eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łomża › dostawy wędlin wieprzowych i mięs wołowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze przez okres 12 miesięcy

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2018-01-23

Ogłoszenie nr 500016844-N-2018 z dnia 23-01-2018 r.

Zakład Karny Czerwony Bór 2: dostawy wędlin wieprzowych i mięs wołowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze przez okres 12 miesięcy

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 624455-N-2017

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Zakład Karny Czerwony Bór 2, Krajowy numer identyfikacyjny 45109521500000, ul. Czerwony Bór 2, 18400 Łomża, woj. podlaskie, państwo Polska, tel. 086 215 35 83, e-mail zk_czerwony_bor@sw.gov.pl, faks 086 215 35 83 wew. 510.
Adres strony internetowej (url): www.sw.gov.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: Zakład Karny jednostka nie posiadająca osobowości prawnej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

dostawy wędlin wieprzowych i mięs wołowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze przez okres 12 miesięcy

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

DKw.2232.13.2017

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest dostawa wędlin wieprzowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze w ilościach i według poniższego zestawienia: Część 1: Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Kiełbasa zwyczajna - z mięsa wieprzowego w osłonce naturalnej- jelicie naturalnym, konsystencja ścisła, barwa brązowa, na przekroju jasnoróżowa z prześwitami składników pod osłonką, wędzona , parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała, zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej, peklowanej, wędzonej i parzonej, wyczuwalne przyprawy i zapach wędzenia, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 1 800 2 Kiełbasa biała parzona - z mięsa wieprzowego, nie wędzona parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała, w osłonce naturalnej z jelita wieprzowego, barwa naturalnego jelita z prześwitującymi składnikami farszu, na przekroju właściwa dla użytych surowców mięsnych solonych nie peklowanych, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa solonego, nie wędzonej, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 4 300 3 Mortadela- z mięsa wieprzowego i tłuszczu wieprzowego homogenizowana, w osłonce sztucznej, drobno rozdrobniona , konsystencja dość ścisła, barwy różowej, na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonego i parzonego , wyczuwalne przyprawy i proces wędzenia, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane , zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 8 400 4 Pieczeń rzymska - kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona z dodatkiem naturalnych, zapiekana, formowana w batony o wadze 1 kg, parzona, nietrwała, na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego, wyczuwalne przyprawy pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007,PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 3 100 5 Kiełbasa parówkowa- z mięsa wieprzowego i tłuszczu wieprzowego homogenizowana , w osłonce naturalnej z jelita wieprzowego drobno rozdrobniona, konsystencja dość ścisła, barwy różowej na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, wędzonej i parzonej, pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A-82007, PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 1400 6 Kiełbasa targowa - z mięsa wieprzowego w osłonce naturalnej- jelicie naturalnym, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasnoróżowa z prześwitami składników pod osłonką, wędzona , parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała, zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej, peklowanej, wędzonej i parzonej, wyczuwalne przyprawy i zapach wędzenia, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A-82007, PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 950 7 Salceson wieprzowy- wędlina wieprzowa podrobowa, w osłonce sztucznej, baton o wadze do 2 kg, konsystencja ścisła, pakowany w pojemniki typu EORO zamykane, zgodne z normą PN-A- 86526, PN-A- 82007, PN-A-82008 CPV15131400-9 kg 2 300 8 Mielonka wieprzowa- kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona z dodatkiem naturalnych przypraw , w osłonce sztucznej, formowana w batony o wadze 1 kg, parzona, nietrwała, na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego, wyczuwalne przyprawy pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A-82008 CPV15131130-3 kg 2 300 9 Pasztet wieprzowy- wędlina podrobowa z