eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › Dostawa różnych produktów spożywczych

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-12-29

Ogłoszenie nr 375315 - 2016 z dnia 2016-12-29 r.

Racibórz: Dostawa różnych produktów spożywczych
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Nazwa projektu lub programu

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer ogłoszenia: 358406-2016


Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień", krajowy numer identyfikacyjny 125504400000, ul. ul. Grzonki  1, 47400   Racibórz, państwo Polska, woj. śląskie, tel. 324 152 001, faks 324 152 001, e-mail dps.zlota.jesien@wp.pl
Adres strony internetowej (URL): www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Dostawa różnych produktów spożywczych

Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):

SA.252.10.2016

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych dla Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień" w Raciborzu w ilości i asortymencie jak niżej: Lp. Nazwa asortymentu j.m. ilość 1. Budyń 35 - 45 g, różne smaki szt 1.100 2. Cukier kryształ kg 2.000 3. Cukier puder kg 10 4. Cukier waniliowy 30 - 35 g szt 500 5. Galaretki owocowe 75 - 79 g , różne smaki szt 1.000 6. Herbata miętowa, torebki 1,2g , pakowana po 20 szt szt 300 7. Herbata rozpuszczalna 300g, różne smaki szt 800 8. Kakao extra ciemne, łatwo rozpuszczalne o wyraźnym smaku i aromacie, zawartość tłuszczu co najmniej 10g w 100g , opakowanie 80g-100g szt 150 9. Kasza gryczana w torebkach kg 140 10. Kasza jęczmienna kg 150 11. Kasza manna kg 200 12. Kawa Inka rozpuszczalna 150g szt 650 13. Kawa naturalna mielona 250 g szt 60 14. Kawa naturalna rozpuszczalna 100g szt 90 15 Makaron domowy( rosołowy) nitka cięta, co najmniej 2- jajeczny opakowanie 250g kg 250 16 Makaron domowy drobny :gwiazdki lub muszelka ,jajeczny opakowanie 250 g kg 300 17 Mąka pszenna kg 700 18 Mąka ziemniaczana kg 50 19 Płatki owsiane kg 160 20 Płatki ryżowe 180- 200g szt 30 21 Ryż kg 550 22 Sól kg 300 23 Suchary bez cukru 280g- 300 g szt 50 24 Chrzan tarty 160-200 g szt 200 25 Ketchup łagodny 500g szt 200 26 Musztarda 450- 500 g szt 60 27 Miód 25 g szt 4.000 28 Ocet 10 % 0,5 litra szt 30 29 Olej uniwersalny 0,8l -1 litr szt 450 30 Bazylia 10 g szt 50 31 Czosnek granulowany 15-20g szt 40 32 Gałka muszkatołowa mielona 15g-20g szt 30 33 Kwasek cytrynowy 50 g szt 200 34 Liść laurowy 5g - 7g szt 250 35 Majeranek 8g-10g szt 120 36 Papryka mielona 15g-20g szt 80 37 Pieprz naturalny 20g szt 300 38 Pieprz ziołowy 15g-20g szt 80 39 Proszek do pieczenia 30g szt 20 40 Przyprawa typu Jarzynka 200 g szt 850 41 Przyprawa do grilla klasyczna w tubie 80-100g szt 20 42 Tymianek 10g-15g szt 30 43 Zioła prowansalskie 10g-15g szt 50 44 Żelatyna 50 g szt 130 45 Rodzynki 100 g szt 30 46 Wiórki kokosowe 100g szt 20 47 Ananas w plastrach puszka 550g-600g szt 20 48 Brzoskwinia połówki puszka 800g-900g szt 20 49 Groszek konserwowy puszka 400g szt 300 50 Fasola szparagowa konserwowa, słoik 450 g szt 600 51 Kukurydza konserwowa puszka 400g szt 80 52 Koncentrat pomidorowy 30% 800g -1 kg szt 130 53 Ogórek konserwowy słoik 0,8l-0,9l szt 450 54 Papryka konserwowa słoik 0,8l-0,9l szt 350 55 Pieczarki konserwowe słoik 0,8l-0,9l szt 50 56 Kompot wiśniowy 0,8l-0,9l szt 900 57 Kompot śliwkowy 0,8l-0,9l szt 800 58 Kompot czarna porzeczka 0,8l-0,9l szt 900 59 Kompot truskawkowy 0,8l-0,9l szt 950 60 Napój owocowy 0,20 l szt 2.000 61 Sok owocowy 0,20 l szt 4.000 62 Sok na bazie marchewki 0,30 -0,33 l różne smaki szt 650 63 Sok owocowy 1l ( pomarańcz, jabłko) szt 400 64 Syrop owocowy 400-450g szt 100 65 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt 3.000 66 Woda mineralna niegazowana 0,5 l szt 400 67 Pasztet drobiowy 50 g zawartość produktów drobiowych co najmniej 30% szt 2.000 68 Herbata ekspresowa czarna toreb. 