Pruszków: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie i dostawa gotowych posiłków dla pacjentów Szpitala, zarówno w dni powszednie jak i świąteczne, przez okres 24 miesięcy od dnia 1 marca 2016 r. do dnia 28 lutego 2018 r.
Numer ogłoszenia: 4969 - 2016; data zamieszczenia: 15.01.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej , ul. Armii Krajowej 2/4, 05-800 Pruszków, woj. mazowieckie, tel. 022 7588002, faks 022 7287138.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalnawrzesinie.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie i dostawa gotowych posiłków dla pacjentów Szpitala, zarówno w dni powszednie jak i świąteczne, przez okres 24 miesięcy od dnia 1 marca 2016 r. do dnia 28 lutego 2018 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający przewiduje, że liczba żywionych dorosłych pacjentów wyniesie około 90 osób dziennie 1.3/Pod pojęciem żywienia pacjentów rozumieć należy przygotowywanie i dostarczanie przez wykonawcę do zamawiającego gotowych posiłków w liczbie 3 posiłków dziennie (śniadanie , obiad, i kolacja) przeznaczonych dla pacjentów, według diet, o określonych przez zamawiającego stałych godzinach, śniadania i II śniadanie dostarczane będą w godz. 7:15 do 8:00 obiady w godz. 12:20 do 12:40 podwieczorek ,kolacja w godz. 16:30 - 17.00. 1.4/ Pod pojęciem posiłku należy rozumieć zestaw potraw o określonej wielkości porcji, przygotowany zgodnie z zasadami wskazanej diety i spełniający określone w zamówieniu szczegółowe wymagania zamawiającego w zakresie diet. 1.5.Przedmiot zamówienia obejmuje dowóz posiłków w szczelnie zamkniętych pojemnikach w ilości: średnia liczba diet 5 posiłkowych 3 dziennie, średnia liczba diet 3 posiłkowych 3 dziennie, Ilość oddziałów wraz z miesięcznym rozbiciem na osobodni lp nazwa oddziału ilość posiłków średnio w miesiącu 1 Oddział Interny 424 2 Oddz. Położniczo- Ginekologiczny 568 3 Oddział Chirurgii I 252 4 Oddział Chirurgii II 434 5 Dział IT 3 6 ZOL I pietro 481 7 ZOL I pietro 575 Uwaga : ilość posiłków w trakcie wykonywania zamówienia może ulec zmianie . W Szpitalu stosowane są cztery diety dla chorych , przewidywane stanem pacjentów: Dieta I - Jest to dieta dla chorych po operacji ( śniadanie suchary , obiad kleik , kolacja suchary ) Dieta II - Zalicza się do tej grupy diety wątrobowe, żołądkowe, lekkostrawne , przy tej diecie podawane są posiłki wyłącznie gotowane - ok. 60 pacjentów Dieta III - Jest to dieta normalna bez przeciwwskazań - ok. 20 pacjentów Dieta IV - Jest to dieta cukrzycowa stosowana dla chorych na cukrzycę - ok. 10 pacjentów. Kaloryczność posiłków odpowiednich dla każdej z w/w diet winien ustalić dietetyk W poszczególnych dietach uwzględnia się trzy posiłki na, które składa się: a) Śniadanie: podawane dla chorego zawsze uwzględnia zupę mleczną, pieczywo mieszane, masło, dodatek do pieczywa (wędliny, ser) oraz dodatek warzywno - owocowy oraz kawę mleczną. b) Obiad: zupa, drugie danie, kompot. c) Kolacja: pieczywo, masło, dwa dodatki do pieczywa, herbata oraz dodatek warzywno - owocowy. 1.5/Wykonawca nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych . 1.6/Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 1.7/Zamawiający dopuszcza udział podwykonawców w realizacji niniejszego zamówienia w części dotyczącej transportu posiłków do siedziby Zamawiającego (art. 36 ust. 4 ustawy)..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy, o udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: a) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; b) posiadania wiedzy i doświadczenia; c) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; d) sytuacji ekonomicznej i finansowej.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający ustala następujące szczegółowe warunki udziału w Postępowaniu: a. Posiadają wiedzę i doświadczenie w żywieniu pacjentów szpitalnych, a w szczególności w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonywali lub wykonują usługi żywienia pacjentów przez okres co najmniej 24 miesięcy
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dysponują odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj. dysponują odpowiednimi obiektami kuchennymi na czas trwania umowy tj. na okres 24 miesięcy w obrębie województwa Mazowieckiego, które posiadają certyfikat ISO 22000. Kuchnie muszą posiadać zgodę w formie decyzji państwowej stacji sanitarno - epidemiologicznej do wywozu posiłków dla odbiorców zewnętrznych.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
c. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, w szczególności są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę co najmniej 500.000 złotych.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dopuszczająca środki transportu do przewozu żywności - załącznik Wykonawcy nr 4
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalnawrzesinie.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej w Pruszkowie
05-800 Pruszków ul. Armii Krajowej 2/4- Budynek administracji - pok. Administracji.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.01.2016 godzina 09:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej w Pruszkowie 05-800 Pruszków ul. Armii Krajowej 2/4- Budynek Administracji- pok. Gł księgowej.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z PRUSZKOWA
- Wykonanie zadań budowlano-remontowych w budynku Szkoły Podstawowej nr 8 przy ul. Obrońców Pokoju 44 w Pruszkowie
- Zakup i dostawa sprzętu komputerowego na potrzeby Powiatu Pruszkowskiego
- Remont balkonów/tarasów w budynkach mieszkalnych wielorodzinnych TBS "Zieleń Miejska" Sp. z o.o. w Pruszkowie
- Dostawa mebli i urządzeń medycznych na potrzeby MSCZ
- Dostawa odczynników wraz z dzierżawą analizatora w podziale na części
- Obsługa techniczna instalacji uzdatniania wody, węzła cieplnego oraz instalacji wentylacji nowo powstałej pływalni SMS w Pruszkowie (...) wraz z dostawą specjalistycznych środków chemicznych
więcej: przetargi w Pruszkowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Wycieczka do Krakowa
- Kompleksowa usługa organizacji wyjazdów demonstracyjnych w zakresie produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka roślinnego na cele paszowe
- Wykonywanie usług z zakresu obsługi Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego "Bażyna" w Pogorzelicy w latach 2024 - 2025 - II postępowanie
- Usługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały Szpitalne
- Usługa zapewnienia wyżywienia oraz sal szkoleniowych -10. jednodniowych szkoleń I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników moduł 1 "Szkolenia podstawowe dla rolników w ramach PS WPR 2023-2027".
- Świadczenie usługi hotelarskiej, gastronomicznej oraz wynajmu sali konferencyjnej w ramach organizowanej XI Konferencji Ekonomiczno-Leśnej. Nowoczesne zarządzanie gospodarką leśną w świetle kryzysu
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.