eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi CHODZIEŻ › Świadczenie usług noclegowych i restauracyjnych dla myśliwych oraz osób towarzyszących zagranicznych i polskich w terminie do 31.03.2019 r.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2016-11-30

Ogłoszenie nr 355815 - 2016 z dnia 2016-11-30 r.

CHODZIEŻ: Świadczenie usług noclegowych i restauracyjnych dla myśliwych oraz osób towarzyszących zagranicznych i polskich w terminie do 31.03.2019 r.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Nadleśnictwo Podanin, krajowy numer identyfikacyjny 570064464, ul. Podanin  65, 64-800  CHODZIEŻ, woj. wielkopolskie, państwo Polska, tel. 0672829897, e-mail bartosz.rot@pila.lasy.gov.pl, faks 0672810785.
Adres strony internetowej (URL): http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_pila/nadl_podanin/zamowienia_publiczne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

tak
http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_pila/nadl_podanin/zamowienia_publiczne


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_pila/nadl_podanin/zamowienia_publiczne


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Pisemnie za pośrednictwem operatora pocztowego w rozmieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca
Adres:
Nadleśnictwo Podanin, Podanin 65, 64800 Chodzież


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług noclegowych i restauracyjnych dla myśliwych oraz osób towarzyszących zagranicznych i polskich w terminie do 31.03.2019 r.
Numer referencyjny: SA.270.2.4.2016
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług noclegowych i restauracyjnych dla myśliwych oraz osób towarzyszących zagranicznych i polskich w terminie do 31.03.2019 r. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Przedmiot zmówienia został podzielony na 2 części tj.: a. Część I zamówienia: 1) świadczenie usług noclegowych i restauracyjnych dla myśliwych i osób towarzyszących zagranicznych i polskich polujących lub przebywających w Ośrodku Hodowli Zwierzyny LP obwodu łowieckiego nr 51 Nadleśnictwa Podanin. 2) przedmiot zamówienia będzie realizowany według bieżących potrzeb oraz w czasie uzgodnionym przez strony w zależności od przyjazdów myśliwych i osób towarzyszących w terminie do 31.03.2019 r. (OHZ LP obwodu łowieckiego nr 51 Nadleśnictwa Podanin rozciąga się od Smogulca do Dziewoklucza, Budzynia, Drążek - całość 25.450 ha - mapa w załączeniu jako załącznik nr 5 i 6 ). 3) zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych w hotelu min. kat. ****, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169) z późn. zm.) z wyposażeniem minimum: o obiekt całoroczny, o pokoje jednoosobowe lub dwuosobowe - zakwaterowanie 1 osoby w 1 pokoju, lub 2 osób w 1 pokoju w zależności od ilości gości lub ich preferencji, o bezpłatny parking strzeżony dla osób zakwaterowanych w hotelu, o pokoje wyposażone w klimatyzację lub inne urządzenia i systemy zapewniające wymianę powietrza i utrzymanie temperatury latem poniżej 240C, a zimą powyżej 200C, o instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę, o dostęp do Internetu w jednostkach mieszkalnych lub na odrębnych stanowiskach, o pokoje wyposażone w instalację umożliwiającą odbiór programów radiowych i telewizyjnych, o pokoje wyposażone w zestaw wyposażenia meblowego tj.: - łóżko - łóżka jednoosobowe o wym. min. 90 x 200 cm lub łóżko dwuosobowe o wym. min. 140 x 200 cm, - nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną, - biurko lub stół, - bagażnik, - krzesło, - lustro, - wieszak ścienny na wierzchnią odzież, o zestaw do czyszczenia odzieży, obuwia oraz igielnik, o torba na bieliznę gościa zleconą do prania, o minibar lub lodówka, o woda butelkowana w ilości odpowiadającej liczbie osób w pokoju, o szklanki lub inne naczynia do picia odpowiadające liczbie osób w pokoju. o pokoje z łazienką wyposażoną w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, z bocznym lub górnym oświetleniem, osłonę wanny lub natrysku, wc, mydelniczkę, wieszaki na ręczniki lub wieszaki ścienne, lustro, gniazdo elektryczne, suszarkę do włosów, pojemnik na śmieci, mydło toaletowe lub dozownik z płynnym mydłem, ręcznik, ręcznik kąpielowy, szklankę lub kubeczek jednorazowy, torbę higieniczną), o obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków. 4) Zapewnienie sprzedaży gościom gorących napojów przez cała dobę, 5) Budzenie, 6) Podawanie posiłków do pokoi - room - service czynny przez co najmniej 18 godz. na dobę, 7) Akceptacja kart płatniczych, 8) Zapewnienie wstępnie ok. 1500 szt. noclegów (osobodni) wraz ze śniadaniami. 