To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2018-08-01
Ogłoszenie nr 500181328-N-2018 z dnia 01-08-2018 r.
Gmina Męcinka: Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2018/2019
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 588121-N-2018
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Gmina Męcinka, Krajowy numer identyfikacyjny 39064740000000,
ul. Męcinka
11,
59-424
Męcinka, woj.
dolnośląskie, państwo
Polska, tel.
76 8713440, e-mail
stanislawa.wierzbicka@mecinka.pl, ug@mecinka.pl, faks
76 8713452.
Adres strony internetowej (url):
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2018/2019
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):GP.271.13.2018
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2018/2019, w tym: 1) przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od nauki - gorących obiadów dwudaniowych z kompotem w ilości średnio 65 zestawów dziennie dla dzieci w wieku szkolnym w okresie od 10.09.2018 r. do dnia 20.06.2019 r. Dostawa godz. 11.00, nie później niż do godz. 11.15; 2) przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od zajęć - gorących obiadów dwudaniowych z kompotem, śniadań i podwieczorków w ilości średnio 55 zestawów dziennie dla dzieci w wieku przedszkolnym w okresie od 03.09.2018 r. do dnia 31.08.2019 r. z jednym miesiącem przerwy w okresie wakacji letnich. Dostawa śniadania godz. 8.00, nie później niż do godz. 8.15, pozostałe jak dla szkoły. 2. Maksymalne zapotrzebowanie na posiłki: a) zupa + drugie danie + kompot dla uczniów ze szkoły - 65 zestawów, b) zupa + drugie danie + kompot dla dzieci z przedszkola - 55 zestawów, c) śniadanie dla dzieci z przedszkola - 55 zestawów, d) podwieczorek dla dzieci z przedszkola - 55 zestawów. 3. W roku szkolnym 2017/2018 liczba uczniów korzystających z obiadów wynosiła średnio - 57 natomiast liczba przedszkolaków korzystających z posiłków (śniadania, obiady i podwieczorek) wynosiła średnio - 47. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia oraz zwiększenia ilości dostarczanych posiłków, a wszelkie zmiany zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem, do godz. 14.00. Jako koordynatora w zakresie realizacji obowiązków umownych wyznacza się ze strony Zamawiającego dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach. 4. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z obowiązującymi normami i zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. , poz. 149 z późn. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 5.Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a) jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, b) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, c) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, d) potrawy powinny być przygotowane estetycznie. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 6. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczanie żywności z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Zamawiający posiada własne naczynia - talerze, sztućce. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom. Koszt związany z wydawaniem posiłków, myciem naczyń i sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
01/08/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
152750.02
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
nie Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
246655
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.