eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Polkowice › DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO PLACÓWKI OPIEKUŃCZEJ W POLKOWICACH

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-11-26

Polkowice: DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO PLACÓWKI OPIEKUŃCZEJ W POLKOWICACH
Numer ogłoszenia: 388250 - 2014; data zamieszczenia: 26.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Placówka Socjalizacyjna "SKARBEK" , ul. Browarna 1, 59-100 Polkowice, woj. dolnośląskie, tel. 076 7239664 (61, 62, 63), faks 076 7239664.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.placowkiopiekuncze.polkowice.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO PLACÓWKI OPIEKUŃCZEJ W POLKOWICACH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są Dostawy żywności do Placówki Opiekuńczej w Polkowicach. Zamówienie obejmuje: część I - różne produkty spożywcze - CPV:15800000-6 część II - mięso, produkty mięsne i wędliny - CPV: 15100000-9 część III - produkty mleczarskie, mleko - CPV: 15500000-3, 15511000-3 część IV - owoce i warzywa - CPV: 15300000-1 część V - pieczywo i świeże wyroby piekarskie - CPV: 15810000-9 część VI - jaja- CPV : 03142500-3 część VII - ryby przetworzone i konserwowane oraz mrożonki CPV : 15220000-0, 15896000-5 Zarówno przedmiot jak i zakres zamówienia określony jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postaci Formularza cenowego (załącznik nr 2 do SIWZ), który określa potrzeby asortymentowo - ilościowe Zamawiającego na okres od 01.01.2015 r do 31.12.2015 r. ( na 12 m-cy)..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.20.00.00-0, 15.89.60.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: NIE JEST WYMAGANE

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania wymaganych warunków będzie dokonywana według kryterium spełnia - nie spełnia. Niespełnienie chociaż jednego z wymaganych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek wiedzy i doświadczenia, jeżeli wykaże że wykonał lub /i wykonuje obecnie co najmniej dwie dostawy podobne do tych, stanowiących przedmiot niniejszego zamówienia, tzn. odpowiadającymi swoim rodzajem dostawom stanowiącym przedmiot niniejszego zamówienia o wartości nie mniejszej niż 20.000,00 zł brutto każda .

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca winien wykazać, że dysponuje odpowiednim sprzętem do realizacji zamówienia, spełniającym wymagania dotyczące przewozu żywności, tzn. każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność będzie posiadał decyzję Państwowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów a w przypadku produktów pochodzenia zwierzęcego ( żywności pochodzenia zwierzęcego zarówno nie przetworzonej jak i przetworzonej), decyzję o nadaniu weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego oraz w przypadku pojazdów przewożących szybko psujące się artykuły żywnościowe- świadectwo ATP. Wykonawca winien wykazać, iż posiada odpowiedni potencjał techniczny w postaci narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca winien wykazać odpowiedni Wykaz osób, które będą uczestniczyć w realizacji dostaw, w celu wykonania zamówienia, wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca winien wykazać aktualny odpis z właściwego rejestru, tj. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego i ZUS potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków i składek , lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; oraz przedłożyć opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:

