eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Choroszcz › DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW, ZIEMNIAKÓW JADALNYCH, SUSZU WARZYWNEGO I JAJ KURZYCH, ZNAK SPRAWY SZP 3820 - 5/14

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-02-06

Choroszcz: DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW, ZIEMNIAKÓW JADALNYCH, SUSZU WARZYWNEGO I JAJ KURZYCH, ZNAK SPRAWY SZP 3820 - 5/14
Numer ogłoszenia: 42924 - 2014; data zamieszczenia: 06.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Psychiatryczny Zakład Opieki Zdrowotnej im. dr Stanisława Deresza , pl. dr Zygmunta Brodowicza 1, 16-070 Choroszcz, woj. podlaskie, tel. 085 7191091 w. 404, faks 085 7191405.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sppchoroszcz.med.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW, ZIEMNIAKÓW JADALNYCH, SUSZU WARZYWNEGO I JAJ KURZYCH, ZNAK SPRAWY SZP 3820 - 5/14.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Burak ćwikłowy konsumpcyjny, średnica bulwy 6 -10cm kl. I ciemnoczerwony charakterystyczne dla odmiany kg 30000 Buraki ćwikłowe młode, waga pęczka min.1 kg kl. I pęczek 1000 Botwina pęczek ,waga min. 350 g kl. I pęczek 1200 Kapusta brukselska,średnica główek min. 2Cm maks.3cm, dobrze uformowane,ścisłe kl. I kg 300 Brokuły świeże, bez liści,ciemnozielone, zwarte, bez zżółkniętych, zbrązowiałych pączków kwiatowych,waga główki min.500g kl. I szt 400 Kabaczki, wyrośnięte lecz nie całkowicie dojrzałe, długość 20-40cm, szerokość 6-15cm, kl. I kg 400 Cebula biała, konsumpcyjna, kl. I, dojrzała z szyjką zaschniętą, średnica min.6 cm kg 6000 Cukinia, owoce proste lub lekko zakrzywione przy szypułce, wyrośnięte, młode o nie w pełni wykształconych nasionach, kl. I kg 400 Czosnek krajowy, główki całe, zwarte, jędrne, całkowicie pokryte łuską, waga min.60g szt 4000 Cebula czerwona, krajowa, kl. I, średnica główki min. 5 cm kg 100 Cytryny kl. I kg 100 Fasolka szparagowa żółta, świeża, jędrna, jednolita dla odmiany, kl. I kg 400 Fasola biała jaś karłowy namaczany, kl. I, opakowanie worki poliuretanowe 15-30 kg kg 6000 Groch połówki łuskany, kl. I, opakowanie worki poliuretanowe 15-30 kg kg 4000 Kapusta czerwona, waga główki min. 1 kg maks.2 kg, ścisłe, jędrne, niepopękane, kl. I kg 2000 Kapusta pekińska, waga główki 0,5 -1 kg, świeże, czyste bez objawów chorobowych i szkodników, kl. I kg 2000 Kapusta biała, waga główki min.3 kg,średniowczesna i późna, czysta, bez szkodników i objawów chorobowych,kl. I kg 30000 Kapusta biała wczesna, główka waga min. 1,5 kg, bez szkodników i objawów chorobowych, nie popękana i nie przerośnięta szt 6000 Kapusta kwaszona, opakowanie beczka ok.100 kg, kl. I kg 2000 Kalafior świeży bez liści z krótko przyciętym głąbem, róże jędrne, prawidłowo wykształcone, zwarte, bez przerośnięcia liśćmi o barwie białej do kremowej, waga 600-800g szt 1000 Ogórek świeży gruntowy, kształtny o komorach nasiennych bez pustych przestrzeni o długości 8-15 cm kg 2000 Koperek świeży, zielony, bez kwiatostanu, pęczki waga 130-150g pęczek 2000 Ogórek świeży spod osłon dług, długość min.20cm, średnica nie więcej niż 6cm o niewykształconych nasionach kg 2000 Ogórek małosolny, kształtny, bez uszkodzeń mechanicznych, jednolity odmianowo, pakowane beczki ok.80kg kg 1000 Ogórek kiszony, kształtny, jednolity odmianowo o komorach nasiennych bez pustych przestrzeni, długość 8-15cm kg 6000 Pomidory spod osłon, całe, świeże, zdrowe, czyste, jednolite odmianowo, wybarwione, średnica 5-8 cm kg 1400 Pomidor gruntowy, cały, świeży, zdrowy, czysty, jednolity odmianowo, wybarwiony, średnica 5-8 cm kg 1000 Rzodkiew biała podłużna, średnica 3-5 cm mierzona w najszerszym miejscu(sopel lodu) kg 600 Rzodkiewka czerwona, krajowa, bez liści, 15 szt w pęczku, waga pęczka 200-300g, nie sparciała, nie zwiędnięta, nie popękana, jednolita w pęczku pod względem zabarwienia i kształtu pęczek 1000 Sałata masłowa, krajowa, świeża, waga główki 150-200g szt 2000 Sałata karbowana, świeża, waga główki 200-300g szt 200 Sałata lodowa świeża, główki dobrze wykształcone, zwarte o wadze min.300g szt 500 Szczypior bez cebuli, krajowy, bez części pożółkłych, zeschniętych, waga pęczka min.150g szt 2000 Papryka czerwona, świeża, bez uszkodzeń, dobrze wykształcona, kl. I kg 400 Papryka żółta, świeża, bez uszkodzeń, dobrze wykształcona, kl. I kg 400 Pieczarka świeża, zamknięta, średnica kapelusza 3,5 - 6 cm, kl. Ekstra kg 400 Pory krajowe, długi korzeń, średnica 3 - 4cm, proste, ścisłe, prawidłowo wykształcone, z przyciętymi korzeniami kg 400 Seler, korzeń świeży, nie sparciały, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, bez pustych komór wewnątrz, miąższ biały lub kremowobiały kg 400 Seler młody z liśćmi, średnica bulwy min.6cm pęczek 200 Por młody, prawidłowo wykształcony, średnica min.2cm kg 200 Seler naciowy świeży, prawidłowo wykształcony, nie sparciały, waga min.300g szt 200 Pietruszka korzeń, jadalna, średnica 3-5cm mierzona w najszerszym miejscu, bez rozgałęzień i narośli kg 400 Natka pietruszki świeża, zielona, bez plam i pożółkłych zaschniętych liści, bez pędów kwiatowych i innych, waga pęczka min.150g pęczek 1000 Marchew krajowa świeża, prosta, kształtna o intensywnym zabarwieniu kory i rdzenia, bez zazieleniałych główek o średnicy 3-4cm w najszerszym miejscu kg 50000 Pietruszka młoda korzeń z nacią świeżą, waga pęczka min.1kg pęczek 200 Marchew młoda świeża z nacią, waga pęczka min.1 kg pęczek 1000 Rabarbar świeży, długość min.40cm, grubość mierzona w połowie długości min.3cm kl. I kg 2000 Jabłka Papierówka świeże, średnica min.7cm, kl. I kg 4000 Jabłka Antonówka, średnica min.8cm, kl. I kg 4000 Jabłka Cortland, średnica 8-10cm, kl. I kg 4000 Jabłka Alwa, średnica 7-10cm, kl. I kg 4000 Jabłka Ligol, średnica 8-10cm, kl. I kg 4000 Jabłka Lobo, średnica 8-10cm, kl. I kg 2000 Gruszka Klapsa krajowa, kl. I kg 200 Gruszka Konferencja krajowa, kl. I kg 200 Gruszka Lipcówka krajowa, kl. I kg 200 Czereśnie krajowe czerwone, żółte, kl. I kg 200 Ananas dekoracyjny, kl. I szt 100 Banany, kl. I kg 200 Brzoskwinie, kl. I kg 200 Grapefruit czerwony, kl. I kg 200 Truskawki krajowe, kl. I kg 200 Winogrona białe, kl. I kg 200 Winogrona ciemne, kl. I kg 200 Wiśnie krajowe, kl. I kg 200 Pomarańcze, kl. I kg 200 Śliwki, kl. I kg 200 Porzeczka czerwona krajowa, kl. I kg 200 Porzeczka czarna krajowa, kl. I kg 200 Orzechy włoskie łuskane kg 100 Maliny krajowe, kl. I kg 200 Mandarynki, kl. I kg 200 Nektarynki kg 200 Śliwki suszone kalifornijskie, kl. I kg 100 Żurawina suszona cała, kl. I kg 100 Ziarno sezamu, kl. I kg 100 Pestki dyni, suszone, łuskane, kl. I kg 100 Pestki słonecznika, suszone, łuskane, kl. I kg 100 Płatki migdałowe, kl. I kg 100 Pomidory suszone, kl. I kg 100 Jabłka suszone, kl. I kg 100 Gruszki suszone, krajowe, kl. I kg 100 Arbuz kl. I kg 200 Podgrzybek suszony, kl. I kg 10 Ziemniaki wczesne od VI - VIII kg 60000 Ziemniaki późne od IX - V kg 150000 Susz warzywny 4 - składnikowy, kostka (marchew, pasternak, seler korzeń, por) op. Worek 20 kg kg 2500 Mak niebieski kg 20 Majeranek suszony otarty kg 50 Jaja świeże kurze, kat. Świeżości A waga 53 - 63 g szt 150000.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 03.14.25.00 - Jaja 03.21.20.00 - Ziemniaki i warzywa suszone .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 1.Każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: Pakiet Nr 1 - 7 000,00 zł Pakiet Nr 2 - 2 800,00 zł Pakiet Nr 3 - 6 200,00 zł Pakiet Nr 4 - 1 500,00 zł 2.Wadium może być wnoszone w jednej lub kilki następujących formach: a)pieniądzu; b)poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c)gwarancjach bankowych; d)gwarancjach ubezpieczeniowych e)poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6B ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. O utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158, z późn. zm.) 3.Wadium wnoszone w formie pieniężnej należy wpłacić na rachunek bankowy: BS Choroszcz 57 8060 0004 0130 0127 2000 0020. W tytule przelewu należy umieścić informację -wadium- przetarg nieograniczony na dostawę artykułów żywnościowych, znak sprawy SZP 3820 - 5/14. 4.Wadium wnoszone w formie poręczenia bankowego, gwarancji bankowych lub gwarancjach ubezpieczeniowych należy dołączyć do oferty w formie kopii. Oryginał złożyć odrębnie w siedzibie Zamawiającego w SPP ZOZ w Choroszczy w Kancelarii Zakładu, w terminie do dnia 13.02.2014 r do godz. 10:00. 5.Termin ważności wadium wnoszonego w gwarancjach bankowych lub gwarancjach ubezpieczeniowych nie może być krótszy niż termin związania z ofertą . Jeżeli termin ważności wadium będzie krótszy, oferta taka podlega odrzuceniu ze względu na nieskutecznie wniesione wadium. 6.Zamawiający zwraca wadium zgodnie z art. 46 ustawy Prawo zamówień publicznych.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku, wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenie (Załącznik nr 4 do SIWZ)

