Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-02-06
Ciechanów: Usługa cateringowa na spotkaniach informacyjnych na potrzeby realizacji projektu pn. eIntegracja - Przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu w Powiecie Ciechanowskim.
Numer ogłoszenia: 43756 - 2014; data zamieszczenia: 06.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Starostwo Powiatowe w Ciechanowie , ul. 17 Stycznia 7, 06-400 Ciechanów, woj. mazowieckie, tel. 023 6723485, 6725415, faks 023 6722945.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.ciechanow.powiat.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa na spotkaniach informacyjnych na potrzeby realizacji projektu pn. eIntegracja - Przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu w Powiecie Ciechanowskim..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na spotkaniach informacyjnych na potrzeby realizacji projektu pn. eIntegracja - Przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu w Powiecie Ciechanowskim. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa na 32 spotkaniach informacyjnych dla mieszkańców gmin powiatu ciechanowskiego, tj. Gminy Ciechanów, Miasta i Gminy Glinojeck, Gminy Gołymin-Ośrodek, Gminy Grudusk, Gminy Ojrzeń, Gminy Opinogóra Górna, Gminy Regimin oraz Gminy Sońsk, na potrzeby realizacji projektu pn. eIntegracja - Przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu w Powiecie Ciechanowskim. Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności: 1) przygotowanie cateringu na każdym z 32 spotkań informacyjnych dla 60 osób każde. Catering musi być dostarczony co najmniej na 30 minut przed rozpoczęciem każdego spotkania. W salach zostaną zapewnione warunki do ustawienia naczyń oraz produktów dla uczestników spotkań. 2) odpowiednie świadczenie usługi cateringowej: Wykonawca powinien zapewnić usługę cateringową podczas spotkań informacyjnych, przy użyciu zastawy jednorazowej, z użyciem sztućców jednorazowych, oraz z użyciem serwetek papierowych i obrusów materiałowych oraz powinien zapewnić filiżanki i szklanki, w formie stołu szwedzkiego; estetyka usługi cateringowej: Wykonawca powinien zapewnić estetyczne podawanie napojów zimnych i gorących (w termosach lub innych urządzeniach utrzymujących temperaturę) oraz poczęstunku (ciasto powinno być podane na paterach, ciastka na talerzach a paluszki w pojemnikach lub szklankach), a także zebrać naczynia oraz resztki pokonsumpcyjne najpóźniej 30 minut po zakończeniu spotkania. 3) wytyczne dot. bezpieczeństwa żywności i żywienia: Posiłki przygotowywane dla Zamawiającego przez Wykonawcę winny spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. Świadczenie usług cateringowych powinno odbywać się zgodnie z zapisami wskazanymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (DZ. U. 2010, Nr 136 poz. 914, ze zm.). Wymagania stawiane Wykonawcy w zakresie realizacji usługi cateringowej: 1) Miejsce i termin realizacji zamówienia: Na terenie każdej z 8 gmin powiatu ciechanowskiego, tj. Gminy Ciechanów, Miasta i Gminy Glinojeck, Gminy Gołymin-Ośrodek, Gminy Grudusk, Gminy Ojrzeń, Gminy Opinogóra Górna, Gminy Regimin oraz Gminy Sońsk, odbędą się po 4 spotkania informacyjne. Szczegóły zawiera załącznik nr 1 do SIWZ pn. Harmonogram spotkań informacyjnych dla mieszkańców gmin powiatu ciechanowskiego. 2) Menu na każde ze spotkań informacyjnych przedstawia się następująco: Kawa rozpuszczalna, herbata czarna, oddzielnie gorąca i zimna woda, cukier biały, śmietanka do kawy w jednorazowych opakowaniach, pokrojone w plastry cytryny; woda mineralna niegazowana i gazowana - 0,125l/na osobę każdej; ciasto: szarlotka 30 szt., sernik, 30 szt., wuzetka 30 szt., gramatura 1 szt. ciasta min. 80 g; ciasteczka suche, drobne, w czekoladzie, różne rodzaje, łącznie 4 kg; wafelki w czekoladzie 2 kg; słone paluszki 1 kg. Poczęstunek powinien być dostępny przez cały czas trwania każdego spotkania, stąd Wykonawca winien zadbać w trakcie trwania każdego spotkania, by uczestnik mógł w każdym czasie napić się gorącego napoju (kawa, herbata), w tym celu sugeruje się wystawienie warników lub termosów konferencyjnych stołowych z wrzątkiem o pojemności odpowiedniej do ilości godzin konferencji..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 11.05.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: 1.Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 500,00 zł. słownie: pięćset złotych. 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 ze zm.). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zamawiającego w Polskim Banku Spółdzielczym w Ciechanowie : 32 8213 0008 2001 0005 2663 0007.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń dokona oceny spełniania warunków metodą spełnia- nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie), wykonał co najmniej jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, o wartości co najmniej 4 000 zł brutto. Zamawiający na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń dokona oceny spełniania warunków metodą spełnia- nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://stciechanow.bip.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak w pkt I.1.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.02.2014 godzina 09:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Ciechanowie, ul. 17 Stycznia 7, 06-400 Ciechanów, pok. 204.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: projekt pn. eIntegracja - Przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu w Powiecie Ciechanowskim.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z CIECHANOWA
- "Budowa budynku mieszkalnego wielorodzinnego w Pułtusku ul. Kwiatkowskiego"
- Przebudowa drogi powiatowej nr 1236W Opinogóra - Pałuki - Nieradowo na odcinku Czernice - Pałuki
- Usługa odbioru i dalszego zagospodarowanie odpadów wielkogabarytowych ( kod odpadu 20 03 07 ) z Instalacji Komunalnej w Woli Pawłowskiej
- Pełnienie funkcji Inżyniera Kontraktu nad realizacją zadania pn.: "Rozbudowa budynku dydaktycznego WNoZiNS przy ul. Wojska Polskiego 51 w Ciechanowie" realizowanego w formule "zaprojektuj i wybuduj".
- Dostawa odczynników i materiałów zużywalnych
- Dostawa sprzętu medycznego jednorazowego użytku- powtórzenie
więcej: przetargi w Ciechanowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych w ramach projektu "Zawodowa Małopolska"
- Usługi cateringowe dla uczestników demonstracji, organizatorów i wykładowców w ramach operacji "Nowoczesne technologie chowu i hodowli bydła ras mięsnych" etap 2
- Przygotowanie oraz dostawa posiłków i napojów dla mieszkańców DPS
- Świadczenie usługi organizacji bankietu oraz lunchu dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim
- "Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku - obiadu jednodaniowego dla dzieci uczęszczających do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Wielkie Oczy"
- Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.