  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie niezależnego podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym;
  • inne dokumenty

    Dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP (dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów. Dodatkowo dokument na to, iż każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność będzie posiadał decyzję Państwowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów a w przypadku produktów pochodzenia zwierzęcego ( żywności pochodzenia zwierzęcego zarówno nie przetworzonej jak i przetworzonej), decyzję o nadaniu weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego oraz w przypadku pojazdów przewożących szybko psujące się artykuły żywnościowe- świadectwo ATP.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.placowkiopiekuncze.polkowice.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Placówka Socjalizacyjna Skarbek w Polkowicach , ul. Browarna 1, 59-100 Polkowice - Tablica Ogłoszeń lub pokój Intendenta.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2014 godzina 12:00, miejsce: Placówka Socjalizacyjna Skarbek w Polkowicach , ul. Browarna 1, 59-100 Polkowice- SEKRETARIAT- parter budynku - łącznik..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Budyń z cukrem w proszku, mix smaków,bez sztucznych barwników-wartość energetyczna w 100 g produktu 85 kcal,białka 3,2g, op.60g -200 szt, Fasola biała konserwowa -wartość energetyczna w 100 g produktu 100 kcal,białka 6,9g , op.400g - puszka- 50 szt, Galaretka owocowa w proszku, mix smaków,bez sztucznych barwników- wartość energetyczna w 100 g produktu 49 kcal,białka 1,7g, op.79g 200 szt Koncentrat pomidorowy-zawartość ekstraktu 30%,wartość energetyczna w 100 g produktu105 kcal,białka 4,9g, op.200g-słoik -240 szt,Konserwa tyrolska sterylizowana mielonka wysokowydajna,op.300 g - puszka 20 szt,Musztarda stołowa bez substancji konserwujących, op.200g-słoik- 50 szt, Ciastka deserowe na wagę 5 kg Syrop owocowy pasteryzowany, bez konserwantów mix smaków-wartość energetyczna w 100 ml produktu 26 kcal,białka 0,04 g,op.440 ml 170 szt Syrop owocowy - bez konserwantów, z wit. C, op. 5 l, butelka plastikowa - wyraźnie podany termin przydatności do spożycia 20 szt Paluszki solone-wartość energetyczna w 100 g prod. 406 kcal,białka 11,2 g op.70 g - 300 szt, Chrupki kukurydziane owocowe- skład: kasza kukurydziana, mąka pszenna,op. 80g 200 szt Cukier kryształ 1 kg 250 kg Biszkopt jasny 3- warstwowy, spody do tortów,op.420 g 2 szt Makaron nitki-skład:mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, op. 1 kg 10 kg Makaron świder-wartość energetyczna w 100 g produktu 357,7 kcal,białka11,0g, op.500 g 50 szt Makaron spaghetti-wartość energetyczna w 100g produktu 345 kcal,białka 11,0g, op.500g 30 szt Makaron łazanka- wartość energetyczna w 100g produktu 357,7 kcal,białka11,0g, op.400 g 20 szt Makaron kolanko duże-wartość energetyczna w 100g produktu 357,7 kcal,białka 11,0g, op.500 g 30 szt Makaron muszla duża -wartość energetyczna w 100g produktu 345 kcal,białka 11,0g, op.500 g 10 szt Makaron muszelka mała-wartość energetyczna w 100g produktu 357,7 kcal,białka 11,0g, op.500 g 10 szt Makaron zacierka-wartość energetyczna w 100 g produktu 363 kcal,białka13g, op.250 g 30 szt Margaryna do smarowania pieczywa z dodatkiem masła -wartość energetyczna w 100 g produktu 360 kcal, białka 0,5 g, op. 550 g 250 szt Margaryna mleczna- wartość energetyczna w 100 g produktu 541kcal,białka 0,1g, op. 250 