eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gorzów Wielkopolski › Dostawa mięsa drobiowego i wędlin

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2019-04-10

Ogłoszenie nr 510070108-N-2019 z dnia 10-04-2019 r.

Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o.: Dostawa mięsa drobiowego i wędlin

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 519696-N-2019

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o., Krajowy numer identyfikacyjny 21122838100000, ul. Dekerta 1, 66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie, państwo Polska, tel. 95 7331222, 7331173, e-mail renata.grabaszewska@szpital.gorzow.pl, faks 95 7331222, 7331173.
Adres strony internetowej (url): www.szpital.gorzow.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Podmiot prawa publicznego

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Dostawa mięsa drobiowego i wędlin

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

ZP/8/19

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa drobiowego i wędlin do Magazynu Żywności mieszczącego się przy Kuchni Centralnej Zamawiającego ul.Dekerta 1 w Gorzowie Wlkp. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia: a) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić przedmiot zamówienia świeży, wysokiej jakości i zgodny w szczególności z obowiązującymi przepisami prawa oraz normami jakościowymi i ilościowymi, z zasadami GMP (Dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i systemem HACCP; b) Zamawiający wymaga, aby dostarczony przedmiot umowy posiadał wymagane prawem dokumenty dopuszczające go do obrotu i spożycia, w szczególności spełniał wymagania określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541) oraz aktami wykonawczymi do niej; c) Przy dostawie każdej partii przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) oraz świadectwo badania weterynaryjnego, zgodnie z rozporządzeniem WE nr 931/2011 z dnia 19 września 2011 r. w sprawie wymogów dotyczących możliwości śledzenia ustanowionych rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. d) Zakład produkcyjny, z którego pochodzi oferowany przedmiot zamówienia winien podlegać nadzorowi sanitarno-weterynaryjnemu, spełniać wymogi weterynaryjne, posiadać uprawnienia i kwalifikacje do prowadzenia działalności w wymaganym zakresie, w szczególności: obrót świeżym mięsem drobiowym, produkcja wędlin z mięsa drobiowego - zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 242 z późn. zm.); e) Zamawiający wymaga, aby transport przedmiotu umowy spełniał wszystkie wymagania sanitarne (w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem) w szczególności był zgodny z rozporządzeniem(WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych; f) Przedmiot umowy będzie dostarczany w czystych, nieuszkodzonych oraz dopuszczonych do przechowywania i transportu opakowaniach; g) dostarczany produkty winny być zapakowane próżniowo (hermetycznie), posiadać czytelną datę ważności oraz posiadać szczelne, nienaruszone, nieprzepuszczające powietrza oryginalne opakowanie producenta. h) Termin przydatności do spożycia, od chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego, nie może być krótszy niż 1/2 okresu, ważności, określonego na opakowaniu; i) Zamawiający przez cały okres trwania umowy będzie składał dekadowe zapotrzebowania w zakresie przedmiotu umowy zgodnie z faktycznym zapotrzebowaniem; j) Warunkiem wymaganym jest dostarczenie przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko Wykonawcy do miejsca dostawy. Zamawiany asortyment będzie dostarczany codziennie (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 6.30 do 8.00, na koszt i ryzyko Wykonawcy, w ilościach wg przekazanego przez Zamawiającego zapotrzebowania.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 15112100-7


Dodatkowe kody CPV: 15131135-0, 15131310-1, 15131500-0

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02/04/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 228400
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Krzysztof Sobieraj
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul.Ogrodowa 15e
Kod pocztowy: 66-435
Miejscowość: Krzeszyce
Kraj/woj.: lubuskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 239820.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 239820.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 254930.55
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.