eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wadowice Górne › Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznym Gimnazjum im. Leszka Deptuły w Wadowicach Górnych

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-11-21

Wadowice Górne: Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznym Gimnazjum im. Leszka Deptuły w Wadowicach Górnych
Numer ogłoszenia: 383856 - 2014; data zamieszczenia: 21.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Gimnazjum im. Leszka Deptuły w Wadowicach Górnych , Wadowice Górne 133 E, 39-308 Wadowice Górne, woj. podkarpackie, tel. 14 666 10 20, faks 14 666 10 20.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pgwg.net76.net

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Edukacja.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Publicznym Gimnazjum im. Leszka Deptuły w Wadowicach Górnych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15100000-9 II. Świeży drób, kod CPV 15112100-7 III. Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15200000-0; Produkty głęboko mrożone, kod CPV 15896000-5; Warzywa mrożone, kod CPV 15331170-9 Wyroby gotowe garmażeryjne, kod CPV 15894300-4 IV. Warzywa i owoce, kod CPV 03220000-9; Owoce tropikalne, kod CPV 03222110-7 Ze względu na zamawianie niektórych towarów w sztukach oraz ceny za 1 sztukę do obliczenia ceny będzie się przyjmować, że waga wynosi nie mniej niż: 1. Kapusta włoska 1 szt. - 2 kg 2. Kapusta czerwona 1 szt. - 2 kg 3. Kapusta pekińska 1 szt. - 1,5 kg a w okresie maj czerwiec 1kg 4. Por 1 szt. - 0,25 kg 5. Rzodkiewka 1 pęczek - 0,15 kg 6. Sałata zielona 1 szt. - 0,20 kg 7. Sałata lodowa 1 szt. - 0,40 kg 8. Koper zielony 1 wiązka - 0,10 kg 9. Natka pietruszki 1 wiązka - 0,10 kg 10. Szczypiorek 1 wiązka - 0,10 kg 11. Kalafior świeży 1 szt. - 1,2 kg 12. Brokuł świeży 1 szt. - 1,0 kg 13. Cukinia zielona bez pędów niejadalnych 1 szt. - 0,6 kg. Również towar zamawiany w kilogramach musi spełniać wymogi jak dla I gatunku wyrobu. V. Jaja kurze konsumpcyjne świeże klasa A, kod CPV 03142500-3 VI. Produkty mleczarskie, kod CPV 15500000-3 VII. Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, kod CPV 15600000-4; Produkty mączne, kod CPV 15851000-8 VIII. Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6 Oleje, tłuszcze roślinne, kod CPV 15400000-2 Przetworzone owoce, kod CPV 15332100-5 Produkty cukrownicze, kod CPV 15833000-6, Soki skoncentrowane, kod CPV 15321800-2 Opisy poszczególnych grup, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia podano w Załączniku nr 5 do specyfikacji. Wielkości podane w Załączniku Nr 5 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi) obejmującymi okres 10 miesięcy (od stycznia do czerwca oraz od września do grudnia 2015). W wyliczeniach podanych w tabelach Zamawiający opierał się na ilościach zużytych w latach poprzednich. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany podanych wielkości z przyczyn od niego niezależnych np.: zmiana ilości dożywianych dzieci oraz dodatkowe dni wolne itp. Nazwy własne, użyte w SIWZ, nie mają na celu naruszenia art. 29 i art. 7 ustawy Prawo zamówień publicznych, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych i technologicznych Zamawiającego. Załączniki nr 5 stanowiące integralną część SIWZ i wszystkie wskazane w nich z nazwy produkty, (wyroby) spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów asortymentowych, zdrowotnych i jakościowych, również w zakresie wielkości opakowań dotyczących każdej części zamówienia. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 Ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, Zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w załączniku nr 5. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez Zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. W takim wypadku Wykonawca musi przedłożyć odpowiednie dokumenty dopuszczające dany produkt spożywczy do spożycia, oraz pozwalające jednoznacznie stwierdzić, że są one rzeczywiście równoważne. Przez ofertę równoważną Zamawiający rozumie: Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.11.21.00-7, 15.20.00.00-0, 15.89.60.00-5, 15.33.11.70-9, 15.89.43.00-4, 03.22.00.00-9, 03.22.21.10-7, 03.14.25.00-3, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.85.10.00-8, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.33.21.00-5, 15.83.30.00-6, 15.33.21.80-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca spełni w/w warunek jeżeli prowadzi działalność gospodarczą w zakresie objętym niniejszym zamówieniem

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje warunków w tym zakresie, do potwierdzenia oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca musi dysponować właściwym środkiem transportu do dostawy artykułów żywnościowych danej kategorii oraz posiadać wdrożony system HACCP

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje warunków w tym zakresie, do potwierdzenia oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Formularz ofertowy wg wzoru stanowiącego załącznik Nr 1 do SIWZ, (Składający ofertę częściową wypełnia oddzielnie Formularz oferty na każdą grupę towarów żywnościowych). 2. Wypełniony wykaz zamawianych towarów wg załącznika nr 5 (Składający ofertę musi wypełnić wszystkie pozycje z załącznika nr 5 na daną grupę towarów żywnościowych). 3. Oświadczenie, że Wykonawca spełnia wymogi art. 22 ust.1 pkt. 1-3 wg wzoru stanowiącego załącznik Nr 2 do SIWZ. 4. Oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych wg wzoru stanowiącego załącznik Nr 3 do SIWZ. 5. Aktualny dokument dopuszczający Wykonawcę do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem tj. odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu składania ofert. 6. Dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. 7. Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami przetargu określonymi w niniejszej specyfikacji i przyjmuje je bez zastrzeżeń (pkt 1 w Formularzu oferty). 8. Oświadczenie, że Wykonawca pozostaje związany ze złożoną przez siebie ofertą przez okres 30 dni (pkt 2 w Formularzu oferty). 9. Projekt umowy - wg załącznika nr 4 - powinien być zaakceptowany przez osobę lub osoby upoważnione do reprezentowania podmiotu składającego ofertę (pkt 3 w Formularzu oferty). Projekt umowy dodatkowo powinien być parafowany. 10. Oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych wg wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ. 11. Oświadczenie, informacja o podwykonawcach wg wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do SIWZ. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do podpisania oferty z dopiskiem (za zgodność z oryginałem).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty w przypadku wystąpienia następujących okoliczności: a) zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości i wartości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. zmniejszenie stanów żywionych). Zamawiający nie będą ponosili ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie; b) w przypadku zmian przepisów dotyczących żywienia młodzieży lub innych ważnych czynników (np. decyzja Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej) Zamawiający zastrzega sobie wynikające z tego zmiany asortymentu towaru. c) w przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych zgodnie z obowiązującymi przepisami; d) zmiana terminu realizacji zamówienia z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy; e) zmiana