g 200 szt Masło ekstra, , op. 250 g 250 szt Ser sałatkowy typu Feta op. 250 g. 10 szt Mąka tortowa pszenna -wartość energetyczna w 100g produktu 348 kcal,białka10g, op.1 kg 300 kg Skrobia ziemniaczana, op.500 g 20 szt Pasztet prochowicki , konserwa sterylizowana,drobiowo wieprzowa, op. 160 g - puszka 50 szt Płatki do mleka-kukurydziane,wartość energetyczna w 100g produktu 381 kcal,białka 7,3g, grys kukurydziany 98,2 % , op. 250g 50 szt Płatki do mleka-zbożowe kółka miodowe,wartość energetyczna w 100 g produktu 390 kcal,białka 7,3 g, mąki 64,3%:pszenna,kukurydziana, owsiana i ryżowa, op.250 g 60 szt Płatki do mleka- zbożowe kulki smaku czekoladowym,wartość energetyczna w 100 g produktu 382kcal,białka7,7g, mąki 61,9%:pszenna,kukurydziana i ryżowa, op.250g 60 szt Herbata owocowa ekspresowa w torebkach, mix smaków-wartość energetyczna w 100 ml produktu 4 kcal,białka 0,5g , op.60 g 180 szt Herbata czarna expresowa- torebki, wartość energetyczna w 100 ml produktu 0 kcal,białka 0,1 g, op.100 torebek 100 szt Kisiel z cukrem w proszku, mix smaków, bez sztucznych barwników- wartość energetyczna w 100 g produktu 48 kcal, białka 0,0 g, op.77 g 200 szt Olej rzepakowy- wartość energetyczna w 100 g produktu 900 kcal,,op. 1 Litr 100 szt Powidła śliwkowe, op.320 g 40 szt Płatki owsiane górskie błyskawiczne, op. 500 g 40 szt Płatki jęczmienne błyskawiczne, wartość energetyczna w 100g produktu 345 kcal,białka9,3g,op.400g 40 szt Chrupki -wartość energetyczna w 100 g produktu 495 kcal, białka 6,5g - mix smaków, op.19g 100 szt Cukierki owocowe - nadziewane mix smaków, op. 1 kg 10 kg Drops owocowy 5 smaków , op.47 g 100 szt Wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie-wartość energetyczna w 100 produktu 532 kcal,białka 10,4g, op.39g 100 szt Zupa błyskawiczna, mix smaków-wartość energetyczna w 100 ml produktu 70 kcal, białka 1g, op.67 g 500 szt Dżem owocowy -mix smaków niskosłodzony -wartość energetyczna w 100 g produktu 141 kcal,białka0,4 g, op. 280g-słoik-150 szt, Miód pszczeli wielokwiatowy,op.380 g-słoik- 15 szt, Napój kakaowy instant- wartość energetyczna w 100g produktu 382 kcal,białka 3,7g ,op.300g 90 szt Kakao ciemne o obniżonej zawartości tłuszczu, op.150 g 15 szt Rozpuszczalna kawa zbożowa,skład: zboża 72% (jęczmień, żyto)-wartość energetyczna w 100g produktu 331kcal,białka 4,3g,op.150 g 30 szt Kasza manna błyskawiczna-wartość energetyczna w 100g produktu 361 kcal,białka 10,1 g, op.500 g 60 szt Kasza jęczmienna wiejska gruba-wartość energetyczna w 100g produktu 321kcal,białka 6,9g, op.1kg 50 kg Kasza gryczana , op.1kg 20 kg Ryż biały długoziarnisty-wartość energetyczna w 100g produktu 349 kcal,białka 6,7g, op.1kg 30 kg Płatki ryżowe błyskawiczne-wartość energetyczna w 100g produktu 339 kcal,białka 6,7 g, op.250 g 45 szt Herbatniki bureu - wartość energ. w 100 g produktu 451 kcal, białka 8,6 g., op. 100 g. 200 szt Płatki do mleka -wartość energetyczna w 100 g prod379 kcal, białka 8,1 g,op.225g 20 szt Zaprawa cytrynowa - skład: sok cytrynowy 40%, op. 500 g 10 szt Groszek konserwowy, op.400 g 50 szt Kukurydza cukrowa konserwowa-wartość energetyczna w 100 g produktu 92 kcal,białka 2,1g, op.400g 60 szt Marchew z groszkiem i kukurydzą, wartość energetyczna w 100 g produktu 51 kcal, białka 10,4g, op.500 ml-słoik 30 szt Ketchup łagodny-wartość energetyczna w 100 g prod. 95kcal,białka 0,5g, op 500g 100 szt Przyprawa w płynie- typu Winiary, Magii lub równoważne, op.960 g - szklana butla 15 szt Przyprawa warzywna do potraw - wartość energetyczna w 100 