eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ziębice › Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych- ogólnospożywczych dla domu Pomocy Społecznej z podziałem na części.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2018-05-17



Ogłoszenie nr 559613-N-2018 z dnia 2018-05-17 r.

Dom Pomocy Społecznej: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych- ogólnospożywczych dla domu Pomocy Społecznej z podziałem na części.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, krajowy numer identyfikacyjny 31661900000, ul. ul. Kościelna 10-12  , 57220   Ziębice, woj. dolnośląskie, państwo Polska, tel. 748 191 393, e-mail dompomsp@poczta.onet.pl, faks 748 190 984.
Adres strony internetowej (URL):
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Nie


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych- ogólnospożywczych dla domu Pomocy Społecznej z podziałem na części.
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
tylko jednej części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:
6
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
6


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Ziębicach ul. Kościelna 10-12 z podziałem na części: Część 1 - Dostawa artykułów ogólnospożywczych Część 2 - Dostawa pieczywa Część 3 - Dostawa warzyw i owoców Część 4 - Dostawa ryb mrożonych, wędzonych oraz konserw Część 5 - Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich Część 6 - Dostawa nabiału

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15810000-9
15300000-1
15200000-0
15500000-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

PLN
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2018-07-01   lub zakończenia: 2019-06-30

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, 1.2. posiadają wiedzę i doświadczenie, 1.3. dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 1.4. spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Wykonawca oświadcza, że: 2.1 spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, 2.2. brak jest podstaw do wykluczenia Wykonawcy z przedmiotowego postępowania, o którym mowa w art.24ustawy.Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. 2.3. akceptują warunki zawarte w niniejszej specyfikacji. 3. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, według zasady: spełnia/ nie spełnia.

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1. Wypełniony formularz oferty (wg wzoru załącznika nr 1 do SIWZ). 2. W przypadku podmiotów występujących wspólnie o udzielenie zamówienia wymagany jest dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania lub reprezentowania i podpisania umowy zgodnie z art. 23 ustawy. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, dokument wymieniony w pkt. 2 i 6 winien dołączyć każdy podmiot występujący wspólnie. 3. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, b) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 4. Dokumenty o których mowa w pkt 3 lit. a, b - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, winny zostać złożone w formie oryginału, odpisu, wypisu, wyciągu lub kopii, przetłumaczone na język polski. Dokumenty sporządzone w języku obcym, inne niż określone w pkt 2, są składane wraz z tłumaczeniem na język polski. 5. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych - zgodnie z formularzem stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ oraz oświadczenie o niepodleganie wykluczeniu z art.24 ust.1 pkt 13-22 ustawy 6. Opis przedmiotu zamówienia - załączniki nr 4.1 i/lub 4.2 i/lub 4.3 i/lub 4.4 i/lub 4.5 i/lub 4/6 do SIWZ. 7. Formularze cenowe - załączniki nr 5.1 i/lub 5.2 i/lub 5.3 i/lub 5.4 i/lub 5.5 i/lub 5.6 i/lub do SIWZ. 8. Zaakceptowany projekt umowy - załącznik nr 6 do SIWZ. 9. Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5. wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 - zgodnie z załącznikiem nr 3. 10. Informacje ogólne dotyczące załączonych dokumentów. 10.1. dokumenty przetargowe, które zostały otworzone w trakcie wykonywania procedury przetargowej zatrzymuje Zamawiający; 10.2. formularz oferty oraz załączniki, powinny zostać wypełnione przez Wykonawcę. 10.3. projekt umowy - załącznik Nr 6 - powinien zostać zaakceptowany na ostatniej stronie bez dokonywania jakichkolwiek zmian.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: Nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: Nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
4. Umowa może być zmieniona w stosunku do złożonej oferty na niżej wymienionych warunkach: 4.1. w stosunku do terminu, zakresu realizacji umowy: 4.1.1. w przypadku gdy konieczność wprowadzenia zmian wynikła z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, np. zdarzeń losowych, zmiany przepisów; 4.2. w stosunku do osób: 4.2.1. zmiana osób reprezentujących w przypadku zmian organizacyjnych; 4.3. inne: 4.3.1. w przypadku zmiany stawki podatku VAT - o różnicę wynikającą z jej dotychczasowej wielkości a wprowadzoną zmianą; jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do podwyższenia lub obniżenia cen towarów, np. rozporządzenia, obwieszczenia, ustawy lub innej podstawy do zmiany cen - zmiany umowy. 4.3.2. w przypadku zmiany powyżej 5% kwartalnego wskaźnika cen towarów i usług podawanego przez GUS, publikowanego w Monitorze Polskim - o wielkość tegoż wskaźnika, jednak nie wcześniej niż po jego ogłoszeniu. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy do podwyższenia lub obniżenia cen towarów, np. rozporządzenia, obwieszczenia, ustawy lub innej podstawy prawnej do zmiany cen. 4.3.3. w przypadku zmian przepisów ogólnie obowiązujących, które mają wpływ na treść umowy. 4.3.4. w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych. 4.3.5. w każdym przypadku, gdy zmiana jest korzystna dla Zamawiającego (np. gdy obniży to koszty lub skróci termin realizacji zadania). 5. Wszelkie zmiany do niniejszej umowy wymagają zgody Zamawiającego oraz pod rygorem nieważności zachowania formy pisemnej w postaci aneksu.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-05-24, godzina: 08:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH



Część nr: 1Nazwa: CZĘŚĆ NR 1 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:CZĘŚĆ NR 1 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH Przy wypełnianiu proszę o zwrócenie uwagi na podaną gramaturę opakowań. Przy posiadaniu towaru w innych opakowaniach Wykonawca przeliczy wartość opakowania do gramatury podanej przez Zamawiającego. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo. Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Szacowana ilość 1. Baton z kremem (pojemność nie mniejsza niż 36 g.) szt. 2.100 2. Bazylia (o wadze 10 g.) szt. 25 3. Biszkopty (o wadze 120 g.) szt. 2.300 4. Brukselka mrożona kg. 40 5. Budyń (o wadze 1 kg.) kg. 50 6. Cukier kg. 1.620 7. Cukier puder (pojemność nie mniejsza niż 400 g.) szt. 21 8. Cukier waniliowy (o wadze 30 g.) szt. 120 9. Cukierki owocowe kg. 4 10. Cukierki w czekoladzie kg. 5 11. Cynamon (o wadze 20 g.) szt. 45 12. Czekolada mleczna (o wadze 100 g.) szt. 300 13. Drożdże piekarskie kg. 14 14. Dżem wieloowocowy (o wadze 280 g.) szt. 600 15. Fasola "Jaś" kg. 80 16. Galaretka owocowa typu ,,Winiary´´ lub równoważne (poj. nie mniejsza 75 g.) szt. 100 17. Groch (połówki) kg. 80 18. Groszek konserwowy (o wadze 400 g.) szt. 250 19. Herbata granulowana (pojemność nie mniejsza niż 80 g.) szt. 1.410 20. Herbatniki (o wadze 100 g.) szt. 1.500 21. Herbatniki lekkie bez cukru (o wadze 120 g.) szt. 300 22. Jaja kl. L wielkość (o wadze 63 - 73 g.) szt. 19.300 23. Kakao (pojemność nie mniejsza niż 100 g.) szt. 130 24. Kalafior mrożony kg. 260 25. Kasza gryczana kg. 80 26. Kasza jęczmienna kg. 180 27. Kasza kukurydziana (o wadze 500 g.) szt. 150 28. Kasza manna kg. 130 29. Kawa zbożowa typu "Inka" lub równoważna (o wadze 150 g.) szt. 100 30. Ketchup łagodny (o wadze 500 g.) szt. 260 31. Kisiel owocowy (o wadze 1 kg.) kg. 60 32. Koncentrat pomidorowy typu "Pudliszki" (pojemność nie mniejsza niż 180 g.) szt. 1.800 33. Krem chrzanowy typu ,,Frubex´´ lub równoważny (o wadze 160 gram) szt. 100 34. Kukurydza konserwowa (o wadze 400 g.) szt. 140 35. Kwasek cytrynowy (pojemność nie mniejsza niż 20 g.) szt. 100 36. Liść laurowy (o wadze 10 g.) szt. 100 37. Lody - różne smaki (pojemność nie mniejsza niż 100 ml.) szt. 500 38. Majeranek (o wadze 15 g.) szt. 125 39. Majonez tradycyjny (o wadze 250 g.) szt. 450 40. Makaron łazanka kg. 60 41. Makaron nitka kg. 300 42. Makaron świderki kg. 570 43. Makaron wstążka kg. 10 44. Marchew z groszkiem (mrożona) kg. 410 45. Mąka krupczatka kg. 2 46. Mąka pszenna typ 550 kg. 1.050 47. Mąka ziemniaczana (o wadze 1 kg.) kg. 70 48. Mąka żytnia kg. 28 49. Miód naturalny kg. 3 50. Musztarda (o wadze 180 g.) szt. 530 51. Napój w kartonie z rurką (o wadze 200 g.) szt. 1.000 52. Ocet spirytusowy 10 % (o pojemności 0,5 l) szt. 70 53. Ogórki konserwowe (o wadze 900 g.) szt. 750 54. Olej rzepakowy uniwersalny (o pojemności 1 l.) szt. 1.000 55. Oregano (o wadze 10 g.) szt. 40 56. Paluszki z sezamem (pojemność nie mniejsza niż 60 g.) szt. 900 57. Papryka konserwowa (o wadze 900 g.) szt. 410 58. Papryka ostra mielona (o wadze 20 g.) szt. 150 59. Papryka słodka mielona (o wadze 20 g.) szt. 200 60. Petitki typu "Lubisie" lub równoważne (pojemność nie mniejsza niż 30 g.) szt. 1.800 61. Pieprz mielony czarny (o wadze 20 g.) szt. 410 62. Płatki kukurydziane (o wadze 1 kg.) szt. 100 63. Płatki kukurydziane miodowe (o wadze 250 g.) szt. 160 64. Płatki owsiane błyskawiczne (o wadze 500 g.) szt. 260 65. Płatki ryżowe (o wadze 400 g.) szt. 220 66. Proszek do pieczenia (pojemność nie mniejsza niż 20 g.) szt. 25 67. Przyprawa do drobiu (o wadze 20 g.) szt. 210 68. Przyprawa do flaków (o wadze 20 g.) szt. 25 69. Przyprawa do zup sypka kg. 80 70. Przyprawa w płynie litr 50 71. Rodzynki (o wadze 100 g.) szt. 10 72. Rosół wołowy typu ,,Winiary´´ lub równoważny (o wadze 120 g - 12 kostek) szt. 15 73. Rosół z kury kg. 30 74. Ryż kg. 350 75. Sok owocowo-warzywny typu "Kubuś" lub równoważny (pojemność nie mniejsza niż 0,3 l.) szt. 1.550 76. Sok pomidorowy (pojemność nie mniejsza niż 0,3 l.) szt. 125 77. Sos pieczeniowy (ciemny) typu "Winiary" lub równoważny (pojemność nie mniejsza niż 30g.) szt. 100 78. Sól kg. 400 79. Suchary (o wadze 500 g.) szt. 10 80. Syrop owocowy (pojemność nie mniejsza niż 0,5 l.) szt. 1.400 81. Truskawka mrożona kg. 210 82. Wafel bez cukru typu "Wawel" lub równoważny (o wadze 110 g.) szt. 390 83. Wafel bez czekolady typu "Grzesiek" lub równoważny (o wadze 