eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siemianowice Śląskie › Przedmiotem zamówienia jest wykonywanie przez okres 12 miesięcy dla potrzeb Szpitala Miejskiego w Siemianowicach Śląskich Sp. z o.o. usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2017-03-28

Ogłoszenie nr 53256 - 2017 z dnia 2017-03-28 r.

Siemianowice Śląskie: Przedmiotem zamówienia jest wykonywanie przez okres 12 miesięcy dla potrzeb Szpitala Miejskiego w Siemianowicach Śląskich Sp. z o.o. usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Miejski w Siemianowicach Śląskich Spółka z o.o., krajowy numer identyfikacyjny 30827000000, ul. ul. 1-go Maja  9, 41-100   Siemianowice Śląskie, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 322 281 930, e-mail spzzoz@zozsiemianowice.pl, faks 322 281 498.
Adres strony internetowej (URL): www.zozsiemianowice.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

tak
www.zozsiemianowice.pl


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
www.zozsiemianowice.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Pisemne złożenie ofert w zamkniętych i zabezpieczonych kopertach. Dostarczenie samodzielnie lub przez operatora pocztowego
Adres:
Szpital Miejski w Siemianowicach Śląskich Sp. z o.o., ul. 1-go Maja 9, 41 - 100 Siemianowice Śląskie - sekretariat Pokój A002


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest wykonywanie przez okres 12 miesięcy dla potrzeb Szpitala Miejskiego w Siemianowicach Śląskich Sp. z o.o. usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów.
Numer referencyjny: SZM/DN/DZ/341/09/2017
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Nie



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez okres 12 miesięcy dla pacjentów Szpitala Miejskiego w Siemianowicach Śląskich Sp. z o.o. usługi polegającą na kompleksowym przygotowywaniu posiłków śniadanie, obiad (zupa + drugie danie) kolacja, posiłków miksowanych wysokobiałkowych, zup płynnych dietetycznych oraz dostarczaniu ich do siedziby Zamawiającego do miejsc określonych w pkt.3. 2. Wszystkie posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia, a w szczególności: ? Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny produktów żywnościowych, ? Codex Alimentarius (Kodeks Żywnościowy) CAC/RCP 39 - 1993, ? Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie zdrowotnym żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1225 wraz z późniejsza nowelizacją Dz. U. 2010 r. nr 21 poz. 105) ? norm HACCP ? oraz wewnętrznymi przepisami Zamawiającego. 3. Wykonawca będzie miał obowiązek dostarczania posiłków własnym transportem i we własnych naczyniach do kuchenek oddziałowych Szpitala Miejskiego w Siemianowicach Śląskich Sp. z o.o., ul. 1 - go Maja 9: ? Oddział Rehabilitacji Narządu Ruchu ? Oddział Chirurgii Urazowo-Ortopedycznej ? Oddział Chirurgii Ogólnej ? Oddział Anestezjologii i Intensywnej Terapii ? Oddział Wewnętrzny I ? Oddział Wewnętrzny II ? Oddział Ginekologiczny ? Oddział Położniczy

II.5) Główny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków
Dodatkowe kody CPV:55520000-1, 55322000-3, 55521200-0
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

