Ogłoszenie nr 550031593-N-2020 z dnia 20-02-2020 r.
Bełchatów: Dostawa żywności na potrzeby Gminy Bełchatów oraz jej jednostek organizacyjnych - na rok 2020 OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY -
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
Informacje dodatkowe:
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Gmina Bełchatów, Krajowy numer identyfikacyjny 59064821500000,
ul. Kościuszki
13,
97-400
Bełchatów, woj.
łódzkie, państwo
Polska, tel.
44 6325211 w. 34, e-mail
zamowienia.publiczne@ugbelchatow.pl, faks
446 326 854.
Adres strony internetowej (url): www.ugbelchatow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa żywności na potrzeby Gminy Bełchatów oraz jej jednostek organizacyjnych - na rok 2020
Numer referencyjny
IZ.271.3.2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia nie przeprowadzono dialogu technicznego
II.2) Rodzaj zamówienia
Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych:
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
8
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań):
Określenie wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest: "Dostawa żywności na potrzeby Gminy Bełchatów oraz jej jednostek organizacyjnych - na rok 2020".
Przedmiot zamówienia został podzielony na osiem części/pakietów. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Części/pakiety mogą być realizowane przez jednego wykonawcę lub przez różnych wykonawców. Wykonawca(cy) podpisze(ą) odrębne umowy dla poszczególnych części.
Dla części 1 - Drób i podroby, nie został wyłoniony w drodze negocjacji wykonawca na realizację pakietu.
Dla części 2 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, owoce i warzywa i podobne produkty, nie został wyłoniony w drodze negocjacji wykonawca na realizację pakietu.
Dla części 4 - Mięso, wędliny, konserwy mięsne, nie został wyłoniony w drodze negocjacji wykonawca na realizację pakietu.
Części postępowania:
1.Pakiet nr 1 (zał. nr 2a) - Drób i podroby.- Brak wykonawców na realizację tego pakietu.
2.Pakiet nr 2 (zał. nr 2b) - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, owoce i warzywa i podobne produkty.- Brak wykonawców na realizacje tego pakietu.
3.Pakiet nr 3 (zał. nr 2c) - Produkty mleczarskie, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce.
4.Pakiet nr 4 (zał. nr 2d) - Mięso, wędliny, konserwy mięsne.- Brak wykonawców na realizacje tego pakietu.
5.Pakiet nr 5 (zał. nr 2e) - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie .
6.Pakiet nr 6 (zał. nr 2f) - Rośliny uprawne , produkty warzywnictwa i ogrodnictwa, warzywa przetworzone.
7.Pakiet nr 7 (zał. nr 2g) - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa.
8.Pakiet nr 8 (zał. nr 2h) - Gotowe wyroby chłodzone i garmażeryjne
II.5) Główny Kod CPV:
15800000-6
Dodatkowe kody CPV:
15500000-3,
15810000-9,
15896000-6,
15896000-5,
15112000-6,
15600000-4,
15330000-1,
15400000-2,
01100000-8,
15331000-7
II.6) Całkowita wartość zamówienia
(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Zamówienie z wolnej ręki
III.2) Podstawa prawna
Postępowanie wszczęte zostało na podstawie 67 ust. 1 pkt 3 ustawy Pzp.
III.3 Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami:
Zamówienie z wolnej ręki zostało przewidziane jako tryb udzielania zamówień w sytuacjach nagłych i nieprzewidywalnych na warunkach określonych w art. 67 ust.1 pkt 3 p.z.p. Udzielenie zamówienia z wolnej ręki, w przypadku niniejszego postępowania, podyktowane jest potrzebą pilnego wykonania zamówienia. Odbiorcami dostarczanej żywności są głównie szkoły i przedszkola z terenu Gminy Bełchatów. Zamówienie, z uwagi na charakter i rodzaj, wymaga natychmiastowych działań ze strony Zamawiającego, oraz konieczność przeprowadzenia bezpośrednich negocjacji z wykonawcą, co zapewnieni dostawy ze strony Wykonawców. Zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt 3 ustawy Pzp, Zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki, jeżeli ze względu na wyjątkową sytuację niewynikającą z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego, której nie mógł on przewidzieć, wymagane jest natychmiastowe wykonanie zamówienia, a nie można zachować terminów określonych dla innych trybów udzielenia zamówienia. Zgodnie z wyrokiem NSA z 14.06.2011 roku, charakter niemożliwy do przewidzenia będzie miała również konieczność natychmiastowego udzielenia zamówienia, będąca rezultatem przeciągającego się, bez winy zamawiającego, postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. Dodatkowo dotychczasowe działania podejmowane przez Zamawiającego nie doprowadzały do wyboru wykonawców. Potwierdza to także sytuacja z bieżącego postępowania z wolnej ręki, w którym, mimo prowadzenia bezpośrednich negocjacji z firmami z danej branży, nie znaleziono wykonawców dla wykonania części 1, 2, i 4 spośród wszystkich, ośmiu części zamówienia.