mięsa oraz podrobów wieprzowych, konsystencja ścisła, pieczony w formach, delikatny smak, konsystencja pozwalająca na "smarowanie", zapach charakterystyczny dla pasztetu pieczonego wyczuwalne przyprawy , pakowana w pojemniki typu Euro zamykane, godne z normą PN-A-82007, PN- A-86526, PN-A- 82008 pieczony w formach, delikatny smak, konsystencja pozwalająca na "smarowanie" CPV 151311310-1 kg 1700 10 Pachwina wędzona - wędzonka z peklowanej pachwiny wieprzowej, wędzona, parzona, półtrwała, kształt zbliżony do prostokąta, barwa mięsa różowa, tłuszczu - biała, zapach charakterystyczny dla wędzonek z mięsa peklowanego i parzonego , zapach wędzenia lekko wyczuwalny, pakowana w pojemniki typu EURO zamykane , zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 350 11 Szynka tyrolska - z mięsa wieprzowego parzona w osłonkach barierowych, kształt bloku o wadze do 3 kg, barwa na przekroju różowa, zapach charakterystyczny dla szynki parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 1 350 12 Parówki wieprzowe cienkie - z mięsa wieprzowego i tłuszczu wieprzowego homogenizowana, w osłonce sztucznej, drobno rozdrobniona, konsystencja dość ścisła, barwy różowej na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej i parzonej, wyczuwalne przyprawy i proces wędzenia, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane , zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 5 000 13 Kiełbasa kanapkowa- z mięsa wieprzowego , grubo rozdrobniona wędzona , parzona, nietrwała z dodatkiem naturalnych przypraw, w osłonce sztucznej białkowej, formowana w batony o wadze 1 kg, barwa przekroju jasno różowa do ciemno różowej , tłuszczu - biała, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 4 500 14 Pulpety wieprzowe - Pulpety wieprzowe, z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobnione, nietrwałe, zapach charakterystyczny dla tego produktu, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane. CPV 15131130-5 kg 5 500 15 Kiełbasa krakowska parzona- z mięsa wieprzowego , grubo rozdrobniona wędzona , parzona, nietrwała z dodatkiem naturalnych przypraw, w osłonce sztucznej białkowej, formowana w batony o wadze 1 kg, barwa przekroju jasno różowa do ciemno różowej , tłuszczu - biała, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 5 100 16 Pasztetowa wieprzowa podwędzana - wędlina podrobowa z mięsa oraz podrobów wieprzowych, w osłonce naturalnej lub sztucznej, konsystencja ścisła, zapach charakterystyczny dla pasztetowej podwędzanej parzonej, wyczuwalne przyprawy , pakowana w pojemniki typu Euro zamykane, godne z normą PN-A-82007, PN- A-86526, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 3 000 17 Kaszanka wieprzowa jęczmienna- wyrób z podrobów wieprzowych i kaszy jęczmiennej oraz przypraw, w osłonce naturalnej- jelito wieprzowe, barwa ciemnobrązowa z widocznymi jasnymi ziarnami kaszy jęczmiennej, zapach łagodny z aromatem pieprzu i majeranku, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 86526, PN-A- 82008, PN-A-82007 CPV 15131134-3 kg 4 500 18 Baleron wieprzowy- z mięsa wieprzowego peklowanego, bez kości, parzony, barwa różowa opalizująca, tłuszczu - biała, konsystencja miękka, rozciągliwa, zapach charakterystyczny dla wędzonek z mięsa peklowanego, wędzonego i parzonego, pakowany w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-86526/Az1:1998, CPV 15131130-5 kg 1 000 19 Kiełbasa żywiecka parzona - z mięsa wieprzowego chudego (klasa I), grubo rozdrobniona, parzona, barwa na przekroju jasno różowa, z niewielką ilością tłuszczu, zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej, dopuszczalne przyprawy: sól, pietruszka, majeranek, zielony koperek,, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-82028:2002, CPV 15131130-5 kg 600 20 Schab wieprzowy parzony - z mięsa wieprzowego, parzony, barwa na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-82007:1996, CPV 15131130-5 kg 300 21 Kiełbasa szynkowa wieprzowa z mięsa wieprzowego, klasa I (szynki), parzona, barwa na przekroju jasno różowa, z niewielką ilością tłuszczu, zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-82007:1996, CPV 15131130-5 kg 800 22 Szynka wieprzowa parzona z mięsa wieprzowego klasa I (szynka), bez kości, parzona, barwa na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-82007, CPV 15131130-5 kg 400 23 Kiełbasa podwawelska z mięsa wieprzowego chudego klasa I, grubo rozdrobniona, parzona, w osłonce naturalnej - jelicie naturalnym, barwa na przekroju jasno różowa, z niewielką ilością tłuszczu, zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-82007:1996, CPV 15131130-5 kg 800 24 Kiełbasa zielonogórska - z mięsa wieprzowego chudego klasy I, grubo rozdrobniona wędzona, parzona, w osłonce naturalnej - jelicie naturalnym, konsystencja ścisła, barwa brązowa z dodatkiem naturalnych przypraw, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, PN- -86526/Az1:1998, CPV 15131130-5 kg 800 UWAGA: Opakowanie plastikowe EURO - opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z mięsem) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością , zamknięte pokrywą. Do każdego pojemnika załączona etykieta z opisem jego zawartości. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku, do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny. (HDI) 1. Ilość szacunkowa wskazana w tabeli dla poszczególnego rodzaju asortymentu może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż wartość całkowita dla całości zamówienia w podpisanej umowie nie zostanie przekroczona. Produkty zamówienia są powszechnie dostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. 2. Dostawy odbywać się będą bezpośrednio do siedziby Zakładu Karnego w Czerwonym Borze minimum dwa razy w tygodniu w godzinach 8:00 - 11:00, bez sobót, niedziel i świąt. W szczególnych i uzasadnionych przypadkach, których Zamawiający nie był w stanie przewidzieć (np.: znaczny wzrost stanu żywionych, itp.) Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji dodatkowego zamówienia w tygodniu zgłoszonego przez Zamawiającego, w ciągu 12 godzin od chwili zgłoszenia takiej potrzeby. 3. Dostawy przez Wykonawcę będą realizowane sukcesywnie w ilościach i określonym terminie, po uprzednim telefonicznym, faksowym lub e-mailowym złożeniu zamówienia przez Zamawiającego. Termin przydatności do spożycia dostarczonych produktów - nie krótszy niż 7 dni od dnia dostawy. 4. Wykonawca jest zobowiązany do należytego wykonania dostaw dla Zamawiającego na własny koszt i ryzyko, środkiem transportu odpowiadającym wymogom sanitarnym, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych dostarczanego asortymentu dostawy. Dostarczone towary muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym zawartym w obowiązujących normach, mają być świeże, z długim okresem przydatności do spożycia, oznakowane zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 5. Zamówienia ilościowe i asortymentowe towaru - drogą telefoniczną, faksową lub elektroniczną Zamawiający składać będzie nie później niż do godziny 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Umowa realizowana będzie w oparciu o zamówienia częściowe, zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego. Zamawiający każdorazowo będzie uzgadniał z Wykonawcą ilość i termin każdej dostawy. 6. Odbiór artykułów będzie następować poprzez wspólną kontrolę ilościowo - jakościową przeprowadzoną przez osoby działające w imieniu Zamawiającego i Wykonawcy. 7. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada ilościowo lub normom jakościowym bądź też z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom w zakresie warunków bezpieczeństwa żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół niezgodności zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru. Protokół niezgodności podpisuje osoba dokonująca odbioru w imieniu Zamawiającego i osoba dostarczającą towar w imieniu Wykonawcy. Zamawiający uprawniony jest również do jednostronnego sporządzenia tegoż protokołu ze skutkiem dla Wykonawcy. 8. Dostawy winny odbywać się w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Opakowania zwrotne Zamawiający zwróci Wykonawcy przy następnej dostawie. Z tytułu wypożyczania i korzystania z opakowań zbiorczych Wykonawca nie będzie pobierał żadnych opłat. 9. Wykonawca wraz z dostawą jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu dokumenty w postaci dowodu dostawy lub faktury. Dowód dostawy winien zawierać minimum: dane dostawcy, rodzaj dostarczonego towaru, ilość dostarczonego towaru, cenę jednostkową oraz wartość ogólną towaru. 10. W przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego dla Wykonawcy zastrzeżeń w zakresie jakości lub ilości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt wymienić zakwestionowane artykuły na towar pełnowartościowy bądź też w przypadku braków ilościowych - uzupełnienia towaru niezwłocznie lecz nie później niż do godziny 15:30 dnia, w którym nastąpiła dostawa wadliwa zgłoszona przez Zamawiającego. 