówienia w danym miesiącu kalendarzowym wraz z załączonym zestawieniem rzeczowym, potwierdzonym przez koordynatora projektu Panią Katarzynę Goździk. 2.3.16 Płatności dokonywane będą przelewem na rachunek wykonawcy w terminie 14 dni od dnia przyjęcia prawidłowo wystawionej faktury VAT przez zamawiającego. Uwaga: Zamawiający ustanawia dodatkowe kryterium oceny ofert, tj. podawanie serwisu kawowego lub obiadu w naczyniach ceramicznych, jako fakultatywny element zamówienia dodatkowo punktowane przy ocenie wyboru oferty. Punkty za naczynia ceramiczne oblicza się przyjmując za podstawę zastosowanie naczyń ceramicznych w celu podniesienia kultury podawania posiłków przypisując jej 40 pkt., zaś zastosowanie naczyń plastikowych jednorazowych 0 pkt

II.5) Główny kod CPV: 55320000-9
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
55321000-6
55322000-3
15860000-4


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2018-06-12   lub zakończenia:
Okres w miesiącachOkres w dniachData rozpoczęciaData zakończenia
2018-06-12

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Wykazanie przez Wykonawcę, że posiada aktualną decyzję, zezwolenie, opinię, protokół lub inny dokument Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej potwierdzający dopuszczenie żywienia zbiorowego w zakładzie gastronomicznym, w którym będą przygotowane lub wydawane posiłki oraz aktualną decyzję zezwalającą na transport artykułów żywnościowych wydaną przez właściwy organ.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Za minimalny poziom zdolności uznane zostanie, wykazanie przez Wykonawcę, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 20.000,00 zł.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający uzna spełnienie w/w warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, że: - dysponuje co najmniej dwoma osobami, które będą przygotowywać i wydawać serwis kawowy lub obiady, które posiadają przygotowanie zawodowe gastronomiczne, kucharz lub ukończony kurs gastronomiczny uprawniające do wykonywania usługi określonej niniejszą SIWZ; - w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał albo wykonuje usługę gastronomiczną na podstawie jednej lub wielu umów, polegającej na przygotowywaniu, wydawaniu i dostarczaniu serwisu kawowego lub obiadów dla co najmniej 100 osób dziennie (dla każdej części oddzielnie), średnio 5 razy w tygodniu, niezależnie od okresu jej wykonywania, z podaniem ich rodzaju, wartości, daty i miejsca wykonania oraz z załączeniem dowodów dotyczących najważniejszych usług, określających, czy usługi te zostały wykonane w sposób należyty oraz wskazujących, czy zostały wykonane zgodnie z umową, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie Wykonawcy; dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - posiada prawo do dysponowania lokalem na czas nie krótszy niż na czas trwania zamówienia oraz posiadanym tytule do jego dysponowania np. użyczenie, własność, dzierżawa, najem itp.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)

Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)


Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

Oświadczenie stanowiące załącznik do SIWZ

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
- aktualnej decyzji, zezwolenia, opinii, protokołu lub innego dokumentu Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej potwierdzający dopuszczenie żywienia zbiorowego w zakładzie gastronomicznym, w którym będą przygotowane i wydawane posiłki oraz aktualną decyzję zezwalającą na transport artykułów żywnościowych wydaną przez właściwy organ. - wykazu osób (y), skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za przygotowanie cateringu, gorącego posiłku wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami - wzór wykazu stanowi załącznik nr 5 do SIWZ, z uwzględnieniem warunku określonego w pkt. 5.2.3.1. SIWZ; - dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez Zamawiającego w pkt 5.2.2. SIWZ.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

- pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy - jeżeli zostało ustanowione bądź do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie przedłożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza (dotyczy również spółki cywilnej); pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie przedłożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza. - dokument(-y), np. zobowiązanie podmiotów, na zasobach których Wykonawca będzie polegał w trybie art. 22a ustawy Pzp, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, z treści których musi wynikać w szczególności: 1. zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, 2. sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego, 3. zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego, 4. czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
Cena oferty60,00
Naczynia ceramiczne40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1) Wszelkie istotne zmiany i uzupełnienia niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności i mogą zostać wprowadzone w formie pisemnego aneksu do umowy, zgodnie z art. 144 ustawy. 2) Zamawiający dopuszcza możliwość do zmiany terminów warsztatów i szkoleń oraz ilości uczestników projektu.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-06-01, godzina: 08:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH



Część nr: 1Nazwa: SERWIS KAWOWY
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa i wydawanie produktów spożywczych w ramach serwisu kawowego dla uczestników biorących udział w warsztatach i szkoleniach w grupach wynikających z zadań projektu INREGRACJA II w godzinach od 8.00 do 14.00, od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy. Terminy dostawy: I grupa - 12.06.2018r. - 15.06.2018r. - 12 osób; - 19.06.2018r. - 22.06.2018r. - 11 osób; - 25.06.2018r. - 28.06.2018r. - 12 osób; - 02.07.2018r. - 06.07.2018r. - 12 osób; - 09.07.2018r. - 11.07.2018r. - 13 osób; - 16.07.2018r. - 20.07.2018r. - 12 osób; - 23.07.2018r. - 25.07.2018r. - 13 osób; - 30.07.2018r. - 03.08.2018r. - 11 osób; - 20.08.2018r. - 23.08.2018r. - 8 osób; - 27.08.2018r. - 30.08.2018r. - 9 osób; - 03.09.2018r. - 06.09.2018r. - 8 osób; - 24.09.2018r. - 26.09.2018r. - 12 osób; - 08.10.2018r. - 10.10.2018r. - 12 osób; - 06.11.2018r. - 09.11.2018r. - 12 osób; - 13.11.2018r. - 16.11.2018r. - 12 osób; - 20.11.2018r. - 23.11.2018r. - 11 osób; - 27.11.2018r. - 30.11.2018r. - 8 osób; - 03.12.2018r. - 07.12.2018r. - 11 osób; - 10.12.2018r. - 14.12.2018r. - 12 osób; - 17.12.2018r. - 19.12.2018r. - 12 osób. II grupa - 13.06.2018r. - 15.06.2018r. - 11 osób; - 18.06.2018r. - 20.06.2018r. - 12 osób; - 25.06.2018r. - 27.06.2018r. - 12 osób; - 06.08.2018r. - 10.08.2018r. - 15 osób; - 03.09.2018r. - 08.10.2018r. - 10 osób; - 05.11.2018r. - 07.11.2018r. - 12 osób; - 12.11.2018r. - 14.11.2018r. - 11 osób; - 19.11.2018r. - 21.11.2018r. - 12 osób; - 26.11.2018r. - 30.11.2018r. - 12 osób; - 10.12.2018r. - 13.12.2018r. - 10 osób. Pod pojęciem serwisu kawowego w czasie 1 dniowego spotkania dla 1 grupy należy rozumieć: 1) Minimum 1 ekspres do parzenia kawy, kawa mielona do zasypania ekspresu na minimum 3 kubki kawy dla każdego uczestnika warsztatów, naczynia jednorazowego użytku - kubki nie mniej niż 3 sztuki na osobę, mieszadełka - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, cukier w saszetkach jednorazowych - nie mniej niż 6 sztuk na osobę, śmietanka do kawy w płynie w pojemnikach jednorazowych (10 g) - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, serwetki jednorazowe; w/w produkty spożywcze winny być najwyższej jakości oraz naczynia jednorazowego użytku muszą posiadać atest PZH; 2) Minimum 1 czajnik elektryczny o pojemności min. 1,7 l., herbata w saszetkach jednorazowych pakowanych oddzielnie w "kopertach" w czterech różnych smakach (herbata czarna, herbata czarna owocowa) - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, naczynia jednorazowego użytku - kubki - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, mieszadełka - nie mniej niż 3 sztuki na osobę, cukier w saszetkach jednorazowych - nie mniej niż 6 sztuk na osobę, serwetki jednorazowe; w/w produkty spożywcze winny być najwyższej jakości oraz naczynia jednorazowego użytku muszą posiadać atest PZH; 3) Mieszanka ciastek, w tym między innymi ciastka: kruche, maślane, wafelki, biszkoptowe z galaretką nie mniej niż 15 sztuk na osobę dziennie; 4) Paluszki z solą, z sezamem, o smaku cebuli i sera nie mniej niż 100g na osobę dziennie; 5) Jeden owoc (np. Jabłko, gruszka, banan, pomarańcza itd.) na osobę dziennie; 6) Woda mineralna gazowana lub niegazowana w butelkach plastikowych, zakręcanych - nie mniej niż 1,5 litra wody mineralnej gazowanej lub niegazowanej na osobę dziennie. 7) Serwis kawowy winien być wydawany minimum 10 minut przed rozpoczęciem zajęć oraz w czasie trwania warsztatów i szkoleń, do wyczerpania potrzeb uczestników projektu Integracja II. Produkty podawane podczas serwisu kawowego winny spełniać normy żywieniowe oraz sanitarno-epidemiologiczne. 8) Zamawiający wymaga aby serwis kawowy obsługiwany był przez minimum jednego pracownika oddelegowanego przez Wykonawcę.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 55320000-9, 55320000-9, 55321000-6, 55322000-3, 15860000-4

