eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wołów › Dostawy artykułów spożywczych na rzecz Zakładu Karnego w Głogowie oraz Zakładu Karnego w Wołowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-11-25

Wołów: Dostawy artykułów spożywczych na rzecz Zakładu Karnego w Głogowie oraz Zakładu Karnego w Wołowie
Numer ogłoszenia: 385874 - 2014; data zamieszczenia: 25.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Wołów , ul. Więzienna 6, 56-100 Wołów, woj. dolnośląskie, tel. 71 37 58 100 wew. 604, faks 71 37 58 200.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych na rzecz Zakładu Karnego w Głogowie oraz Zakładu Karnego w Wołowie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych w ilościach i asortymentach podanych wg Części I, II, III, IV, V, VI załączniki nr 1, 2, 3, 4, 5, 6 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, znak sprawy D/Kw-220/13/14.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.31.00.00-4, 15.83.16.00-8, 15.84.14.00-9, 15.85.11.00-9, 15.83.12.00-4, 15.33.11.42-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/13/14

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/13/14

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/13/14

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/13/14

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/13/14

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, oraz określa warunki tych zmian: Wzrost ceny może nastąpić raz na trzy miesiące w granicach nie przekraczających wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanego przez Prezesa GUS za kwartał poprzedzający podwyżkę, publikowanego w Monitorze Polskim

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Wołowie; ul.Więzienna 6; 56-100 Wołów. SIWZ jest nieodpłatna.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2014 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny w Wołowie, 56-100 Wołów ul. Więzienna 6 - Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory owocowo warzywne: 1. Koncentrat pomidorowy 30 % - PN-75/A-77601 - 3400 kg; 2. Dżem truskawkowy PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 200 kg; 3. Szczaw konserwowy - PN-A-77807:1997 - 800 kg; 4. Ogórki konserwowe - PN-A-77801:1997 - 800 kg; 5. Sałatka warzywna - PN-A-77807:1997 - 1900 kg; 6. Groszek konserwowy - PN-A-77807:1997 - 1100 kg; 7. Fasolka konserwowa szparagowa - PN-A-77807:1997 - 900 kg; 8. Dżem wiśniowy - PN-A-75100:1994/ Az1:2000 - 2200 kg; 9. Dżem truskawkowy - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2700 kg; 10. Dżem z czarnej porzeczki - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2700 kg; 11. Chrzan tarty - PN-A-77807:1997 - 550 kg; 12. Papryka konserwowa - PN-A-77807:1997 - 600 kg; 13. Kukurydza konserwowa - PN-A-77807:1997 - 900 kg; 14. Leczo pieczarkowe - PN-A-75032/A1:1996 - 2300 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.10.00-7, 15.33.21.70-6, 15.33.15.00-2, 15.33.11.35-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawy: 1. Miód naturalny płynny - PN-88/A-77626 - 180 kg; 2. Budyń waniliowy / bez cukru / PN-A-94051 - 200 kg; 3. Kawa zbożowa - PN-ISO 3509:1994 - 600 kg; 4. Herbata granulowana - PN-ISO 3720:1997 - 720 kg; 5. Przyprawa w płynie PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 3200 l; 6. Pieprz czarny mielony - PN-A-86962:1997/Az1:2002 - 150 kg; 7. Pieprz ziołowy - PN-A-86952:1997/Az1:2002 - 100 kg; 8. Papryka mielona słodka - PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 50 kg; 9. Papryka mielona ostra - PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 60 kg; 10. Liść laurowy - BN-67/8132-10 - 15 kg; 11. Ziele angielskie - BN-67/8132-14 - 20 kg; 12. Majeranek - PN-A-86958:1997/Az1:2002 - 80 kg; 13. Czosnek granulowany - PN-72/A-77603 - 70 kg; 14. Ocet spirytusowy 10 % - PN-A-79733:1996/Az1:1999 - 850 l; 15. Sól jadalna jodowana warzona - PN-C-84081-2:1998 - 5700 kg; 16. Koperek zielony suszony - PN-72/A-77603 - 35 kg; 17. Przyprawa do potraw - PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 550 kg; 18. Sos pieczarkowy w proszku - PN-A-86951:1997 - 180 kg; 19. Sos pieczeniowy w proszku - PN-A-86951:1997 - 200 kg; 20. Rosół jarzynowy w proszku - PN-A-75980:1997 - 300 kg; 21. Zupa pieczarkowa w proszku - PN-A-75980:1997 - 350 kg; 22. Cynamon mielony - BN-68/8132-09 - 7 kg; 23. Ketchup łagodny - PN-A-86951:1997 - 1000 kg; 24. Musztarda - PN-A-86964:2002 - 1200 kg; 25. Woda mineralna niegazowana - PN-A-79034/A1:1997 - 2000 l; 26. Cukier biały - PN-A-74850:1996 - 14700 kg; 27. Suchary bezcukrowe - PN-A 74126:1998 - 120 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.16.00-8, 15.84.14.00-9, 15.98.10.00-8, 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część III.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory z przemiału zbóż, makarony oraz produkty sojowe: 1. Kasza jęczmienna - średnia - PN-87/A-74203 - 10000 kg; 2. Kasza manna - PN-88/A-74036 - 1700 kg; 3. Ryż biały - PN-A-74220:1997 - 9700 kg; 4. Mąka pszenna typ 500 - PN-A-74022:2003 - 8200 kg; 5. Płatki kukurydziane - PN-A-74205:1997 - 100 kg; 6. Płatki owsiane - PN-82/A-74037 - 400 kg; 7. Makaron falbanka, świderki, kolanka - PN-A-74131:1999 - 12500 kg; 8. Makaron nitka, krajanka - PN-A-74131:1999 - 1000 kg; 9. Płatki ziemniaczane - PN-A-74722 - 550 kg 10. Kostka sojowa - PN-ISO 5506:2002 - 900 kg; 11. Granulat sojowy - PN-ISO 5506:2002 - 700 kg; 12. Kotlety schabowe sojowe - PN-ISO 5506:2002 - 450 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.31.00-9, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.61.21.50-7, 15.85.11.00-9, 15.31.30.00-5, 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część IV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi ruskie - PN-A-82300:1995 - 1700 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część V.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kwaszonki: 1. Kapusta kwaszona - PN-72/A-77700 - 15000 kg; 2. Ogórki kwaszone - PN -A- 77701:1997 - 5400 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.14.80-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część VI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwy: 1. Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 300 kg; 2. Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 3700 kg; 3. Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 3000 kg; 4. Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 2000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.14.80-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.