11. W sytuacji niedostarczenia zamówionej ilości produktów, przez Wykonawcę w terminie - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupienia takiego samego asortymentu i ilości na koszt Wykonawcy u innego podmiotu. Wykonawca zobowiązuje się do pokrycia kosztów transportu oraz różnicy pomiędzy ceną dokonanego zakupu, a ceną Wykonawcy poniesionych przez Zamawiającego. Powyższe koszty Zamawiający ma prawo potrącić z istniejącej między stronami wierzytelności pieniężnej. Ponadto Zamawiający będzie miał prawo do żądania od Wykonawcy wyrównania szkody spowodowanej niewykonaniem, bądź nienależytym wykonaniem zamówienia. 12. W przypadku zastrzeżeń co do jakości dostarczonych przez Wykonawcę produktów Zamawiający zastrzega sobie prawo do ich badania w niezależnej instytucji. W przypadku potwierdzenia wątpliwości Zamawiającego co do jakości otrzymanego artykułu Zamawiający obciąży kosztami badań Wykonawcę. 13. Wykonawca będzie wystawiał faktury, w okresie tygodniowym w oparciu o ceny jednostkowe towaru oraz wielkość faktycznie zrealizowanej dostawy. 14. Termin płatności faktury - 30 dni od daty wpływu prawidłowo wystawionej faktury. 15. W przypadku braku środków finansowych na koncie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązuje się prolongować termin zapłaty o 30 dni, nie wstrzymując dostaw bieżących. 16. Z tytułu niezrealizowanych dostaw w okresie realizacji umowy Wykonawcy nie przysługują roszczenia finansowe oraz prawne. 17. Czas trwania umowy: 12 miesięcy 18. Planowany okres realizacji: 29.12.2017 - 28.12.2018 Przedmiotem zamówienia jest dostawa wędlin wieprzowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze w ilościach i według poniższego zestawienia: Część 2: Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1. Mięso drobne wołowe - mięso wołowe klasa II, pochodząca z tylnej ćwierćtuszy, z minimalna okrywą tłuszczu zewnętrznego i grubością do 2mmm warstwy tłuszczu międzymięśniowego, barwa jasnoczerwona do ciemnoczerwonej, bez przekrwień i węzłów chłonnych, barwa tłuszczu blado kremowa do intensywnie żółtej, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego, bez kości, zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych, pakowane w pojemniki typu Euro, zamykane, schłodzone w temperaturze od 0º do 4º C, zgodnie z normą PN-A-82002, PN-A-82001 CPV 15111000-9 kg 3 500 UWAGA: Opakowanie plastikowe EURO - opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z mięsem) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością , zamknięte pokrywą. Do każdego pojemnika załączona etykieta z opisem jego zawartości. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku, do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny. (HDI) 1. Ilość szacunkowa wskazana w tabeli dla poszczególnego rodzaju asortymentu może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż wartość całkowita dla całości zamówienia w podpisanej umowie nie zostanie przekroczona. Produkty zamówienia są powszechnie dostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. 2. Dostawy odbywać się będą bezpośrednio do siedziby Zakładu Karnego w Czerwonym Borze minimum raz w tygodniu w godzinach 8:00 - 11:00, bez sobót, niedziel i świąt. W szczególnych i uzasadnionych przypadkach, których Zamawiający nie był w stanie przewidzieć (np.: znaczny wzrost stanu żywionych, itp.) Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji dodatkowego zamówienia w tygodniu zgłoszonego przez Zamawiającego, w ciągu 12 godzin od chwili zgłoszenia takiej potrzeby. 3. Dostawy przez Wykonawcę będą realizowane sukcesywnie w ilościach i określonym terminie, po uprzednim telefonicznym, faksowym lub e-mailowym złożeniu zamówienia przez Zamawiającego. Termin przydatności do spożycia dostarczonych produktów - nie krótszy niż 3 dni od dnia dostawy. 4. Wykonawca jest zobowiązany do należytego wykonania dostaw dla Zamawiającego na własny koszt i ryzyko, środkiem transportu odpowiadającym wymogom sanitarnym, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych dostarczanego asortymentu dostawy. Dostarczone towary muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym zawartym w obowiązujących normach, mają być świeże, z długim okresem przydatności do spożycia, oznakowane zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 5. Zamówienia ilościowe i asortymentowe towaru - drogą telefoniczną, faksową lub elektroniczną Zamawiający składać będzie nie później niż do godziny 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Umowa realizowana będzie w oparciu o zamówienia częściowe, zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego. Zamawiający każdorazowo będzie uzgadniał z Wykonawcą ilość i termin każdej dostawy. 6. Odbiór artykułów będzie następować poprzez wspólną kontrolę ilościowo - jakościową przeprowadzoną przez osoby działające w imieniu Zamawiającego i Wykonawcy. 7. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada ilościowo lub normom jakościowym bądź też z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom w zakresie warunków bezpieczeństwa żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół niezgodności zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru. Protokół niezgodności podpisuje osoba dokonująca odbioru w imieniu Zamawiającego i osoba dostarczającą towar w imieniu Wykonawcy. Zamawiający uprawniony jest również do jednostronnego sporządzenia tegoż protokołu ze skutkiem dla Wykonawcy. 8. Dostawy winny odbywać się w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Opakowania zwrotne Zamawiający zwróci Wykonawcy przy następnej dostawie. Z tytułu wypożyczania i korzystania z opakowań zbiorczych Wykonawca nie będzie pobierał żadnych opłat. 9. Wykonawca wraz z dostawą jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu dokumenty w postaci dowodu dostawy lub faktury. Dowód dostawy winien zawierać minimum: dane dostawcy, rodzaj dostarczonego towaru, ilość dostarczonego towaru, cenę jednostkową oraz wartość ogólną towaru. 10. W przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego dla Wykonawcy zastrzeżeń w zakresie jakości lub ilości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt wymienić zakwestionowane artykuły na towar pełnowartościowy bądź też w przypadku braków ilościowych - uzupełnienia towaru niezwłocznie lecz nie później niż do godziny 15:30 dnia, w którym nastąpiła dostawa wadliwa zgłoszona przez Zamawiającego. 11. W sytuacji niedostarczenia zamówionej ilości produktów, przez Wykonawcę w terminie - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupienia takiego samego asortymentu i ilości na koszt Wykonawcy u innego podmiotu. Wykonawca zobowiązuje się do pokrycia kosztów transportu oraz różnicy pomiędzy ceną dokonanego zakupu, a ceną Wykonawcy poniesionych przez Zamawiającego. Powyższe koszty Zamawiający ma prawo potrącić z istniejącej między stronami wierzytelności pieniężnej. Ponadto Zamawiający będzie miał prawo do żądania od Wykonawcy wyrównania szkody spowodowanej niewykonaniem, bądź nienależytym wykonaniem zamówienia. 12. W przypadku zastrzeżeń co do jakości dostarczonych przez Wykonawcę produktów Zamawiający zastrzega sobie prawo do ich badania w niezależnej instytucji. W przypadku potwierdzenia wątpliwości Zamawiającego co do jakości otrzymanego artykułu Zamawiający obciąży kosztami badań Wykonawcę. 13. Wykonawca będzie wystawiał faktury, w okresie tygodniowym w oparciu o ceny jednostkowe towaru oraz wielkość faktycznie zrealizowanej dostawy. 14. Termin płatności faktury - 30 dni od daty wpływu prawidłowo wystawionej faktury. 15. W przypadku braku środków finansowych na koncie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązuje się prolongować termin zapłaty o 30 dni, nie wstrzymując dostaw bieżących. 16. Z tytułu niezrealizowanych dostaw w okresie realizacji umowy Wykonawcy nie przysługują roszczenia finansowe oraz prawne. 17. Czas trwania umowy: 12 miesięcy 18. Planowany okres realizacji: 29.12.2017 - 28.12.2018

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

tak

II.5) Główny Kod CPV: 15131130-5


Dodatkowe kody CPV: 15111000-9

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1

NAZWA: Dostawy wędlin wieprzowych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28/12/2017
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 380000.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 5
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 5
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Mięsnego KBS Sp. z o.o.
Email wykonawcy: biuro@kbsmonki.pl
Adres pocztowy: Potoczyzna 33A
Kod pocztowy: 19-100
Miejscowość: Mońki
Kraj/woj.: podlaskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 404388.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 404388.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 631107.75
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 2

NAZWA: Dostawy mięs wołowych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/01/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 45000.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 3
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Zakład Przetwórstwa Mięsnego ZAGŁOBA Z. Łaguna i Wspólnicy Sp. Jawna
Email wykonawcy: biuro@zpmzagloba.pl
Adres pocztowy: ul. Magazynowa 2
Kod pocztowy: 19-200
Miejscowość: Grajewo
Kraj/woj.: podlaskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 51082.50
Oferta z najniższą ceną/kosztem 51082.50
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 55125.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.