eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ełk › C z ę ś ć I Przygotowanie i dostarczanie posiłków w postaci pierwszego i drugiego dania, w pojemnikach jednorazowych, dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy Pod Kasztanami znajdującego się przy ul. Kościuszki 33 w Ełku. C z ę ś ć II Świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych zupa + chleb do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-10-17

Ełk: C z ę ś ć I Przygotowanie i dostarczanie posiłków w postaci pierwszego i drugiego dania, w pojemnikach jednorazowych, dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy Pod Kasztanami znajdującego się przy ul. Kościuszki 33 w Ełku. C z ę ś ć II Świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych zupa + chleb do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku.
Numer ogłoszenia: 346828 - 2014; data zamieszczenia: 17.10.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 4, 19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-87 621 23 81, faks 0-87 621 23 81.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mopselk.naszops.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: C z ę ś ć I Przygotowanie i dostarczanie posiłków w postaci pierwszego i drugiego dania, w pojemnikach jednorazowych, dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy Pod Kasztanami znajdującego się przy ul. Kościuszki 33 w Ełku. C z ę ś ć II Świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych zupa + chleb do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dotyczy części I zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków w postaci pierwszego i drugiego dania, w pojemnikach jednorazowych, dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy Pod Kasztanami znajdującego się przy ul. Kościuszki 33 w Ełku. Zakres usługi obejmuje: a) przygotowywanie i dowóz w pojemnikach jednorazowych, posiłków (obiadów w postaci pierwszego i drugiego dania) przez pięć dni w tygodniu, dla około 35 uczestników ŚDS. b) szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa zał. Nr 11 do specyfikacji istotnych warunków. c) zamawiający zastrzega sobie możliwość niezrealizowania szacowanej ilości posiłków. d) zamawiający zastrzega sobie prawo nie zamawiania posiłku w określonym dniu w związku z np. wyjazdem na wycieczkę, obchodami świąt i uroczystości w ŚDS. e) wykonawca będzie odpowiedzialny za przygotowanie posiłków i dostarczenie ich we wskazane przez Zamawiającego miejsce ŚDS w godzinach 1330 - 1345. f) zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości, walorów smakowych oraz gramatury posiłków zgodnie z jadłospisem, przedstawionym przez Wykonawcę z tygodniowym wyprzedzeniem, podawanym w każdą środę na tydzień następny. g) wykonawca odpowiedzialny będzie za odbiór brudnych pojemników po wydanych posiłkach z wyznaczonego przez Zamawiającego miejsca. h) posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego, Instytutu Żywienia i zgodnie z obowiązującymi normami w zakładach żywienia zbiorowego. i) kuchnia główna, w której będą przygotowywane posiłki, musi posiadać stosowne zezwolenia na wywóz posiłków na zewnątrz wydaną przez właściwy terenowy organ inspekcji sanitarnej. j) środki transportu, którymi będą transportowane posiłki, muszą posiadać zezwolenie SANEPID-u do transportu żywności, pojemniki transportowe muszą posiadać stosowne atesty oraz zapewniać utrzymanie właściwej temperatury w czasie transportu. Dotyczy części II zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania własnym transportem, gorących posiłków jednodaniowych (zupa + chleb) do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku. Zakres usługi obejmuje: a) szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa zał. Nr 12 do specyfikacji istotnych warunków. b) wykonawca odpowiada za zgodność, jakości dostarczonego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. c) wymienione w SIWZ ilości posiłków należy traktować, jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby żywionych osób. d) zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń. e) w przypadku braku środków na dożywianie podopiecznych w trakcie realizacji zamówienia Zamawiający może rozwiązać umowę z Wykonawcą. g) Wykonawca określi cenę brutto 1 posiłku (zupa + chleb) i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju zupy oraz od ewentualnych zmian ustawowych w wysokości podatku VAT. h) Zarówno posiłki, jak też miejsce ich przechowywania, urządzenia produkcyjne, kadra Wykonawcy biorąca udział w realizacji zamówienia oraz transport muszą spełniać wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r., poz. 914 ze zm. oraz aktów wykonawczych do tej ustawy..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-3, 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - w szczególności istnieje konieczność posiadania zezwolenia na prowadzenie działalności w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków. Wykonawca potwierdza spełnianie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełniania warunku wymaganego od wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonania oceny spełniania warunku: Wykonawca musi wykazać, iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał usługi w zakresie przygotowywania i dostaw wyżywienia zbiorowego, z podaniem ich wartości brutto, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca usługi wykaże się, co najmniej wykonaniem dwóch usług w zakresie przygotowania i dostaw wyżywienia zbiorowego. Ocena spełniania warunku wymaganego od wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia nie spełnia W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku, o którym mowa powyżej, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć wraz z ofertą: a) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - co najmniej dwóch usług w zakresie przygotowania i dostaw wyżywienia zbiorowego, z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty wykonania i odbiorców - zgodnie z załącznikiem nr 5 lub 6 do SIWZ, b) dokumenty potwierdzające, że usługi (wykazane w wykazie, o którym mowa powyżej) zostały wykonane lub są wykonywane należycie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonania oceny spełniania warunku: W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku, o którym mowa powyżej, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć wraz z ofertą: a) oświadczenie o spełnianiu warunku, zgodnie z załącznikiem nr 4 do SIWZ. b) Wykonawca musi dysponować odpowiednim potencjałem technicznym oraz niezbędnym sprzętem w celu realizacji zamówienia tj. środka transportu wykorzystywanego do przewozu żywności/środków spożywczych w opakowaniach jednorazowych oraz posiłków w termoopakowaniach. W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku, o którym mowa powyżej, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć wraz z ofertą: wykaz sprzętu niezbędnego do wykonywania usług, zgodnie z załącznikiem nr 7 lub 8 Ocena spełniania warunku wymaganego od wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonania oceny spełniania warunku: Zamawiający nie wyznacza szczególnego warunku w tym zakresie Wykonawca potwierdza spełnianie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust 1 (Zał. Nr 4 do SIWZ). Ocena spełniania warunku wymaganego od wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonania oceny spełniania warunku: Zamawiający nie wyznacza szczególnego warunku w tym zakresie Wykonawca potwierdza spełnianie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust 1 (Zał. Nr 4 do SIWZ). Ocena spełniania warunku wymaganego od wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć koncesję, zezwolenie lub licencję.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, zgodnie z warunkami podanymi poniżej: a). w przypadku zmiany przepisów powodujących konieczność innych rozwiązań niż zakładano w opisie przedmiotu zamówienia, b). w przypadku zmiany przepisów powodujących konieczność uzyskania dokumentów, które te przepisy narzucają, c). w przypadku zmiany obowiązującej stawki VAT, d). w przypadku klęsk żywiołowych, sił wyższych, warunków atmosferycznych odbiegających od typowych uniemożliwiających realizację zamówienia. e). zmian danych osobowych lub adresowych Wykonawcy f). zmian w budżecie Ośrodka niezależnych od Zamawiającego (dot. roku 2015)

