eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk Oliwa › Dostawa warzyw i owoców do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-05-01

Gdańsk Oliwa: Dostawa warzyw i owoców do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża
Numer ogłoszenia: 48697 - 2016; data zamieszczenia: 01.05.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ogród Zoologiczny "Wybrzeża" , ul. Karwieńska 3, 80-328 Gdańsk Oliwa, woj. pomorskie, tel. 058 5520041, fax 058 5521751.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: 0grody zoologiczne.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw i owoców do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie I: warzywa okopowe a) 03.22.11.12-4 - marchew w ilości 45.000kg b) 03.21.21.00-1 - ziemniak w ilości 13.000kg c) 03.22.11.10-0 - burak czerwony w ilości 33.000kg d) 03.22.12.22-8 - burak pastewny w ilości 38.000kg e) 03.22.11.10-0 - brukiew jadalna w ilości 2.000kg f) 03.22.13.00-9 - jarmuż w ilości 2.500kg g) 03.22.11.12-4 - marchew młoda w ilości 5.000kg h) 03.22.14.10-3 - kapusta biała w ilości 19.000kg i) 03.22.11.10-0 - pietruszka korzeń w ilości 3.000kg j) 03.22.13.00-9 - por w ilości 4.000kg k) 03.22.11.10-0 - seler w ilości 4.500kg l) 03.22.14.20-6 - kalafior w ilości 1.000kg m) 03.22.14.00-0 - kalarepa w ilości 900kg n) 03.22.11.13-1 - cebula w ilości 1.600kg o) 03.22.11.13-1 - czosnek w ilości 12kg Zadanie II: warzywa szklarniowe a) 03.22.13.10-2 - sałata w ilości 4.200szt. b) 03.22.14.00-0 - kapusta pekińska w ilości 3.600kg c) 03.22.11.13-1 - szczypior gruntowy w ilości 150kg d) 03.21.12.00-5 - kukurydza cukrowa kolby w ilości 900kg e) 03.22.14.30-9 - brokuły w ilości 1.800kg f) 03.22.11.10-0 - pietruszka zielona (natka) w ilości 180kg g) 03.22.12.40-0 - pomidory w ilości 3.000kg h) 03.22.12.30-7 - papryka czerwona w ilości 4.500kg i) 03.22.12.70-9 - ogórki w ilości 3.500kg j) 03.22.11.10-0 - botwina gruntowa w ilości 600kg k) 03.22.11.14-8 - rzodkiewka bez liści w ilości 100kg l) 03.22.12.12-5 - fasola szparagowa zielona w ilości 800kg m) 03.22.11.14-8 - biała rzodkiew w ilości 800kg n) 03.22.13.00-9 - cykoria w ilości 1.000kg o) 03.11.13.00-5 - słonecznik (tarcza) w ilości 120kg p) 03.22.10.00-6 - seler naciowy w ilości 2.000kg q) 03.22.12.00-8 - dynia w ilości 2.000kg r) 03.22.12.50-3 - cukinia w ilości 2.400kg s) 03.22.14.40-2 - kapusta brukselka 500kg Zadanie III: owoce krajowe a) 03.22.23.21-9 - jabłka w ilości 17.000kg b) 03.22.23.22-6 - gruszki w ilości 300kg a) 03.22.23.13-0 - truskawki w ilości 200kg b) 03.22.23.30-5 - czereśnie w ilości 50kg c) 03.22.23.33-6 - wiśnie w ilości 120kg d) 03.22.23.34-3 - śliwki węgierki w ilości 200kg e) 03.22.23.00-6 - aronia w ilości 20kg f) 03.22.23.10-9 - czarne jagody (borówka czarna) w ilości 20kg g) 03.22.23.11-6 - czarna porzeczka w ilości 20kg h) 03.22.23.11-6 - czerwona porzeczka w ilości 20kg Zadanie IV: owoce importowane i pozostałe warzywa a) 03.22.21.11-4 - banany w ilości 8.000kg b) 03.22.22.10-8 - cytryny w ilości 320kg c) 03.22.21.18-3 - pomarańcze w ilości 2.500kg d) 03.22.21.18-3 - kiwi w ilości 1.500kg e) 03.22.23.30-5 - nektarynki w ilości 700kg f) 03.22.23.40-8 - winogrona w ilości 1.600kg g) 03.22.21.00-4 - granaty w ilości 1.000kg h) 03.22.21.10-7 - papaje w ilości 50szt. i) 03.22.21.12-1 - ananasy w ilości 100szt. j) 03.22.21.20-0 - kokosy w ilości 50szt. k) 03.22.21.12-1 - awokado w ilości 40szt. l) 03.22.12.00-8 - arbuzy w ilości 2.000kg m) 03.22.12.00-8 - melon żółty w ilości 2.000kg n) 03.22.12.00-8 - bakłażany w ilości 300kg o) 03.22.13.00-9 - koper włoski w ilości 400kg p) 03.22.11.20-3 - bataty w ilości 420kg Zadanie V: orzechy a) 03.11.12.00-4 - orzeszki ziemne w łupinie w ilości 100kg b) 03.22.20.00-3 - orzechy laskowe w łupinie w ilości 300kg c) 03.22.20.00-3 - orzechy włoskie krajowe w łupinie w ilości 30kg d) 03.22.20.00-3 - orzechy laskowe łuskane w ilości 130kg e) 03.22.20.00-3 - orzechy włoskie krajowe łuskane w ilości 60kg.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00 - Warzywa 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.22.20.00 - Owoce i orzechy .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym 3) gwarancjach bankowych 4) gwarancjach ubezpieczeniowych 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158, z późn. zm.) Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zamawiającego. Nr rachunku bankowego Zamawiającego: 15 1240 1268 1111 0010 3859 7586 Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Wadium zostaje określone dla każdej części ( zadania) zamówienia oddzielnie. W tytule wpłaty wadium należy podać którego zadania dotyczy. Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości: a) zadanie I - 3.800,00 zł b) zadanie II - 6.400,00 zł c) zadanie III - 900,00 zł d) zadanie IV - 4.200,00 zł e) zadanie V - 400,00 zł

