eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ruda Śląska › Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej Senior w Rudzie Śląskiej w I połowie 2017r.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2016-12-02

Ogłoszenie nr 357454 - 2016 z dnia 2016-12-02 r.

Ruda Śląska: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej Senior w Rudzie Śląskiej w I połowie 2017r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej, krajowy numer identyfikacyjny 124590400000, ul. ul. Puszkina  7, 41704   Ruda Śląska, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 322 481 774, e-mail dps_senior@wp.pl, faks 032 2481774 w. 33.
Adres strony internetowej (URL): http://bip.dps-senior.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa jednostka budżetowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
http://bip.dps-senior.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego tj. Dom Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej, 41- 704 Ruda Śl., ul. Puszkina 7- pokój nr 1, lub przesłać ofertę pocztą na powyższy adres
Adres:


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej Senior w Rudzie Śląskiej w I połowie 2017r.
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zamówienie realizowane będzie z podziałem na wyszczególnione poniżej pakiety: Pakiet nr 1 Dostawa przetworów spożywczych Pakiet nr 2 Dostawa artykułów sypkich Pakiet nr 3 Dostawa artykułów nabiałowych Pakiet nr 4 Dostawa pieczywa Pakiet nr 5 Dostawa wypieków cukierniczych Pakiet nr 6 Dostawa warzyw świeżych i suszonych Pakiet nr 7 Dostawa owoców świeżych Pakiet nr 8 Dostawa warzyw i owoców mrożonych Pakiet nr 9 Dostawa ryb mrożonych, wędzonych i przetworów rybnych Pakiet nr 10 Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego oraz podrobów Pakiet nr 11 Dostawa mięsa i podrobów drobiowych Pakiet nr 12 Dostawa wędlin Pakiet nr 13 Dostawa jaj kurzych Pakiet nr 14 Dostawa czekolad i wyrobów cukierniczych Pakiet nr 15 Dostawa napojów bezalkoholowych

II.5) Główny kod CPV: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
Dodatkowe kody CPV:15131000-5, 15330000-0, 15410000-5, 15600000-4, 15800000-6, 15500000-3, 15400000-2, 15810000-9, 03200000-3, 15331135-2, 03200000-3, 15200000-0, 15110000-2, 15131100-6, 03142500-3, 15980000-1
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

Okres w miesiącach: 6


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wykonawca musi dysponować środkiem transportu przeznaczonym do przewozu artykułów spożywczych (żywnościowych). Wszystkie artykuły spożywcze winny być przewożone w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość oraz cechy organoleptyczne określone w przepisach o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1.W celu potwierdzenia braku podstawy do wykluczenia Wykonawcy z postępowania, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy, Wykonawca składa, stosownie do treści art. 24 ust 11 ustawy (w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, tj. informacji, o których mowa w art.86 ust. 5 ustawy) oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej - Załącznik nr 4 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 2.Dokument (np. zobowiązanie), o którym mowa w XII rozdziale punkcie 2 SIWZ, innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji, o ile Wykonawca korzysta ze zdolności innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
cena oferty100


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 09/12/2016, godzina: 11:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1    Nazwa: DOSTAWA PRZETWORÓW SPOŻYWCZYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia* I Przetwory, tłuszcze roślinne 1Ananas kons. plastry - masa netto bez zalewy 300-1000g kg 12 2 Brzoskwinie konserwowe - masa netto bez zalewy 300-1000g kg 10,00 3 Krem chrzanowy 150-300g kg 7,00 4 Chrzan tarty na kwasku cytrynowym 150-300g kg 30,00 5 Ćwikła z chrzanem 250-500g kg 10,00 6 Dżemy owocowe niskosłodzone z kawałkami owoców (różne smaki) min. 40g owoców na 100g produktu 250-350g