g produktu 137 kcal, białka 8,5g,op.75g 25 kg Majonez dekoracyjny,bez konserwantów- wartość energetyczna w 100 g produktu 2889 kcal, białka1,3g, op.250 ml słoik 60 szt Majonez dekoracyjny,bez konserwantów- wartość energetyczna w 100 g produktu 2889 kcal,białka 1,3g, op.400 ml słoik 30 szt Majonez dekoracyjny,bez konserwantów- wartość energetyczna w 100 g produktu 2889 kcal,białka 1,3g, op.700 ml słoik 20 szt Groch łuskany, op.1 kg 30 kg Fasola biała Jaś, op.1 kg 30 kg Rogal z nadzieniem, mix smaków-wartość energetyczna w 100 g produktu 450 kcal,białka 7g, op.60 g 100 szt Cukier puder, op.400 g 10 szt Cukier waniliowy, op.16 g 150 szt Proszek do pieczenia, op.18 g 40 szt Kwasek cytrynowy, op.20 g 50 szt Pieprz czarny mielony, op.20 g 80 szt Pieprz ziołowy mielony, op.20 g 30 szt Przyprawa tzatziki, op.20 g 25 szt Czosnek granulowany, op.20 g 80 szt Papryka słodka, op.20 g 50 szt Papryka ostra, op.20 g 50 szt Przyprawa do grilla, op.20 g 70 szt Przyprawa do kurczaka, op.20 g 70 szt Przyprawa do ryb, op.20 g 25 szt Majeranek otarty, op.10 g 30 szt Sól spożywcza jodowana, op.1 kg 80 kg Bazylia, op 7 g 10 szt Oregano, op.7 g 10 szt Wiórki kokosowe, op.100 g 5 szt Rodzynka, op.100 g 5 szt Goździki całe, op.10 g 10 szt Soda oczyszczona, op.70 g 20 szt Napój owocowy, mix smaków - wartość energetyczna w 100 ml produktu 47 kcal,białka 0,2g, op. 400 ml 250 szt Konserwa gulasz angielski, op.300 g - puszka 10 szt Ogórek konserwowy- op.0,9 l-słoik 90 szt Krem do smarowania pieczywa z orzechami laskowymi-wartość energetyczna w 100 g 544 kcal, białka 6 g, op. szklane 230g 90 szt Koncentrat barszczu czerwonego, op.330 ml- butelka szklana 12 szt Ananas 565 g, po odcieku 340 g , puszka 20 szt Brzoskwinia 850 g,bez zalewy 460 g, 20 szt Wafle suche-wartość energetyczna w 100 g produktu355kcal,białka9,9g,op.250g 50 szt Orzechy łuskane, op.100 g 6 szt Czekolada mleczna - wartość energetyczna w 100g produktu 530 kcal,białka 5,6g, op.100g 150 szt Czekolada mleczna, mix smaków nadziewana, op. 100 g 150 szt Kompot owocowy,mix smaków pasteryzowany, op.900 g - słoik 80 szt Cynamon mielony, op.20 g 15 szt Woda mineralna nienasycona dwutlenkiem węgla -średnio zmineralizowana, składniki mineralne 742 mg/l, op.1,5 l 250 szt Woda mineralna niegazowana -całkowita ogólna mineralizacja 258,27 mg/l , op.500 g 200 szt Woda źródlana - niegazowana, butelka plastikowa- op. 5 L 110 szt Wafle przekładane kremem kakaowym-wartość energetyczna w 100 g produktu 468 kcal, białka 8,1 g, op.26 g 100 szt Mleko w proszku, op.500 g 5 szt Krem do ciast czekoladowy w proszku-wartość energetyczna w 100 g produktu 159 kcal, białko5 g, op.110 g 10 szt Krem do ciast waniliowy w proszku- wartość energetyczna w 100 g produktu184 kcal, białko3,9g,op.120 g 10 szt Ser topiony kostka- zawartość tłuszczu 27 % , op.100 g 150 szt Papryka konserwowa słodka-skład:papryka70%, op.900g - słoik 20 szt Oliwa z oliwek, op. 0,5 l 10 szt Lizak kulisty, op.8 g ( pakowane po 50 szt ) 4 op. Drożdże piekarskie. op.100g, 10 szt Kisiel błyskawiczny mix smaków- wartość energetyczna w 100g produktu 369kcal,białka0,3g,op.31,5g 400 szt Budyń błyskawiczny mix smaków- wartość energetyczna w 100 g produktu 80 kcal,białka 1,8g,op.43 g 350 szt Sos sałatkowy, mix smaków, op. 9 g, typu Knorr lub równoważny 30 szt Liść laurowy, op.8 g 50 szt Ziele angielskie, op.15 g 50 szt Przyprawa do gyrosa, op.30 g 20 szt Gałka muszkatałowa mielona op 10 g 5 szt Ćwikła z chrzanem,op.300 g 6 szt Pasztet wielkopolski - mix smaków, op. alupack 131g 