9) Wymagania co do wyżywienia: o Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji. o Śniadania będą podawane w godz. od 400 do 1000 w zależności od pory wyjazdu lub powrotu z polowania. o Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni (w zależności od pory przybycia gości do kwatery) obiad i/lub kolację. o Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 - 17.00. o Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 - 22.00. o Śniadanie: - serwowane w formie bufetu, w ilości adekwatnej do liczby uczestników, uwzględniające dania mięsne i wegetariańskie, obejmujące: min. 2 dania ciepłe (np. jajka, kiełbaski, naleśniki, parówki itp.), min. 5 przystawek zimnych (np. wędliny, sery, jajka, dżemy, płatki śniadaniowe), min. 3 rodzaje pieczywa, min. 3 rodzaje świeżych warzyw i owoców, napoje ciepłe (kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, herbata czarna, zielona, owocowa), napoje zimne (woda gazowana i niegazowana, min. 2 rodzaje soków owocowych, mleko), cukier, cytryna, śmietanka do kawy, masło. o Obiad: - zupa np. pomidorowa, żurek, gulaszowa, grochowa itp. - drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaków lub innych, surówki, napoje, bądź też równoważne zestawy, o Kolacja: - serwowana w formie bufetu w ilości adekwatnej do liczby uczestników, uwzględniająca potrawy mięsne i wegetariańskie, obejmująca: dania ciepłe (min. 1 danie), min. 5 przystawek zimnych (np. wędliny, sery, jajka, ryby), min. 1 sałatka, min. 3 rodzaje pieczywa, napoje ciepłe (kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, herbata czarna, zielona, owocowa), napoje zimne (woda gazowana i niegazowana, min. 2 rodzaje soków owocowych), cukier, cytrynę, śmietankę do kawy, masło. o możliwość spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju o każdej porze dnia, szczególnie do każdego z posiłków oraz przed i po polowaniu; o możliwość, po wcześniejszym uzgodnieniu, zorganizowania uroczystej obiadokolacji; o możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków. o nie dopuszcza się serwowania posiłków w naczyniach jednorazowych. b. Część II zamówienia: 1) świadczenie usług noclegowych i restauracyjnych dla myśliwych i osób towarzyszących zagranicznych i polskich polujących lub przebywających w Ośrodku Hodowli Zwierzyny LP obwodu łowieckiego nr 51 Nadleśnictwa Podanin. 2) przedmiot zamówienia będzie realizowany według bieżących potrzeb oraz w czasie uzgodnionym przez strony w zależności od przyjazdów myśliwych i osób towarzyszących w terminie do 31.03.2019 r. (OHZ LP obwodu łowieckiego nr 51 Nadleśnictwa Podanin rozciąga się od Smogulca do Dziewoklucza, Budzynia, Drążek - całość 25.450 ha - mapa w załączeniu jako załącznik nr 5 i 6). 3) zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych w hotelu min. kat. ***, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169) z późn. zm.) z wyposażeniem minimum: o obiekt całoroczny, o pokoje jednoosobowe lub dwuosobowe - zakwaterowanie 1 osoby w 1 pokoju, lub 2 osób w 1 pokoju w zależności od ilości gości lub ich preferencji, o bezpłatny parking strzeżony dla osób zakwaterowanych w hotelu, o pokoje wyposażone wentylację grawitacyjną lub mechaniczną, o instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę, o dostęp do Internetu w jednostkach mieszkalnych lub na odrębnych stanowiskach, o pokoje wyposażone w instalację umożliwiającą odbiór programów radiowych i telewizyjnych, o pokoje wyposażone w zestaw wyposażenia meblowego tj.: - łóżko - łóżka jednoosobowe o wym. min. 90 x 200 cm lub łóżko dwuosobowe o wym. min. 140 x 200 cm, - nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną, - biurko lub stół, - bagażnik, - krzesło lub inny mebel do siedzenia, - lustro, - wieszak ścienny na wierzchnią odzież, o zestaw do czyszczenia odzieży, obuwia oraz igielnik, o torba na bieliznę gościa zleconą do prania, o woda butelkowana w ilości odpowiadającej liczbie osób w pokoju, o szklanki lub inne naczynia do picia odpowiadające liczbie osób w pokoju. o pokoje z łazienką wyposażoną w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, z bocznym lub górnym oświetleniem, osłonę wanny lub natrysku, wc, mydelniczkę, wieszaki na ręczniki lub wieszaki ścienne, lustro, gniazdo elektryczne, suszarkę do włosów, pojemnik na śmieci, mydło toaletowe lub dozownik z płynnym mydłem, ręcznik, ręcznik kąpielowy, szklankę lub kubeczek jednorazowy, torbę higieniczną), o obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków. 4) Budzenie, 5) Podawanie posiłków do pokoi - room - service czynny przez co najmniej 18 godz. na dobę, 6) Akceptacja kart płatniczych, 7) Zapewnienie wstępnie ok. 1500 szt. noclegów (osobodni) wraz ze śniadaniami. 