Okres w miesiącach: 12


II.9) Informacje dodatkowe: 4. Wykonawca będzie zobowiązany w sporadycznych jednostkowych przypadkach chorobowych do dostarczenia posiłku diety specjalistycznej skalkulowanego jednorazowo wg. zamówienia. 5. Wykonawca będzie zobowiązany do informowania o składnikach oraz składnikach lub substancjach pomocniczych powodujących alergie lub reakcje nietolerancji w dietach przy przekazaniu jadłospisu na dany okres. Jednocześnie Wykonawca będzie zobowiązany do podania nr telefonu pod którym każdy pacjent lub pracownik Zamawiającego otrzyma ww. informację. 6. Wykonawca będzie zobowiązany do sporządzenia jadłospisu dekadowego (10 - dniowego). Jadłospis ten winien być przedstawiony Zamawiającemu z co najmniej 3 dniowym wyprzedzeniem (przed terminem obowiązywania dekadówki). Posiłki nie mogą się powtarzać przez okres 10 dni a jadłospis musi posiadać wyszczególnioną gramaturę poszczególnych potraw i produktów, oraz obliczoną wartość kaloryczną i odżywczą odpowiadającą wymogom SIWZ. 7. Wykonawca ma obowiązek powierzenia swojemu dietetykowi przygotowywania jadłospisu w poszczególnych dietach. 8. Zakres usługi obejmuje dostarczanie posiłków z zachowaniem zasad: a) Wykonawca ma obowiązek zapewnić dostarczanie posiłków dla pacjentów we wszystkie dni tygodnia 3 razy dziennie zgodnie z poniższymi zasadami: - śniadanie 730 - 800 - obiad 1230 - 1300 - kolacja 1700 - 1730 - dodatkowe posiłki dotyczące diety cukrzycowej, diety wysokobiałkowej będą dostarczane w uzgodnieniu z wykonawcą np. drugie śniadanie razem z pierwszym śniadaniem b) zgodność wykonywanych czynności z obowiązującymi normami zaleconymi przez Państwowego Inspektora Sanitarnego, c) planowanie i sporządzanie posiłków wg. najnowszych zasad dietetyki, d) planowanie i sporządzanie posiłków o właściwej temperaturze, e) zachowanie zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowywaniu i transporcie posiłków, f) zapewnienie ciągłości dostaw posiłków bez względu na ewentualne awarie i wstrzymanie produkcji, g) przygotowanie posiłków z produktów świeżych z ważnym terminem przydatności do spożycia w warunkach zgodnych z wymogami sanitarno - epidemiologicznymi, h) stosowanie się przy wykonywaniu czynności związanych z realizacja zamówienia do zasad systemu HACCP, i) odbieranie każdorazowo pozostałości pokonsumpcyjnych, 9. Podstawowe zasady sporządzania posiłków dla pacjentów Zamawiającego: a) Normy dziennych racji pokarmowych, ich wartość kaloryczna i zawartość składników odżywczych są zgodne z zalecanymi przez Instytut Żywności i Żywienia "Podstawy naukowe Żywienia w szpitalach", rok 2001, pod kierownictwem prof. J. Dzienisiewicza. b) Wykaz diet stosowanych przez Zamawiającego: 1. Dieta podstawowa, tzw. Normalna 1a. Dieta bogatoresztkowa 2. Dieta łatwo strawna 3. Dieta łatwo strawna o zmienionej konsystencji - papkowata 3a. Dieta łatwo strawna płynna 3b. Dieta łatwo strawna płynna wzmocniona 3c. Dieta do żywienia przez zgłębnik lub sondę 5. Dieta łatwo strawna o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 6. Dieta bogato białkowa 7. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 8. Dieta niskobiałkowa 10. Planowana ilość posiłków: 1. zupy - około 43 000 rocznie 2. drugie dania - około 43 000 rocznie 3. dieta miksowana - około 300 rocznie 4. zupa płynna dietetyczna - około 1 200 rocznie 11. Temperatura posiłków w chwili pomiaru u Zamawiającego musi mieć co najmniej: a) zupa - 75 °C b) II danie (mięso, sos, ziemniaki) - 65 °C c) sałatki i surówki - 4 °C 12. Minimalna wymagana gramatura potraw podawanych pacjentom w jednym posiłku nie może być mniejsza niż: a) Potrawy gotowane: - zupy 350 ml - ryż, kasze, makarony 200g (do II dania) - ziemniaki 250 g b) Surowiec: - drób, mięsa b/kości minimum 80g -100g, I gatunek - drób z kością minimum po 250g (udka, kurczaki) - ryby 100-120g c) Inne produkty: - wędliny 40g - pasty 60g - jajko 1 szt (min. 50g) - parówka drobiowa 50g - ser biały 70g - 80g - ser żółty 40g - pieczywo pszenne, żytnie i bezglutenowe 200g - masło 10g - 15g - surówki, sałatki do - II dania od 100g do 130g - dodatek warzywny lub owocowy - jabłko 100g - pomidor 100g 13. Dzienna racja pokarmowa składa się w zależności od stosowanej diety z trzech lub czterech posiłków: - śniadanie składające się z pieczywa, masła, dodatku do pieczywa, kawy zbożowej lub herbaty - śniadanie II dla diet wysokobiałkowych, cukrzycowych oraz pacjentek oddziału położnictwa i ginekologii w postaci jogurtu, jajka, budyniu, sera białego lub pasty - obiadu: zupy, drugiego dania, herbata lub kompot - kolacja składająca się z pieczywa, masła, dodatku do pieczywa lub ciepłego posiłku i herbaty 14. Procentowe zapotrzebowanie na energię dziennej racji pokarmowej składającej się z 3 posiłków powinno wynosić: - śniadanie 30-35% - obiad 40-45% - kolacja 20-25 % 15. Wymagane normy kalorii i składników pokarmowych obliczone na osobodzień: Nazwa składnika Zalecane ilości Kalorie ok. 2200 - 2400 kcal Węglowodany ok. 300 - 400 g Białko ok. 70 - 80 g W tym białko zwierzęce ok. 25 - 40 g Tłuszcz w tym NNKT ok. 65 - 75 g ok. 4 - 7 g Białko powinno pokrywać minimum 13-16% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, tłuszcze nie więcej niż 30% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego natomiast reszta kalorii powinna zostać pokryta przez węglowodany. 