eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jasło › Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczychprzyprawy, dodatki gastronomiczne, produkty zbożowe, art. strączkowe, dżem i marmolada oraz cukier (zakup wspólny dla ZK Jasło, ZK Rzeszów, AŚ Nisko i AŚ Sanok)

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-03-20

Jasło: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych: przyprawy, dodatki gastronomiczne, produkty zbożowe, art. strączkowe, dżem i marmolada oraz cukier (zakup wspólny dla ZK Jasło, ZK Rzeszów, AŚ Nisko i AŚ Sanok)
Numer ogłoszenia: 39801 - 2015; data zamieszczenia: 20.03.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Jaśle , Warzyce 467, 38-200 Jasło, woj. podkarpackie, tel. 13 44 35 860, faks 13 44 35 861.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Jednostka Organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych: przyprawy, dodatki gastronomiczne, produkty zbożowe, art. strączkowe, dżem i marmolada oraz cukier (zakup wspólny dla ZK Jasło, ZK Rzeszów, AŚ Nisko i AŚ Sanok).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych z podziałam na następujące zadania. Zadanie I: Przyprawy L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1 158 910 00-0 Barszcz biały - koncentrat w proszku kg 140 2 158 910 00-0 Barszcz czerwony - koncentrat w proszku kg 50 3 158 910 00-0 Bulion jarzynowy kg 900 4 158 910 00-0 Bulion wołowy kg 800 5 158 910 00-0 Bulion drobiowy kg 860 6 158 300 00-5 Cukier waniliowy 20 g kg 33 7 158 700 00-7 Cynamon mielony kg 34 8 158 700 00-7 Czosnek granulowany kg 91 9 158 630 00-5 Herbata kg 1140 10 158 410 00-5 Kakao kg 70 11 158 610 00-1 Kawa zbożowa kg 1451 12 158 723 00-7 Kminek kg 21 13 158 931 00-5 Koperek suszony kg 43 14 158 700 00-7 Kwasek cytrynowy kg 26 15 158 700 00-7 Liść laurowy kg 31 16 158 700 00-7 Majeranek kg 68 17 158 710 00-4 Ocet kg 470 18 158 700 00-7 Papryka suszona ostra kg 55 19 158 700 00-7 Papryka suszona słodka kg 98 20 158 721 00-1 Pieprz czarny mielony kg 173 21 158 721 00-2 Pieprz ziołowy kg 30 22 158 990 00-6 Proszek do pieczenia kg 10 23 158 700 00-7 Przyprawa do bigosu kg 29 24 158 700 00-7 Przyprawa do zup w płynie l 3890 25 158 700 00-7 Przyprawa do fasolki kg 10 26 158 700 00-7 Przyprawa do grilla kg 12 27 158 700 00-7 Przyprawa do gulaszu kg 35 28 158 700 00-7 Przyprawa grzybowa kg 18 29 158 700 00-7 Przyprawa do kurczaka kg 56 30 158 700 00-7 Przyprawa do mięsa kg 70 31 158 700 00-7 Przyprawa do ryb kg 10 32 158 700 00-7 Przyprawa do sosu myśliwskiego kg 10 33 158 700 00-7 Przyprawa jarzynowa kg 982 34 241 315 21-9 Soda kg 17 35 158 710 00-4 Sos cygański kg 210 36 158 710 00-4 Sos koperkowy kg 170 37 158 710 00-4 Sos grzybowy kg 70 38 158 710 00-4 Sos pieczarkowy kg 250 39 158 710 00-4 Sos myśliwski kg 350 40 158 710 00-4 Sos węgierski kg 280 41 158 710 00-4 Sos pieczeniowy kg 336 42 158 724 00-5 Sól kg 3900 43 158 712 70- 7 Sól ziołowa kg 40 44 158 722 00-3 Ziele angielskie kg 25 45 158 910 00-0 Zupa brokułowa kg 145 46 158 910 00-0 Zupa grzybowa kg 406 47 158 910 00-0 Zupa ogonowa kg 180 48 158 910 00-0 Zupa pieczarkowa kg 355 49 158 910 00-0 Zupa szparagowa kg 314 50 158 910 00-0 Żurek - koncentrat w proszku kg 315 Zadanie II: Dodatki gastronomiczne, L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1 153 310 00-7 Chrzan tarty kg 280 2 158 712 30-5 Ketchup kg 1770 3 153 314 25-2 Koncentrat pomidorowy kg 1450 4 158 712 73-8 Majonez kg 1680 5 158 712 50-1 Musztarda kg 1940 6 158 315 00-7 Miód sztuczny kg 300 Zadanie III: Produkty zbożowe L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1 156 131 00-9 Kasza gryczana kg 400 2 156 130 00-9 Kasza jęczmienna kg 1500 3 156 131 00-9 Kasza manna kg 150 4 158 511 00-9 Makaron kg 14900 5 156 121 00-2 Mąka pszenna kg 1900 6 156 110 00-4 Ryż kg 2100 Zadanie IV: Groch i fasola L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1 153 311 33-8 Groch suszony(łuskany połówki) kg 1 340 2 153 311 30-7 Fasola JAŚ średnia suszona kg 1 900 Zadanie V: Dżem i marmolada L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1 153 322 00-6 Dżem wieloowocowy opakowanie 10 do 15 kg kg 300 2 153 322 00-6 Dżem truskawkowy opakowanie 10 do 15 kg kg 400 3 153 322 00-6 Marmolada wieloowocowa opakowanie 10 do 15 kg kg 1156 Zadanie VI: Cukier L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1. 158 310 00-2 Cukier kg 4 500.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.86.30.00 - Herbata 15.87.24.00 - Sól 15.33.14.25 - Przecier pomidorowy 15.87.12.50 - Musztarda 15.61.30.00 - Produkty z ziaren zbóż 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania 15.83.10.00 - Cukier .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Jaśle Warzyce 467 38-200 Jasło.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.03.2015 godzina 08:00, miejsce: Zakład Karny w Jaśle Warzyce 467 38-200 Jasło Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.