eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › Dostawa mleka i produktów mleczarskich z podziałem na częściCzęść I - Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część II- Dostawa past serowych i tłuszczy

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2017-12-22

Ogłoszenie nr 500080419-N-2017 z dnia 22-12-2017 r.

Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień": Dostawa mleka i produktów mleczarskich z podziałem na części: Część I - Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część II- Dostawa past serowych i tłuszczy

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 623291-N-2017

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień", Krajowy numer identyfikacyjny 125504400000, ul. ul. Grzonki 1, 47400 Racibórz, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 324 152 001, e-mail dps.zlota.jesien@wp.pl, faks 324 152 001.
Adres strony internetowej (url): www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Dostawa mleka i produktów mleczarskich z podziałem na części: Część I - Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część II- Dostawa past serowych i tłuszczy

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

SA.252.13.2017

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mleka i produktów mleczarskich oraz past serowych do smarowania i tłuszczy dla Domu Pomocy Społecznej "Złota Jesień" w Raciborzu. Zakres zamówienia podzielono na dwie oddzielne części : Część I Zakres części I obejmuje dostawę mleka i produktów mleczarskich w ilości i asortymencie jak niżej Lp. Nazwa i opis produktu Wielkość opakowania jednostkowego Jedn, miary Ilość dostawy 1. 2. 3. 4. 5. 1 Mleko Mleko pasteryzowane- spożywcze 2 % tłuszczu Opakowanie max. 15 l litr 15.000 2. Śmietanka 30 % tł. 330g - 500 g kg 400 3. Śmietana 12 % tł. 330g- 500 g kg 250 4. Ser żółty typu SALAMI Ser żółty na bazie mleka pasteryzowanego o zawartości tłuszczu w 100g produktu do 30g blok do 3 kg kg 30 5. Ser żółty typu GOUDA Ser żółty na bazie mleka pasteryzowanego o zawartości tłuszczu w 100g produktu do 30 g blok do 3 kg kg 20 6. Ser parzony( domowy) z kminkiem wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 20 g, blok do 2 kg kg 80 7. Twaróg półtłusty typu krajanka ( nie mielony) wartości odżywcze w 100g , białko co najmniej 15 g, tłuszcz 4 g Opakowanie max 1 kg kg 800 8. Masło "extra" Zawartość tł. 82 %, produkt o wyraźnym zapachu i smaku masła, niekruczący się podczas porcjowania np.: SM Bieluch, OSM Kowalew Dobrzyca, OSM Międzybórz, SM Mlekovita, OSM Końskie, Masło extra Unikat wypr. dla Centrum Nabiału Katowice, Moniecka Spółdzielnia Mleczarska Kostka 200g kg 900 9. Ser topiony czysty Zawartość tłuszczu w 100g produktu do 27 g Pakowany do 100 g kg 70 10. Twarożek ziarnisty wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 10 g, tłuszcz do 6 g Kubek 150 g - 200 g kg 450 11. Kefir wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 3 g, tłuszcz 1,5g - 2 g Kubek 200 g- 250 g kg 450 12. Jogurt naturalny wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 3 g , tłuszcz 2g -3 g Kubek 150 g- 180 g kg 400 13. Jogurt owocowy wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 2,5 g, tłuszcz 2g - 3g zawartość owoców co najmniej 9 % np.: Zott- Jobella, Mlekovita- Jogurt Polski Kubek 150g - 180 g kg 400 W/w ilości asortymentu są przewidywaną wielkością zamówienia. W uzasadnionych przypadkach przedmiot zamówienia może być realizowany w mniejszym zakresie. Wielkość opakowań poszczególnego asortymentu nie może być inna niż określono w kol. 3 powyższego zestawienia. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku w opakowaniach oznaczonych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r, o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W poz.8 Masło oraz 13. Jogurt owocowy zamawiający wskazał przykładowo nazwy i producentów produktów, których wyroby spełniają wymagania opisane przez zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innych producentów o równoważnych zawartościach składników, walorach jakościowych, odżywczych i smakowych, tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych wyrobów. Dostawy zamawiający będzie realizował następująco: Dostawa mleka od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni świątecznych do godz. 6:00; dostawy produktów mleczarskich będą dobywać się średnio dwa razy w tygodniu w terminie 2 dni od zgłoszenia przekazanego telefonicznie lub faxem określającego ilość produktów. Dostawy produktów mleczarskich mogą być dostarczane w godz. od 7:00 do 14:00 w dni robocze. Dostawca dostarczy przedmiot umowy do siedziby zamawiającego na swój koszt i ryzyko. Część II Zakres części II obejmuje dostawę past serowych i tłuszczy w ilości i asortymencie jak niżej Lp. Nazwa artykułu i opis poszczególnego asortymentu Ilość dostawy w szt./ kg Ilość dostawy 1. 