eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zakopane › Dostawa artykułow zywnościowych do stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-01

Zakopane: Dostawa artykułow zywnościowych do stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji
Numer ogłoszenia: 412900 - 2009; data zamieszczenia: 01.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakopiańskie Centrum Edukacji im. H. Modrzejewskiej , ul. Kasprusie 35A, 34-500 Zakopane, woj. małopolskie, tel. 018 2012786, faks 018 2012786.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułow zywnościowych do stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. nr 171, poz.1225). Zakres zamówienia obejmuję dostawe nastepujacych pakietow żywności: I-Mięso i wędliny; II- Artykuły nabiałowe; III - Artykuły sypkie, przyprawy i przetwory; IV - Owoce, warzywa, mrożonki, ryby i jajka; V - Pieczywo..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00 - 01.00.00.00 01.10.00.00 - 01.10.00.00 01.24.00.00 - 01.24.00.00 01.13.00.00 - 01.13.00.00 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny 15.22.20.00 - 15.22.20.00 15.33.31.00 - 15.33.31.00 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania 15.41.10.00 - Oleje zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.84.00.00 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze 15.87.11.00 - Ocet i substytuty octu .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie żada wnoszenia wadium przetargowego

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki zawarte w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych tj.: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wy?konania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - wykonawca musi wykazać ,że w okresie ostatnich w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy -w tym okresie świadczył co najmniej 1 dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawą stanowiącym przedmiot zamówienia danego pakietu tj. w przypadku pakietu I musi wykazać ,że dostarczał mięso i wędliny o wartości nie mniejszej niż 20 .000,00 zł , w przypadku pakietu II - musi wykazać ,że dostarczał artykuły nabiałowe o wartości nie mniejszej niż 15.000,00 zł ,w zakresie pakietu III- musi wykazać ,że dostarczał artykuły sypkie, przyprawy i przetwory o wartości łacznej nie mniejszej niż 15.000,00 zł , w zakresie pakietu IV musi wykazać ,że dostarczał owoce, warzywa, mrożonki, ryby i jajka o wartości łącznej nie mniejszej niż 20.000,00 zł a w zakresie pakietu V musi wykazać ,że dostarczał pieczywo o wartości co najmniej 4.000 ,00 zł 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za?pewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych Ocena spełnienia powyższych warunków będzie dokonywana metodą 0-1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2. Podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, stanowiące załącznik nr 4 do specyfikacji. 3. Wykaz wykonanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia tj. co najmniej jedna dostawa artykułów objętych danym pakietem tj.: w przypadku pakietu I musi wykazać ,że dostarczał mięso i wędliny o wartości nie mniejszej niż 20 .000,00 zł , w przypadku pakietu II - musi wykazać ,że dostarczał artykuły nabiałowe o wartości nie mniejszej niż 15.000,00 zł ,w zakresie pakietu III- musi wykazać ,że dostarczał artykuły sypkie, przyprawy i przetwory o wartości łacznej nie mniejszej niż 15.000,00 zł , w zakresie pakietu IV musi wykazać ,że dostarczał owoce, warzywa, mrożonki, ryby i jajka o wartości łącznej nie mniejszej niż 20.000,00 zł a w zakresie pakietu V musi wykazać ,że dostarczał pieczywo o wartości co najmniej 4.000 ,00 zł ( należy wypełnić załącznik 5 do specyfikacji). 3. a. Do niniejszego wykazu należy załączyć dokumenty (np. referencje) na potwierdzenie prawidłowości wykonanych dostaw podanych w wykazie. 4.Wypełniony formularz oferty stanowiący załącznik nr 1 do specyfikacji (wykonawca może złożyć ofertę na własnym formularzu, lecz jej treść musi być zgodna z treścią formularza załączonego do specyfikacji). 5. Wypełniony druk -zapotrzebowanie artykułów spożywczych danego pakietu ( stanowi on załącznik nr 2 do niniejszej siwz) na który wykonawca składa ofertę. 6.Oryginał pełnomocnictwa (pełnomocnictw), jeżeli oferta będzie podpisana przez pełnomocnika. 6aJezeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt.10 ppkt 1 niniejszej specyfikacji składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 7.Dokument, o którym mowa w ppkt 6a powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 8.Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w ppkt 6 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 9.Dokumenty mogą być przedstawione w formie kopii (kserokopii) poświadczonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zakopane.eu pod linkiem zamówienia publiczne o wartości poniżej kwot okreslonych w art.11.8.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakopiańskie Centrum Edukacji ul. Małe Żywczańskie 9 b 34-500 Zakopane.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2009 godzina 12:00, miejsce: Zakopiańskiego Centrum Edukacji, ul. Kasprusie 35 a - pokój 107 34-500 Zakopane.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: . Informacja na temat zmian postanowień zawartej umowy Zamawiający dopuszcza dokonanie zmian zawartej umowy w przypadku jeżeli konieczność wprowadzenia zmian wynika z okoliczności których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, lub zmiany są korzystne dla zamawiającego..

