eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mikołów › Kompleksowe zorganizowanie konferencji podsumowującej projekt Milion w rozumie

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-04-10

Mikołów: Kompleksowe zorganizowanie konferencji podsumowującej projekt Milion w rozumie
Numer ogłoszenia: 50157 - 2015; data zamieszczenia: 10.04.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Mikołów , Rynek 16, 43-190 Mikołów, woj. śląskie, tel. 32 3248500, faks 32 3248400.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Kompleksowe zorganizowanie konferencji podsumowującej projekt Milion w rozumie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest kompleksowe zorganizowanie konferencji podsumowującej projekt Milion w rozumie. W ramach przedmiotowego zadania należy: 1. Zapewnić usługę cateringową wraz z towarzyszącym wyposażeniem sali na max. 150 osób podczas konferencji podsumowującej projekt Milion w rozumie 2. Zapewnić przewóz uczestników konferencji podsumowującej projekt Milion w rozumie 3. Dostarczyć nowy sprzęt multimedialny - aparat cyfrowy wraz z dodatkową ozdobną torebką, stanowiący nagrody dla uczestników projektu Milion w rozumie 4. Wykonać projekt i druk oraz dostarczyć dyplomy dla uczestników projektu Milion w rozumie AD 1. Wykonawca zapewni catering podczas konferencji dla max. 150 osób (poczęstunek gości przewidziany na zakończenie konferencji - przewidywany czas trwania konferencji: od godz. 15:00 do 17.00) Zamówienie obejmuje: - Zapewnienie usług cateringowych w miejscu, terminie i o godzinie wskazanej przez Zamawiającego - Obsługę kelnerską (oddelegowanie odpowiedniej liczby osób, które przygotują catering, uzupełnią napoje i pożywienie oraz posprzątają w trakcie i po spotkaniu) - Towarzyszące wyposażenie sali: a) Zastawę stołową ceramiczną i/lub szklaną, sztućce metalowe (filiżanki + talerzyki pod filiżanki, literatki, szklanki do soków, talerze deserowe, łyżeczki) b) Dekorację bufetu (obrusy bawełniane lub jednorazowe, materiały dekoracyjne do przykrycia bufetu, transport (dostawa i odbiór naczyń po cateringu) W ramach obsługi cateringowej przewiduje się przygotowanie: - napojów: kawa świeżo parzona z ekspresu/zaparzaczka, herbata (ekspresowa w torebkach), cukier, mleczko do kawy, cytryna, soki owocowe - min. 2 rodzaje, woda mineralna gazowana i niegazowana; - lunchu w formie szwedzkiego stołu: gorące dania główne, tzw. jednogarnkowe do wyboru - 1 danie wegetariańskie (np. risotto z warzywami; leczo wegetariańskie z warzywami), 1 danie mięsne (np. gulasz/ zupa gulaszowa wieprzowa, wołowa; bogracz; leczo), kanapki koktajlowe w formie przystawek do wyboru (mix: chleb pszenny, razowy, masło, ser, szynka, salami, łosoś wędzony, jajko, warzywa i owoce - 3 kanapki/ osoba); - słodkiego bufetu: tort czekoladowy z logo projektu i Unii Europejskiej, np. nadrukowane na opłatku lub wykonane z masy cukrowej (ilość sztuk tortów dostosowana do ilości uczestników), kruche ciasteczka, czekoladowa fontanna z przekąskami owocowymi; Całość powyższych elementów obsługi cateringowej powinna być gotowa na pół godziny przed rozpoczęciem konferencji. Przy określaniu kosztów usługi należy przyjąć następujące parytety: - kawa- min. 1 filiżanka/ osoba, - herbata- min. 1 filiżanka/ osoba, - cukier- min. 2 łyżeczki/ osoba, - cytryna- min. 0,5 plasterka/ osoba - mleczko do kawy- min. 2 x 15g/ osoba - woda mineralna gazowana i niegazowana- min. 200 ml/ osoba - soki owocowe- min. 150 ml/ osoba, zawartość soku z owoców min. 75%, - danie wegetariańskie- min. 200g/ osoba, - danie mięsne- min. 200g/ osoba, - kanapka dekoracyjna- waga netto min. 45 g, 3 sztuki / osoba, - kruche ciasteczka- min. 2 ciasteczka/ osoba, - tort- min. 1 kawałek 100g/ osoba - czekoladowa fontanna- min. 7,5kg czekolady, akcesoria (serwetki, patyczki), rozstawienie i przygotowanie fontanny oraz obsługę, przekąski owocowe w tym pianki, rurki, biszkopciki na 150os. Usługa cateringowa będzie odbywać się na terenie Gminy Mikołów w pomieszczeniu zamkniętym, które zapewni Zamawiający. Miejsce i adres: Miejski Dom Kultury w Mikołowie, Rynek 19, 43-190 Mikołów. Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie wykorzystania całości zamówienia bez ponoszenia dodatkowych kosztów i kar umownych. Termin realizacji zamówienia: 15.06.2015r. AD 2. Wykonawca zapewni przewóz uczestników konferencji podsumowującej projekt Milion w rozumie autokarem o liczbie miejsc siedzących łącznie max. 60. Uczestnicy powinni być na miejscu konferencji na 20 min. przed rozpoczęciem konferencji, tj. o godz. 14:40. W ramach zamówienia przewidziano: a) 1 przejazd łącznie max. 60 osób tam i z powrotem z Gimnazjum nr 3, ul Gliwicka 299, 43-190 Mikołów - Borowa Wieś do miejsca konferencji tj. Miejski Dom Kultury w Mikołowie, Rynek 19, 43-190 Mikołów oraz droga powrotna z miejsca konferencji tj. Miejski Dom Kultury w Mikołowie, Rynek 19, 43-190 Mikołów do Gimnazjum nr 3, ul Gliwicka 299, 43-190 Mikołów - Borowa Wieś; b) 1 przejazd łącznie 60 osób tam i z powrotem z Gimnazjum nr 4, ul. Szkolna 1, 43-196 Mikołów Bujaków do miejsca konferencji tj. Miejski Dom Kultury w Mikołowie, Rynek 19, 43-190 Mikołów oraz droga powrotna z miejsca konferencji tj. Miejski Dom Kultury w Mikołowie, Rynek 19, 43-190 Mikołów do Gimnazjum nr 4, ul. Szkolna 1, 43-196 Mikołów Bujaków. Termin realizacji zamówienia: 15.06.2015r. AD 3. Wykonawca dostarczy nowy, oryginalnie zapakowany sprzęt multimedialny - aparat cyfrowy wraz z dodatkową ozdobną torebką, stanowiący nagrody dla uczestników projektu Milion w rozumie (ilość sztuk: 70). Aparat cyfrowy o parametrach nie gorszych niż: 1) Rozdzielczość: min. 16 mln pikseli 2) Zoom optyczny: min. x 5 3) Zoom cyfrowy: min. x 4 4) Przekątna ekranu: min. 2,7 cala 5) Gwarancja: minimum 12 miesięcy Torebka papierowa, prezentowa, dopasowana do wielkości opakowania aparatu cyfrowego z uchwytem, gładka, jednokolorowa. Termin dostawy: do dnia 10.06.2015r. Miejsce dostawy: Urząd Miasta Mikołów, Rynek 16, 43-190 Mikołów AD 4. Wykonawca wykona projekt i druk oraz dostarczy 430 sztuk imiennych dyplomów dla uczestników projektu Milion w rozumie. Zamawiający zastrzega możliwość zwiększenia ilości dyplomów o max. 10 sztuk. Wydruk dyplomów w kolorze, w formie papierowej, format A4, arkusz gładki matt w gramaturze 250g/m2. Na dyplomach powinien znajdować się obowiązujący zestaw znaków graficznych: Narodowej Strategii Spójności oraz Unii Europejskiej (w kolejności tutaj podanej) oraz opis w postaci Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego a także hasło Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki: Człowiek - najlepsza inwestycja. Dodatkowo na dyplomie powinien widnieć tytuł oraz logo projektu tj. Milion w rozumie. Dane niezbędne do wykonania zamówienia, tj. imię i nazwisko uczestnika, nazwa projektu, logotypy Zamawiający przekaże Wykonawcy, który zostanie wybrany do realizacji zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo określenia wielkości obszaru nadruku na dyplomach. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zaakceptowania powyższego wzoru przed dostarczeniem przedmiotu zamówienia. Wykonawca wykona projekt do akceptacji Zamawiającego do 14 dni od podpisania umowy. Termin realizacji zamówienia: do dnia 10.06.2015r. Miejsce dostawy: Urząd Miasta Mikołów, Rynek 16, 43-190 Mikołów.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków 60.14.00.00 - (1) Nieregularny transport osób 60.17.20.00 - Wynajem autobusów i autokarów wraz z kierowcą 38.65.10.00 - Aparaty fotograficzne 79.82.25.00 - Usługi projektów graficznych 79.80.00.00 - Usługi drukowania i powiązane .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.06.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości: 900,00 zł (słownie: dziewięćset złotych 00/100) nie później niż do upływu terminu składania ofert, w formach o jakich mowa w art. 45 ust. 6 ustawy. