Choroszcz: DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW, ZIEMNIAKÓW JADALNYCH, SUSZU WARZYWNEGO I JAJ KURZYCH, ZNAK SPRAWY SZP 3820 - 5/14
Numer ogłoszenia: 42924 - 2014; data zamieszczenia: 06.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Psychiatryczny Zakład Opieki Zdrowotnej im. dr Stanisława Deresza , pl. dr Zygmunta Brodowicza 1, 16-070 Choroszcz, woj. podlaskie, tel. 085 7191091 w. 404, faks 085 7191405.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sppchoroszcz.med.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW, ZIEMNIAKÓW JADALNYCH, SUSZU WARZYWNEGO I JAJ KURZYCH, ZNAK SPRAWY SZP 3820 - 5/14.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Burak ćwikłowy konsumpcyjny, średnica bulwy 6 -10cm kl. I ciemnoczerwony charakterystyczne dla odmiany kg 30000 Buraki ćwikłowe młode, waga pęczka min.1 kg kl. I pęczek 1000 Botwina pęczek ,waga min. 350 g kl. I pęczek 1200 Kapusta brukselska,średnica główek min. 2Cm maks.3cm, dobrze uformowane,ścisłe kl. I kg 300 Brokuły świeże, bez liści,ciemnozielone, zwarte, bez zżółkniętych, zbrązowiałych pączków kwiatowych,waga główki min.500g kl. I szt 400 Kabaczki, wyrośnięte lecz nie całkowicie dojrzałe, długość 20-40cm, szerokość 6-15cm, kl. I kg 400 Cebula biała, konsumpcyjna, kl. I, dojrzała z szyjką zaschniętą, średnica min.6 cm kg 6000 Cukinia, owoce proste lub lekko zakrzywione przy szypułce, wyrośnięte, młode o nie w pełni wykształconych nasionach, kl. I kg 400 Czosnek krajowy, główki całe, zwarte, jędrne, całkowicie pokryte łuską, waga min.60g szt 4000 Cebula czerwona, krajowa, kl. I, średnica główki min. 5 cm kg 100 Cytryny kl. I kg 100 Fasolka szparagowa żółta, świeża, jędrna, jednolita dla odmiany, kl. I kg 400 Fasola biała jaś karłowy namaczany, kl. I, opakowanie worki poliuretanowe 15-30 kg kg 6000 Groch połówki łuskany, kl. I, opakowanie worki poliuretanowe 15-30 kg kg 4000 Kapusta czerwona, waga główki min. 1 kg maks.2 kg, ścisłe, jędrne, niepopękane, kl. I kg 2000 Kapusta pekińska, waga główki 0,5 -1 kg, świeże, czyste bez objawów chorobowych i szkodników, kl. I kg 2000 Kapusta biała, waga główki min.3 kg,średniowczesna i późna, czysta, bez szkodników i objawów chorobowych,kl. I kg 30000 Kapusta biała wczesna, główka waga min. 1,5 kg, bez szkodników i objawów chorobowych, nie popękana i nie przerośnięta szt 6000 Kapusta kwaszona, opakowanie beczka ok.100 kg, kl. I kg 2000 Kalafior świeży bez liści z krótko przyciętym głąbem, róże jędrne, prawidłowo wykształcone, zwarte, bez przerośnięcia liśćmi o barwie białej do kremowej, waga 600-800g szt 1000 Ogórek świeży gruntowy, kształtny o komorach nasiennych bez pustych przestrzeni o długości 8-15 cm kg 2000 Koperek świeży, zielony, bez kwiatostanu, pęczki waga 130-150g pęczek 2000 Ogórek świeży spod osłon dług, długość min.20cm, średnica nie więcej niż 6cm o niewykształconych nasionach kg 2000 Ogórek małosolny, kształtny, bez uszkodzeń mechanicznych, jednolity odmianowo, pakowane beczki ok.80kg kg 1000 Ogórek kiszony, kształtny, jednolity odmianowo o komorach nasiennych bez pustych przestrzeni, długość 8-15cm kg 6000 Pomidory spod osłon, całe, świeże, zdrowe, czyste, jednolite odmianowo, wybarwione, średnica 5-8 cm kg 1400 Pomidor gruntowy, cały, świeży, zdrowy, czysty, jednolity odmianowo, wybarwiony, średnica 5-8 cm kg 1000 Rzodkiew biała podłużna, średnica 3-5 cm mierzona w najszerszym miejscu(sopel lodu) kg 600 Rzodkiewka czerwona, krajowa, bez liści, 15 szt w pęczku, waga pęczka 200-300g, nie sparciała, nie zwiędnięta, nie popękana, jednolita w pęczku pod względem zabarwienia i kształtu pęczek 1000 Sałata masłowa, krajowa, świeża, waga główki 150-200g szt 2000 Sałata karbowana, świeża, waga główki 200-300g szt 200 Sałata lodowa świeża, główki dobrze wykształcone, zwarte o wadze min.300g szt 500 Szczypior bez cebuli, krajowy, bez części pożółkłych, zeschniętych, waga pęczka min.150g szt 2000 Papryka czerwona, świeża, bez uszkodzeń, dobrze wykształcona, kl. I kg 400 Papryka żółta, świeża, bez