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin: 1. Kości karkowe 30 kg 2. Mięso gulasz cielęcy 20 kg 3. Mięso schab wieprzowy b/kości 250 kg 4. Mięso pieczeń wołowa 30 kg 5. Mięso łopatka wieprzowa 350 kg 6. Słonina 15 kg 7. Porcje rosołowe 250 kg 8. Filet z kurczaka 250 kg 9. Filet z indyka 200 kg 10. Udko z kurczaka 250 kg 11. Filet pieczony z indyka 15 kg 12. Golonka prasowana 10 kg 13. Kiełbasa krakowska parzona 15 kg 14. Kiełbasa zwyczajna 20 kg 15. Kiełbasa krakowska sucha 20 kg 16. Kiełbasa szynkowa 40 kg 17. Kiełbasa toruńska 70 kg 18. Kiełbasa żywiecka 30 kg 19. Parówka śląska 120 kg 20. Pasztet drobiowy 50 g 700 szt. 21. Polędwica z indyka 50 kg 22. Polędwica sopocka 50 kg 23. Polędwica kalifornijska 10 kg 24. Podgardle wędzone 35 kg 25. Pasztet krojony 30 kg 26. Pasztetowa kremowa 15 kg 27. Szynka gotowana 30 kg 28. Szynka królewska z indyka 10 kg 29. Szynka łopatkowa 15 kg 30. Szynka górska 20 kg 31. Szynka wieprzowa 10 kg 32. Szynka delikatesowa 10 kg 33. Szynka senatorska 10 kg 34. Szynka konserwowa 15 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7, 01.10.00.00-8, 01.24.00.00-1, 01.13.00.00-7, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.22.20.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.22.00-6, 15.41.10.00-2, 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa artykułów nabialowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów nabiałowych: 1. Jogurt owocowy 125 ml 700 szt. 2. Kefir 400 ml 100 szt. 3. Margaryna mleczna 250 g 100 szt. 4. Mleko karton 1,5 l 3,2 1000 szt. 5. Śmietana 18 400 g 600 szt. 6. Masło 200 g 1100 szt. 7. Serek ( typu tartare) 20 g 2500 szt. 8. Serek( typu kremowy smak) 125 g 400 szt. 9. Serek( typu bieluch) 150 g 40 szt. 10. Serek homogenizowany (typu danio) 140 g 600 szt. 11. Ser topiony plastry 150 g 100 szt. 12. Serek ( typu wiejski ) 140 g 200 szt. 13. Ser biały półtłusty 200 kg 14. Ser topiony bloczki 100 g 100 szt. 15. Serek( typu ostrowia) 120 g 100 szt. 16. Serek (typu na chlebuś) 350 szt. 17. Serek (typu do chleba) 100 g 200 szt. 18. Ser topiony krążki 150 g 100 szt. 19. Ser żółty salami 70 kg 20. Ser żółty typu edamski 60 kg 21. Ser żółty gouda 60 kg 22. Ser żółty(typ dziurawiec) 60 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa artykułów sypkich, przypraw i przetworów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułow sypkich,przypraw i przetworów: Ananas w syropie 565 g 20 szt. Bazylia 10 g 10 szt. Barszcz czerwony -koncentrat 380 g 20 szt. Chrzan tarty(typu Polonaise)300 g 15 szt. Cukier kryształ 600 kg Cukier puder 15 kg Cukier waniliowy 30 g 40 szt. Cynamon 20 g 20 szt. Czosnek granulowany 1500 g 10 szt. Dżem porcjowany 25 g 5000 szt. Dżem wiadro - truskawka 7,2 kg 5 szt. Galaretka owocowa truskawkowa 90 g 150 szt. Groszek konserwowy 400 g 30 szt. Grzyby- pieczarki marynowane 0,8 l 15 szt. Herbata indyjska 80 g 250 szt. Herbata ekspresowa(typu Golden assam) 100 szt. Jabłko prażone 0,9 l 40 szt. Kukurydza konserwowa 400 g 40 szt. Kasza jęczmienna 30 kg Kakao (typu Decco moreno) 