osób odpowiedzialnych za kontakty i nadzór nad realizacją przedmiotu umowy; f) wystąpienie oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w treści umowy; g) do umowy wprowadza się klauzule: * Wykonawca może realizować dostawy wyszczególnione w załączniku nr 5 w cenach jednostkowych niższych lub promocyjnych niż podane w załączniku nr 5 pod warunkiem zachowania asortymentu i nie niższych parametrów, cech jakościowych: składu, smaku, zapachu, wyglądu, przydatności do spożycia, nie mniejszej gramatury produktu, na co Zamawiający wyraża zgodę, z zastrzeżeniem, że zmiana jest korzystna dla szkoły. * W uzasadnionych przypadkach za zgodą przedstawiciela Zamawiającego dopuszcza się dostarczenia mniejszej/większej gramatury produktu po cenie proporcjonalnie niższej/wyższej do ceny jednostkowej podanej w załączniku nr 5. * Sposób wykonania przedmiotu zamówienia lub termin dostarczenia towaru może ulec zmianie w przypadku zaistnienia przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy lub Zamawiającego, np. udokumentowanego ogólnego braku na rynku jakiegoś asortymentu produktów spożywczych lub wielkości opakowań, Wykonawca może po uzgodnieniu i uzyskaniu aprobaty przez osobę prowadzącą zapotrzebowania dla stołówki szkolnej dokumentując zaistniałą przyczynę, dostarczyć produkt podobny, równoważny lub w innej wielkości opakowania, w cenie podanej w formularzu cenowym po przeliczeniu na aktualną wielkość opakowania lub towaru z zastrzeżeniem, że termin dostarczenia towaru nie może być dłuższy niż 3 dni. O zaistniałym fakcie Wykonawca zobowiązany jest w następnym dniu po otrzymaniu zapotrzebowania na towar, pisemnie powiadomić upoważnionego pracownika szkoły do przekazywania zamówień Wykonawcy, pod rygorem zastosowania kar umownych.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pgwg.net76.net
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Publiczne Gimnazjum im. Leszka Deptuły w Wadowicach Górnych, Wadowice Górne 133 E, 39-308 Wadowice Górne.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Publiczne Gimnazjum im. Leszka Deptuły w Wadowicach Górnych, Wadowice Górne 133 E, 39-308 Wadowice Górne, Sekretariat, pok. nr 18.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 07.01.2015.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE PRZETWORZONE..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Schab bez kości kg 150; Karkówka bez kości kg 310; Łopatka bez kości kg 510; Szynka wieprzowa bez kości kg 160; Biodrówka bez kości kg 720; Mięso sznyclowe kg 640; Mortadela kg 30; Parówki z cielęciną kg 40; Kiełbasa toruńska kg 600; Kiełbasa swojska kg 200; Kiełbasa parówkowa kg 15; Kiełbasa śląska kg 15; Boczek kg 70; Smalec wyborowy 200g szt. 280; Słonina kg 60; Udziec wołowy kg 80. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w ofercie cenowej, która stanowi załącznik nr 5 do SIWZ część I. Wielkości podane w załączniku nr 5 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ŚWIEŻY DRÓB.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Korpus z kurczaka (porcja rosołowa) kg 100; Ćwiartka z kurczaka kg 1250; Filet z kurczaka kg 200; Podudzie z kurczaka kg 120; Udziec z kurczaka kg 720; Kurczak (sztuka min. 1,5kg) kg 350; Filet z indyka kg 190, Skrzydła indycze kg 70; Udziec z indyka kg 90. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w ofercie cenowej, która stanowi załącznik nr 5 do SIWZ część II. Wielkości podane w załączniku nr 5 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE; PRODUKTY GŁĘBOKO MROŻONE; WARZYWA MROŻONE; WYROBY GOTOWE GARMAŻERYJNE..