eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Drawsko Pomorskie › "Usługa organizacji i przeprowadzenia studiów podyplomowych z zakresu doskonalenia umiejętności i kompetencji zawodowych nauczycieli zawodu i instruktorów praktycznej nauki zawodu w ramach projektu pn."Budowa zintegrowanego szkolnictwa zawodowego na terenie Strefy Centralnej, poprzez wzmocnienie specjalizacji regionalnych na obszarze powiatu drawskiego" Studia podyplomowe na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka



Ogłoszenie z dnia 2018-01-11

Ogłoszenie nr 500009176-N-2018 z dnia 11-01-2018 r.

Powiat Drawski: "Usługa organizacji i przeprowadzenia studiów podyplomowych z zakresu doskonalenia umiejętności i kompetencji zawodowych nauczycieli zawodu i instruktorów praktycznej nauki zawodu w ramach projektu pn.: "Budowa zintegrowanego szkolnictwa zawodowego na terenie Strefy Centralnej, poprzez wzmocnienie specjalizacji regionalnych na obszarze powiatu drawskiego" Studia podyplomowe na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak
Nazwa projektu lub programu
projektu pn.: "Budowa zintegrowanego szkolnictwa zawodowego na terenie Strefy Centralnej, poprzez wzmocnienie specjalizacji regionalnych na obszarze powiatu drawskiego", Działanie 8.9 "Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe oraz uczniów uczestniczących w kształceniu zawodowym i osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych formach kształcenia zawodowego w ramach Kontraktu Samorządowego"

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Powiat Drawski, Krajowy numer identyfikacyjny 330920765, ul. Plac Elizy Orzeszkowej 3, 78-500 Drawsko Pomorskie, woj. zachodniopomorskie, państwo Polska, tel. 943630780, e-mail a.gagalska@powiatdrawski.pl, faks 943630788.
Adres strony internetowej (url): www.powiatdrawski.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

"Usługa organizacji i przeprowadzenia studiów podyplomowych z zakresu doskonalenia umiejętności i kompetencji zawodowych nauczycieli zawodu i instruktorów praktycznej nauki zawodu w ramach projektu pn.: "Budowa zintegrowanego szkolnictwa zawodowego na terenie Strefy Centralnej, poprzez wzmocnienie specjalizacji regionalnych na obszarze powiatu drawskiego" Studia podyplomowe na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

Inż.272.7.7.2017.AG

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie studiów podyplomowych dla nauczycieli będących uczestnikami projektu pn.: "Budowa zintegrowanego szkolnictwa zawodowego na terenie Strefy Centralnej, poprzez wzmocnienie specjalizacji regionalnych na obszarze powiatu drawskiego", Działanie 8.9 "Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe oraz uczniów uczestniczących w kształceniu zawodowym i osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych formach kształcenia zawodowego w ramach Kontraktu Samorządowego". 2. Program studiów podyplomowych: 3-semestralne dla 1 nauczyciela - uczestnika projektu w zakresie technologii żywności i żywienia człowieka; musi obejmować zagadnienia m.in.: analiza i ocena jakości żywności i żywienia, technika i technologia produkcji potraw, żywienie człowieka, higiena i toksykologia żywności, towaroznawstwo artykułów spożywczych, technika i organizacja obsługi konsumenta, podstawy technologii i przechowalnictwa żywności, marketing żywności i żywienia, mikrobiologia żywności, podstawy chemii żywności oraz biochemii, ekologia i ochrona środowiska, nowoczesne materiały i techniki opakowań żywności, wykorzystanie TIK w nauczaniu, seminarium dyplomowe, metodyka nauczania przedmiotów zawodowych, praktyka zawodowa. 3. Studia podyplomowe mają być prowadzone zgodnie z przepisami m.in.:Prawo o szkolnictwie wyższym z dnia 27.07.2005 roku (t.j. Dz.U. z 2016 r. poz. 1842), Rozporządzenie Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 17.01.2012 r. w sprawie standardów kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela (Dz.U. z 2012 r. poz. 131). 4. Studia podyplomowe powinny umożliwić uzyskanie przygotowania pedagogicznego lub kwalifikacji do zajmowania stanowiska nauczyciela teoretycznych przedmiotów zawodowych lub praktycznej nauki zawodu zgodnie z przepisami w sprawie kwalifikacji wymaganych od nauczycieli. 5. Wykonawca musi posiadać odpowiednio wyposażone sale dydaktyczne, ćwiczeniowe z pełnym zapleczem organizacyjno-technicznym (nagłośnienie, rzutniki, właściwe oświetlenie, komfortowe miejsca siedzące itd.). Wszystkie sale zlokalizowane w jednym budynku lub kompleksie budynków Wykonawcy. 6. Wykonawca zapewni zespół ludzi zdolnych do wykonania zamówienia, posiadających kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia. 7. Koszt realizacji Zamówienia zawiera opłatę za daną formę kształcenia, w tym wpisowe, trenerzy/prowadzący, materiały dydaktyczne, egzaminy, zaświadczenia / dyplomy, a także wszelkie inne koszty Wykonawcy związane z realizacją zamówienia. 8. W ramach realizacji zajęć, prowadzący zobowiązani są w szczególności do: przeprowadzenia wsparcia dla wskazanych uczestników zgodnie z ustalonym programem i harmonogramem oraz wytycznymi Zamawiającego,stosowania się do materiałów, przekazanych przez Zamawiającego do realizacji,prowadzenia przekazanych przez Zamawiającego list obecności. 9. Wykonawca zobowiązuje się prowadzić stały monitoring pracy, obecności, aktywności i postępów uczestników studiów. Wykonawca zobowiązuje się do przekazywania powyższych informacji osobie wskazanej przez Zamawiającego. Zamawiający, w trakcie trwania umowy, zastrzega sobie prawo do wizytacji zajęć teoretycznych i praktycznych, z uwzględnieniem wglądu w dokumentację całego procesu nauczania. 10. Okres realizacji: IV kwartał 2017 roku do III kwartał 2019 roku Zamawiający zastrzega możliwość przesunięcia okresu realizacji umowy. 11. Zajęcia będą odbywały się w trybie niestacjonarnym, z wyłączeniem e-learningu, w postaci jedno lub dwu- lub trzydniowych zjazdów w weekendy, łącznie ok. 70 godzin w semestrze).

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 80.43.00.00 - Usługi edukacji osób dorosłych na poziomie akademickim


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Zamówienie z wolnej ręki

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13/12/2017
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 5018
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy Wydział Zarządzania i Przedsiębiorczości w Słupsku
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Garbary 2
Kod pocztowy: 85-229
Miejscowość: Bydgoszcz
Kraj/woj.: kujawsko - pomorskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 4400
Oferta z najniższą ceną/kosztem 4400
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 4400
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Uzasadnienie faktyczne - w prowadzonych uprzednio postępowaniu w trybie przetargu nieograniczonego nie zostały złożone żadne oferty. Uzasadnienie prawne - art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.