eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zakopane › Dostawy artykułów spożywczych na potrzeby stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-02

Zakopane: Dostawy artykułów spożywczych na potrzeby stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji
Numer ogłoszenia: 393198 - 2010; data zamieszczenia: 02.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakopiańskie Centrum Edukacji im. H. Modrzejewskiej , ul. Kasprusie 35A, 34-500 Zakopane, woj. małopolskie, tel. 018 2012786, faks 018 2012786.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych na potrzeby stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby stołówki internatu Zakopiańskiego Centrum Edukacji, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. nr 171, poz.1225). 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w załączniku nr 2 do niniejszej specyfikacji i jest podzielony na 5 pakietów tj. I -Mięso i wędliny; II - Artykuły nabiałowe; III - Artykuły sypkie, przyprawy i przetwory; IV - Owoce, warzywa, mrożonki, ryby i jajka; V - Pieczywo..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7, 01.10.00.00-8, 01.24.00.00-1, 01.13.00.00-7, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.22.20.00-0, 15.33.31.00-7, 15.33.22.00-6, 15.41.10.00-2, 15.50.00.00-3, 15.61.00.00-7, 15.81.00.00-9, 15.84.00.00-8, 15.87.11.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą 0-1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą 0-1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą 0-1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą 0-1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższego warunku będzie dokonywana metodą 0-1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza dokonanie zmian zawartej umowy w przypadku jeżeli konieczność wprowadzenia zmian wynika z okoliczności których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, lub zmiany są korzystne dla zamawiającego

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zakopane.eu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakopiańskie Centrum Edukacji ul.Małe Żywczańskie 9 b 34-500 Zakopane NIP 736-14-90-271 Tel./fax: 0-18/20 127 82.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2010 godzina 12:00, miejsce: Zakopiańskiego Centrum Edukacji ul. Kasprusie 35 a 34-500 Zakopane pokój 107.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 01 NAZWA: dostawa mięsa i wedlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kości karkowe 30 kg 2. Mięso gulasz cielęcy 20 kg 3. Mięso schab wieprzowy b/kości 300 kg 4. Mięso pieczeń cielęca 30 kg 5. Mięso łopatka wieprzowa 400 kg 6. Słonina 15 kg 7. Porcje rosołowe 350 kg 8. Filet z kurczaka 350 kg 9. Filet z indyka 300 kg 10. Udko z kurczaka 250 kg 11. Filet pieczony z indyka 15 kg 12. Golonka prasowana 10 kg 13. Kiełbasa krakowska parzona 15 kg 14. Kiełbasa zwyczajna 50 kg 15. Kiełbasa krakowska sucha 50 kg 16. Kiełbasa szynkowa 30 kg 17. Kiełbasa toruńska 70 kg 17/33 18. Kiełbasa wiejska 10 kg 19. Parówka śląska 100 kg 20. Pasztet drobiowy 50 g 1000 szt. 21. Polędwica z indyka 50 kg 22. Polędwica sopocka 50 kg 23. Kiełbasa lisiecka 10 kg 24. Podgardle wędzone 50 kg 25. Pasztet krojony 30 kg 26. Pasztetowa kremowa 15 kg 27. Szynka gotowana 30 kg 28. Indyk w galarecie z warzywami 25 kg 29. Szynka łopatkowa 15 kg 30. Szynka staropolska 20 kg 31. Szynka wieprzowa 10 kg 32. Szynka delikatesowa 10 kg 33. Frankfuterki 30 kg 34. Szynka konserwowa 15 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7, 01.10.00.00-8, 01.24.00.00-1, 01.13.00.00-7, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.22.20.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.22.00-6, 15.41.10.00-2, 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa artykułów nabiałowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jogurt owocowy 125 ml 1000 szt. 2. Kefir 400 ml 300 szt. 3. Margaryna mleczna 250 g 80 szt. 4. Mleko karton 1,5 l 3,2 % 900 szt. 5. Śmietana 18% 400 g 600 szt. 6. Masło 200 g 1000 szt. 7. Serek ( typu tartare) 20 g 3000 szt. 8. Serek( typu kremowy smak) 125 g 400 szt. 9. Serek( typu kiri) 100 g 40 szt. 10. Serek homogenizowany (typu danio) 140 g 1000 szt. 11. Ser topiony plastry 150 g 50 szt. 12. Serek (typu wiejski) 140 g 200 szt. 13. Ser biały półtłusty 200 kg 14. Ser topiony bloczki 100 g 50 szt. 15. Serek (typ ostrowia) 120 g 100 szt. 16. Serek (typu na chlebuś) 70 g 300 szt. 17. Serek (typu do chleba) 100 g 200 szt. 18. Ser topiony krążki 150 g 200 szt. 19. Ser żółty salami 100 kg 20. Ser żółty edamski 50 kg 19/33 21. Ser żółty gouda 50 kg 22. Ser żółty(typ dziurawiec) 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 03 NAZWA: Dostawa artykułów sypkich, przypraw i przetworów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ananas w syropie 565 g 20 szt. 2. Bazylia 10 g 10 szt. 3. Barszcz czerwony -koncentrat 250 ml 20 szt. 4. Chrzan tarty(typu Polonaise)180 g 30 szt. 5. Cukier kryształ 800 kg 6. Cukier puder 20 kg 7. Cukier waniliowy 30 g 40 szt. 8. Cynamon 20 g 20 szt. 9. Czosnek granulowany 1000 g 15 szt. 10. Dżem porcjowany 25 g mix(typu Tymbark) 6000 szt. 11. Dżem wiadro - truskawka 7,2 kg 5 szt. 12. Galaretka owocowa 79 g 300 szt. 13. Groszek konserw.