8) Wymagania co do wyżywienia: o Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji. o Śniadania będą podawane w godz. od 400 do 1000 w zależności od pory wyjazdu lub powrotu z polowania. o Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni (w zależności od pory przybycia gości do kwatery) obiad i/lub kolację. o Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 - 17.00. o Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 - 22.00. - serwowane w formie bufetu, w ilości adekwatnej do liczby uczestników, uwzględniające dania mięsne i wegetariańskie, obejmujące: min. 2 dania ciepłe (np. jajka, kiełbaski, naleśniki, parówki itp.), min. 5 przystawek zimnych (np. wędliny, sery, jajka, dżemy, płatki śniadaniowe), min. 3 rodzaje pieczywa, min. 3 rodzaje świeżych warzyw i owoców, napoje ciepłe (kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, herbata czarna, zielona, owocowa), napoje zimne (woda gazowana i niegazowana, min. 2 rodzaje soków owocowych, mleko), cukier, cytryna, śmietanka do kawy, masło. o Obiad: - zupa np. pomidorowa, żurek, gulaszowa, grochowa itp. - drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaków lub innych, surówki, napoje, bądź też równoważne zestawy, o Kolacja: - serwowana w formie bufetu w ilości adekwatnej do liczby uczestników, uwzględniająca potrawy mięsne i wegetariańskie, obejmująca: dania ciepłe (min. 1 danie), min. 5 przystawek zimnych (np. wędliny, sery, jajka, ryby), min. 1 sałatka, min. 3 rodzaje pieczywa, napoje ciepłe (kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, herbata czarna, zielona, owocowa), napoje zimne (woda gazowana i niegazowana, min. 2 rodzaje soków owocowych), cukier, cytrynę, śmietankę do kawy, masło. o możliwość spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju o każdej porze dnia, szczególnie do każdego z posiłków oraz przed i po polowaniu; o możliwość, po wcześniejszym uzgodnieniu, zorganizowania uroczystej obiadokolacji; o możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków. o nie dopuszcza się serwowania posiłków w naczyniach jednorazowych. 3. Zamawiający dostarczy (osobiście lub elektroniczną skrzynką e-mail) informacje o terminie oraz ilości osób, a także ewentualne dodatkowe wymagania niezwłocznie po uzyskaniu zamówienia na polowania. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników w każdym czasie, przy czym zwiększenie musi być zaakceptowane przez Wykonawcę, stosownie do wolnych miejsc noclegowych. Zmniejszenie liczby osób nie może powodować roszczeń ze strony Wykonawcy. 5. Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia zakresu realizacji przedmiotu zamówienia z zastosowaniem prawa opcji, zgodnie z przepisem art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. Z prawa opcji Zamawiający skorzysta jeśli w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że do jego prawidłowej realizacji potrzebne jest zwiększenie zakresu prac, z powodów sprzedaży większej ilości polowań. W przypadku skorzystania z prawa opcji rozliczenie będzie następowało na podstawie cen jednostkowych ujętych w formularzu cenowym dla danej części zamówienia, stanowiącym załącznik do SIWZ. Całkowite wynagrodzenie Wykonawcy za realizację zakresu zamówienia objętego prawem opcji nie może przekroczyć 25% wynagrodzenia Wykonawcy za wykonanie podstawowego zakresu przedmiotu zamówienia. 6. Realizacja przedmiotu zamówienia będzie następowała zgodnie ze zleceniami w okresie obowiązywania umowy. 7. W przypadku konieczności zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia Zamawiający gwarantuje Wykonawcy wykonanie minimum 50% wartości brutto umowy. Redukcja dotyczy wielkości i zakresu robót. Zamawiający w przypadku, gdy zaistnieją okoliczności redukcji przedmiotu zamówienia, powiadomi Wykonawców w terminie do końca trzeciego kwartału 2017 r., 2018 r. 8. Rozliczanie za noclegi będzie się odbywać na podstawie faktycznego wykorzystanych noclegów i posiłków. 9. Potwierdzeniem liczby noclegów i posiłków będzie zapis w załączniku do protokołu z polowania, odnośnie wykorzystanych noclegów i wyżywienia, podpisany przez myśliwego, Zamawiającego i Wykonawcę. 10. Rezerwacja noclegów oraz ich ewentualne zmiany będą dokonywane przez uprawnionego Przedstawiciela Zamawiającego, będącego pracownikiem Nadleśnictwa Podanin. 11. Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia będącego przedmiotem postępowania przez cały okres trwania umowy wg cen jednostkowych określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1a do SIWZ. 12. Zamawiający stosownie do art. 29 ust. 3a ustawy, określa obowiązek zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy: a) Rodzaj czynności, których dotyczą wymagania zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia: personel hotelowy 13. Obowiązek określony w ust 12 dotyczy również podwykonawców. Wykonawca zobowiązany jest zawrzeć w każdej umowie o podwykonawstwo stosowne klauzule zobowiązujące podwykonawców do zatrudnienia na umowę o pracę wszystkich osób wykonujących czynności wskazane w ust 12. 