30 szt Cukierki czekoladowe, op.1 kg 5 kg Draże- mix smaków- op.70 g 200 szt Płatki kukurydziane z miodem i orzeszkami- wartość energetyczna w 100 produktu 400 kcal,białka 7,1 g,op.250g 10 szt Płatki kukurydziane karmel i czekolada- wartość energetyczna w 100 g produktu 402 kcal,białka 8,3 g, op.225 g-10 szt, Makaron kolanko małe- wartość energetyczna w 100 g produktu 357,7 kcal,białka 11,0g,op.500g-10 szt, Żurek na zakwasie w butelce, op. 500 ml 60 szt, Przyprawa do żurku i barszczu 1.000 g-1 op. ,Pomidory w puszce op 400g.- 20 szt, Ocet jabłkowy op.250 ml-5 szt, Herbata miętowa ekspresowa op 20 torebek 30 szt Herbata zielona ekspresowa, mix smaków- op 20 torebek 20 szt Cebulka suszona op 500 g 3 szt Oliwki zielone drylowane op 200g-5 szt, Pomidory suszone op 280g-4 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO, PRODUKTY MIĘSNE I WĘDLINY..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny Kiełbasa śląska wieprzowa 80 kg Boczek wędzony gotowany 20 kg Szynka konserwowa 15 kg Szynka królewiecka 20 kg Mortadela wieprzowa 10 kg Ogonówka wieprzowa 30 kg Parówka cienka wieprzowa 70 kg Kaszanka 20 kg Szynka drobiowa 20 kg Polędwica sopocka 12 kg Pasztet drobiowy 20 kg Pasztet wieprzowy 15 kg Kiełbasa żywiecka 30 kg Mielonka konserwowa 50 kg Kiełbasa podwawelska wieprz. 15 kg Kiełbasa zwyczajna 40 kg Szynka wieprzowa 6 kg Kiełbasa szynkowa wieprz. 6 kg Szynka tyrolska 10 kg Kiełbasa krakowska sucha 10 kg Kabanos drobiowy 3 kg Szynka tradycyjna 6 kg Serdelki drobiowe 15 kg Wędliny - wartość ogółem : Mięso i produkty mięsne Mięso stekowe wieprzowe 50 kg Mięso mielone wieprz-wołowe 80 kg Kości wędzone 20 kg Kości wieprzowe 20 kg Porcja rosołowa 100 kg Kurczak świeży 70 kg Żołądki drobiowe 10 kg Wątróbka drobiowa 30 kg Udka z kurczaka 90 kg Filet drobiowy z kurczaka 100 kg Skrzydełka z kurczaka 35 kg Łopatka b / k 100 kg Schab b / k 50 kg Karczek b / k 55 kg Żeberka wieprzowe 20 kg Ćwiartka z kurczaka 40 kg Słonina 4 kg Pasztet zapiekany 15 kg Pieczeń rzymska 5 kg Wołowina extra 20 kg Szponder 10 kg Żołądki indycze 15 kg Filet z indyka 40 kg Udka wędzone 7 kg Kurczak wędzony 7 kg Schab pieczony 5 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PRODUKTY MLECZARSKIE..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko pasteryzowane - zawartość tłuszczu 2,0 % , op. karton 1 l 3 000 szt Jogurt mix smaków owocowy - wartość energetyczna w 100g produktu 77 kcal,białka 1,8g op.125g 300 szt Jogurt naturalny, zawartość tłuszczu 2 % - wartość energetyczna w 100 g produktu 59 kcal,białka 4,2 g,op. kubek 400 g, gęsty 10 szt Serek wiejski - wartość energetyczna w 100g produktu 112 kcal,białka12g,op 200g 60 szt Śmietana-zawartość tłuszczu 12% ,wartość energetyczna w 100g produktu 134 kcal,białka 2,7 g, op. kubek 400 g 200 szt Śmietana- zawartość tłuszczu 18%,wartość energetyczna w 100g produktu 186 kcal, białka 2,8g, op. kubek 400 g 250 szt Serek homogenizowany, termizowany, mix smaków- wartość energetyczna w 100g produktu136 kcal, białka 5,0g, op.150 g 200 szt Twaróg śmietankowy tłusty-wartość energetyczna w 100 g produktu 168 kcal,białka 17,9 30 kg Jogurt pitny, mix smaków-wartość energetyczna w100g produktu 64 kcal, białka 3,1g, op. 330 g 60 szt Maślanka - zawartość tłuszczu 1,5 % - mix smaków, op. butelka 1 l 50 szt Deser o smaku czekoladowym lub waniliowym z bitą śmietanką- wartość energetyczna w 100g produktu 108 kcal, białka1,4 g ,op.175 g 100 szt Ser żółty- salami 25 kg Ser żółty- gouda 20 kg Serek kanapkowy mix smaków - wartość