eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rumia › usługa przygotowania i wydania jednodaniowego (drugie danie) gorącego posiłku lub przygotowania i dowiezienia jednodaniowego gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-03

Rumia: usługa przygotowania i wydania jednodaniowego (drugie danie) gorącego posiłku lub przygotowania i dowiezienia jednodaniowego gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi
Numer ogłoszenia: 498576 - 2013; data zamieszczenia: 03.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi , ul. Ślusarska 2, 84-230 Rumia, woj. pomorskie, tel. 58 6710556, faks 58 6710556.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.rumia.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: usługa przygotowania i wydania jednodaniowego (drugie danie) gorącego posiłku lub przygotowania i dowiezienia jednodaniowego gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: W części A 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku 1) Przy świadczeniu usługi przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku mają zastosowanie przepisy: - Ustawa o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004 r. (tj.Dz. U. 2013 poz.182 z późn. zm.) 2. Kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): kod CPV: 55321000-6 nazwa: usługi przygotowania posiłków kod CPV: 55521200-0 nazwa: usługi dowożenia posiłków 3. Opis przedmiotu zamówienia 1) Przygotowanie i dowiezienie do miejsca zamieszkania podopiecznego jednodaniowych gorących posiłków, różnorodnych, sporządzonych zgodnie z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Posiłek dostarczany w naczyniach jednorazowych. 2) Termin świadczenia usługi - od 1.01.2014 r. do 31.12.2014 r., przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych. 3) Szacunkowa liczba wydawanych posiłków dziennie - średnio 70. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo- 17 640 posiłków. 4) Gwarantowany przez wykonawcę czas wydawania gorących posiłków: - od poniedziałku do piątku - w godz. 12.00-15.00 5) Miejsce dowiezienia posiłków - miejsce zamieszkania podopiecznego, na terenie miasta Rumi. 6) Posiłki przywożone będą podopiecznym MOPS na podstawie list przygotowywanych przez Zamawiającego. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 8) Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny netto jednego posiłku w okresie wykonywania usługi. 9) Wykonawca nie może powierzyć wykonania usługi innemu podmiotowi. 10) Wykonawca nie może wydawać osobie równowartości posiłku w gotówce. 11) Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą odbywać się będzie raz w miesiącu do 10 dnia następnego miesiąca, na podstawie liczby wydanych posiłków. 12) Płatność będzie dokonywana przelewem na konto wykonawcy, w terminie 14 dni od daty przedłożenia zamawiającemu faktury/rachunku. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości przywożonych potraw. 14) Stronom będzie przysługiwać dwumiesięczny okres wypowiedzenia umowy, który będzie upływał wraz z ostatnim dniem miesiąca. 15) Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo odstąpienia od płatności za usługi wykonane niezgodnie z umową, a w szczególności: a) zaniżanie jakości wydawanych posiłków, b) nieprzestrzeganie warunków sanitarnych i bhp. 16) W przypadku rażącego naruszenia przez Wykonawcę warunków umowy, a w szczególności zapisów pkt. 10 i 15, Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia. W części B 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i wydania gorącego posiłku. 1) Przy świadczeniu usługi przygotowania i wydania gorącego posiłku mają zastosowanie przepisy: - Ustawa o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004 r. (tj. Dz. U. 2013, poz. 182 z późn. zm.) 2. Kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): kod CPV: 55321000-6 nazwa: usługi przygotowania posiłków kod CPV: 55320000-9 nazwa: usługi podawania posiłków 3. Opis przedmiotu zamówienia 1) Wykonawca przygotowuje jednodaniowe gorące posiłki, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 2) Termin świadczenia usługi - od 1.01.2014 r. do 31.12.2014 r., przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych. 3) Szacunkowa liczba wydawanych posiłków dziennie - średnio 60. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo- 15 120 posiłków. 4) Gwarantowany przez wykonawcę czas wydawania gorących posiłków: - od poniedziałku do piątku - w godz. 12.00-14.00, 5) Miejsce wydawania posiłków - lokal którym dysponuje wykonawca na terenie miasta Rumi. Wykonawca powinien dysponować lokalem, w którym zamierza świadczyć usługę, na czas obejmujący co najmniej okres obowiązywania umowy. Minimalny standard lokalu: a) lokal spełniający warunki SANEPID konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia, b) lokal wyposażony w wc. z umywalką dostępny bezpłatnie dla konsumentów. 6) Posiłki wydawane będą podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi na podstawie list przygotowywanych przez Zamawiającego. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 8) Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny netto jednego posiłku w okresie wykonywania usługi. 9) Wykonawca nie może powierzyć wykonania usługi innemu podmiotowi. 10) Wykonawca nie może wydawać osobie równowartości posiłku w gotówce. 11) Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą odbywać się będzie raz w miesiącu do 10 dnia następnego miesiąca, na podstawie liczby wydanych obiadów. 12) Płatność będzie dokonywana przelewem na konto wykonawcy, w terminie 14 dni od daty przedłożenia zamawiającemu faktury/rachunku. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości wydawanych potraw. 14) Stronom będzie przysługiwać dwumiesięczny okres wypowiedzenia umowy, który będzie upływał wraz z ostatnim dniem miesiąca. 15) Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo odstąpienia od płatności za usługi wykonane niezgodnie z umową, a w szczególności: a) zaniżanie jakości wydawanych posiłków, b) nieprzestrzeganie warunków sanitarnych i bhp. 16) W przypadku rażącego naruszenia przez Wykonawcę warunków umowy, a w szczególności zapisów pkt. 10 i 15, Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.32.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia publicznego mogą się ubiegać wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu określonym w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.Wykonawca posiada uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawa nakazuje posiadania takich uprawnień. 2.Wykonali lub wykonują w okresie ostatnich 3 lat usługi w liczbie nie mniejszej niż 2, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, odpowiadających rodzajem usługom stanowiących przedmiot zamówienia o wartości nie mniejszej niż 15 000,00 zł , dla nie mniej niż 20 osób, z podaniem daty i miejsca wykonywania, wraz z dokumentami potwierdzającymi, należyte wykonanie usług.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia. 2.W odniesieniu do zamówienia część B - dysponują lokalem na terenie miasta Rumia, w którym zamierzają świadczyć usługę, na czas obejmujący co najmniej okres obowiązywania umowy. Lokal musi spełniać następujące warunki: a) lokal spełniający warunki SANEPID konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia, b) lokal wyposażony w wc. z umywalką dostępny bezpłatnie dla konsumentów.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Dysponują osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    III.6) INNE DOKUMENTY

    Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

    (na podstawie Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2009r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane - Dz. U. 2013, poz. 231) 1. Wypełniony i podpisany formularz oferty według załącznika do SIWZ nr 1, na każdą część oddzielnie. 2. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 zgodnie z załącznikiem nr 4 do SIWZ 3. Oświadczenie na podstawie art. 24 ustawy Pzp - zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ. 4. Wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług wraz z informacjami na temat ich wykształcenia, kwalifikacji zawodowych i doświadczenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami, sporządzony zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 8 do SWIZ 5. Wykaz wykonanych lub wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat usług, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, odpowiadających rodzajem usługom stanowiących przedmiot zamówienia z podaniem daty i miejsca wykonywania załącznik nr 7 do SWIZ, wraz z dokumentami potwierdzającymi, należyte wykonanie usług. 6. Jeżeli Wykonawca wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. l ustawy Pzp, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, a podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia Zamawiający wymaga od Wykonawcy przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w dziale 13 pkt. 8 niniejszej specyfikacji. Kopie dokumentów dotyczących tych podmiotów powinny być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez te podmioty. 7. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy w okolicznościach, o których mowa wart. 24 ust. 1 i 2 ustawy Pzp, powinni wraz z ofertą złożyć - w formie pisemnej - następujące oświadczenia i dokumenty: 1) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. l i 2 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SWIZ. 2) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcja, spółki cywilne), należy dodatkowo spełnić następujące warunki: a) wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia (w tym spółka cywilna) muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy. Stosowne pełnomocnictwo należy załączyć do oferty w formie oryginału lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem, b) pełnomocnictwo, o którym mowa powyżej musi precyzować zakres umocowania i wskazywać pełnomocnika,.wyliczać wszystkich wykonawców, którzy wspólnie ubiegają się o zamówienie i każdy z nich musi podpisać się pod tym dokumentem, 8. Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy; 9. W przypadku gdy Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa wyżej składa dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed dniem składania ofert. 10. Dokumenty są składane w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. 11. Zamawiający może zażądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopi dokumentu, gdy złożona przez Wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości. 12. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1 - Cena - 70
    • 2 - Doświadczenie Wykonawcy - 30