kg 75,00 7 Fasola czerwona, biała konserwowa - masa netto bez zalewy 200-500g kg 12,00 8 Fasola szparagowa konserwowa - masa netto bez zalewy 200-1000g kg 35,00 9 Groszek konserwowy - masa netto bez zalewy 200-500g kg 65,00 10 Ketchup łagodny minimum 55% przecieru pomidorowego 250-1000g kg 95,00 11 Koncentrat pomidorowy 30% 800-1000g kg 75,00 12 Koncentrat pomidorowy 30% 180-200g kg 30,00 13 Koncentrat buraczany płynny min.12% soku z buraków 180-500g kg 9,00 14 Krem czekoladowy do smarowania z dodatkiem orzechów- nie więcej niż 34g tłuszczu na 100g produktu 180-400g kg 15,00 15 Kukurydza konserwowa - masa netto bez zalewy 200-500g kg 9,00 16 Miód naturalny 200-500g kg 22,00 17 Musztarda delikatesowa 800-1000g kg 80,00 18 Musztarda delikatesowa 150-250g kg 35,00 19 Ocet spirytusowy 10% kwasowości 0,5l l 55,00 20 Ogórki konserwowe całe - masa netto bez zalewy 900-1000g kg 120,00 21 Olej uniwersalny rzepakowy niskoerukowy 0,9- 1l l 370,00 22 Olej słonecznikowy 0,5-1,0l l 8,00 23 Papryka konserwowa, słodka płaty - masa netto bez zalewy 500-1000g kg 6,00 24 Powidła śliwkowe- min 150g owoców na 100g produktu 280-500g kg 45,00 25 Przyprawa do zup w płynie 900-1000ml l 210,00 26 Seler konserwowy, nitki - masa netto bez zalewy 280-500g kg 8,00 27 Sos słodko kwaśny, chiński, meksykański, itp. z kawałkami warzyw 300-600g kg 16,00 28 Zaprawa cytrynowa min. 40% soku z cytryny 0,5-1l l 220,00 29 Majonez dekoracyjny sałatkowy 180-400g kg 40,00 30 Majonez dekoracyjny sałatkowy 800-1000g kg 70,00 II Konserwy mięsne 1 Mielonka konserwowa - turystyczna, tyrolska itp. -min. 55% mięsa 100-300g kg 40,00 2 Szynka konserwowa wieprzowa - min. 60% mięsa 100-300g kg 16,00 3 Szynka konserwowa drobiowa - min. 59% mięsa 100-300g kg 16,00 4 Pasztet drobiowy smakowy - min. 33% mięsa 100-200g kg 12,00 5 Pasztet drobiowy - min 33% mięsa 160g kg 35,00 6 Pasztet wieprzowy - min 33% mięsa 100-300g kg 85,00 Razem III Bakalie 1 Rodzynki 100g-500g kg 2,00 2 Kokos - wiórki 100g-500g kg 0,50 3 Orzechy włoskie łuskane 100g-500g kg 1,50 Wymagania jakościowe dla przetworów spożywczych Artykuły spożywcze winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni, obcych zapachów. Nie dopuszcza się produktów potłuczonych, połamanych, pogniecionych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15131000-5, 15330000-0, 15410000-5
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2    Nazwa: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SYPKICH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Budyń - różne smaki (bez cukru) 1000g kg 30,00 2 Budyń - różne smaki (bez cukru) 35-60g kg 7,00 3 Bulion grzybowy (sypki) 500-1000g kg 2,50 4 Cukier kryształ 1000g kg 1620,00 5 Cukier wanilinowy 10-50g kg 1,00 6 Cynamon mielony 10-20g kg 0,40 7 Czosnek granulowany, polski 10-20g kg 9,00 8 Galaretka owocowa - różne smaki 75-100g kg 22,00 9 Gałka muszkatołowa, mielona 10-20g kg 0,20 10 Herbata expresowa owocowa, różne smaki, a´20 szt 30-40g kg 1,00 11 Herbata expresowa czarna a´100 szt. 100-150g kg 65,00 12 Herbata expresowa ziołowa a´20 szt (mięta, melisa, rumianek) 30-40g kg 0,50 13 Imbir mielony 10 - 20g kg 0,10 14 Kakao naturalne ciemne (tłuszcz kakaowy min. 12%) 100-200g kg 4,50 15 Kasza gryczana, cała 500-1000g kg 35,00 16 Kasza jęczmienna , średnia 500-1000g kg 70,00 17 Kasza manna 500-1000g kg 70,00 18 Kaszka mleczno - ryżowa (smakowa) 230g kg 10,00 19 Kawa naturalna mielona 100% 250g-500g kg 35,00 20 Kawa zbożowa 200-500g kg 30,00 21 Kleik ryżowy 160-200g kg 7,00 22 Kminek 10-20g kg 0,30 23 Kwasek cytrynowy 10-20g kg 0,70 24 Liść laurowy 5-20g kg 0,40 25 Majeranek 5-20g kg 1,20 26 Makaron 4 jajeczny - łazanki # 250-1000g kg 30,00 27 Makaron 4 jajeczny - nitki # 250-1000g kg 80,00 28 Makaron 4 jajeczny - kolanka, rurki, muszelki, świderki # 250-1000g kg 140,00 29 Mąka pszenna poznańska 1000g kg 380,00 30 Mąka ziemniaczana 1000g kg 250,00 31 Mąka żytnia żurek 1000g kg 25,00 32 Papryka słodka mielona 10-20g kg 3,50 33 Pieprz czarny mielony 10-20g kg 4,00 34 Płatki kukurydziane smakowe 500-1000g