26 g.) szt. 1.700 84. Wafelki typu "Góralki" lub równoważne (pojemność nie mniejsza niż 50 g.) szt. 1.800 85. Wafle ryżowe typu "Sonko" lub równoważne (o wadze 130 g.) szt. 10 86. Włoszczyzna mrożona kg. 1.660 87. Woda mineralna gazowana (o pojemności 0,5 l.) szt. 1.200 88. Woda mineralna niegazowana (o pojemności 0,5 l.) szt. 1.200 89. Woda mineralna gazowana (o pojemności 1,5 l.) szt. 300 90. Woda mineralna niegazowana (o pojemności 1,5 l.) szt. 300 91. Ziele angielskie (pojemność nie mniejsza niż 15 g.) szt. 110 92. Zioła prowansalskie (pojemność nie mniejsza niż 10g.) szt. 40 93. Zupa barszcz czerwony kg. 20 94. Zupa jarzynowa 6-składnikowa (mrożona) kg. 400 95. Żelatyna spożywcza kg. 20
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-07-01
data zakończenia: 2019-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
CENA100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2Nazwa: CZĘŚĆ NR 2 - DOSTAWA PIECZYWA
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:CZĘŚĆ NR 2 - DOSTAWA PIECZYWA Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Szacowana ilość 1. Babeczka wielkanocna szt. 130 2. Babka jogurtowa kg. 60 3. Baranek wielkanocny duży. szt. 2 4. Bułka grahamka (o wadze 50 g.) szt. 4.100 5. Bułka maślana (o wadze 90 g.) szt. 1.500 6. Bułka słodka (o wadze 50 g.) szt. 860 7. Bułka tarta (o wadze 500 g.) szt. 390 8. Bułka wyborowa pszenna (o wadze 500 g.) szt. 8.000 9. Bułka zwykła (o wadze 50 g.) szt. 4.500 10. Chałeczka (o wadze 70 g.) szt. 1.000 11. Chleb wieloziarnisty razowy (o wadze 500 g.) szt. 3.710 12. Chleb zwykły krojony (o wadze 500 g.) szt. 11.600 13. Ciastka kruche z marmoladą kg. 5 14. Ciasto drożdżowe z owocami kg. 45 15. Jabłecznik kg. 150 16. Makowiec drożdżowy zawijany kg. 60 17. Mini pączek kg. 22 21. Murzynek kg 90 18. Pączki z nadzieniem szt. 500 20. Sernik kg 200
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-07-01
data zakończenia: 2019-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
CENA100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3Nazwa: CZĘŚĆ NR 3 - DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:CZĘŚĆ NR 3 - DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Szacowana ilość 1. Arbuz kg. 230 2. Banan kg. 700 3. Botwinka pęczek 115 4. Brokuł szt. 460 5. Burak kg. 1.150 6. Cebula kg. 960 7. Chrzan tarty na kwasku cytrynowym (o wadze 280 g.) szt. 330 8. Chrzan w laskach kg. 6 9. Cukinia kg. 30 10. Cytryna kg. 490 11. Czosnek kg. 37 12. Fasolka szparagowa kg. 40 13. Grejpfrut kg. 240 14. Gruszka kg. 350 15. Jabłka kg. 800 16. Kabaczek kg. 25 17. Kalafior szt. 170 18. Kapusta biała kg. 170 19. Kapusta biała szt. 50 20. Kapusta czerwona kg. 320 21. Kapusta kwaszona kg. 800 22. Kapusta pekińska kg. 520 23. Kapusta wczesna (młoda) szt. 140 24. Kiwi szt. 500 25. Koper pęczek 3.300 26. Koper do kiszenia pęczek 15 27. Mak kg. 2 28. Mandarynka kg. 80 29. Marchew kg. 810 30. Nektaryna szt. 500 31. Ogórek gruntowy kg. 70 32. Ogórek kiszony kg. 160 33. Ogórek szklarniowy kg. 870 34. Papryka czerwona kg. 90 35. Papryka zielona kg. 40 36. Pieczarka kg. 230 37. Pietruszka kg. 160 38. Pietruszka nać pęczek 1.900 39. Pomidor kg. 1.370 40. Por szt. 85 41. Por kg. 110 42. Rzodkiew biała kg. 120 43. Rzodkiewka pęczek 1010 44. Sałata zielona szt. 680 45. Seler kg. 105 46. Susz owocowy kg. 15 47. Szczaw konserwowy (pojemność nie mniejsza niż 280 g.) szt. 90 48. Szczypior pęczek 760 49. Śliwka węgierka kg. 20 50. Truskawka kg. 100 51. Ziemniaki kg. 12.200 52. Ziemniaki młode kg. 4.200
