eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olkusz › Świadczenie usługi cateringu polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu zestawów posiłkowych dla dzieci uczęszczających do Placówek Wsparcia Dziennego w Olkuszu w ramach projektu Blok, Podwórko, Kamienice - a gdzie podziały się świetlice współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2020-01-10

Ogłoszenie nr 510005493-N-2020 z dnia 10-01-2020 r.

Ośrodek Pomocy Społecznej: Świadczenie usługi cateringu polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu zestawów posiłkowych dla dzieci uczęszczających do Placówek Wsparcia Dziennego w Olkuszu w ramach projektu Blok, Podwórko, Kamienice - a gdzie podziały się świetlice współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak
Nazwa projektu lub programu
Blok, Podwórko, Kamienice - a gdzie podziały się świetlice" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 635334-N-2019

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Ośrodek Pomocy Społecznej, Krajowy numer identyfikacyjny 34489940000000, ul. Aleja 1000-lecia , 32-300 Olkusz, woj. małopolskie, państwo Polska, tel. 0-32 641 32 12, e-mail opsolkusz@poczta.onet.pl, faks 0-32 641 32 12.
Adres strony internetowej (url): www.ops.olkusz.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Świadczenie usługi cateringu polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu zestawów posiłkowych dla dzieci uczęszczających do Placówek Wsparcia Dziennego w Olkuszu w ramach projektu Blok, Podwórko, Kamienice - a gdzie podziały się świetlice współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Świadczenie usługi cateringu polegającej na sukcesywnym i naprzemiennym przygotowaniu i dostarczeniu maksymalnie 9 060 zestawów posiłkowych składających się: z kanapki oraz napoju do Placówek Wsparcia Dziennego zlokalizowanych w: LP Nazwa placówki Planowana ilość posiłków dziennie 1 Szkoła Podstawowa nr 4 ul.Fr. Nullo 36 około 12 2 Szkoła Podstawowa nr 9 ul. Kosynierów 14 około 28 3 Szkoła Podstawowa nr 10 ul. Żeromskiego 1 około 20 Łączna ilość planowanych dziennie posiłków około 60 dla dzieci objętych taką formą pomocy w ramach realizacji projektu p.t: "Blok, podwórko, kamienice - a gdzie podziały się świetlice" - utworzenie placówek wsparcia dziennego w gminie Olkusz. Projekt współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020 w okresie od 02.01.2020r. do 30.06.2020r. Wykonawca będzie przygotowywał zestawy posiłkowe składające się z: 1. kanapki przygotowanej naprzemiennie z: bułki pszennej z przedziałkiem, graham, wieloziarnistej lub rogala o gramaturze 60 - 100g (z wyłączeniem pieczywa produkowanego z ciasta głęboko mrożonego) posmarowanej masłem o zawartości tłuszczu min. 82% ; z dodatkiem nabiału, wędliny, dżemu lub ryby oraz warzywnymi w postaci; rzodkiewki, papryki, ogórka, sałaty, pomidora. Każda kanapka winna być oddzielnie opakowana w folię spożywczą. 2. napoju - naturalna woda mineralna nisko-lub średnio zmineralizowana o pojemności 500 ml w butelce 3 razy w tygodniu , sok owocowy lub warzywno-owocowy o pojemności minimum 300 ml w butelce 3 razy w tygodniu. Zamawiający nie zapewnia, ile osób i w jakim okresie będzie korzystało z zestawu posiłkowego. Docelowa ilość posiłków nie jest możliwa do ustalenia w sposób ścisły, gdyż w okresie umownym jest zależna od ilości dzieci uczęszczających do Placówek wsparcia dziennego oraz od liczby dni żywieniowych . Ilość zestawów posiłkowych do końca trwania umowy będzie zmienna, czyli zależna od faktycznych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie informować każdorazowo Wykonawcę o ilości dostarczanych posiłków do godz.10, w dniu poprzedzającym dostawę; w przypadku dostaw przypadających w poniedziałek, Zamawiający będzie składał zapotrzebowanie w piątek poprzedzający dostawę na podane w ofercie przez Wykonawcę numery faksu lub adres poczty elektronicznej. Zadaniem wykonawcy jest przygotowanie i dostarczenie zestawu posiłkowego z miejsca produkcji do placówek wsparcia dziennego zlokalizowanych w wyżej wymienianych lokalizacjach. Zamówienie realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Wykonawca dostarczał będzie zestawy posiłkowe własnymi środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków w pojemnikach zabezpieczających przed zgnieceniem lub innym uszkodzeniem. Zestawy posiłkowe dostarczać należy od poniedziałku do piątku w zależności od potrzeb również w soboty z wyłączeniem świąt, w godz. od 16-tej do 17-tej ( lub w innych ustalonych z Zamawiającym godzinach). Przewiduje się, że w okresie przerw świątecznych, wakacji, ferii szkolnych liczba dzieci będzie mniejsza czyli będzie zależna od faktycznych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany ustalonych wyżej godzin dostawy zestawów do danej placówki w okresie przerw świątecznych, wakacji, ferii szkolnych, wyjazdów na wycieczki lub z uwagi na nieprzewidziane zdarzenie losowe w placówce o czym Wykonawca będzie informowany dzień wcześniej. Wykonawca jest zobowiązany do prowadzenia dokumentacji związanej z realizowanym zamówieniem t.j: potwierdzenie dostarczenia zestawów do danej placówki, zawierające dane adresowe, ilość dostarczanych zestawów z opisem (rodzaj bułki, napoju), podpisane przez pracownika danej placówki wsparcia dziennego. Potwierdzenie winno zostać przygotowane na dokumencie z logotypami, zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach RPO Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, których wzór zamawiający przekaże wykonawcy najpóźniej na 3 dni od podpisania umowy. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami higieny oraz racjonalnego żywienia określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019r. poz. 1252 ) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, w tym zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach /Dz.U. z 2016 r. poz. 1154/. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki muszą być wykonywane pod nadzorem dietetyka wykonawcy przy współpracy ze służbami SANEPID Wykonawca przygotowywał i dostarczał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca przygotowywał będzie posiłki z własnych produktów, a Zamawiający będzie miał prawo kontroli, czy produkty wykorzystywane przez Wykonawcę odpowiadają potrzebom oraz normom żywienia zbiorowego. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09/01/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 38924.45
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 3
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: PRODUKT LOKALNY Nad Białą Przemszą
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Źródlana 3
Kod pocztowy: 32-310
Miejscowość: Kolbark
Kraj/woj.: małopolskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 42038.40
Oferta z najniższą ceną/kosztem 42038.40
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 62514.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.