200 g 5 szt. Kawa naturalna rozpuszczalna(typu Nescaffe clasic) 200g 50 szt. Kwasek cytrynowy 20 g 150 szt. Ketchup łagodny (typuRoleski) 450 g 150 szt. Przyprawa do potraw (typu Kucharek) 1000 g 55 szt. Kminek 30 g 20 szt. Koper suszony 20 g 15 szt. Koper solony 180 g 20 szt. Liść laurowy 125 g 10 szt. Mąka ziemniaczana 30 kg Mąka pszenna poznańska 350 kg Makaron łazanki (typu Lubella) 25 kg Makaron świderki(typu Lubella) 25 kg Makaron muszelki(typu Lubella) 25 kg Makaron spaghetti(typu Lubella) 20 kg Makaron kolanka(typu Lubella) 25 kg Makaron nitki(typu Czarniecki) 250 g 200 szt. Makaron zacierka 250 g 100 szt. Musztarda(typu Roleski) 450 g 35 szt. Majonez(typu Roleski) 0,9 l 50 szt. Majeranek 15 g 35 szt. Maggi - przyprawa do potraw(typu Winiary) 1 l 80 szt. Miód naturalny 15 g 250 szt. Oregano 10 g 10 szt. Ogórki konserwowe 0,9 l 120 szt. Olej uniwersalny 5 l 100 szt. Ocet winny 225 ml 25 szt. Przecier pomidorowy 30% (typu Pudliszki) 0,2 l 170 szt. Przecier pomidorowy(typy Złoty bażant) 400 g 20 szt. Papryka konserwowa 0,9 l 20 szt. Płatki zbożowe(typu Choco cool) 1000 g 55 szt. Płatki kukurydziane (typu Nestle) 1000 g 70 szt. Proszek do pieczenia 30 g 10 szt. Ryż 120 kg Sól 100 kg Napój owocowy(typu Tymbark) 0,2 l 300 szt. Sos sałatkowy(typu Knorr) 700 g 10 szt. Sos bolognase(typu Knorr) 1000 g 3 szt. Susz warzywny 100 g 50 szt. Wafelki czekoladowe (typuGrześki) 36 g 100 szt. Wafelki czekoladowe (typu Prince polo) 20 g 1500 szt. Pieprz naturalny czarny 500 g 7 szt. Ziele angielskie 400 g 6 szt. Żurek (typuŚląski) 0,5 l 40 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa owoców,warzyw, mrożonek, ryb, jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa owoców,warzyw, mrożonek, ryb, jaj: Brzoskwinie 70 kg Banany 250 kg Botwina 20 szt. Buraki czerwone 200 kg Cebula 180 kg Cytryny 100 kg Fasola Jaś redni 35 kg Fasola szparagowa 30 kg Fasola szparagowa mrożona 40 kg Groch łuszczony 20 kg Grzyby pieczarki 30 kg Jabłka 170 kg Jaja 2500 szt. Kapusta biała 250 kg Kapusta czerwona 60 kg Kapusta włoska 30 szt. Kapusta pekińska 150 szt. Kapusta kiszona 100 kg Kalafior 20 szt. Kalafior mrożony 60 kg Koper zielony 250 szt. Marchew korzeniowa 500 kg Mandarynki 200 kg Mieszanka warzywna (bukiet z warzyw) mrożona 120 kg Marchew z groszkiem mrożona 20 kg Mieszanka kompotowa mrożona 350 kg Ogórki zielone 200 kg Ogórki kiszone 50 kg Pomidory 200 kg Pory 40 szt. Papryka czerwona 50 kg Pietruszka zielona 350 szt. Pietruszka korzeń 35 kg Rzodkiewka 50 szt. Ryba - filet mrożony z mintaja ( płaty) 250 kg Szprot w oleju 170 g 50 szt. Seler korzeniowy 30 kg Sałata zielona 500 szt. Szczypiorek 100 szt. Ziemniaki 3000 kg Truskawki mrożone 50 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-1, 01.13.00.00-7, 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa pieczywa: Bułka kajzerka 30 g 4000 szt. Bułka kajzerka 60 g 3300 szt. Bułka tarta 120 kg Chleb pszenno-żytni 700 g 1600 szt. Chleb graham 500 g 180 szt. Drożdżówki 150 szt. Pączki 300 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.