    IV.3) ZMIANA UMOWY

    przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

    Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

    W oparciu o art. 144 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający określa następujące okoliczności, które mogą powodować konieczność wprowadzenia istotnych zmian w treści zawartej umowy w stosunku do treści złożonej oferty: a) zmiana terminu realizacji zamówienia z przyczyn nie leżących po stronie Zamawiającego, b) wystąpienie oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w treści umowy, c) zmiana bazy lokalowej wyłącznie w przypadku wystąpienia udokumentowanych nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację zamówienia w proponowanym w ofercie lokalu, pod warunkiem złożenia przez Wykonawcę pisemnego wniosku w tej sprawie i po akceptacji przez Zamawiającego, zaproponowany nowy lokal powinien posiadać warunki, co najmniej takie lub lepsze jak ten, który ma zostać zastąpiony; d) wynikających ze zmian obowiązujących przepisów prawnych; e) będących działaniem siły wyższej. 3. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień zawartej umowy na uzasadniony wniosek Wykonawcy/Zamawiającego. Dokonywanie zmian jest możliwe o ile wynika to z okoliczności, których pomimo zachowania należytej staranności, nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, i zmiany takie są niezależne od woli stron umowy oraz są nieistotne w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy. 4. W przypadku, gdy umowę podpisuje inna osoba/osoby niż wskazana(e) w dokumentach rejestrowych należy złożyć pełnomocnictwo do zawarcia umowy w imieniu Wykonawcy. Pełnomocnictwo musi być udzielone przez osobę/osoby upoważnione zgodnie z wypisem z odpowiedniego rejestru.

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.rumia.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi, ul. Ślusarska 2, 84-230 Rumia, pok. 2.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2013 godzina 11:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi, ul. Ślusarska 2, 84-230 Rumia, pok. 2.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku 1) Przy świadczeniu usługi przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku mają zastosowanie przepisy: - Ustawa o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004 r. (tj.Dz. U. 2013 poz.182 z późn. zm.) 2. Kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): kod CPV: 55321000-6 nazwa: usługi przygotowania posiłków kod CPV: 55521200-0 nazwa: usługi dowożenia posiłków 3. Opis przedmiotu zamówienia 1) Przygotowanie i dowiezienie do miejsca zamieszkania podopiecznego jednodaniowych gorących posiłków, różnorodnych, sporządzonych zgodnie z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Posiłek dostarczany w naczyniach jednorazowych. 2) Termin świadczenia usługi - od 1.01.2014 r. do 31.12.2014 r., przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych. 3) Szacunkowa liczba wydawanych posiłków dziennie - średnio 70. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo- 17 640 posiłków. 4) Gwarantowany przez wykonawcę czas wydawania gorących posiłków: - od poniedziałku do piątku - w godz. 12.00-15.00 5) Miejsce dowiezienia posiłków - miejsce zamieszkania podopiecznego, na terenie miasta Rumi. 6) Posiłki przywożone będą podopiecznym MOPS na podstawie list przygotowywanych przez Zamawiającego. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 8) Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny netto jednego posiłku w okresie wykonywania usługi. 9) Wykonawca nie może powierzyć wykonania usługi innemu podmiotowi. 10) Wykonawca nie może wydawać osobie równowartości posiłku w gotówce. 11) Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą odbywać się będzie raz w miesiącu do 10 dnia następnego miesiąca, na podstawie liczby wydanych posiłków. 12) Płatność będzie dokonywana przelewem na konto wykonawcy, w terminie 14 dni od daty przedłożenia zamawiającemu faktury/rachunku. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości przywożonych potraw. 14) Stronom będzie przysługiwać dwumiesięczny okres wypowiedzenia umowy, który będzie upływał wraz z ostatnim dniem miesiąca. 15) Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo odstąpienia od płatności za usługi wykonane niezgodnie z umową, a w szczególności: a) zaniżanie jakości wydawanych posiłków, b) nieprzestrzeganie warunków sanitarnych i bhp. 16) W przypadku rażącego naruszenia przez Wykonawcę warunków umowy, a w szczególności zapisów pkt. 10 i 15, Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia..