kg 22,00 35 Płatki owsiane 500g kg 25,00 36 Proszek do pieczenia 15-50g kg 0,50 37 Płatki ryżowe 200-500g kg 25,00 38 Przyprawa warzywna do potraw 75-200g kg 22,00 39 Rosół drobiowy (sypki) 500-3000g kg 35,00 40 Ryż biały 1000g kg 150,00 41 Sos biały 25-50g kg 2,50 42 Sos pieczeniowy ciemny 25-50g kg 6,50 43 Sos sałatkowy - różne smaki 8-20g kg 0,70 44 Sól spożywcza jodowana 1000g kg 200,00 45 Sucharki 280-300g kg 6,00 46 Ziele angielskie 10-20g kg 0,70 47 Żelatyna spożywcza wieprzowa 50g kg 6,50 Wymagania jakościowe dla artykułów sypkich Artykuły sypkie winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni, uszkodzenia, obcych zapachów. Powinny posiadać swoisty zapach. Nie dopuszcza się produktów zmoczonych, pogniecionych, nadmiernie zbrylonych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15600000-4, 15800000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3    Nazwa: DOSTAWA ARTYKUŁÓW NABIAŁOWYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Deser wielosmakowy: ryżowy, z kaszą manną 120-200g kg 90,00 2 Deser wielosmakowy z bitą śmietaną na bazie budyniu, twarożku 120-200g kg 130,00 3 Jogurt owocowy, z kawałkami owoców 115-200g kg 330,00 4 Jogurt naturalny do 5g tłuszczu na 100g produktu 150-200g kg 130,00 5 Jogurt pitny 150-250g kg 135,00 6 Maślanka naturalna karton 1l l 350,00 7 Maślanka owocowa 250-300g kg 140,00 8 Kefir naturalny 150-250g kg 50,00 9 Kluski na parze 300-1000g kg 60,00 10 Margaryna do smarowania pieczywa z dodatkiem masła 400-500g kg 8,00 11 Margaryna mleczna, zwykła 250g kg 165,00 12 Masło - min. 82% tłuszczu mlecznego 200g kg 950,00 13 Mix tłuszczowy do smarowania min. 75% tłuszczu( zawartość tłuszczu mlecznego min. 12% 200-250g kg 100,00 14 Mleko 2% 5-20l l 6500,00 15 Mleko 2% 1l l 300,00 16 Ser biały półtłusty - krajanka kg kg 320,00 17 Ser podpuszczkowy pleśniowy 100-200g kg 12,00 18 Ser domowy z kminkiem 150-200g kg 110,00 19 Ser wielosmakowy fromage 75-100g kg 75,00 20 Ser żółty łagodny 45% 1000-3000g kg 90,00 21 Ser żółty wędzony 1000-2000g kg 12,00 22 Serek topiony kremowy kostka, 27% tłuszczu pochodzenia zwierzęcego - różne smaki 100g kg 100,00 23 Serek topiony kremowy wędzony 1000-2000g kg 65,00 24 Serek homogenizowany - różne smaki 100-200g kg 280,00 25 Serek naturalny homogenizowany 100-200g kg 80,00 26 Serek kanapkowy twarożkowy, kremowy - różne smaki 100-150g kg 80,00 27 Serek twarożkowy wiejski ziarnisty 200g kg 170,00 28 Śmietanka do kawy 10% 10g szt 1500,00 29 Śmietana spożywcza słodka 18% 250-500ml l 210,00 30 Śmietana 12% homogenizowana 180-400g kg 12,00 31 Śmietana 30% kremówka 200-500g kg 12,00 32 Smalec wieprzowy kostka 200-250g kg 25,00 33 Drożdże piekarnicze świeże 42-100g kg 3,00 Wymagania jakościowe dla artykułów nabiałowych Artykuły nabiałowe winny być dostarczane świeże, odpowiadające przyjętym normom, w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni. Powinny posiadać swoisty dla danego produktu zapach i smak - nie dopuszcza się towarów o skwaśniałym, obcym zapachu i smaku. Nie będą uznawane wyroby "seropodobne" oraz towary z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15500000-3, 15400000-2, 15898000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4    Nazwa: DOSTAWA PIECZYWA

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:L.p Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Chleb pszenno-żytni krojony 900-1000g kg 7150,00 2 Chleb wielosmakowy - krojony (słonecznikowy, sojowy, graham, cebulowy, razowy itp.) bez sztucznych barwników 400 - 500g kg 720,00 3 Wek krojony 300-500g kg 110,00 4 Bułka kajzerka 50g kg 820,00 5 Pieczywo mleczne (rogal, chałka ) 50-100g kg 55,00 6 Bułka mleczna 50-80g kg 75,00 7 Bułka tarta 400-500g kg 130,00 Wymagania jakościowe dla pieczywa Pieczywo winno być dostarczane świeże, dobrze wyrośnięte, o barwie złocistej po jasnobrązową. Skórka ściśle połączona z miękiszem. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni. Powinny posiadać smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu. Nie dopuszcza się pieczywa: zdeformowanego, uszkodzonego mechanicznie, o oddzielającym się od miękiszu, zabrudzonej lub spalonej skórce, niedopieczonego, z zakalcem, kruszącego się, z obecnością grudek mąki (lub grudek innych surowców), o gorzkim, zbyt kwaśnym, zbyt słonym, niesłonym lub innym obcym smaku (stęchłym, mdłym).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15810000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5    Nazwa: DOSTAWA WYPIEKÓW CUKIERNICZYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Rogalik z różnymi nadzieniami 70-100g kg 90,00 2 Rogalik z różnymi nadzieniami z ograniczoną ilością cukru 70-100g kg 30,00 3 Drożdżówka wielosmakowa (ser, mak, marmolada itp. ) 60-120g kg 80,00 4 Drożdżówka z ograniczoną ilością cukru 60-120g kg 25,00 5 Jagodzianka 70 -100g kg 80,00 6 Jagodzianka z ograniczoną ilością cukru 70-100g kg 25,00 7 Pączek z różnym nadzieniem (śmietana, marmolada, budyń, adwokat itp.) 70 - 100g kg 100,00 8 Pączek z ograniczoną ilością cukru, bez polewy 70 - 100g kg 30,00 9 Ciasto tortowe z kremem (na bazie budyniu) z owocami i galaretką owocową kg 70,00 10 Ciastka w-z 80-100g kg 20,00 11 Sernik na drożdżowym spodzie kg 90,00 12 Ciasto drożdżowe z posypką kg 20,00 13 Ciasto z owocami na drożdżowym spodzie kg 80,00 14 Ciasto z owocami na piaskowym spodzie kg 100,00 15 Szarlotka kg 80,00 16 Sernik na cieście ucieranym kg 80,00 17 Rolada z bitą śmietaną kg 40,00 18 Ptysie miniaturki nadziewane śmietaną, budyniem itp. kg 10,00 19 Kokosanki kg 30,00 20 Piernik z bakaliami w czekoladzie kg 20,00 21 Faworki kg 5,00 22 Pączki "mini" kg 5,00 23 Babeczki piaskowe 50-100g kg 100,00 Wymagania jakościowe dla wypieków cukierniczych Wypieki cukiernicze winny być dostarczane świeże, charakteryzujące się smakiem i zapachem swoistym dla danego asortymentu. Produkty nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni. Nie dopuszcza się wypieków zdeformowanych, uszkodzonych mechanicznie, zabrudzonych lub spalonych, niedopieczonych, niewyrośniętych, z zakalcem, nadmiernie kruszących się, z obecnością grudek mąki (lub grudek innych surowców), o obcym smaku (stęchłym lub mdłym).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15810000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6    Nazwa: DOSTAWA WARZYW ŚWIEŻYCH I SUSZONYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Buraki kg 350,00 2 Botwinka kg 20,00 3 Brokuły - różyczka kg 4,00 4 Cebula kg 260,00 5 Cebulka zielona, szczypiorek (I-IV) kg 25,00 6 Cebulka zielona (V-VI) kg 15,00 7 Czosnek polski kg 16,00 8 Kalafior - różyczka kg 10,00 9 Kalarepa kg 45,00 10 Kapusta biała kg 400,00 11 Kapusta biała młoda kg 130,00 12 Kapusta czerwona kg 280,00 13 Kapusta czerwona młoda kg 50,00 14 Kapusta kiszona kg 400,00 15 Kapusta pekińska kg 70,00 16 Kapusta włoska kg 70,00 17 Kapusta włoska młoda kg 20,00 18 Koperek zielony (I-IV) kg 35,00 19 Koperek zielony (V-VI) kg 20,00 20 Ogórki kiszone kg 90,00 21 Ogórki małosolne kg 30,00 22 Ogórki zielone (I-V) kg 30,00 23 Ogórki zielone (VI) kg 30,00 24 Papryka czerwona kg 18,00 25 Pieczarki kg 150,00 26 Pietruszka korzeń kg 400,00 27 Pietruszka zielona (I-IV) kg 45,00 28 Pietruszka zielona (V-VI) kg 30,00 29 Pomidory (I-V) kg 155,00 30 Pomidory (VI) kg 80,00 31 Por kg 90,00 32 Rzodkiewka (I-IV) 100g pęczek 40,00 33 Rzodkiewka (V-VI) 100g pęczek 30,00 34 Sałata zielona (I-IV) 200g szt. 5,00 35 Sałata zielona (V-VI) 300g szt. 110,00 36 Seler korzeń kg 450,00 37 Marchew kg 1 250,00 38 Ziemniaki kg 10 000,00 39 Ziemniaki młode kg 1 500,00 40 Fasola kolorowa kg 30,00 41 Fasola Jaś kg 35,00 42 Groch łuszczony kg 30,00 43 Grzyby suszone kg 0,50 Wymagania jakościowe dla warzyw świeżych i suszonych Dostarczane warzywa muszą być zdrowe, świeże, czyste, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń miąższu. Powinny charakteryzować się smakiem i zapachem swoistym dla danego asortymentu. Nie dopuszcza się produktów gnijących, nadmiernie zawilgoconych lub z objawami zepsucia, pleśni, obicia. Warzywa suszone dostarczane powinny być w odpowiednio zabezpieczonych opakowaniach.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03000000-1, 03200000-3, 15331135-2