14. Pozostałe wymagania dotyczące zatrudnienia na podstawie umowy o pracę, tj. sposób udokumentowania zatrudnienia osób zgodnie z art. 29 ust. 3a ustawy Pzp, jak również uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez Wykonawcę wymagań określonych w ust 12 powyżej, oraz sankcje z tytułu niespełnienia tych wymagań, zostały określone we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ. 15. Pozostałe wymagania Zamawiającego: a. Zapewnienie dodatkowego pomieszczenia do przechowywania spreparowanych trofeów łowieckich oraz do pracy komisji wyceny i oceny trofeów zwierzyny pozyskanej przez myśliwych. b. Zapewnienie bezpiecznego przechowywania broni myśliwskiej przez myśliwych (Nadleśnictwo Podanin przekaże Wykonawcy szafki na broń na okres trwania umowy). c. Umożliwienie pobytu psów z myśliwymi - wg życzeń myśliwych. d. Doba trwająca od godz. 12.00 do godz. 11.00 następnego dnia. e. Zapewnienie miejsca pracy dla pilota oraz posiłków wg ustaleń z Zamawiającym. 16. W przypadku lokalizacji obiektu lub hotelu poza obwodem OHZ LP nr 51 Nadleśnictwa Podanin (mapa obwodu stanowi załącznik nr 5 i 6 do niniejszej SIWZ) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia dowozu myśliwych na określoną przez Zamawiającego godzinę z miejsca zakwaterowania do punktu zbiórki myśliwych tj. Leśniczówki łowieckiej zlokalizowanej przy ul. Kościuszki 51, 64-830 Margonin lub Osady Łowieckiej Budzyń, ul. Rynkowa 54, 64-840 Budzyń lub Osady Łowieckiej Jaktorowo 13, 64-820 Szamocin i odbioru myśliwych po polowaniu. 17. Przepisy prawne regulujące podstawę wykonania zamówienia: a. ustawa z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tj. Dz.U. 2015 r. poz. 2164 z późn. zm.); b. ustawa z dnia 23.04.1964 r. Kodeks cywilny (tj. Dz. U. z 2016r., poz. 380 z późn. zm.), c. rozporządzenie Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. (Dz. U. z 2006 r. nr 22, poz. 169 z późn. zm.) w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie, d. przepisy i wytyczne branżowe. 18. Zamawiający dopuszcza udział podwykonawców w wykonaniu przedmiotu zamówienia, pod warunkiem że posiadać będą odpowiednie kwalifikacje, rozumiane jako doświadczenie w realizacji zakresu podobnego do przedmiotu zamówienia w zakresie im powierzonym. W przypadku wykonania przedmiotu zamówienia z udziałem podwykonawców Wykonawca zobowiązany jest do wskazania w swojej ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, przy czym Zamawiający zastrzega sobie prawo akceptacji podwykonawców na etapie realizacji przedmiotu zamówienia. 19. Wyłoniony w niniejszym postępowaniu Wykonawca przedłoży wzór umowy ze wskazanym podwykonawcą. Zamawiający może wnieść sprzeciw lub zastrzeżenia do umowy zawartej pomiędzy Wykonawcą a podwykonawcą. Nie wniesienie zmian i zastrzeżeń do umowy w terminie 14 dni od daty jej doręczenia Zamawiającemu jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na jej zawarcie. 20. Warunki zapłaty za wykonaną usługę a. Zamawiający oświadcza, że posiada zdolność płatniczą, gwarantującą terminowe regulowanie zobowiązań wobec Wykonawcy. b. Strony postanawiają, iż za wykonanie przedmiotu zamówienia zostanie wypłacone wynagrodzenie obejmujące zakres rzeczowy określony w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. c. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zaliczek. d. Wykonawca za wykonaną usługę wystawi Zamawiającemu fakturę VAT, po wstępnej weryfikacji przez Zamawiającego - płatną przelewem w terminie do 14 dni od otrzymania prawidłowo wystawionej faktury na konto bankowe wskazane przez Wykonawcę na fakturze. e. Nieodłącznym załącznikiem do faktur będą zapisy odnośnie wykorzystanych noclegów i wyżywienia w załącznikach do protokołów z polowań podpisanych przez myśliwych, Zamawiającego i Wykonawcę. f. Rozliczanie za wykonaną usługę będzie następować na podstawie faktur częściowych, wystawianych przez Wykonawcę raz w miesiącu na podstawie faktycznie wykorzystanych noclegów i usług gastronomicznych. g. Wykonawca zobowiązany będzie do wystawienia faktury, o której mowa powyżej na: Nadleśnictwo Podanin Podanin 65 64-800 Chodzież NIP: 764-000-29-97 h. Strony nie dopuszczają zmian cen przez cały okres trwania umowy. i. Wierzytelności, jakie mogą powstać przy realizacji przedmiotu zamówienia w stosunku do Zamawiającego, nie mogą być przedmiotem cesji (przelewu, sprzedaży) bez pisemnej zgody Zamawiającego.