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 70
      • 2. Doświadczenie Wykonawcy - 30

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Usługa przygotowania i wydania gorącego posiłku..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i wydania gorącego posiłku. 1) Przy świadczeniu usługi przygotowania i wydania gorącego posiłku mają zastosowanie przepisy: - Ustawa o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004 r. (tj. Dz. U. 2013, poz. 182 z późn. zm.) 2. Kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): kod CPV: 55321000-6 nazwa: usługi przygotowania posiłków kod CPV: 55320000-9 nazwa: usługi podawania posiłków 3. Opis przedmiotu zamówienia 1) Wykonawca przygotowuje jednodaniowe gorące posiłki, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 2) Termin świadczenia usługi - od 1.01.2014 r. do 31.12.2014 r., przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych. 3) Szacunkowa liczba wydawanych posiłków dziennie - średnio 60. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo- 15 120 posiłków. 4) Gwarantowany przez wykonawcę czas wydawania gorących posiłków: - od poniedziałku do piątku - w godz. 12.00-14.00, 5) Miejsce wydawania posiłków - lokal którym dysponuje wykonawca na terenie miasta Rumi. Wykonawca powinien dysponować lokalem, w którym zamierza świadczyć usługę, na czas obejmujący co najmniej okres obowiązywania umowy. Minimalny standard lokalu: a) lokal spełniający warunki SANEPID konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia, b) lokal wyposażony w wc. z umywalką dostępny bezpłatnie dla konsumentów. 6) Posiłki wydawane będą podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi na podstawie list przygotowywanych przez Zamawiającego. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 8) Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny netto jednego posiłku w okresie wykonywania usługi. 9) Wykonawca nie może powierzyć wykonania usługi innemu podmiotowi. 10) Wykonawca nie może wydawać osobie równowartości posiłku w gotówce. 11) Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą odbywać się będzie raz w miesiącu do 10 dnia następnego miesiąca, na podstawie liczby wydanych obiadów. 12) Płatność będzie dokonywana przelewem na konto wykonawcy, w terminie 14 dni od daty przedłożenia zamawiającemu faktury/rachunku. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości wydawanych potraw. 14) Stronom będzie przysługiwać dwumiesięczny okres wypowiedzenia umowy, który będzie upływał wraz z ostatnim dniem miesiąca. 15) Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo odstąpienia od płatności za usługi wykonane niezgodnie z umową, a w szczególności: a) zaniżanie jakości wydawanych posiłków, b) nieprzestrzeganie warunków sanitarnych i bhp. 16) W przypadku rażącego naruszenia przez Wykonawcę warunków umowy, a w szczególności zapisów pkt. 10 i 15, Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 60
      • 2. Doświadczenie Wykonawcy - 20
      • 3. Dostępność dla osób niepełnosprawnych - 20

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.