uszkodzeń, dobrze wykształcona, kl. I kg 400 Pieczarka świeża, zamknięta, średnica kapelusza 3,5 - 6 cm, kl. Ekstra kg 400 Pory krajowe, długi korzeń, średnica 3 - 4cm, proste, ścisłe, prawidłowo wykształcone, z przyciętymi korzeniami kg 400 Seler, korzeń świeży, nie sparciały, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, bez pustych komór wewnątrz, miąższ biały lub kremowobiały kg 400 Seler młody z liśćmi, średnica bulwy min.6cm pęczek 200 Por młody, prawidłowo wykształcony, średnica min.2cm kg 200 Seler naciowy świeży, prawidłowo wykształcony, nie sparciały, waga min.300g szt 200 Pietruszka korzeń, jadalna, średnica 3-5cm mierzona w najszerszym miejscu, bez rozgałęzień i narośli kg 400 Natka pietruszki świeża, zielona, bez plam i pożółkłych zaschniętych liści, bez pędów kwiatowych i innych, waga pęczka min.150g pęczek 1000 Marchew krajowa świeża, prosta, kształtna o intensywnym zabarwieniu kory i rdzenia, bez zazieleniałych główek o średnicy 3-4cm w najszerszym miejscu kg 50000 Pietruszka młoda korzeń z nacią świeżą, waga pęczka min.1kg pęczek 200 Marchew młoda świeża z nacią, waga pęczka min.1 kg pęczek 1000 Rabarbar świeży, długość min.40cm, grubość mierzona w połowie długości min.3cm kl. I kg 2000 Jabłka Papierówka świeże, średnica min.7cm, kl. I kg 4000 Jabłka Antonówka, średnica min.8cm, kl. I kg 4000 Jabłka Cortland, średnica 8-10cm, kl. I kg 4000 Jabłka Alwa, średnica 7-10cm, kl. I kg 4000 Jabłka Ligol, średnica 8-10cm, kl. I kg 4000 Jabłka Lobo, średnica 8-10cm, kl. I kg 2000 Gruszka Klapsa krajowa, kl. I kg 200 Gruszka Konferencja krajowa, kl. I kg 200 Gruszka Lipcówka krajowa, kl. I kg 200 Czereśnie krajowe czerwone, żółte, kl. I kg 200 Ananas dekoracyjny, kl. I szt 100 Banany, kl. I kg 200 Brzoskwinie, kl. I kg 200 Grapefruit czerwony, kl. I kg 200 Truskawki krajowe, kl. I kg 200 Winogrona białe, kl. I kg 200 Winogrona ciemne, kl. I kg 200 Wiśnie krajowe, kl. I kg 200 Pomarańcze, kl. I kg 200 Śliwki, kl. I kg 200 Porzeczka czerwona krajowa, kl. I kg 200 Porzeczka czarna krajowa, kl. I kg 200 Orzechy włoskie łuskane kg 100 Maliny krajowe, kl. I kg 200 Mandarynki, kl. I kg 200 Nektarynki kg 200 Śliwki suszone kalifornijskie, kl. I kg 100 Żurawina suszona cała, kl. I kg 100 Ziarno sezamu, kl. I kg 100 Pestki dyni, suszone, łuskane, kl. I kg 100 Pestki słonecznika, suszone, łuskane, kl. I kg 100 Płatki migdałowe, kl. I kg 100 Pomidory suszone, kl. I kg 100 Jabłka suszone, kl. I kg 100 Gruszki suszone, krajowe, kl. I kg 100 Arbuz kl. I kg 200 Podgrzybek suszony, kl. I kg 10 Ziemniaki wczesne od VI - VIII kg 60000 Ziemniaki późne od IX - V kg 150000 Susz warzywny 4 - składnikowy, kostka (marchew, pasternak, seler korzeń, por) op. Worek 20 kg kg 2500 Mak niebieski kg 20 Majeranek suszony otarty kg 50 Jaja świeże kurze, kat. Świeżości A waga 53 - 63 g szt 150000.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 03.14.25.00 - Jaja 03.21.20.00 - Ziemniaki i warzywa suszone .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: 1.Każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: Pakiet Nr 1 - 7 000,00 zł Pakiet Nr 2 - 2 800,00 zł Pakiet Nr 3 - 6 200,00 zł Pakiet Nr 4 - 1 500,00 zł 2.Wadium może być wnoszone w jednej lub kilki następujących formach: a)pieniądzu; b)poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c)gwarancjach bankowych; d)gwarancjach ubezpieczeniowych e)poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6B ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. O utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158, z późn. zm.) 3.Wadium wnoszone w formie pieniężnej należy wpłacić na rachunek bankowy: BS Choroszcz 57 8060 0004 0130 0127 2000 0020. W tytule przelewu należy umieścić informację -wadium- przetarg nieograniczony na dostawę artykułów żywnościowych, znak sprawy SZP 3820 - 5/14. 4.Wadium wnoszone w formie poręczenia bankowego, gwarancji bankowych lub gwarancjach ubezpieczeniowych należy dołączyć do oferty w formie kopii. Oryginał złożyć odrębnie w siedzibie Zamawiającego w SPP ZOZ w Choroszczy w Kancelarii Zakładu, w terminie do dnia 13.02.2014 r do godz. 10:00. 5.Termin ważności wadium wnoszonego w gwarancjach bankowych lub gwarancjach ubezpieczeniowych nie może być krótszy niż termin związania z ofertą . Jeżeli termin ważności wadium będzie krótszy, oferta taka podlega odrzuceniu ze względu na nieskutecznie wniesione wadium. 6.Zamawiający zwraca wadium zgodnie z art. 46 ustawy Prawo zamówień publicznych.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku, wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenie (Załącznik nr 4 do SIWZ)