16. Ustala się wykaz produktów dostarczonych jako depozyty, które będą uzupełniane 1 raz w tygodniu L.p. Nazwa produktu j.m Ilość 1 miesiąc 1 Cukier biały kryształ kg 10 2 Herbata Szt. 1000 3 Dżem owocowy Szt. 50 4 Suchary kg 0,90 5 kleik ryżowy błyskawiczny szt 10 6 kaszka mleczno ryżowa szt 10 7 Kawa zbożowa szt 20 17. Pomiar temperatury, wagi oraz jakości dostarczonych posiłków odbywać się będzie przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego w kuchenkach oddziałowych Zamawiającego w wybranych losowo terminach. 18. Zamawiający oświadcza, iż dysponuje niezbędnym, certyfikowanym urządzeniem do pomiaru temperatury dostarczanych posiłków. 19. Posiłki powinny być urozmaicone, muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę przy równoczesnym zapewnieniu sezonowości oraz potraw świątecznych. 20. Zamawiający nie dopuszcza stosowania zup, sosów, ziemniaków itp. z komponentów proszkowych (torebek), 21. Wykonawca będzie dostarczał posiłki codziennie, własnym transportem, na swój koszt, samochodem przystosowanym do przewozu żywności posiadającym pozytywną opinię Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. 22. Posiłki mają być dostarczane w odpowiednich termosach transportowych przystosowanych do transportu żywności, spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. 23. Wykonawca zobowiązany jest do udostępnienia upoważnionemu przedstawicielowi Zamawiającego 1 porcji każdego posiłku do degustacji w zakresie diety podstawowej i lekkostrawnej w celu dokonania kontroli jakości, wagi oraz estetyki zestawionego posiłki. 24. Wykonawca zapewni odbiór, mycie, dezynfekcję termosów transportowych wraz z pozostałymi w nich niepokonsumpcyjnymi resztkami. 25. Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania wszystkich potraw wchodzących w skład posiłku do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami. Pobór próbek i ich przechowywanie następuje zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez Zakłady Żywienia Zbiorowego typu zamkniętego - DZ.U. Z dnia 9.05.2007r nr 80 poz. 545). 26. W przypadku zatrucia pokarmowego na skutek spożycia dostarczanych posiłków Wykonawca ponosi wszelką odpowiedzialność, w tym koszty związane z usunięciem skutków zatrucia zarówno wobec Zamawiającego jak i osób trzecich. 27. Wykonawca zapewni usuwanie wszystkich odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz wymogami sanitarno-epidemiologicznymi. 28. Wykonawca zapewni odpowiedni pojemnik szczelnie zamykany na pozostałości pokonsumpcyjne pacjentów. 29. Wszyscy pracownicy Wykonawcy realizujący zamówienie powinni być zaopatrzeni: a) w jednolity strój i inne środki ochrony osobistej przystosowane do miejsca i charakteru pracy, b) posiadać aktualną książeczkę zdrowia. 30. Za wszelkie uchybienia ujawnione w trakcie przeprowadzanych kontroli, wynikające ze świadczonej usługi odpowiada Wykonawca.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Wykonawca spełni warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej lub finansowej jeżeli wykaże, że: a) posiada środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości, co najmniej 200.000,00 PLN brutto; b) posiada opłaconą polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę nie mniejszą niż netto 400 000,00 zł (słownie: czterysta tysięcy złotych 00/100) - z klauzulą ubezpieczenia od przenoszenia chorób zakaźnych;
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca spełni warunek dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej jeżeli wykaże, że: a) w okresie ostatnich 3 lat zrealizował co najmniej trzy usługi przygotowania i dostarczania posiłków w systemie cateringowym w ramach żywienia zbiorowego o wartości minimum 300 000 PLN każda, których przedmiotem były usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów w podmiotach leczniczych udzielającego świadczeń zdrowotnych w zakresie lecznictwa stacjonarnego. Na potwierdzenie spełnienia warunku Wykonawca dołączy wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, których przedmiotem były usługi przygotowywania i dostarczania posiłków w podmiotach leczniczych udzielającego świadczeń zdrowotnych w zakresie lecznictwa stacjonarnego, dat wykonania i usługobiorców, oraz załączeniem poświadczenia, że te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, zgodnie z załącznikiem nr 6 do SIWZ. Jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym wyżej mowa, składa stosowne oświadczenie. W przypadku usług będących w trakcie realizacji zrealizowana część zamówienia musi mieć wartość minimalną wskazaną powyżej. b) dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - Wykonawca spełni warunek, jeżeli: ? przedstawi dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP, ? posiada min 2 środki transportu dopuszczone do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, dopuszczone przez SANEPID, ? dysponuje kuchnią posiadającą dopuszczenia właściwych instytucji, w tym decyzje sanepidu dopuszczającą pomieszczenia do przygotowania posiłków dla żywienia zbiorowego, w tym cateringu w której będą przygotowywane posiłki dla pacjentów, zlokalizowaną nie dalej niż 40 km od siedziby Zamawiającego. ? dysponuje co najmniej 2 osobami posiadającymi kwalifikacje dietetyka, lub jednego dietetyka klinicznego, które będą nadzorowały proces ustalania jadłospisów, przygotowania posiłków.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp nie

