eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wo³ów › ¦wiadczenie us³ug w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów Powiatowego Centrum Medycznego w Wo³owie Sp. z o. o.

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych


Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2017-01-09

Og³oszenie nr 4270 - 2017 z dnia 2017-01-09 r.

Wo³ów: ¦wiadczenie us³ug w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów Powiatowego Centrum Medycznego w Wo³owie Sp. z o. o.
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - Us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych

nie


Nale¿y podaæ minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy

nie

Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowania

nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli prowadzenie postêpowania:
Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych

nie


Je¿eli tak, nale¿y wymieniæ zamawiaj±cych, którzy wspólnie przeprowadzaj± postêpowanie oraz podaæ adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowe Centrum Medyczne w Wo³owie Spó³ka z o.o., krajowy numer identyfikacyjny 2074959600000, ul. ul. Inwalidów Wojennych  26, 56100   Wo³ów, woj. dolno¶l±skie, pañstwo Polska, tel. 71 380 58 01, e-mail przetargi@pcm-wolow.pl, faks 71 389 27 99.
Adres strony internetowej (URL):

Adres strony internetowej pod którym mo¿na uzyskaæ dostêp do narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne www.pcmwolow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Podmiot prawa publicznego

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):

Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL)

nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
www.pcmwoow.pl


Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
nie
Adres:


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne

nie
Nieograniczony, pe³ny, bezpo¶redni i bezp³atny dostêp do tych narzêdzi mo¿na uzyskaæ pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów Powiatowego Centrum Medycznego w Wo³owie Sp. z o. o.
Numer referencyjny:
Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi
II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:

Nie



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: 3.1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug w zakresie ca³odziennego ¿ywienia tj. przygotowanie posi³ków w ilo¶ciach wynikaj±cych z ilo¶ci hospitalizowanych pacjentów w PCM w Wo³owie Sp. z o.o. z uwzglêdnieniem wymogów Zamawiaj±cego i zaleceñ dietetycznych. 3.1.1 ¦wiadczenie us³ug ¿ywienia dla pacjentów szpitala odbywaæ siê powinno zgodnie z ustaw± o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z pó¼n. zm.), zasadami dobrej praktyki higienicznej i dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz normami HACCP.

II.5) G³ówny kod CPV: 55.52.00.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków
Dodatkowe kody CPV:55400000-4
II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:

Okres w miesi±cach: 12


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Okre¶lenie warunków: Wykonawca zobowi±zany jest za³±czyæ do oferty nastêpuj±ce dokumenty i o¶wiadczenia: 9.1 Za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów, o których mowa w art. 61, w zwi±zku z art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2010r., nr 136, poz. 914 z pó¼n. zm.) prowadzonego przez w³a¶ciwego powiatowego inspektora sanitarnego lub pañstwowego granicznego inspektora sanitarnego; 9.2 Dokument stwierdzaj±cy, ¿e wykonawca posiada wymagany przepisami higieniczno-sanitarnymi pojazd do transportu ¿ywno¶ci zaopiniowany przez Pañstwowego Inspektora Sanitarnego; 9.3 Decyzja w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie dzia³alno¶ci gastronomicznej i cateringowej dla kuchni, w której bêd± przygotowywane posi³ki dla zamawiaj±cego. 9.4 Za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu potwierdzaj±ce wdro¿ony i funkcjonuj±cy, certyfikowany system zarz±dzania jako¶ci± - ISO 9001 dla kuchni produkuj±cej posi³ki dla pacjentów Zamawiaj±cego. 9.5 Za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu potwierdzaj±ce wdro¿ony i funkcjonuj±cy, certyfikowany system zarz±dzania bezpieczeñstwem ¿ywno¶ci - ISO 22000 dla kuchni produkuj±cej posi³ki dla pacjentów Zamawiaj±cego. 9.6 Wykaz wykonanych lub wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie. - za spe³nienie powy¿szego warunku, Zamawiaj±cy uzna ten warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawcy wyka¿±, i¿ wykonali, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych wykonuj± w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, minimum dwie us³ugi ¿ywienia pacjentów zrealizowan± lub w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych realizowan± na rzecz jednostek s³u¿by zdrowia, odpowiadaj±cej swym rodzajem i warto¶ci± przedmiotowi zamówienia na kwotê nie mniejsz± ni¿ 300 000 PLN brutto (s³ownie: trzysta tysiêcy z³otych), z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, daty wykonania i odbiorców wraz z dokumentem potwierdzaj±cym ich nale¿yte wykonanie. Wykaz wykonywanych lub wykonanych dostaw /us³ug - Za³±cznik nr 7 do SIWZ. 9.7 Wykaz osób do kontaktów z zamawiaj±cym- Za³±cznik nr 4 do SIWZ.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Okre¶lenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa
Okre¶lenie warunków:
Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp tak
Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)