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dla spełnienia powyższego warunku nie wyznacza szczegółowych wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony jeżeli Wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie (wskazane w rozdziale II pkt 1.5. lit. a) Specyfikacji) potwierdzające spełnianie warunków określonych w art. 22 ust. 1 Ustawy.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawcy wykonali w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum 2 zamówienia publiczne, polegające na dostawie przedmiotu zamówienia (tożsame z różnorodnościa produktów dla danego zadania) na który Wykonawca składa ofertę, o wartości minimum: Zadanie I - 120.000 PLN brutto Zadanie II - 200.000 PLN brutto Zadanie III - 20.000 PLN brutto Zadanie IV - 90.000 PLN brutto Zadanie V - 9.000 PLN brutto

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) Warzywa muszą być przechowywane w magazynach z możliwością regulacji temperatury. 2) Wykonawca dysponuje, do przewozu warzyw, samochodem typu izoterma posiadającym zezwolenie na przewóz żywności. 3) Marchew, burak czerwony, pietruszka korzeń, seler, brukiew jadalna, buraki pastewne, muszą być płukane w płuczkarce. 4) Wykonawca dysponuje, do przewozu owoców, samochodem typu Izoterma posiadającym zezwolenie na przewóz żywności. 5) Kubatura magazynów musi zapewnić przechowywanie wymaganej ilości towaru do wykonania zamówienia. 6) Wykonawca musi dysponować potencjałem technicznym niezbędnym do zapewnienia wymaganej wielkości dostaw warzyw ( zadanie I oraz II ). Ocena na podstawie przedstawionych dokumentów - wskazanie gospodarstwa, opis gospodarstwa, warunków produkcji, przechowywania i transportu - dotyczy zadania I oraz II. Dla wszystkich zadań dokumenty dotyczące samochodu. Zamawiający ma prawo dokonać sprawdzenia danych zawartych w ofercie poprzez wizytację przedstawicieli Zamawiającego we wskazanych w ofercie gospodarstwach rolnych i ogrodniczych.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) Pełnomocnictwo - w przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - określające jego zakres i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy; 2) Pełnomocnictwo - w przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia - określające zakres umocowania pełnomocnika ustanowionego do reprezentowania ich w postępowaniu, stosownie do art. 23 ust. 2 Ustawy. 3) Pisemne zobowiązanie podmiotu trzeciego do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, w przypadku gdy Wykonawca polega na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączącego go z nimi stosunków. 4) Wykonawcy będący producentami (rolnikami lub ogrodnikami) przedstawiają dokumenty potwierdzające posiadanie gospodarstwa rolnego o wielkości zapewniającej możliwość zrealizowania dostaw oraz opis gospodarstwa tzn. warunków produkcji, przechowywania i transportu, posiadane certyfikaty i nagrody (zaleca się ich załączenie); dotyczy zadania I oraz II. 5) Wykonawcy składający oferty nie będący producentami (rolnikami lub ogrodnikami) wskazują gospodarstwa rolne i ogrodnicze z których pochodzić będą warzywa wraz z dokumentami potwierdzającymi wielkość gospodarstwa rolnego zapewniającą możliwość zrealizowania dostaw oraz umowy z producentami lub zobowiązanie wskazanego gospodarstwa do zapewnienia wielkości dostaw wraz z opisem gospodarstwa producenta tzn. warunków produkcji, przechowywania i transportu, posiadane certyfikaty i nagrody (zaleca się ich załączenie); dotyczy zadania I oraz II. 6) Dokumenty potwierdzające posiadanie środków transportowych zgodnie z warunkami wymienionymi w rozdz. II pkt. 2.3 specyfikacji.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoo.gda.pl - podstrona informacje/ zamówienia publiczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gdańsk-Oliwa ul. Karwieńska 3.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.07.2016 godzina 08:00, miejsce: Gdańsk-Oliwa ul. Karwieńska 3 - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.