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7    Nazwa: DOSTAWA OWOCÓW ŚWIEŻYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Arbuz kg 80,00 2 Banany 200g/szt kg 950,00 3 Brzoskwinie 150g/szt kg 20,00 4 Czereśnie kg 30,00 5 Grapefruity 300-350g/szt kg 100,00 6 Jabłka kg 850,00 7 Jabłka deserowe 200g/szt kg 500,00 8 Jagody kg 6,00 9 Mandarynki 80-100g/szt kg 350,00 10 Nektaryny 150g/szt kg 20,00 11 Owoce kiwi 100-120g/szt kg 75,00 12 Pomarańcze 200 - 250g/szt kg 750,00 13 Truskawki kg 360,00 14 Winogrona deserowe kg 25,00 15 Rabarbar kg 270,00 Wymagania jakościowe dla owoców świeżych Dostarczane owoce muszą być zdrowe, świeże, czyste, praktycznie wolne od szkodników i uszkodzeń miąższu. Powinny charakteryzować się smakiem i zapachem swoistym dla danego asortymentu. Nie dopuszcza się produktów gnijących, nadmiernie zawilgoconych lub z objawami zepsucia, pleśni, obicia.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03000000-1, 03200000-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8    Nazwa: DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW MROŻONYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Brokuły 400-450g kg 10,00 2 Brokuły 2000-2500g kg 70,00 3 Brukselka 400-450g kg 5,00 4 Brukselka 2000-2500g kg 50,00 5 Fasolka szparagowa zielona, cięta 400-450g kg 10,00 6 Fasolka szparagowa zielona, cięta 2000-2500g kg 30,00 7 Kalafior 400-450g kg 10,00 8 Kalafior 2000-2500g kg 85,00 9 Mieszanka kompotowa (wiśnia, aronia, czarna porzeczka, śliwka, truskawka) 400-450g kg 20,00 10 Mieszanka kompotowa (wiśnia, aronia, czarna porzeczka, śliwka, truskawka) 2000-2500g kg 540,00 11 Szpinak drobnorozdrobniony 400-450g kg 10,00 12 Szpinak drobnorozdrobniony 2000-2500g kg 140,00 13 Truskawki 400-450g kg 5,00 14 Truskawki 2000-2500g kg 40,00 Wymagania jakościowe dla owoców i warzyw mrożonych Produkty mrożone winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty te muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi normami. Nie mogą wykazywać cech przerwania łańcucha chłodniczego, nie mogą być rozmrożone.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15330000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9    Nazwa: DOSTAWA RYB MROŻONYCH, WĘDZONYCH I PRZETWORÓW RYBNYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Filety z zielonego śledzia kg 90,00 2 Filety z tilapii b/s, zawartość glazury do 20% kg 120,00 3 Filet z morszczuka, b/s, płaty SHP kg 90,00 4 Filety z dorsza płaty b/skóry ,SHP kg 30,00 5 Filet z pangi trymowanej płaty, SHP kg 220,00 6 Filety z matiasa b/skóry solone(masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 100,00 7 Filety z matiasa b/skóry solone(masa netto bez zalewy) 100-900g kg 10,00 8 Filety śledziowe w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 30,00 9 Filety śledziowe w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 10,00 10 Sałatka z filetów śledziowych w majonezie 1000-4000g kg 45,00 11 Sałatka z filetów śledziowych w majonezie 100-900g kg 5,00 12 Sałatka-krajanka z filetów śledziowych w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 45,00 13 Sałatka-krajanka z filetów śledziowych w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5,00 14 Koreczki śledziowe z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 30,00 15 Koreczki śledziowe z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5,00 16 Klopsy rybne opiekane w zalewie (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 25,00 17 Klopsy rybne opiekane w zalewie (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5,00 18 Pasty rybne(z makreli, tuńczyka, łososia itp.) 1000-4000g kg 40,00 19 Pasty rybne(z makreli, tuńczyka, łososia itp.) 50-500g kg 10,00 20 Płaty śledziowe marynowane (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 45,00 21 Płaty śledziowe marynowane (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 5,00 22 Makrela wędzona ( tusze) kg 210,00 23 Szproty wędzone kg 6,00 