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-07-01
data zakończenia: 2019-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
CENA100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4Nazwa: CZĘŚĆ NR 4 - DOSTAWA RYB MROŻONYCH, WĘDZONYCH ORAZ KONSERW
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:CZĘŚĆ NR 4 - DOSTAWA RYB MROŻONYCH, WĘDZONYCH ORAZ KONSERW Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Szacowana ilość 1. Filet śledziowy typu ,,Lisner´´-różne smaki-lub równoważne (o wadze 160 g.) szt. 500 2. Golonka wieprzowa (o wadze 300 g.) szt. 580 3. Gulasz angielski (o wadze 300 g.) szt. 160 4. Karczek małopolski (o wadze 300 g.) szt. 660 5. Karp żywy kg. 10 6. Konserwa boczkowa (o wadze 300 g.) szt. 500 7. Konserwa filet z makreli w oleju (puszka 170 g. z otwieraczem) szt. 1.200 8. Konserwa filet z makreli w pomidorach (puszka 170 g. z otwieraczem) szt. 1.900 9. Konserwa mięsna wieprzowa w sosie własnym (o wadze 300 g.) szt. 620 10. Paprykarz z łososia (pojemność nie mniejsza niż 150 g.) szt. 650 11. Pasta rybna ,,Kubek´´ (o wadze 120 g.) szt. 590 12. Pasta rybna z makreli (pojemność nie mniejsza niż 3 kg.) szt. 21 13. Pasztet z drobiu (o wadze 300 g.) szt. 760 14. Ryba makrela (wędzona) kg. 80 15. Ryba mintaj (filet mrożony SHP bez glazury) kg. 50 16. Ryba mintaj (filet mrożony max 10% glazury) kg. 50 17. Ryba miruna (filet mrożony SHP ze skórą) kg. 520 18. Sałatka śledziowa łódka (o wadze 150 g.) szt. 840 19. Sałatka warzywna ,,Kuchnie świata´´ (o wadze 150 g.) szt. 2.000 20. Śledź matjas kg. 80 Załącznik nr 4.5. do SIWZ OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ NR 5 - DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Szacowana ilość 1. Baleron kg. 90 2. Baleron z indyka kg. 160 3. Boczek wędzony (parzony) kg. 130 4. Boczek zwijany kg. 45 5. Filet drobiowy (pierś) kg. 230 6. Flaki wołowe blanszowane kg. 70 7. Golonka królewska kg. 55 8. Kaszanka kg. 60 9. Kiełbasa biała (parzona) kg. 230 10. Kiełbasa krakowska (parzona wieprzowa) kg. 220 11. Kiełbasa parówkowa wieprzowa (cienka) kg. 320 12. Kiełbasa parówkowa wieprzowa (gruba) kg. 330 13. Kiełbasa swojska krucha (wieprzowa, cienka) kg. 40 14. Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg. 140 15. Kiełbasa śląska (wieprzowa) kg. 380 16. Kiełbasa zwyczajna kg. 150 17. Kurczak świeży kg. 1.200 18. Mięso - szynka wieprzowa (surowa bez kości) kg. 160 19. Mięso karczek (wieprzowy bez kości) kg. 380 20. Mięso łopatka (wieprzowa bez kości) kg. 1.394 21. Mortadela extra (wieprzowa) kg. 150 22. Nogi wieprzowe kg. 60 23. Ogonówka wieprzowa, wędzona kg. 130 24. Pasztet wieprzowy (pieczony) kg. 280 25. Pasztetowa wieprzowa kg. 240 26. Podgardle wieprzowo (wędzone) kg. 70 27. Polędwica sopocka (parzona, wędzona wieprzowa) kg. 150 28. Polędwica z indyka kg. 125 29. Porcje rosołowe kg. 1.500 30. Salceson drobiowy kg. 180 31. Schab bez kości kg. 440 32. Schab borowy typu ,,Sława´´ lub równoważny kg. 30 33. Słonina kg. 85 34. Szynka Gerwazego z indyka typu ,,Sława´´ lub równoważny kg. 65 35. Szynka konserwowa typu "Madej" lub równoważna kg. 40 36. Szynka okopcona typu ,,Sława´´ lub równoważny kg. 75 37. Szynka wieprzowa (gotowana z listkiem) kg. 210 38. Udo (noga) z kurczaka kg. 880 39. Wątroba drobiowa kg. 170 40. Wędzonka delikatesowa (wieprzowa) kg. 60 41. Żeberka wieprzowe kg. 150 42. Żołądki drobiowe kg. 60
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-07-01
data zakończenia: 2019-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
