Ogłoszenie z dnia 2014-12-15
Świdwin: Dostawa Produktów zwierzęcych, mięsa, produktów mięsnych i drobiu w 2015 r.
Numer ogłoszenia: 409426 - 2014; data zamieszczenia: 15.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.powiatswidwinski.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa Produktów zwierzęcych, mięsa, produktów mięsnych i drobiu w 2015 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Dostawa Produktów zwierzęcych, mięsa, produktów mięsnych i drobiu Załącznik nr 1 do SIWZ Sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, drobiu i jego wyrobów transportem wykonawcy w ilościach mniejszych określonych przez zamawiającego telefonicznie. Miejsca dostaw:Internat przy Zespole Szkół Rolniczych CKP w Świdwinie, ul.Szczecińska 88 Boczek świeży bez żeberek 15131200-7 10 kg Boczek wędzony extra 15131200-7 6 kg Boczek wędzony parzony 15131200-7 6 kg Golonka tylna 15112120-3 1 kg. Karkówka b/k 15113000-3 50 kg Kości wieprzowe 15131400-9 10 kg Łopatka wp. b/k b/s 15113000-3 320 kg Mięso gulaszowe 15113000-3 20 kg Podgardle 15113000-3 10 kg Schab b/k 15113000-3 80 kg Słonina 15113000-3 10 kg Wątroba wp. 15113000-3 25 kg Wołowina b/k extra 15111100-0 50 kg Żeberka płaty 15113000-3 20 kg Żeberka wędzone 15113000-3 20 kg Ćwiartka tylna drobiowa 15112130-6 40 kg Korpusy drobiowe 15112130-6 60 kg Palka z kurczaka 15112130-6 50 kg Filet b/k z kurczaka 15112130-6 150 kg Podudzie z kurczaka 15112130-6 30 kg Skrzydełka z kurczaka 15112130-6 15 kg Udko z kurczaka 15112130-6 30 kg Wątroba drobiowa 15112130-6 25 kg Żołądki drobiowe 15112130-6 20 kg Baleron gotowany 151331135-0 14 kg Baton drobiowy 151331135-0 11 kg Blok drobiowy 12 kg 12 kg Blok wieprzowy 151331135-0 15 kg Kabanosy 15131200-7 5 kg Drobiowe Wieprzowe Kiełbasa biała wieprzowa surowa 15131400-9 25 kg Kiełbasa śląska średnio rozdrobniona skład: mięso wieprzowe minimum 65%, tłuszcz wp. min. 5% lub równoważna 15131130-5 50 kg Kiełbasa jałowcowa lub równoważna 15131130-5 12 kg Kiełbasa kanapkowa 15131130-5 14 kg Kiełbasa krakowska 15131130-5 16 kg 16 kg 16 kg Kiełbasa myśliwska średnio rozdrobniona, podsuszana lub równoważna 15131130-5 10 kg Kiełbasa piwna lub równoważna 15131130-5 12 kg Kiełbasa polska wędzona 15131130-5 10 kg Kiełbasa rawska lub równoważna 15131130-5 14 kg Kiełbasa szynkowa wp. 15131130-5 14 kg Kiełbasa tatrzańska lub równoważna 15131130-5 12 kg Kiełbasa zwyczajna drobno rozdrabniana lub równoważna 15131130-5 30 kg Kiełbasa żywiecka lub równoważna 15131130-5 13 kg Kiełbaski grilowe z serem 15131130-5 15 kg Łopatka pieczona z przyprawami lub równoważna 15131200-7 14 kg Łopatka tyrolska lub równoważna 15121200-7 12 kg Ogonówka 15131200-7 12 kg Parówki 15131130-5 25 kg 20 kg Pasztet drobiowy 15131310-1 12 kg Pasztet wieprzowy 15131310-1 12 kg Pasztetowa drobiowa 15131310-1 12 kg Polędwica z majerankiem 15131135-0 30 kg Polędwica sopocka lub równoważna 15131200-7 30 kg Polędwica skład: polędwica wieprzowa minimum 70% lub równoważna 15131200-7 20 kg 20 kg 20 kg 20 kg Szynka skład: mięso wieprzowe od min 70% 15131200-7 30 kg 30 kg 30 kg 30 kg 30 kg.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający odstąpił od obowiązku wnoszenia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
załącznik nr 2 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatswidwinski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego im. Stefana Żeromskiego ul. Szczecińska 88. 78-300 Świdwin.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2014 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Zespółu Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego im. Stefana Żeromskiego ul. Szczecińska 88. 78-300 Świdwin.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ŚWIDWINA
- ZP/10/2024 Dostawa artykułów biurowych
- Budowa integracyjnego placu zabaw w Parku Miejskim w Świdwinie.
- Mechaniczne zamiatanie ulic na terenie Miasta Świdwin.
- "Przetworzenie do postaci cyfrowej dok. stanowiących podstawę zmian danych ewi. oraz utworzenie dzien zgłoszeń zmian zgromadzonych i przechowywanych w pow. ośrodku ...."
więcej: przetargi w Świdwinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 77 w Gdańsku - Dostawa mięsa i wędlin
- SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DO ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WARSZAWIE
- "Dostawa produktów spożywczych do świetlicy w Skalbmierzy - MIEJSKO-GMINNY OŚRODEK KULTURY"
- Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich, mięsa, wędlin, konserw, przetworów mięsnych wykonywane do 30.04.2025 r. oraz drobiu wykonywane do 31.05.2025 r.
- Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin rok 2024
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.