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
b)Zamawiający uzna warunek za spełniony , jeśli Wykonawca wykaże, iż wykonał należycie minimum 1 dostawę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia (tj. w zależności od części zamówienia na którą Wykonawca składa ofertę), o wartości co najmniej: Pakiet nr 1 - 20 000,00zł Pakiet nr 2 - 10 000,00 zł Pakiet nr 3 - 3 500,00 zł Pakiet nr 4 - 7 500,00 zł
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku, wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenie (Załącznik nr 4 do SIWZ)
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku, wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenie (Załącznik nr 4 do SIWZ)
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku, wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenie (Załącznik nr 4 do SIWZ)
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
b)Zamawiający uzna warunek za spełniony , jeśli Wykonawca wykaże, iż wykonał należycie minimum 1 dostawę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia (tj. w zależności od części zamówienia na którą Wykonawca składa ofertę), o wartości co najmniej: Pakiet nr 1 - 20 000,00zł Pakiet nr 2 - 10 000,00 zł Pakiet nr 3 - 3 500,00 zł Pakiet nr 4 - 7 500,00 zł;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 80
- 2 - Rabat udzielony Wykonawcy - 20
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1.Strony dopuszczają zmiany treści umowy czasowe lub trwałe w trakcie jej obowiązywania, w przypadku: a)zmiana korzystna jest dla Zamawiającego, b)obniżenia cen jednostkowych poszczególnych elementów przedmiotu zamówienia - w przypadku promocji, ogólnej obniżki cen itp.; c)zmian powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w szczególności w zakresie stawek podatku VAT, stawek celnych; d)zamianę poszczególnego asortymentu, będącego przedmiotem umowy i wyszczególnionego w formularzu cenowym stanowiącym Załącznik do niniejszej umowy, z chwilą zaprzestania lub wstrzymania jego produkcji, o czym Wykonawca nie mógł wiedzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy, na tzw. zamiennik pod warunkiem, że spełni on wszystkie wymogi Zamawiającego, w tym również cenę jednostkową brutto e)zmiany terminu realizacji umowy, gdy Zamawiający nie wykorzysta asortymentu będącego przedmiotem umowy w okresie 24 miesięcy obowiązywania niniejszej umowy
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sppchoroszcz.med.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Psychiatryczny Zakład Opieki Zdrowotnej im. dr. Stanisława Deresza w Choroszczy Plac Brodowicza 1, 16-070 Choroszcz.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.02.2014 godzina 10:00, miejsce: Siedziba SPP ZOZ w Choroszczy w Kancelarii Zakładu - budynek administracji (parter).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI CHOROSZCZ
więcej: przetargi CHOROSZCZ »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 4 w Gdyni przy ul. Chwaszczyńska 26 "
- Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w Bochni w okresie od 01.07.2024 r. do 31.12.2024 r.
- Dostawy świeżych warzyw i owoców dla potrzeb kuchni Nowodworskiego Centrum Medycznego w Nowym Dworze Mazowieckim
- Dostawa produktów żywnościowych do Przedszkola nr 3 w Andrychowie
- Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Dębicy i Oddziału Zewnętrznego w Chmielowie
- Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.