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp stanowi Załącznik nr 7 do SIWZ

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

W celu potwierdzenia, że oferowane usługi odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda: a) decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora sanitarnego wydaną w trybie art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006r. nr 171 poz. 1225 wraz z późniejszą nowelizacją Dz. U. 2010 r. nr 21 poz. 105) w zakresie produkcji i obrotu żywnością z kuchni, z której dowożone będą posiłki. b) decyzję potwierdzającą, że Wykonawca posiada środki transportu przeznaczony do przewozu żywności zgodnie z zaleceniami PPIS.

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin zapłaty10
Gwarancja jakości15
Odległość Zakładu/kuchni 15


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Umowa zostanie zawarta na podstawie złożonej oferty Wykonawcy. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego, a także dotyczą: a) zmiany ilości zamawianego asortymentu przy zachowaniu cen jednostkowych zgodnych z ofertą Wykonawcy, b) obniżenia cen netto i brutto w stosunku do cen ofertowych przez Wykonawcę, jak również obniżenie wartości netto lub brutto umowy w poszczególnych pakietach, c) zmiany danych Stron ( np. zmiana siedziby, adresu, nazwy), d) ograniczenia zakresu rzeczowego i wartości umowy w przypadkach działania siły wyższej lub wystąpienia stanu wyższej konieczności, ograniczenia zakresu rzeczowego i wartości umowy w przypadkach zmian w zakresie sposobu wykonywania zadań lub zasad funkcjonowania Zamawiającego powodujących, iż wykonanie zamówienia lub jego części staje się bezprzedmiotowe lub zaistniała konieczność modyfikacji przedmiotu zamówienia; e) rezygnacji z poszczególnych posiłków przez Zamawiającego, f) omyłek pisarskich lub błędów rachunkowych, g) zmiany miejsca wykonywania posiłków pod warunkiem spełniania przez nowe miejsce wszelkich wymogów, w tym sanitrano - epidemiologicznych określonych w SIWZ, h) mających na celu wyjaśnienie wątpliwości treści umowy, jeśli będzie ona budziła wątpliwości interpretacyjne między stronami, zmiany miejsca przygotowywania posiłków lub danych pojazdów dostarczających posiłki pod warunkiem przedstawienia dokumentów potwierdzających dopuszczenie nowego miejsca lub nowych pojazdów do użytku na potrzeby realizacji przedmiotu umowy zgodnie z wymogami sanitarno - epidemiologicznymi, i) jeżeli zmiany umowy, w tym zmiany sposobu płatności, wymagać będzie ochrona interesu Zamawiającego Zamawiający dopuszcza zmiany umowy określone w art. 144 ust. 1 PZP
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 05/04/2017, godzina: 09:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> POLSKI
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.