Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-11-25
Wołów: Dostawy artykułów spożywczych na rzecz Zakładu Karnego w Głogowie oraz Zakładu Karnego w Wołowie
Numer ogłoszenia: 385874 - 2014; data zamieszczenia: 25.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Wołów , ul. Więzienna 6, 56-100 Wołów, woj. dolnośląskie, tel. 71 37 58 100 wew. 604, faks 71 37 58 200.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych na rzecz Zakładu Karnego w Głogowie oraz Zakładu Karnego w Wołowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych w ilościach i asortymentach podanych wg Części I, II, III, IV, V, VI załączniki nr 1, 2, 3, 4, 5, 6 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, znak sprawy D/Kw-220/13/14.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.31.00.00-4, 15.83.16.00-8, 15.84.14.00-9, 15.85.11.00-9, 15.83.12.00-4, 15.33.11.42-4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/13/14
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/13/14
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/13/14
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/13/14
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/13/14
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, oraz określa warunki tych zmian: Wzrost ceny może nastąpić raz na trzy miesiące w granicach nie przekraczających wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanego przez Prezesa GUS za kwartał poprzedzający podwyżkę, publikowanego w Monitorze Polskim
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Wołowie; ul.Więzienna 6; 56-100 Wołów. SIWZ jest nieodpłatna.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2014 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny w Wołowie, 56-100 Wołów ul. Więzienna 6 - Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory owocowo warzywne: 1. Koncentrat pomidorowy 30 % - PN-75/A-77601 - 3400 kg; 2. Dżem truskawkowy PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 200 kg; 3. Szczaw konserwowy - PN-A-77807:1997 - 800 kg; 4. Ogórki konserwowe - PN-A-77801:1997 - 800 kg; 5. Sałatka warzywna - PN-A-77807:1997 - 1900 kg; 6. Groszek konserwowy - PN-A-77807:1997 - 1100 kg; 7. Fasolka konserwowa szparagowa - PN-A-77807:1997 - 900 kg; 8. Dżem wiśniowy - PN-A-75100:1994/ Az1:2000 - 2200 kg; 9. Dżem truskawkowy - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2700 kg; 10. Dżem z czarnej porzeczki - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2700 kg; 11. Chrzan tarty - PN-A-77807:1997 - 550 kg; 12. Papryka konserwowa - PN-A-77807:1997 - 600 kg; 13. Kukurydza konserwowa - PN-A-77807:1997 - 900 kg; 14. Leczo pieczarkowe - PN-A-75032/A1:1996 - 2300 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.10.00-7, 15.33.21.70-6, 15.33.15.00-2, 15.33.11.35-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawy: 1. Miód naturalny płynny - PN-88/A-77626 - 180 kg; 2. Budyń waniliowy / bez cukru / PN-A-94051 - 200 kg; 3. Kawa zbożowa - PN-ISO 3509:1994 - 600 kg; 4. Herbata granulowana - PN-ISO 3720:1997 - 720 kg; 5. Przyprawa w płynie PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 3200 l; 6. Pieprz czarny mielony - PN-A-86962:1997/Az1:2002 - 150 kg; 7. Pieprz ziołowy - PN-A-86952:1997/Az1:2002 - 100 kg; 8. Papryka mielona słodka - PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 50 kg; 9. Papryka mielona ostra - PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 60 kg; 10. Liść laurowy - BN-67/8132-10 - 15 kg; 11. Ziele angielskie - BN-67/8132-14 - 20 kg; 12. Majeranek - PN-A-86958:1997/Az1:2002 - 80 kg; 13. Czosnek granulowany - PN-72/A-77603 - 70 kg; 14. Ocet spirytusowy 10 % - PN-A-79733:1996/Az1:1999 - 850 l; 15. Sól jadalna jodowana warzona - PN-C-84081-2:1998 - 5700 kg; 16. Koperek zielony suszony - PN-72/A-77603 - 35 kg; 17. Przyprawa do potraw - PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 550 kg; 18. Sos pieczarkowy w proszku - PN-A-86951:1997 - 180 kg; 19. Sos pieczeniowy w proszku - PN-A-86951:1997 - 200 kg; 20. Rosół jarzynowy w proszku - PN-A-75980:1997 - 300 kg; 21. Zupa pieczarkowa w proszku - PN-A-75980:1997 - 350 kg; 22. Cynamon mielony - BN-68/8132-09 - 7 kg; 23. Ketchup łagodny - PN-A-86951:1997 - 1000 kg; 24. Musztarda - PN-A-86964:2002 - 1200 kg; 25. Woda mineralna niegazowana - PN-A-79034/A1:1997 - 2000 l; 26. Cukier biały - PN-A-74850:1996 - 14700 kg; 27. Suchary bezcukrowe - PN-A 74126:1998 - 120 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.16.00-8, 15.84.14.00-9, 15.98.10.00-8, 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część III.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory z przemiału zbóż, makarony oraz produkty sojowe: 1. Kasza jęczmienna - średnia - PN-87/A-74203 - 10000 kg; 2. Kasza manna - PN-88/A-74036 - 1700 kg; 3. Ryż biały - PN-A-74220:1997 - 9700 kg; 4. Mąka pszenna typ 500 - PN-A-74022:2003 - 8200 kg; 5. Płatki kukurydziane - PN-A-74205:1997 - 100 kg; 6. Płatki owsiane - PN-82/A-74037 - 400 kg; 7. Makaron falbanka, świderki, kolanka - PN-A-74131:1999 - 12500 kg; 8. Makaron nitka, krajanka - PN-A-74131:1999 - 1000 kg; 9. Płatki ziemniaczane - PN-A-74722 - 550 kg 10. Kostka sojowa - PN-ISO 5506:2002 - 900 kg; 11. Granulat sojowy - PN-ISO 5506:2002 - 700 kg; 12. Kotlety schabowe sojowe - PN-ISO 5506:2002 - 450 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.31.00-9, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.61.21.50-7, 15.85.11.00-9, 15.31.30.00-5, 15.89.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część IV.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi ruskie - PN-A-82300:1995 - 1700 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część V.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kwaszonki: 1. Kapusta kwaszona - PN-72/A-77700 - 15000 kg; 2. Ogórki kwaszone - PN -A- 77701:1997 - 5400 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.14.80-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część VI.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwy: 1. Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 300 kg; 2. Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 3700 kg; 3. Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 3000 kg; 4. Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 2000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.14.80-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WOŁOWA
więcej: przetargi w Wołowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów spożywczych na potrzeby P 84 w Gdańsku na rok 2024
- BZP.271.11.2024 Zakup artykułów spożywczych dla Urzędu Miasta Nowego Sącza
- Cykliczne dostawy warzyw i owoców na potrzeby żywieniowe Kolejowego Szpitala Uzdrowiskowego w Nałęczowie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na 2024 r. do Plastusiowego Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi nr 414 w Warszawie
- Dostawa przypraw do Zakładu Karnego w Nowogardzie
- Dostawy pieczywa i bułki tartej
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.