III.3) WYKAZ O¦WIADCZEÑ SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W CELU WSTÊPNEGO POTWIERDZENIA, ¯E NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPE£NIA WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ SPE£NIA KRYTERIA SELEKCJI

O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu
tak
O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW , SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

Wykonawca zobowi±zany jest za³±czyæ do oferty nastêpuj±ce dokumenty i o¶wiadczenia: 9.1 Za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów, o których mowa w art. 61, w zwi±zku z art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2010r., nr 136, poz. 914 z pó¼n. zm.) prowadzonego przez w³a¶ciwego powiatowego inspektora sanitarnego lub pañstwowego granicznego inspektora sanitarnego; 9.2 Dokument stwierdzaj±cy, ¿e wykonawca posiada wymagany przepisami higieniczno-sanitarnymi pojazd do transportu ¿ywno¶ci zaopiniowany przez Pañstwowego Inspektora Sanitarnego; 9.3 Decyzja w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie dzia³alno¶ci gastronomicznej i cateringowej dla kuchni, w której bêd± przygotowywane posi³ki dla zamawiaj±cego. 9.4 Za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu potwierdzaj±ce wdro¿ony i funkcjonuj±cy, certyfikowany system zarz±dzania jako¶ci± - ISO 9001 dla kuchni produkuj±cej posi³ki dla pacjentów Zamawiaj±cego. 9.5 Za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu potwierdzaj±ce wdro¿ony i funkcjonuj±cy, certyfikowany system zarz±dzania bezpieczeñstwem ¿ywno¶ci - ISO 22000 dla kuchni produkuj±cej posi³ki dla pacjentów Zamawiaj±cego. 9.6 Wykaz wykonanych lub wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie. - za spe³nienie powy¿szego warunku, Zamawiaj±cy uzna ten warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawcy wyka¿±, i¿ wykonali, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych wykonuj± w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, minimum dwie us³ugi ¿ywienia pacjentów zrealizowan± lub w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych realizowan± na rzecz jednostek s³u¿by zdrowia, odpowiadaj±cej swym rodzajem i warto¶ci± przedmiotowi zamówienia na kwotê nie mniejsz± ni¿ 300 000 PLN brutto (s³ownie: trzysta tysiêcy z³otych), z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, daty wykonania i odbiorców wraz z dokumentem potwierdzaj±cym ich nale¿yte wykonanie. Wykaz wykonywanych lub wykonanych dostaw /us³ug - Za³±cznik nr 7 do SIWZ. 9.7 Wykaz osób do kontaktów z zamawiaj±cym- Za³±cznik nr 4 do SIWZ. 10.5 za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert, lub innego dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e wykonawca zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem podatkowym w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu, 10.6 za¶wiadczenie w³a¶ciwej terenowej jednostki organizacyjnej Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego albo inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia spo³eczne lub zdrowotne, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert, lub inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu, 10.7 odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, 10.8 Wzór umowy - parafowany przez wykonawcê - Rozdzia³ II SIWZ