24 Paprykarz # 100-400g kg 50,00 25 Szproty w oleju min 65% mięsa rybnego 150-200g kg 55,00 26 Tuńczyk w oleju - kawałki min. 70% mięsa rybnego 150-200g kg 30,00 27 Śledzie w oleju o zawartości min. 60% mięsa rybnego 150-200g kg 30,00 28 Śledzie w pomidorach o zawartości min. 50% mięsa rybnego 150-200g kg 30,00 29 Ryba w galarecie min. 30 % mięsa rybnego 150-200g kg 35,00 Wymagania jakościowe dla ryb mrożonych, wędzonych i przetworów rybnych Produkty mrożone winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych, zamkniętych opakowaniach. Muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi normami. Nie mogą wykazywać cech przerwania łańcucha chłodniczego, nie mogą być rozmrożone. Filety po rozmrożeniu powinny być całe, bez obcych zanieczyszczeń, na skórze może występować przezroczysty śluz. Powierzchnie cięć gładkie, bez poszarpanych krawędzi, bez pozostałości wnętrzności. Produkty powinny charakteryzować się swoistym zapachem - niedopuszczalny jest jełki, gorzki, kwaśny lub obcy zapach. Nie będzie uznawany towar z oznakami zepsucia oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia. Tusze ryb wędzonych powinny być całe, bez obcych zanieczyszczeń; jędrne, równomiernie wywędzone; mięso soczyste i delikatne. Przetwory rybne winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać oznak zepsucia po otwarciu opakowania.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15200000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10    Nazwa: DOSTAWA MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO ORAZ PODROBÓW

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Boczek wp. bez kości - świeży kg 5,00 2 Flaki wołowe parzone cięte kg 60,00 3 Karczek wp. bez kości - świeży kg 40,00 4 Łopatka wp. bez kości - świeża kg 850,00 5 Mięso mielone wieprzowo-wołowe - świeże kg 25,00 6 Nóżki wieprzowe - świeże kg 55,00 7 Ozory wieprzowe - świeże kg 80,00 8 Płuca wieprzowe - świeże kg 45,00 9 Schab wp. bez kości - świeży kg 230,00 10 Słonina mielona - świeża kg 35,00 11 Wołowe - extra bez kości - świeże kg 30,00 12 Wołowe z kością - antrykot - świeże kg 160,00 13 Żeberka wieprzowe paski - świeże kg 110,00 Wymagania jakościowe dla mięsa wołowego, wieprzowego oraz podrobów Mięsa i podroby winny być dostarczane świeże, o swoistej dla tej grupy produktów barwie od bladoróżowej do czerwonej. W przekroju lekko wilgotne, sok mięsny przeźroczysty. Wygląd dostarczanych artykułów typowy dla danego produktu, tj.: powierzchnia dość sucha, matowa, nie śluzowata (dopuszczalna przy podrobach). Mięsa muszą być wolne od specjalnych zabiegów polegających na wprowadzaniu do niego wody lub jakichkolwiek substancji dodatkowych. Nie mogą wykazywać objawów psucia, nieświeżości surowca, stęchnięcia lub obcych zapachów.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15110000-2
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 11    Nazwa: DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW DROBIOWYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm. Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Kurczaki świeże 1300 - 1700g kg 165,00 2 Porcje rosołowe mrożone paczkowane 500 - 2000g kg 350,00 3 Serca z indyka - świeże kg 40,00 4 Udka z kurczaka - ćwiartki świeże 350 - 400g kg 60,00 5 Wątróbka z kurczaka - świeża kg 85,00 6 Żołądki z indyka - świeże kg 65,00 7 Filety z kurczaka świeże kg 130,00 8 Filety z indyka świeże kg 30,00 9 Podudzie z kurczaka świeże 150 - 180g kg 320,00 10 Udziec z kurczaka b/kości, b/skóry-świeży 100 - 160g kg 140,00 11 Udziec z kurczaka b/kości, ze skórą-świeży 120 - 180g kg 140,00 12 Udziec z kurczaka z kością świeży 150 - 180g kg 30,00 Wymagania jakościowe dla mięsa i podrobów drobiowych Mięso i podroby winny być dostarczane świeże, o swoistej dla tej grupy produktów barwie od jasno-różowej do różowej/ciemnoróżowej. W przekroju lekko wilgotne, sok mięsny przeźroczysty, bez nadmiernego wycieku. Wygląd dostarczanych artykułów typowy dla danego produktu, tj.: bez zewnętrznych krwawych wybroczyn. Mięso musi być wolne od specjalnych zabiegów polegających na wprowadzaniu do niego wody lub jakichkolwiek substancji dodatkowych. Nie mogą wykazywać objawów psucia, nieświeżości surowca, stęchnięcia lub obcych zapachów. Surowce powinny być skalibrowanej wielkości, np. udka, filety, itp.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15110000-2