Dla części 1 - Drób i podroby, nie został wyłoniony w drodze negocjacji wykonawca na realizację pakietu.
Dla części 2 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, owoce i warzywa i podobne produkty, nie został wyłoniony w drodze negocjacji wykonawca na realizację pakietu.
Dla części 4 - Mięso, wędliny, konserwy mięsne, nie został wyłoniony w drodze negocjacji wykonawca na realizację pakietu.
Niniejsze zamówienie dotyczy dostawy żywności, przede wszystkim, dla szkół i przedszkoli, i tym samym zapewnienia im prawidłowego funkcjonowania w zakresie zapewnienia wyżywienia dzieci.
SEKCJA IV: ZAMIAR UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 3
NAZWA: Produkty mleczarskie, oleje i tłuszcze roslinne lub zwierzęce.
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Radomsku ,
zaopatrzenie2@osmradomsko.pl,
ul.Jagiellońska 4,
97-500,
Radomsko, kraj/woj.
łódzkie
CZĘŚĆ NR: 5
NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
Piekarnia JAZON II Paweł Poryzala,
piekarnia.jazon@wp.pl,
Dobrzelów 83,
97-400,
Bełchatów, kraj/woj.
łódzkie
CZĘŚĆ NR: 6
NAZWA: Rosliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa, warzywa przetworzone.
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
PHT JUMKA HURT-DETAL, HANDEL OBWOŹNY Wiesława Dobosz,
,
ul.Cegielniana 89,
97-400,
Bełchatów, kraj/woj.
łódzkie
CZĘŚĆ NR: 7
NAZWA: Rosliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
PHT "JUMIKA" HURT-DETAL, HANDE OBWOŹNY Wiesława Dobosz,
,
ul.Cegielniana 89,
97-400,
Bełchatów, kraj/woj.
łódzkie
CZĘŚĆ NR: 8
NAZWA: Gotowe wyroby chłodzone i garmażeryjne
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
Smaczne Jadło Radosław Pietruszczak,
,
ul.Szczęśliwa 115,
97-200,
Tomaszów Mazowiecki, kraj/woj.
łódzkie
CZĘŚĆ NR: 1
NAZWA: Drób i podroby
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
BRAK WYKONAWCY DLA PAKIETU NR 1,
,
BRAK WYKONAWCY,
,
BRAK WYKONAWCY, kraj/woj.
CZĘŚĆ NR: 2
NAZWA: Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spozywcze, owoce i warzywa
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
BRAK WYKONAWCY DLA PAKIETU NR 2,
,
BRAK WYKONAWCY ,
,
BRAK WYKONAWCY , kraj/woj.
CZĘŚĆ NR: 4
NAZWA: Mięso, wędliny, konserwy miesne.
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA:
BRAK WYKONAWCY DLA PAKIETU NR 4,
,
BRAK WYKONAWCY,
,
BRAK WYKONAWCY, kraj/woj.
INNE PRZETARGI Z BEŁCHATOWA
- Przebudowa budynku garażu w Kurnosie Drugim
- Modernizacja sali gimnastycznej w Szkole Podstawowej Nr 5 w Bełchatowie
- Dostawa wraz z montażem dźwigów kuchennych (...) w ramach realizacji zadania pn. "Modernizacja kuchni szpitalnej (etap II) w Szpitalu Wojewódzkim im. Jana Pawła II w Bełchatowie"
więcej: przetargi w Bełchatowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa płynów infuzyjnych, preparatów do żywienia dojelitowego i pozajelitowego oraz mleka modyfikowanego dla szpitala Olmedica w Olecku Sp. z o.o.
- P-33/2024: Zakup i dostawa mleka i produktów mleczarskich dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
- Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów roślinnych
- Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego zamawiającego nabiału i tłuszczów
- "Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 4 w Gdyni przy ul. Chwaszczyńska 26 "
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.