Ogłoszenie nr 550094444-N-2019 z dnia 15-05-2019 r.
Katowice: przygotowywanie posiłków dla pacjentów w systemie termosowym i dostarczanie ich bezpośrednio na oddziały do Katowickiego Centrum Onkologii przy ul. Raciborskiej 27 i ul. Józefowskiej 119 OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY -
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
Informacje dodatkowe:
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Katowickie Centrum Onkologii, Krajowy numer identyfikacyjny 276201240,
ul. Raciborska
26,
40-074
Katowice, woj.
śląskie, państwo
Polska, tel.
322 514 533, e-mail
szpital@kco.katowice.pl, faks
322 514 533.
Adres strony internetowej (url): www.kco.katowice.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Podmiot prawa publicznego
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
przygotowywanie posiłków dla pacjentów w systemie termosowym i dostarczanie ich bezpośrednio na oddziały do Katowickiego Centrum Onkologii przy ul. Raciborskiej 27 i ul. Józefowskiej 119
Numer referencyjny
K.C.O./WR/43/2019
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia nie przeprowadzono dialogu technicznego
II.2) Rodzaj zamówienia
Usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych:
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań):
Określenie wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamawiający pod pojęciem przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów rozumie:
- całodniowe wyżywienie pacjentów, tj.
- śniadanie o godz. 8:00 - 9:00
- obiad o godz. 13:00 - 14:00
- kolacja o godz. 17:00 - 18:00
dostarczanie posiłków bezpośrednio na oddziały 3 razy dziennie przez 7 dni w tygodniu do Zespołu nr 1 " Wiktoria Szpital" Katowice ul. Raciborska 27 oraz do Zespołu nr 2 " Szpital Geriatryczno - Onkologiczny" Katowice ul. Józefowska 119 z uwzględnieniem zasad opisanych w SIWZ.
1. Wykonawca musi zapewnić wyżywienie zgodne z normami zalecanymi przez Państwowego Inspektora Sanitarnego oraz wg aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia oraz zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (jednolity tekst - Dz. U. 2017 poz. 149 z późn.zm. ) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz Rozporządzeniem (WE)Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych ( Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej z 30 kwietnia 2004 r., L 139/1 ), a także z zasadami dobrej praktyki, wg systemu HACCP, z uwzględnieniem właściwości odżywczych i kaloryczności posiłków, ich odpowiedniej jakości, zróżnicowania, walorów smakowych i estetycznych oraz temperatury .
2. Wykonawca jest odpowiedzialny za utrzymanie odpowiedniego poziomu sanitarnego usługi żywienia oraz jakość oferowanych posiłków, tj.
- ich właściwe walory smakowe, organoleptyczne i estetyczne, temperaturę przy wydawaniu w kuchenkach oddziałowych (co najmniej):
- 75°C - dla zup,
- 65°C - dla drugich dań,
- 75°C - dla gorących napojów,
- 4°C - sałatki, surówki, sosy i inne potrawy serwowane na zimno
- czystość mikrobiologiczną dostarczanych potraw, dobór właściwych surowców oraz właściwych procesów technologicznych.
3. Do Wykonawcy będzie należało prowadzenie ewidencji wydawanych posiłków z podziałem na poszczególne oddziały, potwierdzonych każdorazowo imiennie przez osoby odbierające posiłki w oddziale.
4. Zakupy surowców Wykonawca będzie realizował we własnym zakresie zapewniając ich wysoką jakość.
5. Posiłki sporządza się wg norm zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie z
produktów najwyższej jakości, świeżych, z aktualnym terminem ważności.( nie dopuszcza się stosowania półproduktów, produktów mrożonych: pierogów, klusek itp., produktów typu "instant", produktów GMO, produktów gotowych)
6. Wykonawca będzie odpowiedzialny za kontakty z organami nadzoru sanitarnego i realizację
zaleceń. Na własny koszt dokonywać będzie, co 6 miesięcy niezbędnych badań sanitarno - epidemiologicznych takich jak:
- badanie mikrobiologiczne wymazu z rąk pracowników - co najmniej po 2 badania
- badanie laboratoryjne potraw w kierunku oceny zanieczyszczeń mikrobiologicznych - co najmniej po 2 badania
- i inne w przypadku wystąpienia jakichkolwiek zdarzeń niepożądanych, jak również na każde żądane organów nadzoru.
i przedkładać je Zamawiającemu.
7. W przypadku podejrzenia ogniska epidemicznego na wniosek Zamawiającego Wykonawca na
własny koszt przeprowadzi badanie mikrobiologiczne:
- środowiska
- rąk personelu
- potraw
Ilość tych badań uzależniona będzie od aktualnych potrzeb - każdorazowo określona przez Zamawiającego.
8. Przez cały czas obowiązywania umowy Wykonawca zapewnia bez naliczania dodatkowych kosztów odpowiednią ilość termosów, na każdy oddział.
9. Wykonawca na prośbę Zamawiającego będzie zobowiązany dostarczyć w formie depozytu produkty pakowane hermetycznie, indywidualnie o przedłużonym terminie ważności( np. ser topiony, wędlina, masło) dla pacjentów nieprzewidzianych w zamówieniu dziennym, z obowiązkiem rotacji depozytu z upływem terminu jego ważności.