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 12    Nazwa: DOSTAWA WĘDLIN

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp Nazwa artykułu Nazwa własna# Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Baleron wieprzowy gotowany (zawartość mięsa wieprzowego min. 80% ) kg 75,00 2 Blok drobiowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa drobiowego min. 70% ) kg 90,00 3 Blok wieprzowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa wieprzowego min. 70% ) kg 120,00 4 Boczek rolowany faszerowany ( zawartość mięsa min. 70%) kg 75,00 5 Boczek wędzony-surowy, paski, bez kości kg 180,00 6 Filet z indyka wędzony, pieczony-płat (mięso z indyka nierozdrobnione min.95%) kg 60,00 7 Kiełbasa wieprzowa biała parzona średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.75%) kg 120,00 8 Kiełbasa wieprzowa podsuszana grubo rozdrobniona - kanapkowa, np.żywiecka, krakowska, oławska itp.(zawartość mięsa min.80%) kg 120,00 9 Kiełbasa wieprzowa parówkowa drobno rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 230,00 10 Kiełbasa wieprzowa surowa wędzona średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.80% ) kg 40,00 11 Kiełbasa wieprzowa swojska wędzona, pieczona -"cienka", średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.80% ) kg 180,00 12 Kiełbasa wieprzowa parzona grubo rozdrobniona - kanapkowa, np. krakowska, kminkowa, dębicka itp.(zawartość mięsa min.80%) kg 130,00 13 Kiełbasa wieprzowa szynkowa grubo rozdrobniona (zawartość mięsa min.80%) kg 100,00 14 Kiełbasa śląska drobiowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 150,00 15 Kiełbasa śląska wieprzowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 140,00 16 Kiełbasa toruńska średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 100,00 17 Kiełbasa wieprzowa głogowska średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.80%) kg 60,00 18 Kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.60%) kg 150,00 19 Kiełbaski wieprzowe z serem średnio rozdrobnione, "cienkie" ( zawartość mięsa min.70% ) kg 55,00 20 Krupnioki śląskie kg 80,00 21 Bułczanka kg 50,00 22 Metka wieprzowa podwędzana grubo rozdrobniona kg 65,00 23 Metka smakowa średnio rozdrobniona, np.cebulowa, tatarska, łososiowa itp. kg 65,00 24 Mielonka drobiowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min. 70%) kg 50,00 25 Mielonka wieprzowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min. 70%) kg 65,00 26 Mortadela wieprzowa drobno rozdrobniona (zawartość mięsa min. 70%) kg 130,00 27 Ogonówka parzona ( zawartość mięsa min. 80%) kg 150,00 28 Parówki drobiowe drobno rozdrobnione (zawartość mięsa min. 70%) kg 250,00 29 Parówki wieprzowe śląskie średnio rozdrobnione (zawartość mięsa min. 70%) kg 230,00 30 Pasztetowa drobiowa kg 30,00 31 Pasztetowa wieprzowa popularna kg 50,00 32 Pasztetowa wieprzowa podwędzana kg 55,00 33 Polędwica sopocka (zawartość mięsa min.80%) kg 95,00 34 Polędwica z indyka średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.70%) kg 55,00 35 Rolada drobiowa faszerowana (zawartość mięsa min. 70%) kg 120,00 36 Salami wieprzowe, szlachetne drobno rozdrobnione (zawartość mięsa min. 80%) kg 20,00 37 Salceson drobiowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa min. 40% ) kg 70,00 38 Salceson ozorkowy grubo rozdrobniony (zawartość podrobów wieprzowych min. 51%, w tym ozory 35% ) kg 70,00 39 Szynka drobiowa z kurczaka grubo rozdrobniona (zawartość mięsa min.70% ) kg 70,00 40 Szynka wieprzowa gotowana (zawartość mięsa min. 80%) kg 70,00 41 Szynka wieprzowa parzona konserwowa (zawartość mięsa min. 75%) kg 85,00 42 Indyk w galarecie (zawartość mięsa min. 50%) kg 80,00 43 Szynka wieprzowa tradycyjna, np.wiejska, swojska, itp. (zawartość mięsa min. 85%) kg 55,00 Wymagania jakościowe dla wędlin Dostarczane wędliny winny być zawsze świeże. Powierzchnia zewnętrzna wyrobów czysta, sucha lub lekko wilgotna. Konsystencja wędlin soczysta, powierzchnia przekroju lekko wilgotna, o barwie różowej lub różowo-czerwonej w przypadku wędzonek z mięsa peklowanego lub szarej w przypadku wędzonek z mięsa niepeklowanego. Smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości surowca lub zapachu obcym. Wędliny/kiełbasy powinny być dostarczane z jednej partii produkcyjnej o jednorodnej wielkości.