energetyczna w 100g produktu 255 kcal,białka 6 g,op.150g 80 szt Ser topiony bloczek- zawartość tłuszczu 27%, mix smaków, op.100g 150 szt Kefir - wartość energetyczna w 100g produktu 43 kcal,białka 3,0g op. butelka 400 g 100 szt Deser mleczno-czekoladowy z orzechami, wart. energ. w 100 g. produktu 195 kcal, białka 2,8 g 200 szt Ser twarogowy półtłusty - zawartość tłuszczu 4% 35 kg Ser twarogowy chudy - zawartość tłuszczu 0,5% 5 kg Śmietanka kremówka 36% ,op. karton 0,5 l 20 szt Mleko słodzone gotowane - wartość energetyczna w 100 g produktu 297 kcal, białka 6,8 g,op.510 g -10 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: OWOCE I WARZYWA..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Owoce Banan 70 kg Cytryna 60 kg Jabłka 240 kg Gruszka 50 kg Kiwi 40 kg Mandarynka 20 kg Pomarańcza 55 kg Brzoskwinia 15 kg Arbuz świeży seonowy 50 kg Nektarynka 30 kg Winogron biały 2 kg Śliwki węgierki 30 kg Truskawki (sezonowo)-10 kg. Warzywa Burak czerwony 200 kg Cebula 240 kg Czosnek surowy 65 szt Kapusta biała 40 kg Kapusta czerwona 90 kg Kapusta kwaszona 220 kg Kapusta włoska 10 szt Kapusta pekińska 55 kg Szczaw świeży 30 peczków Koperek 300 szt Marchew korzeń 540 kg Ogórek zielony 240 kg Ogórek kiszony 200 kg Papryka świeża (różne kolory) 75 kg Pieczarka świeża 85 kg Pietruszka korzeń 160 kg Pietruszka natka 300 szt Pomidor 230 kg Por 150 kg Rzodkiewka 120 szt Rzodkiew biała krajowa -15 kg, Sałata zielona 140 szt Seler korzeń 170 kg Szczypiorek 180 szt Ziemniaki 4 000 kg Brokuł świeży głowiasty 30 szt Kalafior świeży głowiasty 55 szt Fasolka szparagowa 10 kg Cukinia 20 kg Kalarepa 10 kg Bób świeży sezonowo-10 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PIECZYWO I ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenno-żytni, krojony 600g 1 500 szt Bułka wrocławska 100 g 900 szt Chleb graham, krojony 500g 100 szt Bułka słodka 100 g 250 szt Pączek 100 g 150 szt Chleb tostowy, krojony 400g 50 szt Chleb wieloziarnisty, krojony 400g 10 szt Bułka wieloziarnista 70 g 25 szt Bułka grahamka 80 g 500 szt Chleb cebulowy, krojony 350 g 140 szt Rogal maślany 100 g 50 szt Chałka drożdżowa 300 g 30 szt Bułka wrocławska, hot-dog 100g 100 szt Bułka maślana 70 g 200 szt Bułka tarta-wartość energetyczna w 100 g produktu 347 kcal,białka 9,6g, op.500 g-30 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: JAJA..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja - klasa wagowa L - 3 000 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWE ORAZ MROŻONKI..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z morszczuka, SHP-bez glazury, świeżo mrożony, ładnie wyporcjowany, bez ości 35 kg Filet z soli, 1 kg płaty SHP 10 kg Filet z dorsza SHP-bez glazury, świeżo mrożony, ładnie wyporcjowany, bez ości 40 kg Makrela wędzona- świeży zapach 3 kg Tuńczyk w kawałkach w wodzie- puszka op. 170 g. 40 szt Brokuł mrożony 20 kg Fasolka szparagowa mrożona 30 kg Kalafior mrożony 40 kg Mieszanka jarzynowa 7-składnikowa mrożona 30 kg Marchew z groszkiem mrożona 50 kg Truskawka mrożona-20 kg. Mieszanka kompotowa mrożona 10 kg Filety ze śledzia w oleju-skład:filety ze śledzia ze skórą parowane 60 %,op.170 g. 30 szt Filety ze śledzia w sosie pomidor. - skład:filety ze śledzia ze skórą parowane 50%, op.170g - puszka-20 szt, Paprykarz szczeciński-skład:ryba rozdrobniona 40%,op.156g - alupack 80 szt, Sałatka rybna - skład: mięso ryb morskich 35%, op.135g - alupack 30 szt LODY pyszne-mix smaków, op. 200 ml-100 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.