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-06-12
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena oferty60,00
Naczynia ceramiczne40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2Nazwa: OBIADY
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa i wydawanie obiadu (zestawu obiadowego) dla uczestników biorących udział w warsztatach i szkoleniach w grupach wynikających z zadań projektu INREGRACJA II w godzinach od 12.30 do 12.45, od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy. Terminy dostawy: I grupa - 12.06.2018r. - 15.06.2018r. - 12 osób; - 19.06.2018r. - 22.06.2018r. - 11 osób; - 25.06.2018r. - 28.06.2018r. - 12 osób; - 02.07.2018r. - 06.07.2018r. - 12 osób; - 09.07.2018r. - 11.07.2018r. - 13 osób; - 16.07.2018r. - 20.07.2018r. - 12 osób; - 23.07.2018r. - 25.07.2018r. - 13 osób; - 30.07.2018r. - 03.08.2018r. - 11 osób; - 20.08.2018r. - 23.08.2018r. - 8 osób; - 27.08.2018r. - 30.08.2018r. - 9 osób; - 03.09.2018r. - 06.09.2018r. - 8 osób; - 24.09.2018r. - 26.09.2018r. - 12 osób; - 08.10.2018r. - 10.10.2018r. - 12 osób; - 06.11.2018r. - 09.11.2018r. - 12 osób; - 13.11.2018r. - 16.11.2018r. - 12 osób; - 20.11.2018r. - 23.11.2018r. - 11 osób; - 27.11.2018r. - 30.11.2018r. - 8 osób; - 03.12.2018r. - 07.12.2018r. - 11 osób; - 10.12.2018r. - 14.12.2018r. - 12 osób; - 17.12.2018r. - 19.12.2018r. - 12 osób. II grupa - 13.06.2018r. - 15.06.2018r. - 11 osób; - 18.06.2018r. - 20.06.2018r. - 12 osób; - 25.06.2018r. - 27.06.2018r. - 12 osób; - 06.08.2018r. - 10.08.2018r. - 15 osób; - 03.09.2018r. - 08.10.2018r. - 10 osób; - 05.11.2018r. - 07.11.2018r. - 12 osób; - 12.11.2018r. - 14.11.2018r. - 11 osób; - 19.11.2018r. - 21.11.2018r. - 12 osób; - 26.11.2018r. - 30.11.2018r. - 12 osób; - 10.12.2018r. - 13.12.2018r. - 10 osób. Zestaw obiadowy winien składać się z potraw tradycyjnych tj. zupy i II dania oraz minimum 250 ml soku owocowego z zachowaniem następujących zasad: - raz w tygodniu musi być ryba, - raz w tygodniu musi być danie bezmięsne, - trzy razy w tygodniu muszą być dania z mięsem, z wyłączeniem podrobów. Każdy gorący posiłek powinien zawierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego (mięso wieprzowe lub wołowe, drób, ryby, nabiał) uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (jarzyny, gotowane warzywa, surówki, sałatki, owoce). Gorące posiłki muszą być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Waga gotowych potraw nie może być mniejsza niż: - zupa - min. 500 ml. zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa. Zamawiający wymaga by zupy podawane były, w zależności od rodzaju, z makaronem, ziemniakami, ryżem, kaszą i świeżymi warzywami, ziemniaki - min. 250g, - kasza, makaron, ryż - min. 200g, - sztuka mięsa (bez kości) - min. 150g, - ryba porcja - min. 150g, - jarzyny,gotowane warzywa, surówki, sałatki - min. 150g, - danie mięsno-warzywne, jarskie, np. pierogi, kopytka, naleśniki, krokiety, placki ziemniaczane itp - min. 400 g. W przypadku przygotowania drugiego dania, do którego nie podaje się w sposób zwyczajowo przyjęty surówki Wykonawca podaje owoc - min. 100g. Każdy z posiłków musi zawierać minimum 1000 kalorii. Posiłki muszą być wydawane jako produkty o temperaturze 60oC - 80oC - zgodnie z normami żywieniowymi. Nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków pod groźbą zastosowania kar umownych. Obiad będzie wydawany od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach od 12:30 do 12:45. Posiłki mają zostać dostarczone do sali warsztatowej lub szkoleniowej, podzielone na porcje, w zamykanych opakowaniach jednorazowego użytku posiadających atest PZH, zabezpieczających przed nadmierną utratą ciepła, w sposób umożliwiający bezpośrednie podanie do spożycia wraz ze sztućcami jednorazowego użytku i serwetkami jednorazowego użytku. Posiłki powinny być przygotowane według aktualnych norm żywieniowych oraz zgodnie z zasadami żywienia zbiorowego. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w formie dwudaniowych pełnych obiadów zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2015 poz. 594) łącznie z przepisami wykonawczymi do ww. ustawy. Posiłki, pod względem technologii wykonania i jakości spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia, w szczególności posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 55320000-9, 55321000-6, 55322000-3, 15860000-4

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-06-12
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
Cena oferty60,00
Naczynia ceramiczne40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.