10. Wykonawca będzie sporządzał dla szpitala jadłospisy dekadowe na 6 dni przed każdą dekadą, które będą zatwierdzane przez dietetyka szpitala i wg nich Wykonawca będzie przygotowywał posiłki dla pacjentów.
11. Składaniem zamówienia do Wykonawcy na posiłki z uwzględnieniem zalecanych diet będzie zajmowała się osoba wyznaczona przez Zamawiającego.
Kontakt z Wykonawcą - w razie potrzeby, w godz. 7:00-17:00
12. Dostarczanie posiłków odbywać się będzie na podstawie pisemnego zapotrzebowania podpisanego przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego środkiem transportu Wykonawcy posiadającym wymagane przepisami dopuszczenia do tego typu prac, na jego koszt. Zapotrzebowanie na posiłki na dzień następny będzie dostarczone do Wykonawcy do godz. 10:00. Ewentualne zmiany diet lub ilości pacjentów zgłaszane będą do 3 godzin przed ustalonym harmonogramem dostaw posiłków.
13. Zapotrzebowanie na posiłki sporządzane będzie z podziałem na oddziały. Zapotrzebowanie na posiłki w soboty, niedziele i święta sporządzane będzie szacunkowo i przekazywane w dzień roboczy poprzedzający dni wolne. W przypadku konieczności zmiany diet, zwiększenia lub zmniejszenia ilości diet Zamawiający dokona telefonicznej korekty zapotrzebowania do 3 godzin przed ustalonym harmonogramem dostaw posiłków.
14. Wykonawca będzie zobowiązany do sporządzenia i przechowywania próbek żywnościowych w specjalnie przeznaczonych do tego celu lodówkach przez okres 72 godzin na terenie swojego zakładu zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami dla lecznictwa zamkniętego.
15. Zamawiający we własnym zakresie przeprowadza indywidualne wydawanie posiłków pacjentom. Wykonawca dostarcza termosy z posiłkami do poszczególnych oddziałów do kuchenek oddziałowych. Dalszą dystrybucją będzie zajmował się Zamawiający. Posiłki na oddziałach będzie odbierała od Wykonawcy pielęgniarka koordynująca i współuczestnicząca w zarządzaniu kontraktem medycznym lub wyznaczona przez nią osoba.
16.Termosy i wszelkie naczynia, w których Wykonawca dostarcza posiłki, Zamawiający będzie oddawał Wykonawcy bez obowiązku ich mycia. Wykonawca będzie odbierał z poszczególnych oddziałów termosy niezwłocznie po każdym posiłku.
II.5) Główny Kod CPV:
55321000-6
Dodatkowe kody CPV:
55520000-1
II.6) Całkowita wartość zamówienia
(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Zamówienie z wolnej ręki
III.2) Podstawa prawna
Postępowanie wszczęte zostało na podstawie 67 ust.1 pkt 3 ustawy Pzp.
III.3 Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami:
Zamawiający prowadzi obecnie postępowanie o zamówienie publiczne w trybie przetarg nieograniczony, w którym została złożona tylko jedna oferta.
Prowadzenie czynności kończących postępowanie nie powinno przekroczyć 30 dni i na ten okres konieczne jest zagwarantowanie ciągłości wyżywienia pacjentów w Katowickim Centrum Onkologii.
Podstawa prawna: art. 67 ust. 1 pkt 3 ustawy - Prawo zamówień publicznych ( zaistniała sytuacja wyjątkowa, niewynikająca z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego, której nie mógł przewidzieć, wymagane jest natychmiastowe wykonanie zamówienia)
SEKCJA IV: ZAMIAR UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
Impel Catering Sp. z o. o. ,
,
ul. Ślężna 118,
53-111,
Wrocław, kraj/woj.
dolnośląskie
INNE PRZETARGI Z KATOWIC
- Świadczenie usług konserwacyjno-serwisowych infrastruktury systemu serwerowni biur Urzędu Metropolitalnego GZM i Zarządu Transportu Metropolitalnego.
- DOSTAWA LEKÓW 9
- Wyk. dokum. proj. oraz robót budow. związanych z budową boiska treningowego wraz z halą pneumatyczną" w ramach zad. inw. "Budowa boiska treningowego wraz z halą pneumatyczną dla Akademii Młodej GieKSy
- Wyk. inwent., ekspertyzy, oceny stanu technicznego, koncepcji obej. dobór instalacji fotowoltaicznej oraz pfu dla budynków użyteczności publicznej Miasta Katowice (...) - zamówienie udzielane w 2 cz..
- Zakup i dostarczanie materiałów medycznych jednorazowego i wielorazowego użytku dla potrzeb Katowickiego Centrum Onkologii
- zakup i dostawa odczynników, materiałów kontrolnych, kalibratorów i materiałów zużywalnych wraz z dzierżawą i serwisem automatycznego analizatora koagulologicznego
więcej: przetargi w Katowicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringową polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do kuchenek oddziałowych Oddziałów Szpitala Wolskiego wg określonych przez Zamawiającego diet , odbioru odpadów pokonsumpcyjnych
- Świadczenie usług cateringowych dla osób przebywających na pobytach wypoczynkowych w OSW "Koszarka" w Przebrnie k. Krynicy Morskiej, w okresie od 17.06.2024 r. do 08.09.2024 r.
- usługa cateringu w projekcie pn. "Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się przez całe (...)
- DZP.261.10.2024 Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji.
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 91 im. Orląt Lwowskich przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym nr 24 we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.