III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:
Wykonawca zobowi±zany jest za³±czyæ do oferty nastêpuj±ce dokumenty i o¶wiadczenia: 9.1 Za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów, o których mowa w art. 61, w zwi±zku z art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2010r., nr 136, poz. 914 z pó¼n. zm.) prowadzonego przez w³a¶ciwego powiatowego inspektora sanitarnego lub pañstwowego granicznego inspektora sanitarnego; 9.2 Dokument stwierdzaj±cy, ¿e wykonawca posiada wymagany przepisami higieniczno-sanitarnymi pojazd do transportu ¿ywno¶ci zaopiniowany przez Pañstwowego Inspektora Sanitarnego; 9.3 Decyzja w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie dzia³alno¶ci gastronomicznej i cateringowej dla kuchni, w której bêd± przygotowywane posi³ki dla zamawiaj±cego. 9.4 Za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu potwierdzaj±ce wdro¿ony i funkcjonuj±cy, certyfikowany system zarz±dzania jako¶ci± - ISO 9001 dla kuchni produkuj±cej posi³ki dla pacjentów Zamawiaj±cego. 9.5 Za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu potwierdzaj±ce wdro¿ony i funkcjonuj±cy, certyfikowany system zarz±dzania bezpieczeñstwem ¿ywno¶ci - ISO 22000 dla kuchni produkuj±cej posi³ki dla pacjentów Zamawiaj±cego. 9.6 Wykaz wykonanych lub wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie. - za spe³nienie powy¿szego warunku, Zamawiaj±cy uzna ten warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawcy wyka¿±, i¿ wykonali, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych wykonuj± w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, minimum dwie us³ugi ¿ywienia pacjentów zrealizowan± lub w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych realizowan± na rzecz jednostek s³u¿by zdrowia, odpowiadaj±cej swym rodzajem i warto¶ci± przedmiotowi zamówienia na kwotê nie mniejsz± ni¿ 300 000 PLN brutto (s³ownie: trzysta tysiêcy z³otych), z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, daty wykonania i odbiorców wraz z dokumentem potwierdzaj±cym ich nale¿yte wykonanie. Wykaz wykonywanych lub wykonanych dostaw /us³ug - Za³±cznik nr 7 do SIWZ. 9.7 Wykaz osób do kontaktów z zamawiaj±cym- Za³±cznik nr 4 do SIWZ. 10.5 za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert, lub innego dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e wykonawca zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem podatkowym w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu, 10.6 za¶wiadczenie w³a¶ciwej terenowej jednostki organizacyjnej Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego albo inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia spo³eczne lub zdrowotne, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert, lub inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu, 10.7 odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, 10.8 Wzór umowy - parafowany przez wykonawcê - Rozdzia³ II SIWZ
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

Wykonawca zobowi±zany jest za³±czyæ do oferty nastêpuj±ce dokumenty i o¶wiadczenia: 9.1 Za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów, o których mowa w art. 61, w zwi±zku z art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2010r., nr 136, poz. 914 z pó¼n. zm.) prowadzonego przez w³a¶ciwego powiatowego inspektora sanitarnego lub pañstwowego granicznego inspektora sanitarnego; 9.2 Dokument stwierdzaj±cy, ¿e wykonawca posiada wymagany przepisami higieniczno-sanitarnymi pojazd do transportu ¿ywno¶ci zaopiniowany przez Pañstwowego Inspektora Sanitarnego; 9.3 Decyzja w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie dzia³alno¶ci gastronomicznej i cateringowej dla kuchni, w której bêd± przygotowywane posi³ki dla zamawiaj±cego. 9.4 Za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu potwierdzaj±ce wdro¿ony i funkcjonuj±cy, certyfikowany system zarz±dzania jako¶ci± - ISO 9001 dla kuchni produkuj±cej posi³ki dla pacjentów Zamawiaj±cego. 9.5 Za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu potwierdzaj±ce wdro¿ony i funkcjonuj±cy, certyfikowany system zarz±dzania bezpieczeñstwem ¿ywno¶ci - ISO 22000 dla kuchni produkuj±cej posi³ki dla pacjentów Zamawiaj±cego. 9.6 Wykaz wykonanych lub wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie. - za spe³nienie powy¿szego warunku, Zamawiaj±cy uzna ten warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawcy wyka¿±, i¿ wykonali, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych wykonuj± w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, minimum dwie us³ugi ¿ywienia pacjentów zrealizowan± lub w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych realizowan± na rzecz jednostek s³u¿by zdrowia, odpowiadaj±cej swym rodzajem i warto¶ci± przedmiotowi zamówienia na kwotê nie mniejsz± ni¿ 300 000 PLN brutto (s³ownie: trzysta tysiêcy z³otych), z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, daty wykonania i odbiorców wraz z dokumentem potwierdzaj±cym ich nale¿yte wykonanie. Wykaz wykonywanych lub wykonanych dostaw /us³ug - Za³±cznik nr 7 do SIWZ. 9.7 Wykaz osób do kontaktów z zamawiaj±cym- Za³±cznik nr 4 do SIWZ. 10.5 za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert, lub innego dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e wykonawca zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem podatkowym w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu, 10.6 za¶wiadczenie w³a¶ciwej terenowej jednostki organizacyjnej Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego albo inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia spo³eczne lub zdrowotne, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert, lub inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu, 10.7 odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, 10.8 Wzór umowy - parafowany przez wykonawcê - Rozdzia³ II SIWZ

