To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2019-04-10
Ogłoszenie nr 510070108-N-2019 z dnia 10-04-2019 r.
Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o.: Dostawa mięsa drobiowego i wędlin
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 519696-N-2019
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o., Krajowy numer identyfikacyjny 21122838100000,
ul. Dekerta
1,
66-400
Gorzów Wielkopolski, woj.
lubuskie, państwo
Polska, tel.
95 7331222, 7331173, e-mail
renata.grabaszewska@szpital.gorzow.pl, faks
95 7331222, 7331173.
Adres strony internetowej (url): www.szpital.gorzow.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Podmiot prawa publicznego
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa drobiowego i wędlin
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):ZP/8/19
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa drobiowego i wędlin do Magazynu Żywności mieszczącego się przy Kuchni Centralnej Zamawiającego ul.Dekerta 1 w Gorzowie Wlkp. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia: a) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić przedmiot zamówienia świeży, wysokiej jakości i zgodny w szczególności z obowiązującymi przepisami prawa oraz normami jakościowymi i ilościowymi, z zasadami GMP (Dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i systemem HACCP; b) Zamawiający wymaga, aby dostarczony przedmiot umowy posiadał wymagane prawem dokumenty dopuszczające go do obrotu i spożycia, w szczególności spełniał wymagania określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541) oraz aktami wykonawczymi do niej; c) Przy dostawie każdej partii przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) oraz świadectwo badania weterynaryjnego, zgodnie z rozporządzeniem WE nr 931/2011 z dnia 19 września 2011 r. w sprawie wymogów dotyczących możliwości śledzenia ustanowionych rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. d) Zakład produkcyjny, z którego pochodzi oferowany przedmiot zamówienia winien podlegać nadzorowi sanitarno-weterynaryjnemu, spełniać wymogi weterynaryjne, posiadać uprawnienia i kwalifikacje do prowadzenia działalności w wymaganym zakresie, w szczególności: obrót świeżym mięsem drobiowym, produkcja wędlin z mięsa drobiowego - zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 242 z późn. zm.); e) Zamawiający wymaga, aby transport przedmiotu umowy spełniał wszystkie wymagania sanitarne (w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem) w szczególności był zgodny z rozporządzeniem(WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych; f) Przedmiot umowy będzie dostarczany w czystych, nieuszkodzonych oraz dopuszczonych do przechowywania i transportu opakowaniach; g) dostarczany produkty winny być zapakowane próżniowo (hermetycznie), posiadać czytelną datę ważności oraz posiadać szczelne, nienaruszone, nieprzepuszczające powietrza oryginalne opakowanie producenta. h) Termin przydatności do spożycia, od chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego, nie może być krótszy niż 1/2 okresu, ważności, określonego na opakowaniu; i) Zamawiający przez cały okres trwania umowy będzie składał dekadowe zapotrzebowania w zakresie przedmiotu umowy zgodnie z faktycznym zapotrzebowaniem; j) Warunkiem wymaganym jest dostarczenie przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko Wykonawcy do miejsca dostawy. Zamawiany asortyment będzie dostarczany codziennie (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 6.30 do 8.00, na koszt i ryzyko Wykonawcy, w ilościach wg przekazanego przez Zamawiającego zapotrzebowania.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 15112100-7
Dodatkowe kody CPV: 15131135-0, 15131310-1, 15131500-0
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
02/04/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
228400
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Krzysztof Sobieraj
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
239820.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z GORZOWA WIELKOPOLSKIEGO
- Zakup i sukcesywna dostawa, nieużywanych opon do pojazdów silnikowych i sprzętu INNEKO Sp. z o.o. w Gorzowie Wlkp. wraz z usługami wulkanizacyjnymi
- Sporządzenie projektów planów ochrony dla rezerwatów przyrody * "Zacisze" * "Przygiełkowe Moczary" * "Wrzosiec"
- Badania zajętości i rotacji miejsc parkingowych wraz z analizą funkcjonowania strefy płatnego parkowania w Gorzowie Wielkopolskim.
- Utrzymanie oznakowania poziomego ulic miasta Gorzowa Wlkp.
- Uporządkowanie terenu z odpadów
- Dostawa i montaż paneli fotowoltaicznych na potrzeby Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Gorzowie Wielkopolskim.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego dla Szpitala Wojewódzkiego im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Łomży
- Dostawa produktów drobiowych do Zakładu Karnego w Brzegu
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Gminnego Przedszkola w Szaflarach"
- SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN I TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH
- Zakup wraz z dostawą wędlin i mięsa na potrzeby Śląskiego Centrum Rehabilitacji i Prewencji w Ustroniu, w podziale na 4 części
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Dorosłych "Prząśnik" w Brenniku w drugiej tercji roku 2024
więcej: Świeży drób »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.