(typu Pudliszki) 400 g 30 szt. 14. Grzyby- pieczarki marynowane 0,8 l 15 szt. 15. Herbata indyjska 80 g 150 szt. 16. Herbata ekspresowa(typu Golden assam) 100 szt. 100 szt. 17. Jabłko prażone 0,9 l 50 szt. 18. Kukurydza konserwowa (typu Pudliszki) 400 g 50 szt. 19. Kasza jęczmienna mazurska 50 kg 20. Kakao (typu Decco moreno) 200 g 5 szt. 21. Kawa naturalna rozpuszczalna(typu Nescaffe clasic) 200g 70 szt. 22 Kwasek cytrynowy 20 g 150 szt. 23. Ketchup łagodny (typu Roleski) 450 g 100 szt. 24. Przyprawa do potraw (typu Kucharek) 1kg 100 szt. 25. Kminek 30 g 20 szt. 21/33 26. Koper suszony 20 g 10 szt. 27. Koper solony 180 g 20 szt. 28. Liść laurowy 125 g 10 szt. 29. Mąka ziemniaczana 40 kg 30. Mąka pszenna poznańska 500 kg 31. Makaron łazanki (typu Lubella) 50 kg 32. Makaron gwiazdki(typu Lubella) 25 kg 33. Makaron muszelki małe (typu Lubella) 25 kg 34. Makaron spaghetti(typu Lubella) 50 kg 35. Makaron kolanka(typu Lubella) 25 kg 36. Makaron nitki(typu Czarniecki) 100 kg 37. Makaron zacierka 250 g 150 szt. 38. Musztarda(typu Roleski) 450 g 50 szt. 39. Majonez(typu Roleski) 0,9 l 80 szt. 40. Majeranek 15 g 35 szt. 41. Maggi - przyprawa do potraw(typu Winiary) 1 l 80 szt. 42. Miód naturalny 15 g 250 szt. 43. Oregano 10 g 10 szt. 44. Ogórki konserwowe (typu Roleski)0,9 l 120 szt. 45. Olej uniwersalny 5 l 150 szt. 46. Ocet winny 225 ml 25 szt. 47. Przecier pomidorowy 30% (typu Pudliszki) 0,2 l 100 szt. 48. Przecier pomidorowy(typy Złoty bażant) 400 g 100 szt. 49. Papryka konserwowa( typu Roleski) 0,9 l 20 szt. 50. Płatki zbożowe(typu Choco cool) 1000 g 30 szt. 51. Płatki kukurydziane (typu Nestle) 1000 g 70 szt. 52. Proszek do pieczenia 30 g 10 szt. 22/33 53. Ryż biały (typu Sonko) 200 kg 54. Sól 150 kg 55. Napój owocowy(typu Tymbark) 0,2 l 100 szt. 56. Sos ogrodowy, sałatkowy (typu Knorr) 700 g 15 szt. 57. Sos bolognase(typu Knorr) 1000 g 7 szt. 58. Susz warzywny 100 g 60 szt. 59. Wafelki w czekoladzie (typu Grześki) 36 g 600 szt. 60. Wafelki w czekoladzie (typu Prince polo) 20 g 1500 szt. 61. Pieprz naturalny czarny 500 g 15 szt. 62. Ziele angielskie 400 g 10 szt. 63. Żurek (typu Śląski) 0,5 l 70 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 04 NAZWA: Dostawa owoców, warzyw, mrożonek, ryb i jajek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Brzoskwinie 100 kg 2. Banany 600 kg 3. Botwina 20 szt. 4. Buraki czerwone 300 kg 5. Cebula 200 kg 6. Cytryny 100 kg 7. Fasola Jaś średni 35 kg 8. Fasola szparagowa 30 kg 9. Fasola szparagowa mrożona 60 kg 10. Groch łuszczony 20 kg 11. Grzyby pieczarki 60 kg 12. Jabłka 300 kg 13. Jaja 3000 szt. 14. Kapusta biała 250 kg 15. Kapusta czerwona 100 kg 16. Kapusta włoska 50 szt. 17. Kapusta pekińska 200 szt. 18. Kapusta kiszona 100 kg 19. Kalafior 50 szt. 20. Kalafior mrożony 60 kg 21. Koper zielony 300 szt. 22. Marchew korzeniowa 500 kg 23. Mandarynki 250 kg 24. Mieszanka warzywna (bukiet z warzyw) mrożona 150 kg 25. Marchew z groszkiem mrożona 40 kg 26. Mieszanka kompotowa mrożona 450 kg 27. Ogórki zielone 300 kg 28. Ogórki kiszone 150 kg 29. Pomidory 300 kg 30. Pory 40 szt. 31. Papryka czerwona 50 kg 32. Pietruszka zielona 350 szt. 33. Pietruszka korzeń 40 kg 34. Rzodkiewka 50 szt. 35. Ryba - filet mrożony z mintaja ( płaty) 350 kg 24/33 36. Szprot w oleju 170 g 50 szt. 37. Seler korzeniowy 30 kg 38. Sałata zielona 500 szt. 39. Szczypiorek 100 szt. 40. Ziemniaki 4500 kg 41. Truskawki mrożone 70 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-1, 01.13.00.00-7, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 05 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bułka kajzerka 30 g 1000 szt. 2. Bułka kajzerka 60 g 6000 szt. 3. Bułka tarta 200 kg 4. Chleb pszenno-żytni - krojony 700 g 2000 szt. 5. Chleb graham - krojony 500 g 100 szt. 6. Drożdżówki 150 szt. 7. Pączki 300 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.