CENA100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5Nazwa: CZĘŚĆ NR 5 - DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:CZĘŚĆ NR 5 - DOSTAWA MIĘSA I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Szacowana ilość 1. Baleron kg. 90 2. Baleron z indyka kg. 160 3. Boczek wędzony (parzony) kg. 130 4. Boczek zwijany kg. 45 5. Filet drobiowy (pierś) kg. 230 6. Flaki wołowe blanszowane kg. 70 7. Golonka królewska kg. 55 8. Kaszanka kg. 60 9. Kiełbasa biała (parzona) kg. 230 10. Kiełbasa krakowska (parzona wieprzowa) kg. 220 11. Kiełbasa parówkowa wieprzowa (cienka) kg. 320 12. Kiełbasa parówkowa wieprzowa (gruba) kg. 330 13. Kiełbasa swojska krucha (wieprzowa, cienka) kg. 40 14. Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg. 140 15. Kiełbasa śląska (wieprzowa) kg. 380 16. Kiełbasa zwyczajna kg. 150 17. Kurczak świeży kg. 1.200 18. Mięso - szynka wieprzowa (surowa bez kości) kg. 160 19. Mięso karczek (wieprzowy bez kości) kg. 380 20. Mięso łopatka (wieprzowa bez kości) kg. 1.394 21. Mortadela extra (wieprzowa) kg. 150 22. Nogi wieprzowe kg. 60 23. Ogonówka wieprzowa, wędzona kg. 130 24. Pasztet wieprzowy (pieczony) kg. 280 25. Pasztetowa wieprzowa kg. 240 26. Podgardle wieprzowo (wędzone) kg. 70 27. Polędwica sopocka (parzona, wędzona wieprzowa) kg. 150 28. Polędwica z indyka kg. 125 29. Porcje rosołowe kg. 1.500 30. Salceson drobiowy kg. 180 31. Schab bez kości kg. 440 32. Schab borowy typu ,,Sława´´ lub równoważny kg. 30 33. Słonina kg. 85 34. Szynka Gerwazego z indyka typu ,,Sława´´ lub równoważny kg. 65 35. Szynka konserwowa typu "Madej" lub równoważna kg. 40 36. Szynka okopcona typu ,,Sława´´ lub równoważny kg. 75 37. Szynka wieprzowa (gotowana z listkiem) kg. 210 38. Udo (noga) z kurczaka kg. 880 39. Wątroba drobiowa kg. 170 40. Wędzonka delikatesowa (wieprzowa) kg. 60 41. Żeberka wieprzowe kg. 150 42. Żołądki drobiowe kg. 60
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-07-01
data zakończenia: 2019-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
CENA100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6Nazwa: CZĘŚĆ NR 6 - DOSTAWA NABIAŁU
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Deser typu "Korona" lub równoważny - różne smaki (pojemność nie mniejsza niż 175 g.) szt. 960 2. Gratka drink - różne smaki (o wadze 180 g.) szt. 480 3. Jogurt naturalny (o wadze 150 g.) szt. 300 4. Jogurt owocowy (o wadze 150 g.) szt. 2.000 5. Kefir typu ,,Radomsko`` lub równoważny (pojemność nie większa niż 200 ml) szt. 250 6. Margaryna mleczna (o wadze 250 g.) kg. 220 7. Masło roślinne kg. 700 8. Masło śmietankowe (o wadze 200 g. - kostka) kg. 550 9. Maślanka owocowa (o pojemności 330 g.) szt. 480 10. Mleko spożywcze 2% (o pojemności 1 l. - folia) litr 9.100 11. Mleko w kartonie 2% (o pojemności 1l.) szt. 215 12. Ser gouda (wędzony) lub równoważny kg. 140 13. Ser żółty (salami) kg. 220 14. Serek homogenizowany - różne smaki (pojemność nie mniejsza niż 125 g.) szt. 1.000 15. Serek topiony - różne smaki (o wadze 100 g.) szt. 2.350 16. Serek twarogowy smakowy (o wadze 100 g.) szt. 2.000 17. Serek typu ,,Danio`` lub równoważny (pojemność 140 g.) szt. 500 18. Serek wiejski (o wadze 150g. ) szt 3.000 19. Śmietana 12% (o wadze 400 g.) szt. 1.500 20. Śmietana 18% (o wadze 400 g.) szt. 2.000 21. Twaróg półtłusty kg. 650
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-07-01
data zakończenia: 2019-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
CENA100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.