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dorsz kg 20; Morszczuk kg 20; Mintaj kg 20; Mintaj kostka panierowana kg 1205; Paluszki rybne kg 35; Figurki rybne kg 10; Barszcz ukraiński 450g szt. 60; Barszcz ukraiński kg 58; Mieszanka 7 składników 450g szt. 55; Mieszanka 7 składników kg 50; Mieszanka europejska kg 35; Bukiet kwiatowy warzyw kg 65; Bukiet jarzyn 450g szt. 20; Kalafior 400g szt. 50; Kalafior kg 58; Brokuły 400g szt. 30; Brokuły kg 80; Marchew z groszkiem 450g szt. 10; Marchew z groszkiem kg 70; Brukselka 450g szt. 10; Brukselka kg 10; Kotlet drobiowy w panierce kg 900; Kartacze z mięsem kg 280; Uszka z mięsem 500g szt. 40; Marchewka mini kg 10; mieszanka kompotowa kg 30. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w ofercie cenowej, która stanowi załącznik nr 5 do SIWZ część III. Wielkości podane w załączniku nr 5 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.89.60.00-5, 15.33.11.70-9, 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: WARZYWA I OWOCE; OWOCE TROPIKALNE..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew kg 1600; Pietruszka kg 310; Seler kg 420; Cebula kg 470; Cebula czerwona kg 1; Ziemniaki kg 10450; Ziemniaki młode kg 380;Buraki ćwikłowe kg 15; Kapusta biała kg 150; Kapusta pekińska szt. 320; Kapusta czerwona szt. 24; Kapusta włoska szt. 12; Kapusta kwaszona kg 750;Sałata lodowa szt. 8; Sałata zielona szt. 16; Ogórek kwaszony 500g szt. 560; Fasola biała Jaś średnia kg 185; Fasola biała drobna kg 75; Soczewica zielona/czerwona 350g szt. 7; Por szt. 165; Pieczarka kg 64; Papryka czerwona/ zielona kg 12; Pomidor kg 280; Ogórek zielony kg 150; Rzodkiewka szt. 10; Brokuł szt. 12; Kalafior szt. 20; Cukinia zielona szt. 20; Koper zielony wiązka 10g szt. 80; Pietruszka natka wiązka 10g szt. 160; Szczypiorek wiązka 10g szt. 10;Czosnek kg 2,5; Jabłka kg 600; Mandarynka/klementynka kg 300; Banan kg 750; Kiwi kg 170; Brzoskwinia/Nektarynka kg 10; Gruszka kg 30; Śliwki kg 10; Truskawki kg 20; Cytryna kg 7. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w ofercie cenowej, która stanowi załącznik nr 5 do SIWZ część IV. Wielkości podane w załączniku nr 5 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 03.22.21.10-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: JAJA KURZE KONSUMPCYJNE ŚWIEŻE KLASA A.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze konsumpcyjne świeże klasa A szt. 8500. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w ofercie cenowej, która stanowi załącznik nr 5 do SIWZ część V. Wielkości podane w załączniku nr 5 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: PRODUKTY MLECZARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18% 400g szt. 2000; Masło extra 200g zaw. tłuszczu min 82% szt. 1340; Mleko w woreczkach 1l szt. 120; Twaróg półtłusty 250g szt. 1480; Jogurt naturalny 180 ml szt. 70, Jogurt naturalny 400g szt. 145; Majonez 835g szt. 40. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w ofercie cenowej, która stanowi załącznik nr 5 do SIWZ część VI. Wielkości podane w załączniku nr 5 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI I PRODUKTÓW SKROBIOWYCH, PRODUKTY MĄCZNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna poznańska kg 5; Mąka tortowa typ 450 kg 200; Mąka razowa pszenna kg 20; Mąka krupczatka typ 450 kg 80; Mąka ziemniaczana 500g szt. 41; Ryż kg 170; Ryż w kartonie 4x100g szt. 930;Ryż brązowy w kartonie 4x100g szt. 20; Kasza manna błyskawiczna 400g szt. 70; Kasza jęczmienna średnia 500g szt. 50; Kasza jęczmienna średnia 900g szt. 25; Kasza jęczmienna średnia w kartonie 4x100g szt. 670; Kasza jaglana 400g szt. 44; Kasza gryczana w kartonie 4x100g szt. 170; Kasza gryczana biała 400g szt. 40; Kasza pęczak 500g szt. 10; Makaron nitka 250g szt. 45; Makaron gwiazdki 250g szt. 35; Makaron literki 250g szt. 10; Makaron Lubella świderki nr 19, 500g szt. 1670; Makaron różne wzory 500g, szt. 314; Makaron pełne ziarno świderki 400g szt. 170; makaron pełne ziarno spaghetti 400g szt. 20.Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w ofercie cenowej, która stanowi załacznik nr 5 do SIWZ część VII. Wielkości podane w załączniku nr 5 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.85.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE, OLEJE, TŁUSZCZE ROŚLINNE, PRZETWORZONE OWOCE, PRODUKTY CUKROWNICZE, SOKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Koncentrat pomidorowy 30% 950g szt. 150; koncentrat pomidorowy 30% 200g szt. 60; koncentrat pomidorowy 180g szt. 60; Ketchup łagodny 480g wyciskany szt. 24; Musztarda 190g szt. 5; bułka tarta kg 120; Buraczki ćwikłowe tarte 370g szt. 40; Buraczki ćwikłowe wiórki 500g szt. 1300; Sałatka obiadowa 0,9l szt. 210; Sałatka z kapusty czerwonej 0,9l szt. 210; Ogórki konserwowe 0,9l szt. 520; Świeże surówki wielowarzywne luz kg 650; Powidło śliwkowe 320g szt. 48; Jabłka prażone 780g szt. 562; Dżem niskosłodzony różne smaki (truskawkowy/brzoskwiniowy/wiśniowy) 280g szt. 1300; Olej uniwersalny rzepakowy 1l szt. 200; Olej uniwersalny rzepakowy 3l szt. 210; Oliwa z oliwek extra vergine 1l szt. 32; Oliwa z oliwek extra vergine 500g szt. 16; Miód pszczeli 400g szt. 10; Sos sojowy ciemny 150g szt. 10; Drożdże 100 g szt. 40; Przyprawa do potraw 1kg szt. 35; Przyprawa do zup w płynie 1l szt. 85, bazylia 10g szt. 10; cebulka prażona 15g szt. 20; Cukier kryształ biały kg 113, cukier puder 400 g szt. 12; Cukier waniliowy 30 g szt. 100; Curry 20g szt. 25; Cynamon 15 g szt. 13; Cząber 10 g szt. 2; Czosnek granulowany 20g szt. 26, Kminek 20g szt. 10. Koper susz 20g szt. 210; kurkuma 20g szt. 25; Liść laurowy 6g szt. 12; Majeranek 8 g szt. 17; Oregano 10g szt. 7; Papryka słodka mielona 20g szt. 7; Pieprz mielony 20g szt. 70; Pieprz mielony 50g szt. 35; Pietruszka susz 25g szt. 130; Proszek do pieczenia 30g szt. 20; Przyprawa do kurczaka 30g szt. 65; soda oczyszczona 80g szt. 20; Sól kg 170; Sól morska kg 50; tymianek 10g szt. 5, Warzywa suszone 100g szt. 20; Ziele angielskie 15g szt. 8, Zioła prowansalskie 10g szt. 5, Chrzan biały 180g szt. 15; Rosół z kury kostki 60g szt. 15; Barszcz czerwony butelka 300 ml szt. 7; Barszcz Biały butelka 480ml szt. 350; Zupa pieczarkowa 45g szt. 250; Zupa borowikowa 45g szt. 250; Zupa barszcz biały 66g szt. 350; Sos pieczeniowy jasny 27g szt. 45; Sos pieczeniowy ciemny 30g szt. 400; Fix do gołąbków 64g szt. 14; Sos sałatkowy 9g szt. 120; Kwasek cytrynowy 50g szt. 3;Kukurydza w puszce 400g szt. 8; Brzoskwinie w puszce 850g szt. 42; Ser żółty edamski kg 25; Groszek ptysiowy 70g szt. 40;Sezam 200g szt. 8; Owoce suszone- jabłka kg 5; Owoce suszone - śliwki kg 5; Kinder czekolada 50g szt. 115; Kinder Mleczna Kanapka 28g szt. 250; Serki owocowe Danio 160g szt. 100; Jogurty owocowe 150g szt. 100;Petitki Lubisie 30g szt. 300; Mieszanka truflowa kg 5; Galaretka w czekoladzie kg 25; Woda niegazowana 330ml szt. 1175; Napój Kubuś Play 400ml szt. 750; Sok Kubuś Go 300ml szt. 1260; napój owocowy z rurką 200ml szt. 7700; Napój owocowy samozamykający się 330 ml szt. 115; Wafelek w czekoladzie 35g szt. 265; Baton w czekoladzie 48g szt. 150; Baton Snickers, Twix, Mars 47-50g szt. 550; Sok skoncentrowany 430ml (rózne smaki) ekstarkt z owoców min. 66% szt. 1000. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w ofercie cenowej, która stanowi załącznik nr 5 do SIWZ część IX. Wielkości podane w załączniku nr 5 są wielkościami szacunkowymi (przewidywanymi)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.33.21.00-5, 15.83.30.00-6, 15.32.11.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.