eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Stara Błotnica › Dożywianie uczniów w roku 2013

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-27

Stara Błotnica: Dożywianie uczniów w roku 2013
Numer ogłoszenia: 473656 - 2012; data zamieszczenia: 27.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy w Starej Błotnicy , 46, 26-806 Stara Błotnica, woj. mazowieckie, tel. 048 385-77-90, faks 048 383-50-92.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.starablotnica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów w roku 2013.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie ok.130 jednodaniowych posiłków obiadowych dziennie z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w pomieszczeniach Wykonawcy oraz dostarczenie przygotowanych posiłków we własnych termosach do czterech szkół na terenie gminy, tj. Zespół Szkół Gminnych w Starej Błotnicy, Zespół Szkół Gminnych w Starym Goździe, Publiczna Szkoła Podstawowa w Starych Sieklukach i Publiczna Szkoła Podstawowa w Kaszowie, w oznaczonych godzinach, naczyniach oraz ilościach porcji podanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej . Ośrodek nie jest w stanie określić dokładnej liczby posiłków co związane jest ze stale zmieniającą się sytuacją Zainteresowanych. Gorące posiłki. Przygotowanie posiłków odbywać będzie się w systemie przemiennym: drugie danie/zupa według rodzaju dań ujętych w jadłospisie : Zupy: 1) zupa ogórkowa - porcja 450g - składniki: wywar mięsno-warzywny, śmietana, ziemniaki, ogórki, mąka, przyprawy + pieczywo; 2) zupa jarzynowa - porcja 450g - składniki: wywar mięsny, warzywa, przyprawy, śmietana + pieczywo; 3) zupa pomidorowa - porcja 450g - składniki: wywar mięsno- warzywny, ryż , koncentrat pomidorowy, przyprawy, śmietana + pieczywo; 4) zupa krupnik - porcja 450g - składniki: wywar mięsno-warzywny, kasza, ziemniaki, przyprawy + pieczywo; 5) zupa grochowa - porcja 450g - składniki: wywar mięsno warzywny (wędzonka), groch, przyprawy + pieczywo Drugie dania: 1) sos wieprzowy z ziemniakami i surówką z kapusty - porcja 450g - składniki: mięso wieprzowe, woda, warzywa, przyprawy, mąka, ziemniaki; kapusta, jabłko, majonez. 2) pulpety w sosie z kaszą i surówka z kapusty - porcja 450g - składniki: mięso mielone, przyprawy, jajka, woda, mąka, kasza; kapusta kiszona, marchew, cukier, olej; 3) potrawka z kurczaka - porcja 450g - składniki: mięso z kurczaka, woda, warzywa, przyprawy, masło, ryż; buraki gotowane, cukier, sól, kwasek cytrynowy 4) kotlety mielone z ziemniakami i ogórkiem kiszonym - pocja 450g - składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe, cebula, jajka, olej, ziemniaki,ogórek kiszony; 5) paluszki rybne z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej - porcja 450g - składniki: paluszki rybne, jaja, bułka tarta, przyprawy, ziemniaki, olej; kapusta pekińska, marchew, jabłko, kwasek cytrynowy, olej. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności. Posiłek powinien spełniać następujące warunki : - porcja jednodaniowego posiłku 450g - kaloryczność 350 kcal - temperatura od 70 ° - 80 ° C - porcja pieczywa 75g Posiłki do czterech szkół Wykonawca dostarczać będzie w godzinach pomiędzy 9.30 do 11.00 własnym transportem, w specjalnych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów, ich wyparzanie i dezynfekcję zadba Wykonawca. Wykonawca dostarczy ponadto jednorazowe naczynia / talerze, sztućce/ dla szkół w ilościach zgodnych z dostarczanymi porcjami . Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamówionych posiłków, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Oferent zobowiązuje się zdobyć informacje konieczne do właściwego wykonania zamówienia. Zaleca się, aby Oferent dokonał wizji lokalnej tras, którymi posiłki będą dostarczane do szkół na terenie gminy; Wizji lokalnej Oferent dokonuje na własny koszt i ryzyko w celu uzyskania informacji, które mogą być konieczne do przygotowania oferty. Za dostarczenie posiłków do poszczególnych placówek Wykonawca nie będzie naliczał Zamawiającemu żadnych kosztów dodatkowych związanych z dowiezieniem posiłków..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 20.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od obowiązku wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków zał. nr 2 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków zał. nr 2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków zał. nr 2 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wykaz pracowników zatrudnionych przez Oferenta oraz ich kwalifikacje i uprawnienia, załącznik nr 3do SIWZ ;

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków zał. nr 2 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.starablotnica.bip.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Stara Błotnica 26-806 Stara Błotnica Stara Błotnica 46..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2012 godzina 11:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Starej Błotnicy 26-806 Stara Błotnica, Stara Błotnica 46, pokój nr 11.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.