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej
nie
Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa bêdzie zawarta:

Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem) nie
Nale¿y wskazaæ elementy, których warto¶ci bêd± przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje siê ograniczenia co do przedstawionych warto¶ci, wynikaj±ce z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Nale¿y podaæ, które informacje zostan± udostêpnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki bêdzie termin ich udostêpnienia:
Informacje dotycz±ce przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postêpowania w toku aukcji elektronicznej i jakie bêd± warunki, na jakich wykonawcy bêd± mogli licytowaæ (minimalne wysoko¶ci post±pieñ):
Informacje dotycz±ce wykorzystywanego sprzêtu elektronicznego, rozwi±zañ i specyfikacji technicznych w zakresie po³±czeñ:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu: nie
Warunki zamkniêcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
cena60
termin p³ato¶ci40


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
tak
IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem
Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbê etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:

Wstêpny harmonogram postêpowania:

Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ: nie
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty:

Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której bêdzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostêpny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urz±dzeñ informatycznych:

Sposób postêpowania w toku licytacji elektronicznej, w tym okre¶lenie minimalnych wysoko¶ci post±pieñ:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamkniêcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostan± wprowadzone do tre¶ci zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotycz±ce zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Nale¿y wskazaæ zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Istotne postanowienia umowne okre¶la Wzór umowy stanowi±cy za³±cznik nr 4 do SIWZ. Oprócz przes³anek wymienionych w art. 144 ust. 1 PZP Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±cy zakres zmian w umowie: 24.1 Wszystkie warto¶ci netto okre¶lone przez Wykonawcê s± ustalone na okres wa¿no¶ci umowy i nie wzrosn±. Zamawiaj±cy dopuszcza zmianê umowy w formie aneksu w przypadku, gdy warto¶ci netto przedmiotu umowy obni¿± siê, przy czym konsekwencje rachunkowe stosuje siê odpowiednio. 24.2 Urzêdowa zmiana stawek podatku VAT obowi±zuje z mocy prawa. Zamawiaj±cy dopuszcza zmianê zapisów umowy w formie aneksu w przypadku zmiany stawki podatku VAT. Warto¶æ netto przedmiotu umowy, jak równie¿ warto¶ci jednostkowe netto nie mog± zostaæ zwiêkszone w trakcie trwania umowy, wobec czego obni¿enie stawki podatku VAT skutkuje obni¿eniem ceny brutto umowy. W takim przypadku zmniejszenie jednostkowych cen brutto nast±pi z chwil± wej¶cia w ¿ycie odpowiedniego aktu prawnego. 24.3 Zamawiaj±cy dopuszcza w formie aneksu wyd³u¿enie terminu obowi±zywania umowy nie wiêcej jednak ni¿ o 3 miesi±ce od daty jej zakoñczenia. Przes³ank± niezbêdn± do takiego dzia³ania jest zmniejszona ilo¶æ zamówieñ z oddzia³ów w stosunku do pierwotnie zak³adanej ilo¶ci podyktowana mniejsz± ilo¶ci± przyjêtych pacjentów ni¿ zak³adana. 24.4 Zamawiaj±cy dopuszcza zmianê umowy w formie aneksu, je¿eli zmiany bêd± konieczne i korzystne dla Zamawiaj±cego. Za zmiany korzystne nale¿y uznaæ wszelkiego rodzaju nowe postanowienia, które wzmacniaj± pozycjê zamawiaj±cego jako wierzyciela z tytu³u ¶wiadczenia niepieniê¿nego (np. wyd³u¿enie okresu rêkojmi, skrócenie terminu wykonania zamówienia, obni¿enie ceny, podwy¿szenie kar umownych), oraz te zmiany, które prowadz± do wzmocnienia jego pozycji jako d³u¿nika z tytu³u ¶wiadczenia pieniê¿nego (np. wyd³u¿enie terminu zap³aty, obni¿enie odsetek za zw³okê, obni¿enie wska¼ników waloryzacyjnych).
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy):

¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:
Data: 23/01/2017, godzina: 12:00,
Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem):
nie
Wskazaæ powody:

Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu
>
IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)
IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, je¿eli ¶rodki s³u¿±ce sfinansowaniu zamówieñ na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiaj±cy zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia, nie zosta³y mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.