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • b)Zamawiający uzna warunek za spełniony , jeśli Wykonawca wykaże, iż wykonał należycie minimum 1 dostawę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia (tj. w zależności od części zamówienia na którą Wykonawca składa ofertę), o wartości co najmniej: Pakiet nr 1 - 20 000,00zł Pakiet nr 2 - 10 000,00 zł Pakiet nr 3 - 3 500,00 zł Pakiet nr 4 - 7 500,00 zł

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku, wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenie (Załącznik nr 4 do SIWZ)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku, wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenie (Załącznik nr 4 do SIWZ)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku, wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenie (Załącznik nr 4 do SIWZ)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
    b)Zamawiający uzna warunek za spełniony , jeśli Wykonawca wykaże, iż wykonał należycie minimum 1 dostawę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia (tj. w zależności od części zamówienia na którą Wykonawca składa ofertę), o wartości co najmniej: Pakiet nr 1 - 20 000,00zł Pakiet nr 2 - 10 000,00 zł Pakiet nr 3 - 3 500,00 zł Pakiet nr 4 - 7 500,00 zł;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 80
  • 2 - Rabat udzielony Wykonawcy - 20

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Strony dopuszczają zmiany treści umowy czasowe lub trwałe w trakcie jej obowiązywania, w przypadku: a)zmiana korzystna jest dla Zamawiającego, b)obniżenia cen jednostkowych poszczególnych elementów przedmiotu zamówienia - w przypadku promocji, ogólnej obniżki cen itp.; c)zmian powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w szczególności w zakresie stawek podatku VAT, stawek celnych; d)zamianę poszczególnego asortymentu, będącego przedmiotem umowy i wyszczególnionego w formularzu cenowym stanowiącym Załącznik do niniejszej umowy, z chwilą zaprzestania lub wstrzymania jego produkcji, o czym Wykonawca nie mógł wiedzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy, na tzw. zamiennik pod warunkiem, że spełni on wszystkie wymogi Zamawiającego, w tym również cenę jednostkową brutto e)zmiany terminu realizacji umowy, gdy Zamawiający nie wykorzysta asortymentu będącego przedmiotem umowy w okresie 24 miesięcy obowiązywania niniejszej umowy

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sppchoroszcz.med.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Psychiatryczny Zakład Opieki Zdrowotnej im. dr. Stanisława Deresza w Choroszczy Plac Brodowicza 1, 16-070 Choroszcz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.02.2014 godzina 10:00, miejsce: Siedziba SPP ZOZ w Choroszczy w Kancelarii Zakładu - budynek administracji (parter).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.