eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jastrzębia › Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół Publicznych w Jastrzębi

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-11-24

Jastrzębia: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół Publicznych w Jastrzębi
Numer ogłoszenia: 385138 - 2014; data zamieszczenia: 24.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Publicznych w Jastrzębi , Jastrzębia 1, 33-191 Jastrzębia, woj. małopolskie, tel. 14 6512466, faks 14 6512466.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół Publicznych.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół Publicznych w Jastrzębi.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół Publicznych w Jastrzębi z podziałem na 7 części: Część nr 1 - mięso i tłuszcze. Część nr 2 - nabiał. Część nr 3 - mrożonki. Część nr 4 - owoce i warzywa. Część nr 5 - różne produkty spożywcze. Część nr 6 - pieczywo. Część nr 7 - drób i przetwory z drobiu. Realizacja przedmiotu umowy wymienionego w Rozdziale III pkt1 SIWZ następuje w oparciu o wystawione przez Zamawiającego zamówienie na piśmie lub w telefonicznie w terminie do 24 godzin od chwili zgłoszenia potrzeb (w dni pracy Zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku): a) dostawa nabiału i pieczywa codziennie do godz. 8:00 b) dostawa pozostałych produktów dwa razy w tygodniu. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z podziałem na części nr 1- 7 zawiera załącznik nr 4.01, 4.02, 4.03, 4.04, 4.05, 4.06, 4.07.

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt 7 ustawy PZP o wartości nie przekraczającej 20% wartości zamówienia podstawowego.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.33.11.70-9, 03.20.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9, 15.11.20.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu oceny spełnienia tego warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin realizacji zamóienia - 5

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.malopolska.pl/zspipgwjastrzebi/Article/id,208251.html
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Publicznych w Jastrzębi Jastrzębia 1, 33-191 Jastrzębia.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół Publicznych w Jastrzębi Jastrzębia 1, 33-191 Jastrzębia (sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kiełbasa zwyczajna 540 kg, Mięso mielone wołowo- wieprzowe 600 kg, Pieczeń wołowa 460 kg, Słonina 53 kg, Schab bez kości 400 kg, Szynka gotowana 10 kg, Szynka surowa wieprzowa 160 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin realizacji zamówienia - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser biały półtłusty 200 kg, Śmietana 18 % 400 g 1500 szt., Mleko 1,5% 1 l 300 l, Masło ekstra 200g 500 szt., Margaryna roślinna 0,5 kg 1 kg, Drożdże 100g 50 szt., Jaja I klasa 3300 szt., Śmietana 30% 0,5l 160 szt., Ser żółty 44 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin realizacji zamówienia - 5

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba w kostce panierowana MINTAJ100 g 400 kg, Jarzynka mrożona 9 składnikowa 450 g 100 szt., Truskawki mrożone 100 kg, Marchew z groszkiem mrożone 60 kg, Kalafior mrożony 20 kg, Frytki karbowane 2,5 kg 400 kg, Pierogi jabłko- brzoskwinia 180 kg, Pierogi z jagodami 240 kg, Pierogi z truskawkami 240 kg, Kopytka serowe 420 kg, Kluski śląskie 480 kg, Pierogi ruskie 360 kg, Uszka z mięsem 200 kg, Barszcz ukraiński 400g 40 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin realizacji zamówienia - 5

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki ćwikłowe 190 kg, Cebula 370 kg, Fasola Jaś 260 kg, Jabłka 500 kg, Kapusta biała 500 kg, Kapusta kwaszona 300 kg, Seler korzeń 50 kg, Pomidory-sezonowo 160 kg, Pieczarki 110 kg, Ziemniaki 6000 kg, Ogórki świeże- sezonowo 150 kg, Marchew 250 kg, Kapusta młoda 60 szt., Sałata zielona 320 szt., Czosnek 25 kg, Kapusta pekińska 250 szt., Natka pietruszki 80 szt., Koper pęczek 80 szt., Ogórki kwaszone 0,5 kg 72 szt., Truskawka świeża 50 kg, Kalafior świeży 110 szt., Papryka czerwona 26 kg, Brokuły 60 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin realizacji zamówienia - 5

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka tarta 0,5kg 160 kg, Cukier puder 0,5kg 40 kg, Cukier waniliowy 20g 50 szt., Cukier kryształ 700 kg, Ziele angielskie 15g 20 szt., Herbata ekspresowa 20 torebek 110 szt., Koncentrat pomidorowy 200g 400 szt., Kasza wiejska 1kg 160 kg, Vegeta 200g 300 szt., Kminek 15g 20 szt., Ketchup 50 kg, Liście laurowe 6g 20 szt., Mąka poznańska typ 500 700 kg, Mąka kartoflana 40 kg, Makaron świderki 0,5kg 420 kg, Makaron nitki 250g 220 szt., Makaron gwiazdki 250g 170 szt., Marmolada 1 kg 32 kg, Maga 860 ml 70 szt., Majeranek 20g 50 szt., Sok malinowy 430 ml 160 szt., Sok wiśniowy 430 ml 160 szt., Ocet 10 % 500 ml 40 szt., Olej kujawski 1 660 szt., Pieprz mielony 0,2 dag 300 szt., Rosołki drobiowe 6- kostkowe 680 szt., Ryż biały długoziarnisty 400 kg, Sól 150 kg, Sałatka szwedzka 0,9 l 100 szt., Sałatka z czerwonej kapusty 0,9 l 200 szt., Sałatka wielowarzywna 0,9 l 300 szt., Zaprawa cytrynowa 0,5 l 90 szt., Żurek 0,5l butelka 320 szt., Mieszanka warzyw suszonych 100 g 250 szt., Dżem 320 g 200 szt., Musztarda 0,9 l 10 szt., Papryka słodka 10 g 20 szt., Przyprawa do mięs 75g 100 szt., Oliwa z oliwek 0,5 l 10 szt., Sos spaghetti bolognese w proszku 51 g 450 szt., Kasza manna 1 kg 30 kg, Koncentrat buraczany 300 ml 100 szt., Bita śmietana 60 g 270 szt., Grzanki tradycyjne op. 1500g 30 kg, Buraczki z chrzanem 770 g 40 szt., Makaron spaghetti 190 kg, Budyń czekoladowy 60 g 60 szt., Chrzan tarty w słoiczku 180 g 10 szt., Kwasek cytrynowy 50 g 10 szt., Makaron łazanki 180 kg, Batonik Góralki 50 g 1200 szt., Soczek wieloowocowy 200 ml 1600 szt., Barszcz biały 65 g 200 szt., Sos do spaghetti bolognese 800 g - słoik 450 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin realizacji zamówienia - 5

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułki małe 400 szt., Chleb krojony 1 kg 600 szt., Drożdżówki 1500 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin realizacji zamówienia - 5

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Drób i przetwory z drobiu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka 600 kg, Porcja rosołowa 360 kg, Filet z indyka 200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin realizacji zamówienia - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.