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mopselk.naszops.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W EŁKU UL. PIŁSUDSKIEGO 8 19-300 EŁK (sekretariat pok. nr 15).

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.10.2014 godzina 09:00, miejsce: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W EŁKU UL. PIŁSUDSKIEGO 8 19-300 EŁK (sekretariat pok. nr 15).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania posiłków dla ŚDS Pod Kasztanami w Ełku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres usługi obejmuje: a) przygotowywanie i dowóz w pojemnikach jednorazowych, posiłków (obiadów w postaci pierwszego i drugiego dania) przez pięć dni w tygodniu dla około 35 uczestników Ośrodka. b) zamawiający zastrzega sobie możliwość niezrealizowania szacowanej ilości posiłków. c) zamawiający zastrzega sobie prawo nie zamawiania posiłku w określonym dniu w związku z np. wyjazdem na wycieczkę, obchodami świąt i uroczystości w ŚDS. d) wykonawca będzie odpowiedzialny za przygotowanie posiłków i dostarczenie ich we wskazane przez Zamawiającego miejsce Ośrodka w godzinach 1330 - 1345. e) zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości, walorów smakowych oraz gramatury posiłków zgodnie z jadłospisem, przedstawionym przez Wykonawcę z tygodniowym wyprzedzeniem, podawanym w każdą środę na tydzień następny. f) wykonawca odpowiedzialny będzie za odbiór brudnych pojemników po wydanych posiłkach z wyznaczonego przez Zamawiającego miejsca. g) posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego, Instytutu Żywienia i zgodnie z obowiązującymi normami w zakładach żywienia zbiorowego. h) kuchnia główna, w której będą przygotowywane posiłki, musi posiadać stosowne zezwolenia na wywóz posiłków na zewnątrz wydaną przez właściwy terenowy organ inspekcji sanitarnej. i) środki transportu, którymi będą transportowane posiłki, muszą posiadać zezwolenie SANEPID-u do transportu żywności, pojemniki transportowe muszą posiadać stosowne atesty oraz zapewniać utrzymanie właściwej temperatury w czasie transportu. j) w/w zakres usługi będzie wykonywany ściśle wg zasad określonych we wzorze umowy stanowiącym załącznik Nr 7 do niniejszej SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-3, 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania gorących posiłków jednodaniowych (zupa + chleb) do siedziby MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) wykonanie i dostawę własnym transportem i przy wykorzystaniu własnych termosów, gorących posiłków, do siedziby stołówki Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej przy ul. Wojska Polskiego 24. b) posiłki mają spełniać normę kaloryczną - 650 kcal +- 10% c) gramatura jednostkowego posiłku (zupy) - 750 ml. d) gramatura jednej porcji chleba - 0,25 kg. e) oferent będzie dostarczał gorące posiłki do stołówki MOPS w dni robocze, w oznaczonych godzinach, w ilości zgodnej z podaną przez zamawiającego w dniu poprzedzającym dostawę. f) na dni wolne od pracy, Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu, w dniu poprzedzającym dni wolne od pracy, suchego prowiantu, w cenie jednostkowej jak za gorący posiłek. g) Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli, jakości posiłków. h) SZACUNKOWA DZIENNA ILOŚĆ PORCJI POSIŁKÓW (ZUPA + CHLEB) NA PODSTAWIE PIERWSZYCH 9-M-CY 2014r.) - 117 SZT. i) posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego, Instytutu Żywienia i zgodnie z obowiązującymi normami w zakładach żywienia zbiorowego j) środki transportu, którymi będą transportowane posiłki, muszą posiadać zezwolenie SANEPID-u do transportu żywności, pojemniki transportowe muszą posiadać stosowne atesty oraz zapewniać utrzymanie właściwej temperatury w czasie transportu. k) kuchnia główna, w której będą przygotowywane posiłki, musi posiadać stosowne zezwolenia na wywóz posiłków na zewnątrz wydaną przez właściwy terenowy organ inspekcji sanitarnej. l) zamawiający zastrzega sobie możliwość niezrealizowania szacowanej ilości posiłków..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-3, 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.