1,4g -1,5g pakowana po 80- 100szt torebek, po zaparzeniu klarowna o wyraźnym smaku i aromacie np.: Saga, Posti szt 400 69 Herbata z dzikiej róży, toreb. 2g pakowana po 25 torebek, po zaparzeniu klarowna o wyraźnym smaku i aromacie np.: Saga, Biofix szt 400 70 Makaron łazankowy wykonany z wysokiej jakości pszenicy (zawart. pszenicy durum) po ugotowaniu odpowiednio twardy, sprężysty, wartość energet. w 100g 350 -365 kcal - np. Lubella, Sorenti, Malma, Mediterranea kg 70 71 Makaron świderki wykonany z wysokiej jakości pszenicy (zawart. pszenicy durum) po ugotowaniu odpowiednio twardy, sprężysty, wartość energet. w 100g 350 -365 kcal - np. Lubella, Sorenti, Malma,Mediterranea kg 170 72 Makaron kolanka wykonany z wysokiej jakości pszenicy (zawart. pszenicy durum) po ugotowaniu odpowiednio twardy, sprężysty, wartość energet. w 100g 350 -365 kcal - np. Lubella, Sorenti, Malma, Mediterranea kg 150 73 Płatki kukurydziane wysokiej jakości, złociste, chrupiące, zawartość kukurydzy co najmniej 98 %, wartość odżywcza w 100g co najmniej 370kcal opak. 250g- 1 kg, np. Corn Flakes Nestle, kg 100 74 Majonez 400-420 ml wartość odżywcza w 100g 690- 740 kcal - np. Winiary, Hellmanns szt 350 75 Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów 200 g -np. Pudliszki , Łowicz, Rolnik szt 400 76 Płynna przyprawa do zup, sosów, sałatek o wyraźnym aromacie i smaku 960-1040g np.: Winiary, Maggi, Knorr szt 450 Ilości w/w asortymentu są przewidywana wielkością zamówienia. W uzasadnionych przypadkach przedmiot zamówienia może być realizowany w mniejszym zakresie. Maksymalna wielkość opakowań w przypadku produktów sypkich wynosi 1 kg, makaronu w poz. 70-72 do 2 kg, pozostałe produkty zgodnie z opisem. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, w opakowaniach oznaczonych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W pozycjach od 68 -76 dokładniej opisano poszczególne artykuły i przykładowo określono marki - producenta produktów, zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innego producenta -marki o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych i smakowych tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych produktów. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio raz w tygodniu , w dniu roboczym. Każdą partię dostawy zamawiający będzie uzgadniał telefonicznie z wykonawcą. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem na swój koszt w godz. od 7:00 -14:00.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie podzielone jest na części:

Nie


II.5) Główny Kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV: 15320000-7, 15330000-0

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28/12/2016
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT64100.60
WalutaPLN


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert2
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe "Administrator" sp.j. Jarosław Ślusarczyk i Wspólnicy,  ,  ul. Raciborska 1,  47-480,  Pietrowice Wielkie,  kraj/woj. śląskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 61994.64
Oferta z najniższą ceną/kosztem 61994.64
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 63090.81
Waluta: PLN


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie   na podstawie art.  ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.