II.5) Główny kod CPV: 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie
Dodatkowe kody CPV:55110000-4, 55300000-3
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

data zakończenia: 31/03/2019


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Dla części I zamówienia Wykonawca spełni ten warunek jeżeli wykaże, że: posiada decyzję o zaszeregowaniu obiektu hotelarskiego do określonego rodzaju i kategorii, wydaną przez Marszałka Województwa właściwego ze względu na miejsce położenia obiektu. Dla części II zamówienia Wykonawca spełni ten warunek jeżeli wykaże, że: posiada decyzję o zaszeregowaniu obiektu hotelarskiego do określonego rodzaju i kategorii, wydaną przez Marszałka Województwa właściwego ze względu na miejsce położenia obiektu.
Informacje dodatkowe Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez Wykonawcę na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp nie

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

a) informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13, 14 i 21 ustawy Pzp, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, c) zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo inny dokument potwierdzający, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, d) oświadczenie wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności, e) oświadczenie wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienie publiczne, f) oświadczenie wykonawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (Dz. U. z 2016 r., poz. 716).

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Na wezwanie Zamawiającego Wykonawca składający ofertę na część I, II zamówienia jest zobowiązany złożyć następujące oświadczenia lub dokumenty, w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) decyzję o zaszeregowaniu obiektu hotelarskiego do określonego rodzaju i kategorii, wydaną przez Marszałka Województwa właściwego ze względu na miejsce położenia obiektu.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

a. oświadczenie, o którym mowa w części X SIWZ pkt 1. (oświadczenie stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu i spełnia warunki udziału w postępowaniu) b. pełnomocnictwo do reprezentowania wszystkich wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowę o współdziałaniu, z której będzie wynikało przedmiotowe pełnomocnictwo. Pełnomocnictwo powinno być załączone w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii, c. dokumenty, z których wynika prawo do podpisania oferty (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza), względnie do podpisania innych dokumentów składanych z ofertą, chyba że zamawiający może je uzyskać w za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (tekst jednolity: Dz. U. z 2014 r., poz. 1114 ze zmianami), a wykonawca wskazał to wraz ze złożeniem oferty, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z dokumentów złożonych wraz z ofertą.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
Cena60
Doświadczenie40