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15131100-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 13    Nazwa: DOSTAWA JAJ KURZYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jajka Jm Orientacyjna ilość Zamówienia* 1 Jaja kurze 63g-73g (L) szt. 17 000,00 Wymagania jakościowe dla jaj kurzych Jaja kurze winny być dostarczane świeże, o odpowiedniej wielkości - zgodnie ze specyfikacją. Powinny posiadać nieuszkodzoną, niezdeformowaną, naturalnie czystą skorupkę. Nie mogą wykazywać obcych, nieświeżych zapachów, świadczących o zepsuciu produktu. Niedopuszczalne jest występowanie pleśni pod skorupką czy jajka z rozwijającym się zarodkiem.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03000000-1, 03142500-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 14    Nazwa: DOSTAWA CZEKOLAD I WYROBÓW CUKIERNICZYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Lp. Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyjna Ilość zamówienia* 1 Biszkopty 100 - 500g kg 20,00 2 Biszkopty 1000 - 3000g kg 40,00 3 Bombonierka - czekoladki nadziewane# 100-200g kg 12,00 4 Cukierki czekoladowe (nadzienie kakaowe, orzechowe, rumowe, np. michałki itp.) kg 10,00 5 Ciastka maślane 800-2500g kg 15,00 6 Ciastka deserowe-kakaowe, z cukrem, z kokosem itp. 800-2500g kg 30,00 7 Ciastka deserowe oblewane czekoladą 800-2500g kg 10,00 8 Ciasteczka deserowe z nadzieniem owocowym, kremowym 800-2500g kg 15,00 9 Pierniki nadziewane w czekoladzie 800-2500g kg 12,00 10 Biszkopty z galaretką w czekoladzie 800-1000g kg 12,00 11 Galaretka w czekoladzie kg 10,00 12 Praliny nadziewane (min.40% masy kakaowej) kg 6,00 13 Czekolada mleczna (min.30% masy kakaowej) 100g szt 50,00 14 Ciastka bez dodatku cukru 70-150g kg 12,00 15 Zestaw wielkanocny z czekolady mlecznej (min.30%masy kakaowej) 60 -100g kg 18,00 Wymagania jakościowe dla czekolad i wyrobów cukierniczych Czekolady i wyroby winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Nie mogą wykazywać objawów psucia, pleśni, uszkodzenia, obcych zapachów. Nie dopuszcza się produktów zmoczonych, pogniecionych, połamanych. nadmiernie zbrylonych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia. Nie uznaje się wyrobów czekoladopodobnych.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15840000-8
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 15    Nazwa: DOSTAWA NAPOJÓW BEZALKOHOLOWYCH

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Nazwa artykułu Sugerowana waga jednostkowa Jm Orientacyjna ilość zamówienia* 1 Napoje owocowe pasteryzowane niegazowane min. 25% soku 1000 - 2000ml l 270,00 2 Soczki owocowo-warzywne 100%, przecierowe 250 - 330ml l 130,00 3 Soki owocowo - warzywne 100%, przecierowe 750 - 1000ml l 320,00 4 Sok wysokosłodzony - naturalny zagęszczony 330 - 500ml l 30,00 5 Woda mineralna gazowana, niegazowana 1500ml szt 6,00 6 Soki owocowe 100% 1000ml l 40,00 Wymagania jakościowe dla napojów bezalkoholowych Napoje winny być dostarczane w czystych, nieuszkodzonych mechanicznie, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Barwa i smak właściwy dla użytych owoców lub warzyw (w przypadku wody przeźroczysty). Produkty nie mogą wykazywać obcych zapachów. Nie dopuszcza się produktów potłuczonych, pogniecionych oraz z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15980000-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 6
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena oferty100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.