eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pińczów › Dostawy wyrobów mleczarskich do ZK Pińczów

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-02-26

Pińczów: Dostawy wyrobów mleczarskich do ZK Pińczów
Numer ogłoszenia: 38939 - 2014; data zamieszczenia: 26.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Pińczowie , ul. 3-go Maja 34, 28-400 Pińczów, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3577372, faks 041 3577373.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wieziennictwo.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy wyrobów mleczarskich do ZK Pińczów.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część A zamówienia: -mleko spożywcze 2% luzem, spełniające wymagania normy PN-A-86003 w rocznej ilości około 50 000litrów, kod CPV 15511000-3, -śmietana spożywcza 30% luzem, , spełniająca wymagania normy PN 90/A 86050 w rocznej ilości około 4200litrów, kod CPV 15512000-0, -twaróg półtłusty (w kostkach), spełniający wymagania normy PN-A-91/A-86300 w rocznej ilości około 5000kg, kod CPV 15542100-0, -serek homogenizowany zawartość tłuszczu 18% z dodatkami smakowymi (wanilia, truskawka, etc.), roczna ilość około 650kg ( waga 1szt./150g), kod CPV 15540000-5, -serek homogenizowany naturalny bez dodatków smakowych spełniający wymagania normy PN-91/A-86300, roczna ilość około 500kg waga 1szt/150g), kod CPV 15540000-5, Część B zamówienia: -serek topiony tłusty - zawartość tłuszczu: nie mniej niż 27%, roczna ilość około 3800kg (waga 1szt./100g), kod CPV 15540000-5, -serek typu Fromage (100g/szt) - roczna ilość około 1600kg, o smaku: z czosnkiem, z warzywami, ze szczypiorkiem, naturalny bez dodatków smakowych kod CPV 15540000-5,.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.00.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium: część A zamówienia: 4000,00zł, część B zamówienia:1500,00zł,

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełnią n/w warunki wyszczególnione w art.22 ust.1 ustawy i nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy. Zaoferują realizację pełnego asortymentu składającego się na całość zamówienia. Spełnią wszystkie wymagania wynikające z oświadczeń i dokumentów zawartych w SIWZ. Złożą wszystkie dokumenty i oświadczenia wyszczególnione w SIWZ. Utrzymają stałe ceny podane w Formularzu Ofertowym przez okres 12 miesięcy licząc od daty podpisania umowy. Zaakceptują płatność faktur przelewem w terminie minimum 30 dni licząc od daty otrzymania faktur przez Zamawiającego. Wniosą w terminie wymagane wadium. Informacje o oświadczeniach i dokumentach jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu . 1.) W zakresie wykazania spełnienia przez wykonawcę warunków, o których w art.22 ust.1 ustawy, należy złożyć Oświadczenia- zał. nr 1 do SIWZ o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. 2). W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24ust.1 ustawy należy złożyć Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - zał. nr 2 do SIWZ 3). Informację zgodnie z art.26 ust.2d ustawy- zał. nr 3 do SIWZ. 4). Formularz Ofertowy stanowiący załącznik nr 4 do SIWZ. Dokumenty i oświadczenia winny być podpisane przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy i podpisania oferty i przedstawione w formie oryginału lub dowolnej formie sporządzonej wg wzoru przedmiotowych załączników. Istnieje konieczność załączenia do oferty pełnomocnictwa - w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika. Oferty zostaną sprawdzone czy zostały sporządzone zgodnie z przepisami ustawowymi i postanowieniami specyfikacji istotnych warunków zamówienia, a następnie ocenione zgodnie z kryteriami i warunkami zawartymi w specyfikacji istotnych warunków zamówienia na zasadzie: wykazał/ nie wykazał. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania o udzielnie zamówienia. Spełnienie warunków udziału w postępowaniu będzie oceniane na podstawie w/w oświadczeń i dokumentów złożonych z ofertą (wykazał/ nie wykazał).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: S I W Z nieodpłatnie na pisemny wniosek zainteresowanego można odebrać w siedzibie zamawiającego Dział Kwatermistrzowski lub pobrać ze strony internetowej www.zp.sw.gov.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.03.2014 godzina 09:30, miejsce: Otwarcie ofert nastąpi dnia 06.03.2014r. o godzinie 10:00 w siedzibie Zamawiającego - świetlica Zakładu Karnego w Pińczowie..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część A zamówienia: -mleko spożywcze 2% luzem, spełniające wymagania normy PN-A-86003 w rocznej ilości około 50 000litrów, kod CPV 15511000-3, -śmietana spożywcza 30% luzem, , spełniająca wymagania normy PN 90/A 86050 w rocznej ilości około 4200litrów, kod CPV 15512000-0, -twaróg półtłusty (w kostkach), spełniający wymagania normy PN-A-91/A-86300 w rocznej ilości około 5000kg, kod CPV 15542100-0, -serek homogenizowany zawartość tłuszczu 18% z dodatkami smakowymi (wanilia, truskawka, etc.), roczna ilość około 650kg ( waga 1szt./150g), kod CPV 15540000-5, -serek homogenizowany naturalny bez dodatków smakowych spełniający wymagania normy PN-91/A-86300, roczna ilość około 500kg waga 1szt/150g), kod CPV 15540000-5,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: sery.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część B zamówienia: -serek topiony tłusty - zawartość tłuszczu: nie mniej niż 27%, roczna ilość około 3800kg (waga 1szt./100g), kod CPV 15540000-5, -serek typu Fromage (100g/szt) - roczna ilość około 1600kg, o smaku: z czosnkiem, z warzywami, ze szczypiorkiem, naturalny bez dodatków smakowych kod CPV 15540000-5,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.