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na konto Urzędu Miasta: Mikołowski Bank Spółdzielczy w Mikołowie Nr 65 84360003 0000 0000 0071 0042 Pozostałe formy wadium, o których mowa w art. 45 ust. 6 pkt. 2-5 ustawy, należy złożyć w oryginale do depozytu w kasie Urzędu Miasta, pokój nr 1, w wysokości stanowiącej równowartość powyższej kwoty, nie później niż do upływu terminu składania ofert. Wadium w formie niepieniężnej musi zawierać bezwarunkowe zobowiązanie Gwaranta do zapłaty kwoty gwarancji na pierwsze pisemne żądanie zamawiającego, o ile zaistnieje którakolwiek z okoliczności wskazanych w art. 46 ust. 4a lub ust. 5 ustawy. W przypadku załączenia oryginału wadium w postaci niepieniężnej do oferty zamawiający uzna, że termin wniesienia wadium został dotrzymany. Zamawiający nie jest zobowiązany do udowodnienia, że nieskuteczność wezwania, o którym mowa w art. 26 ust. 3 cyt. ustawy, wynikła z przyczyn leżących lub nie leżących po stronie wykonawcy. Za skutecznie wniesione wadium w pieniądzu uważa się wadium znajdujące się /zaksięgowane/ do upływu terminu składania ofert na rachunku Zamawiającego. W przypadku uchybienia temu terminowi zamawiający uzna, że wadium nie zostało skutecznie wniesione.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie min. 2 usług cateringowych dla min. 100 osób każda z usług. Przez usługi cateringowe zamawiający rozumie obsługę gastronomiczną przyjęć, imprez, bankietów i konferencji. Obsługa serwuje posiłki, usuwa spowodowane przez uczestników zabrudzenia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dysponowanie min. 3 osobami obsługującymi konferencję

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
    Za główne usługi zamawiający uzna usługi cateringowe świadczone dla min. 100 osób z dowodami, że zostały wykonane należycie.;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Ilość wykonanych usług cateringowych dla min. 100 osób każda wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert - 10

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mikolow.eu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Miasta Mikołowa Rynek 16, 43-190 Mikołów.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.04.2015 godzina 12:00, miejsce: Urząd Miasta Mikołowa Rynek 16, 43-190 Mikołów, pokj nr 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1. Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki: Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.1 - Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty. Poddziałanie 9.1.2. - Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszenie różnic w jakości usług edukacyjnych. 2. Opis kryteriów wyboru oferty oraz sposób oceny ofert: Kryteriami oceny ofert są: 2.1 Cena - 90 pkt 2.2 Ilość wykonanych usług cateringowych dla min. 100 osób każda wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie - 10 pkt Punktacja wg wzoru: CN/CO x 90 pkt + KO/KN x 10 pkt = ............... punktów * wyjaśnienia: CN - oferta z najniższą ceną CO - cena oferty badanej KO - Ilość wykonanych usług cateringowych dla min. 100 osób każda wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie (liczba usług) KN - oferta z największą ilością wykonanych usług cateringowych dla min. 100 osób każda wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie (liczba usług) Zamawiający zsumuje pozycje podane przez wykonawcę w wykazie wykonanych głównych usług, które posiadają dowody, że zostały wykonane należycie 3. Zamawiający wykluczy wykonawcę, który w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania, w sposób zawiniony poważnie naruszył obowiązki zawodowe, w szczególności gdy w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienie. Oferta może uzyskać maksymalnie 100 pkt (90 pkt za cenę i 10 pkt za ilość wykonanych usług cateringowych). Ilość punktów zostanie wyliczona i zaokrąglona do dwóch miejsc po przecinku..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.