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy. 1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku wprowadzenia w życie, po podpisaniu umowy, regulacji prawnych wywołujących potrzebę zmiany umowy wraz ze skutkami wprowadzenia takiej zmiany. 2. Pozostałe zmiany: a. jeśli zmiana stawki podatku VAT będzie powodować zwiększenie kosztów wykonania po stronie Wykonawcy, Zamawiający dopuszcza możliwość zwiększenia wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT zapłaconego przez Wykonawcę, b. jeśli zmiana stawki VAT będzie powodować zmniejszenie kosztów wykonania umowy po stronie Wykonawcy, Zamawiający przewiduje możliwość zmniejszenia wynagrodzenia o kwotę stanowiącą różnicę kwoty podatku VAT do zapłacenia przez Wykonawcę, 3. Podatek VAT naliczony będzie wg stawki obowiązującej w dniu wystawienia faktury. 4. Strony dopuszczają możliwość:: a. Zmiany danych związanych z obsługą admintstracyjno-organizacyjną umowy (np. zmiana nr rachunku bankowego) b. Zmiany danych teleadresowych, zmiany osób wskazanych do kontaktów między stronami. c. Zmiana lokalizacji wykonywanych prac w sytuacji: o konieczności przestrzegania prawa z zakresu ochrony przyrody, o zmiany warunków przyrodniczych. d. Zmiana podwykonawcy: o zmiana podwykonawcy, przy pomocy którego Wykonawca wykonuje przedmiot umowy na innego dysponującego, co najmniej porównywalnym doświadczeniem, potencjałem technicznym i osobowym - w przypadku likwidacji bądź ogłoszenia upadłości podwykonawcy aportem do innej spółki, ustania bytu prawnego wykonawcy. Powyższa zmiana będzie wymagała pisemnego poinformowania Zamawiającego. 6. Zmiany określone w pkt. 5 nie wymagają obowiązku sporządzenia aneksu do umowy. 7. Sposób inicjowania zmian: a. Wykonawca wnioskuje do Zamawiającego w sprawie możliwości dokonania wskazanej zmiany, b. Zamawiający wnioskuje do Wykonawcy w sprawie możliwości dokonania wskazanej zmiany. c. Wniosek powinien zawierać co najmniej: o Opis propozycji zmiany, o Uzasadnienie zmiany, o Obliczenie kosztów zmiany zgodnie z zasadami określonymi w umowie, jeżeli zmiana będzie miała wpływ na wynagrodzenie Wykonawcy. d. Sporządzony wniosek musi zostać podpisany przez Wykonawcę i Zamawiającego, jak również reprezentujące je osoby na budowie: kierownika budowy* i inspektora nadzoru inwestorskiego, a w sytuacji gdy wprowadzona zmiana skutkować będzie wprowadzeniem zmian do projektu, wymagane jest zatwierdzenie wniosku przez projektanta. e. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej w formie aneksu pod rygorem nieważności. 8. Wszystkie powyższe postanowienia stanowią katalog zmian, na które Zamawiający może wyrazić zgodę. Nie stanowią jednocześnie zobowiązania do wyrażenia takiej zgody.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 08/12/2016, godzina: 9:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: I    Nazwa: 3) zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych w hotelu min. kat. ****