2. 3. 1. Serek na bazie twarogu, wartości odżywcze w 100g zwartość białka co najmniej 4g, tłuszczu do 15g, pakowany w kubek po 100g, różne smaki Np.: "Serek do chleba" Włoszczowa szt 800 2. Serek twarogowy, kremowy o gładkiej, zwartej konsystencji, wartość odżywcza w 100g zawartość białka co najmniej 7g. tłuszczu do 20g, pakowany w kubek 125 g, różne smaki Np.: " Turek kremowy smak" - Mleczarnia Turek szt 700 3. Serek twarogowy typu tartare, wartość odżywcza w 100g zawartość białka co najmniej 7g, tłuszczu do 25 g, pakowany w kubek 150g, różne smaki Np.: "Serek tartare" - Mleczarnia Turek szt 900 4 Serek śmietankowy w plastrach, skład: serek śmietankowy, substancje żelujące, wartości odżywcze w 100 g zawartość białka co najmniej 6 g, tłuszczu do 25 g, różne smaki Np. serek Capresi Polmlek sp. z o.o. kg 150 5 Ser topiony w plastrach, każdy plaster oddzielnie pakowany, skład: co najmniej 50 % sera, wartości odżywcze w 100 g, zawartość białko co najmniej 17 %, tłuszcz do 20 g, różne smaki Np. ser topiony w plastrach Hochland Polska sp. z o.o. kg 150 6 Serek homogenizowany naturalny Skład: na bazie sera twarogowego lub mleka i śmietanki, wartości odżywcze w 100 g, zawartość białka co najmniej 5 g, tłuszcz do 7g Wielkość opakowania 130-150 g Np.: Serek naturalny homogenizowany .: OSM Łowicz, ŚSM JANA Środa Wlkp., ZM JOGSER Sosnowiec, Serek Darek Mlekowita. kg 150 7 Serek homogenizowany owocowy Skład: na bazie sera twarogowego lub mleka i śmietanki, Wartości odżywcze w 100 g, białko co najmniej 5g, tłuszcz do 7g Wielkość opakowania 130 - 150 g Np.: Serek homogenizowany owocowy .: OSM Łowicz, ZM JOGSER Sosnowiec, Serek Darek Mlekowita, Serek Pyszny Mlekpol, Serek Danio Danone kg 150 8 Serek typu "fromage" pakowany w kostki 75- 100g, różne smaki kg 10 9 Margaryna śniadaniowa pakowana w kostki 250 g kg 400 10 Margaryna Palma pakowana w kostki 250 g kg 200 11 Smalec pakowany w kostki 200-250g kg 30 Ilości wymienionego asortymentu określone są szacunkowo i mogą ulec niewielkiej zmianie w zależności do potrzeb zamawiającego. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio dwa razy w miesiącu w dni robocze w godz. 7:00 - 14:00 w terminie 14 dni od zgłoszenia przekazanego telefonicznie, faxem lub e-mailem określającego ilość produktów. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, w opakowaniach oznaczonych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W pozycjach od 1-7 dokładniej opisano poszczególne produkty i przykładowo wskazano nazwy i producentów produktów, których wyroby spełniają opisane wymagania, zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innego producenta -marki o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych i smakowych tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych produktów. Na jednostkowym opakowaniu serków z pozycji 6 i 7 musi być jednoznaczna informacja ,że produkt jest serkiem homogenizowanym. Miejscem dostawy jest DPS "Złota Jesień" ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

tak

II.5) Główny Kod CPV: 15500000-3


Dodatkowe kody CPV: 15545000-0, 15412000-0

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1

NAZWA: Dostawa mleka i produktów mleczarskich

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20/12/2017
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 60756.00
Waluta pln

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Firma Handlowa "Andrzej" Andrzej Gorgosz
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Rybnicka 60A
Kod pocztowy: 44-350
Miejscowość: Gorzyce
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 69571.95
Oferta z najniższą ceną/kosztem 69571.95
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 69571.95
Waluta: pln

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 2

NAZWA: Dostawa past serowych i tłuszczy

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20/12/2017
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 18049.50
Waluta pln

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Firma Handlowa "Andrzej" Andrzej Gorgosz
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Rybnicka 60A
Kod pocztowy: 44-350
Miejscowość: Gorzyce
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 21892.50
Oferta z najniższą ceną/kosztem 21892.50
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 21892.50
Waluta: pln

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.