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1) świadczenie usług noclegowych i restauracyjnych dla myśliwych i osób towarzyszących zagranicznych i polskich polujących lub przebywających w Ośrodku Hodowli Zwierzyny LP obwodu łowieckiego nr 51 Nadleśnictwa Podanin. 2) przedmiot zamówienia będzie realizowany według bieżących potrzeb oraz w czasie uzgodnionym przez strony w zależności od przyjazdów myśliwych i osób towarzyszących w terminie do 31.03.2019 r. (OHZ LP obwodu łowieckiego nr 51 Nadleśnictwa Podanin rozciąga się od Smogulca do Dziewoklucza, Budzynia, Drążek - całość 25.450 ha - mapa w załączeniu jako załącznik nr 5 i 6 ). 3) zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych w hotelu min. kat. ****, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169) z późn. zm.) z wyposażeniem minimum: o obiekt całoroczny, o pokoje jednoosobowe lub dwuosobowe - zakwaterowanie 1 osoby w 1 pokoju, lub 2 osób w 1 pokoju w zależności od ilości gości lub ich preferencji, o bezpłatny parking strzeżony dla osób zakwaterowanych w hotelu, o pokoje wyposażone w klimatyzację lub inne urządzenia i systemy zapewniające wymianę powietrza i utrzymanie temperatury latem poniżej 240C, a zimą powyżej 200C, o instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę, o dostęp do Internetu w jednostkach mieszkalnych lub na odrębnych stanowiskach, o pokoje wyposażone w instalację umożliwiającą odbiór programów radiowych i telewizyjnych, o pokoje wyposażone w zestaw wyposażenia meblowego tj.: - łóżko - łóżka jednoosobowe o wym. min. 90 x 200 cm lub łóżko dwuosobowe o wym. min. 140 x 200 cm, - nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną, - biurko lub stół, - bagażnik, - krzesło, - lustro, - wieszak ścienny na wierzchnią odzież, o zestaw do czyszczenia odzieży, obuwia oraz igielnik, o torba na bieliznę gościa zleconą do prania, o minibar lub lodówka, o woda butelkowana w ilości odpowiadającej liczbie osób w pokoju, o szklanki lub inne naczynia do picia odpowiadające liczbie osób w pokoju. o pokoje z łazienką wyposażoną w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, z bocznym lub górnym oświetleniem, osłonę wanny lub natrysku, wc, mydelniczkę, wieszaki na ręczniki lub wieszaki ścienne, lustro, gniazdo elektryczne, suszarkę do włosów, pojemnik na śmieci, mydło toaletowe lub dozownik z płynnym mydłem, ręcznik, ręcznik kąpielowy, szklankę lub kubeczek jednorazowy, torbę higieniczną), o obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków. 4) Zapewnienie sprzedaży gościom gorących napojów przez cała dobę, 5) Budzenie, 6) Podawanie posiłków do pokoi - room - service czynny przez co najmniej 18 godz. na dobę, 7) Akceptacja kart płatniczych, 8) Zapewnienie wstępnie ok. 1500 szt. noclegów (osobodni) wraz ze śniadaniami. 9) Wymagania co do wyżywienia: o Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji. o Śniadania będą podawane w godz. od 400 do 1000 w zależności od pory wyjazdu lub powrotu z polowania. o Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni (w zależności od pory przybycia gości do kwatery) obiad i/lub kolację. o Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 - 17.00. o Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 - 22.00. o Śniadanie: - serwowane w formie bufetu, w ilości adekwatnej do liczby uczestników, uwzględniające dania mięsne i wegetariańskie, obejmujące: min. 2 dania ciepłe (np. jajka, kiełbaski, naleśniki, parówki itp.), min. 5 przystawek zimnych (np. wędliny, sery, jajka, dżemy, płatki śniadaniowe), min. 3 rodzaje pieczywa, min. 3 rodzaje świeżych warzyw i owoców, napoje ciepłe (kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, herbata czarna, zielona, owocowa), napoje zimne (woda gazowana i niegazowana, min. 2 rodzaje soków owocowych, mleko), cukier, cytryna, śmietanka do kawy, masło. o Obiad: - zupa np. pomidorowa, żurek, gulaszowa, grochowa itp. - drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaków lub innych, surówki, napoje, bądź też równoważne zestawy, o Kolacja: - serwowana w formie bufetu w ilości adekwatnej do liczby uczestników, uwzględniająca potrawy mięsne i wegetariańskie, obejmująca: dania ciepłe (min. 1 danie), min. 5 przystawek zimnych (np. wędliny, sery, jajka, ryby), min. 1 sałatka, min. 3 rodzaje pieczywa, napoje ciepłe (kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, herbata czarna, zielona, owocowa), napoje zimne (woda gazowana i niegazowana, min. 2 rodzaje soków owocowych), cukier, cytrynę, śmietankę do kawy, masło. o możliwość spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju o każdej porze dnia, szczególnie do każdego z posiłków oraz przed i po polowaniu; o możliwość, po wcześniejszym uzgodnieniu, zorganizowania uroczystej obiadokolacji; o możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków. o nie dopuszcza się serwowania posiłków w naczyniach jednorazowych.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55100000-1, 55110000-4, 55300000-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/03/2019
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Doświadczenie40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: II    Nazwa: 3) zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych w hotelu min. kat. ***

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) świadczenie usług noclegowych i restauracyjnych dla myśliwych i osób towarzyszących zagranicznych i polskich polujących lub przebywających w Ośrodku Hodowli Zwierzyny LP obwodu łowieckiego nr 51 Nadleśnictwa Podanin. 2) przedmiot zamówienia będzie realizowany według bieżących potrzeb oraz w czasie uzgodnionym przez strony w zależności od przyjazdów myśliwych i osób towarzyszących w terminie do 31.03.2019 r. (OHZ LP obwodu łowieckiego nr 51 Nadleśnictwa Podanin rozciąga się od Smogulca do Dziewoklucza, Budzynia, Drążek - całość 25.450 ha - mapa w załączeniu jako załącznik nr 5 i 6). 3) zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych w hotelu min. kat. ***, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169) z późn. zm.) z wyposażeniem minimum: o obiekt całoroczny, o pokoje jednoosobowe lub dwuosobowe - zakwaterowanie 1 osoby w 1 pokoju, lub 2 osób w 1 pokoju w zależności od ilości gości lub ich preferencji, o bezpłatny parking strzeżony dla osób zakwaterowanych w hotelu, o pokoje wyposażone wentylację grawitacyjną lub mechaniczną, o instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę, o dostęp do Internetu w jednostkach mieszkalnych lub na odrębnych stanowiskach, o pokoje wyposażone w instalację umożliwiającą odbiór programów radiowych i telewizyjnych, o pokoje wyposażone w zestaw wyposażenia meblowego tj.: - łóżko - łóżka jednoosobowe o wym. min. 90 x 200 cm lub łóżko dwuosobowe o wym. min. 140 x 200 cm, - nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną, - biurko lub stół, - bagażnik, - krzesło lub inny mebel do siedzenia, - lustro, - wieszak ścienny na wierzchnią odzież, o zestaw do czyszczenia odzieży, obuwia oraz igielnik, o torba na bieliznę gościa zleconą do prania, o woda butelkowana w ilości odpowiadającej liczbie osób w pokoju, o szklanki lub inne naczynia do picia odpowiadające liczbie osób w pokoju. o pokoje z łazienką wyposażoną w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, z bocznym lub górnym oświetleniem, osłonę wanny lub natrysku, wc, mydelniczkę, wieszaki na ręczniki lub wieszaki ścienne, lustro, gniazdo elektryczne, suszarkę do włosów, pojemnik na śmieci, mydło toaletowe lub dozownik z płynnym mydłem, ręcznik, ręcznik kąpielowy, szklankę lub kubeczek jednorazowy, torbę higieniczną), o obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków. 4) Budzenie, 5) Podawanie posiłków do pokoi - room - service czynny przez co najmniej 18 godz. na dobę, 6) Akceptacja kart płatniczych, 7) Zapewnienie wstępnie ok. 1500 szt. noclegów (osobodni) wraz ze śniadaniami. 8) Wymagania co do wyżywienia: o Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji. o Śniadania będą podawane w godz. od 400 do 1000 w zależności od pory wyjazdu lub powrotu z polowania. o Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni (w zależności od pory przybycia gości do kwatery) obiad i/lub kolację. o Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 - 17.00. o Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 - 22.00. - serwowane w formie bufetu, w ilości adekwatnej do liczby uczestników, uwzględniające dania mięsne i wegetariańskie, obejmujące: min. 2 dania ciepłe (np. jajka, kiełbaski, naleśniki, parówki itp.), min. 5 przystawek zimnych (np. wędliny, sery, jajka, dżemy, płatki śniadaniowe), min. 3 rodzaje pieczywa, min. 3 rodzaje świeżych warzyw i owoców, napoje ciepłe (kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, herbata czarna, zielona, owocowa), napoje zimne (woda gazowana i niegazowana, min. 2 rodzaje soków owocowych, mleko), cukier, cytryna, śmietanka do kawy, masło. o Obiad: - zupa np. pomidorowa, żurek, gulaszowa, grochowa itp. - drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaków lub innych, surówki, napoje, bądź też równoważne zestawy, o Kolacja: - serwowana w formie bufetu w ilości adekwatnej do liczby uczestników, uwzględniająca potrawy mięsne i wegetariańskie, obejmująca: dania ciepłe (min. 1 danie), min. 5 przystawek zimnych (np. wędliny, sery, jajka, ryby), min. 1 sałatka, min. 3 rodzaje pieczywa, napoje ciepłe (kawa z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, herbata czarna, zielona, owocowa), napoje zimne (woda gazowana i niegazowana, min. 2 rodzaje soków owocowych), cukier, cytrynę, śmietankę do kawy, masło. o możliwość spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju o każdej porze dnia, szczególnie do każdego z posiłków oraz przed i po polowaniu; o możliwość, po wcześniejszym uzgodnieniu, zorganizowania uroczystej obiadokolacji; o możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków. o nie dopuszcza się serwowania posiłków w naczyniach jednorazowych.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55100000-1, 55110000-4, 55300000-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/03/2019
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Doświadczenie40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.